Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J65a28r90a 28R86a57n85k

7. 2. 2015 18:32

...." Veřejně vybízí OSN", on Zeman promluvil v OSN? Protoze par bonmotu je dobre puze na uklidneni par lidi, staci to urcite panu Benesovi, ale ostatnim ne! Mel by jednat!!

0 0
možnosti
MS

Halíkův postoj vykládáte myslím poněkud zjednodušeně, viz např. rozhovor

http://www.christnet.cz/clanky/5467/karikatury_charlie_hebdo_nejsou_symbolem_nasi_kultury.url

"Největší rozpory jsou mezi slušnými rozumnými  lidmi a militantními  fanatiky, a ty jdou přes hranice náboženství, rozdělují lidi uvnitř těchto skupin. Inteligentní a tolerantní věřící mezi křesťany si většinou rozumějí s inteligentními a tolerantními  věřícími  mezi muslimy a Židy. Bigotní a fanatičtí věřící všech táborů se sice sobě velmi podobají, ale jsou ochotni bojovat jak mezi sebou navzájem, tak s umírněnými ve vlastním táboře, protože je považují za heretiky a odpadlíky. Pododobně je tomu v táboře ateistů. ... Větší rozdíly, než mezi ateisty a muslimy (a křesťany) jsou uvnitř těchto skupin, mezi moudrými a pošetilými, mravnými a nemravnými ateisty a muslimy (i křesťany). "

To sice je pravda, ale podle mne je zároveň potřebné srovnávat extrémy v jednotlivých skupinách a faktory, které k těmto rozdílům mezi extrémisty vedou.

0 0
možnosti
MS

Ke srovnání extrémů v jednotlivých skupinách se vyjádřil kousek dál:

"Odkud se vzal v Evropě muslimský fanatismus a radikalismus?

Většinou z potřeby druhé generace přistěhovalců odlišit se od rodičů i okolní společnosti, v níž se necítí dostatečně přijati. Islám pro ně není víra, vztah k Bohu, nýbrž politická ideologie k obhajobě skupinové identity. Základním omylem evropského pohledu na „islámské teroristy“ je domněnka, že jde o silně věřící, kteří svou víru přehánějí. Ve skutečnosti mnozí z nich nejsou vůbec věřící v náboženském smyslu, neznají Korán ani islámskou kulturu, přijali politickou ideologii, která se zaštiťuje několika vytrženými větami z Koránu.

Setkal jste se s něčím podobným v křesťanství? Je možné to do budoucnosti považovat za překonané, nebo máme za dnešní bludaře považovat konspirátory, kteří se nejednou zašťiťují náboženstvím, ale v praxi nemají k radikálním kazatelům islám příliš daleko?

Militantní podoba náboženství prostupuje prakticky celé dějiny křesťanství, často se k ní uchylují lidé slabé víry, kteří fanatismem překřikují vlastní pochyby. Naštěstí během dějin křesťanů tohoto typu ubývá a prakticky nikde na světě už po staletí nejsou v mocenské pozici, kde by mohli být reálnou agresivní hrozbou  na způsob Islámského státu. Znám např. skupinu  samozvaných řeckokatolických biskupů, nyní na Ukrajině, jejichž sekta – která má své příznivce i na Slovensku – se zabývá léta výhradně  vylučováním z církve, přičemž nakonec vyloučili i papeže Benedikta a též po jeho smrti i svatého Jana Pavla II. – až konečně byli z církce vyloučeni sami. Takoví lidé se od muslimských fanatiků mentalitou příliš neliší, naštěstí nemají přístup k moci a zbraním. Z těchto kruhů se často rekrutují autoři paranoidních konspiračních teorií, které mohou být nebezpečné."

0 0
možnosti
RB

Vcelku souhlas, jen vrazdy nejsou popravy, na tohle se naše nazory lisi.

1 0
možnosti
JN

Naprostý souhlas! R^

3 0
možnosti
VP

Souhlasím z obsahem článku. Děkují Vám

2 0
možnosti
VP

https://www.youtube.com/watch. Toto vídeo o sluníčku hovoří a zároveň odpovídá ,proč Islám v česku NE.

1 0
možnosti
PV

P67a64v67e45l 33V41é61b87r

7. 2. 2015 8:52

Ale tady jsou přece pravidla posuzování předem daná a jasná. Platí základní premisa: "Řekl to Zeman, tak je to špatně!"

Kdyby se ho někdo v 10:00 zeptal, kolik je hodin a on odpověděl, že deset, tak bychom se někdy odpoledne dočetli o lživém výroku prezidenta, protože všichni vědí, že není deset, ale tři čtvrtě na pět...

10 1
možnosti
JR

J19a49r92a 39R35a26n96k

7. 2. 2015 18:34

Prilis lacina odpoved, tech prusvihu v roli prezidenta civilizovane zeme bylo uz tolik a vi se o nich i v zemich BRICSu;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 3341
  • Celková karma 28,24
  • Průměrná čtenost 793x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.