Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Mlzule

28. 1. 2010 10:59
Pěkný článek,

souhlasím. R^

0 0
možnosti
KP

krysodlak pizmovy

28. 1. 2010 9:55
neuveritelny blabol cloveka, co nema o vede ani paru

lide by udajne nemeli tolik verit vede, haha. Staci jen dodat, ze by meli zacit vice verit Bibli, ze? Veda stoji na pevnych overenych faktech, Bible stoji na cem? Na zaznamu zivota udajneho spasitele sepsaneho 400 let po jeho smrti? Prestante si vy panbickari myslet, ze veda vam nejak konkuruje a prestante na ni utocit, obrati se to totiz jen proti vam.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

28. 1. 2010 10:25
Re: neuveritelny blabol cloveka, co nema o vede ani paru

Věda všechno nevysvětlí  a víru v Boha je třeba brát jako víru v nějaký vyšší princip,

v něco vyššího a dobrého..... tak to vidím já, věřící nevěřící evangelík.

Kdyby nebylo desatera , tak bychom už dávno všichni zvlčeli .

0 0
možnosti
PK

dolch

28. 1. 2010 9:48
Skvělý článek

Není co dodat R^

0 0
možnosti
MB

buxus

28. 1. 2010 9:48
Máte v mnohém pravdu

Na vědu, její výsledky a vědce samotné působí velmi mnoho vlivů. Ne vždy jde o vlivy žádoucí a prospěšné - viz vývoj stále dokonalejších zbraní. Ale ve srovnání s vírou - a teď myslím především zaslepenou fundamentalistickou vírou, kterou představuje tvrdé jádro ekologických aktivistů - má věda přece jenom jednu výhodu. Je schopna sebereflexe a korekce. Někdy to trvá zatraceně dlouho, ale věda nakonec dokáže chybné teorie a postupy korigovat či zcela odmítnout. Dokáže přiznat chyby a nesprávné postupy právě proto, že není založena na neměnných dogmatech, ale kritickém posuzování věcí. Toho všeho zelení fundamentalisté schopni nejsou. Nezapomenu na vystoupení paní Kuchtové, když z pozice ministryně školství hodlala naordinovat útlumový rozvoj Temelína s konečným datem jeho úplného odstavení. Poté co se v Temelíně vystřídaly nesčetné týmy odborníků, kteří potvrdili bezpečnost provozu, paní Kuchtová - pouze na základě své víry - prohlásila, že ji nikdo o bezpečnosti temelína nepřesvědčí.

0 0
možnosti
PK

dolch

28. 1. 2010 9:52
Re: Máte v mnohém pravdu

Ale někdy to trvá opravdu hodně dlouho. Některé "omyly", jako třeba zelené šílenství, stojí jen hrozně peněz. Jiné, jako třeba evoluce, pokud není správná, může napáchat škody mnohem horší.

0 0
možnosti
X

xs123

28. 1. 2010 9:28
Konečně normální zima,

 jak ji známe od klasických českých spisovatelů. První za posledních dvacet let, co žiju v Čechách. Se sněhem a normálním mrazem. Všichni jsou z toho štajf, protože už na tu normální zimu nikdo není zvyklej. Jindy  byl buď byl mráz, a nebyl sníh, nebo co spadlo, hned zase slezlo , nebo nebyla zima vůbec apod. Konečně nebude na jaře sucho, nepřežijou všichni škůdci, možná ani vichřice se nedsotaví. Huráá. Můžeme oslavovat, nebezpečí zažehnáno. Nově jsem se dověděla, že děti v předškolním věku nemají chodit při méně než -5 ven. Mne učili, že se to týká dětí pod 5 kg - novorozeňat. Jenže už jsme natolik teplomilní, že se nám zdá tato zima strašně tuhá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3339
  • Celková karma 29,11
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.