Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Určitě...můj kamarád má široké srdce,miluje Boha i lidi,rozdává se,pomáhá,dává s posledních peněz a rád půjčuje,když mu někteří peníze nevrátili a řekl jím,že už by peníze potřeboval vrátit,tak dotyčný řekl,že mu je nevrátí a pak se začal hádat,kamarád mu ustoupil i když měsíční příjem má jen do 14tis. a peněz se už nedočká. Pak když mu řekl pravdu,zdánlivý kamarád začal na něho utočit a pomlouvat ho kde jen mohl a nechce se už s mým kamarádem setkávat. " za dobrotu na žebrotu "..

1 0
možnosti
LJ

Bylo to za minulého režimu. Dcera chodila do jednoho společenství mladých. Společné výlety, společná modlitba, četba Písma - žádnou nepřátelskou činnost neprováděli. Přesto došli k opodstatněnému podezření, že jedna z dívek donáší na StB. Když mi řekla, o kterou dívku jde, usoudil jsem, že to může být pravda. Dívka měla psychické problémy a takovou nejsnáze zlomí. Poradil jsem jí, ať postupují podle rad, které jste tady připomněl.

2 0
možnosti

Já naopak jsem byl podezříván, že jsem ten kdo vynáší informace z jednoho salesiánského společenství. Už prý byly návrhy na moje vyloučení, ale svatý muž v čele tohoto společenství rozhodl, že mi důvěřuje. A já jsem mu dnes za to vděčný. Dokonce, když nás v horách pronásledovali komunističtí tajní, svěřil mi ke schování exerciční dokumenty v horách. Šel jsem vysoko do hor, dokud jsem neměl jistotu, že mne nikdo nesleduje. Když jsme po týdnu hory opouštěli, vrátil jsem mu dokumenty nepoškozené. Báli jsme se StB. Stejně nás v době normalizace rozprášili. Nakonec i studenti se po absolutoriu rozjeli do všech koutů země. Dnes se konečně scházíme svobodně a bez obav z estébáků. Zaplať Pán Bůh!

Možná, že se čtenáři zdá, že to s článkem Vlastíka nesouvisí. Ale než někoho obviníš, je dobré si to promeditovat v modlitbě a zachovat se tak, jak to učí Ježíš. Neporušení důvěry v úctě k druhému člověku může vytvářet silné pouto mezi lidmi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3338
  • Celková karma 29,28
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.