Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MVK

aadler

8. 12. 2010 22:57
Karmu jsem vam dal, jako kazdy slusny clovek,

ale obavam se, ze takovi politici, o jakych pisete, vam budou blazene vladnout, dokud je nenakopete do... no, vzdyt vite.

0 0
možnosti
PP

gmajlman

8. 12. 2010 16:49
Ja jsem si zase pripadal jako blazen ..

kdyz jsem vcera v TV zahledl reportaz se staroustou Teplic panem Kuberou ;-D. Rikal jsem si sakra ten clovek ztratil kontakt s realitou, blabolil cosi o tom ze by mesto melo zakazovat lidem chodit po chodniku v zime ( hlavne tem starym ) a pry by take zakazal kdyz napadne snih nosit polobotky ...

0 0
možnosti
M

martin13

8. 12. 2010 16:55
Re: Ja jsem si zase pripadal jako blazen ..

To je rozumné! Nahradit svobodu nějakým zákazem!

0 0
možnosti
M

martin13

8. 12. 2010 16:47
Hned jak ten zákon zrušili

mi bylo jasné, jak to dopadne. Vzpomínám, jak mi volal kdysi někdo z úřadu v 6.05 ráno, že nemám uklizený chodník. Telefon mu dal regulovaný nájemce. Po letech ten chodník uklízím znovu, v 7.00,  regulovaní se plíží kolem a vím, co si myslejí..  Stát umí jenom trestat a buzerovat.

0 0
možnosti
ML

m. l.

9. 12. 2010 15:36
Re: Hned jak ten zákon zrušili

Zajímalo by mě, co teď dělá ten šedý mor který vás 0605 buzeroval :-) Nejspíš totéž co před tím, akorát tato povinnost mu bez náhrady odpadla :-)

0 0
možnosti
J

jarno3

8. 12. 2010 16:25
Asi nejsem blázen,

ale sníh na chodníku odklízet nehodlám. U nás na vesnici starostka najala na úklid sněhu dva obecní pracovníky. Navíc placené jako VPP ( veřejně prospěšné práce), tedy ne až tak úplně z obecních peněz. Ti sníh z chodníků odklízí. Ale jenom někomu. Zdaleka ne důchodcům, jak by se dalo čekat, ale nejdřív chodník ke starostce. A taky jejím kamarádům. Pak  dojde na vyvolené důchodce. Korunu všemu nasadí traktor s pluhem, který nahrne sníh ze silnice pěkně na chodník. Takže proč odklízet? Já osobně tento druh sportu k utužení zdraví nepotřebuju , mám pohybu dost. 

0 0
možnosti
M

martin13

8. 12. 2010 16:49
Re: Asi nejsem blázen,

Takže pokud po projetí traktorem, si sníh uklidíte, budete mít jediný uklizený chodník?

0 0
možnosti
-

-drb-

8. 12. 2010 16:13
Uklízejte, děláte dobře.

Děláte dobře, že se staráte o okolí svého domu. Považuju to za normální lidskou slušnost a ohleduplnost. Nebydlím v rodinném domě, ale "pouze" v bytovém domě, kde vše je v osobním vlastnictví. Všem přišlo naprosto přirozené, že jsme si objednali za vlastní společné peníze úklidovou firmu, která udržuje chodníky a schody kolem domu. A pochopitelně pokud se občas stane, že firma ještě nedorazila (nemají jen nás), tak kdo zrovna jde ven, tak případně smete či posype schody.

Mrzí mne, že spousta lidí tím, že se už přestala muset starat, se na to vykašlala úplně. Zákon, který přesunul odpovědnost na vlastníka, je dobrý, narovnal právní vztahy. Bohužel mnoha lidem je cizí přirozená slušnost a potřebují mít vše nalajnované zákonem a nařízením (které se ale stejně budou snažit obcházet).

P.S.: politiky z úvodu raději nekomentuju. Nebudu jim dávat své dukáty z tohoto účtu. ;)

0 0
možnosti
PH

jmen0.prijmeni

8. 12. 2010 15:04
hmm

Takových bláznů je nás víc. Taky jsem se nemohl dívat na ty neuklizené chodníky a šel jsem před náš činžovní dům uklidit. A když už jsem byl v tom, měl jsem kvůli tomu koupenou tu lopatu, tak jsem vzal chodník po celé, ne moc dlouhé ulici. To, že mi kolemjdoucí neděkovali mě nepřekvapilo. Čekal jsem to. Ale co mi vyrazilo dech byla paní, která mi začala nadávat, kde že se tolik dní flákám a kdo má po těch neuklizených chodníkách chodit. Když jsem ji poslal do háje, začala nadávat, že si na mě bude stěžovat, nechá mě vyhodit z práce a pod. To, jak jsem si ji potom podal si za rámeček nedá. A nevím, jestli ten chodník ještě někdy půjdu uklízet. Ale co, stejně mi to nedá, zase popadnu lopatu a půjdu si namísto nadávání u zpráv zacvičit na chodník.

0 0
možnosti
VF

vaťák

8. 12. 2010 15:17
Re: hmm

R^

0 0
možnosti
RH

richardhorak

8. 12. 2010 14:29
Já to s dovolením zkrátím:

Myslet v dnešní době v první řadě na něco jiného, než jsou peníze, je divné - neboli nenormální.

Nepíšu, že s tím souhlasím, ale nedivím se. Vy ano Vlastíku?

0 0
možnosti
VF

vaťák

8. 12. 2010 14:37
Re: Já to s dovolením zkrátím:

Je to smutné, ale máte pravdu.

0 0
možnosti
PH

picky

8. 12. 2010 14:22
Ale jistě že jste.

jako my všichni ostatní. Máte lávku, faj, to je dobrá a užitečná věc. Když nebývala byl asi problém dostat se na druhou stranu. A pak přišla obec a řekla, hle chudáci lidé, musíme jim postavit lávku. A lávku postavili, ale korunky na posyp už nezbyly. Potud je to celekm logické, ale. Smutné je to, že u nás prostě v okamžiku, kdy obec či stát něco buduje vyplouvají časem na povrch různé nepěkné věci. Věci korupční. Netvrdím, že je to právě tento případ, ale proč taky ne? Kolik peněz stálo to vybudování lávky, bylo výběrové řízení průhledné, nebo někomu z obc ezůsato něco za nehty? Kolik obyvkle stojí taková lávka a za kolik ji obec vybudovala? A jak se stará o svůj majetek? No a pokud se toto jednání stává pravidlem, pak se nedivme, že nezbývá těch pár korun na údržbu. Občane plať, plať čím dál víc, a čím víc nám zaplatíš tím více peněz můžeme rozházet.

0 0
možnosti
ML

m. l.

8. 12. 2010 14:18
A kam odhazujete shrabaný sníh?

Doufám, že ne na městský chodník. Napaří vám pokutu a zpětně vyměří poplatek za zábor!

0 0
možnosti
B

blanicek

8. 12. 2010 13:50
....

R^V

0 0
možnosti
  • Počet článků 3335
  • Celková karma 30,18
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.