Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

15. 9. 2010 16:13
souhlas a karma

R^ když si hostitel pěstuje své vlastní parazity až do stádia, kdy ohrožují jeho vlastní existenci.....tak si svůj konec skoro zaslouží.

Mám obavu, že k tomu u nás již došlo.

0 0
možnosti
VS

wwwand

15. 9. 2010 14:01
Souhlas a drobné upřesnění:

Správně je ten citát z Bible a zní takto: "Kdo NECHCE pracovat, ať také nejí."

Je tím překvapivě přesně vyjádřen rozdíl, nezi tím když někdoo nechce pracovat a když někdo nemůže pracovat (nemoc, postižení, v dnešní době třebas i nezaviněná nezaměstnanost).

Je opravdu zajímavé, že politici stále hledají nová řešení na něco, na co už i naši předci dávo přišli....

0 0
možnosti
L

lajika

15. 9. 2010 12:42
-

hurá že to konečně někdo řekl stručně, jasně a výstižně. Teď už jen jak uvést princip fungujících mantinelů do praxe...

0 0
možnosti
B

Bobrufka

15. 9. 2010 8:55
Vynikající

R^

0 0
možnosti
MV

marka40

15. 9. 2010 8:03
Napsal jste

to opět moc pěkně a výstižně. Bohužel, v praxi je to tak, že když někdo z našich činitelů chce začít tento problém tímto způsobem řešit, vrhnou se na něj všichni ostatní jako na největšího zločince, rasistu, fašistu a já nevím co ještě.

Ovšem naši vládní představitelé vždycky vymyslí nějakou komedii, aby zavřeli daňovým poplatníkům "hubu", jako že se jedná o opatření proti zneužívání dávek.

 Například: snížení mateřského příspěvku. Společnost, která v podstatě ani neví, co je to za příspěvek je spokojená, že se to bude týkat zneužívačů dávek. OMYL. Toto omezení se týkalo JEN A POUZE PRACUJÍCÍCH ŽEN, protože mateřský příspěvek je částka, která je vyplácena 6 měsíců, a jedná se o určité procento z platu. Takže byl tímto opatřením postižen kdo? Ti, kteří pracují!!!! Další navrhované změny: zrušení porodného, snížení nebo úplné zrušení přídavků. Zase budou postiženi jen ti, kdo pracují!!!!

0 0
možnosti
MV

marka40

15. 9. 2010 8:18
Re: Napsal jste

Ti, co nepracují, těm tyto změny vůbec nevadí, a vůbec se jich nedotknou! I když nedostanou přídavky, rodičovský příspěvek, porodné a další, tak jim to vůbec nevadí, protože stejně musejí dostat dopl. do živ. minima.

V praxi to pak bude vypadat takto: daň. poplatníci budou uspokojeni, že zrušením porodného a přídavků došlo ke snížení zneužívání dávek nepracujícími. Skutečnost bude ale taková: Dělník, který celý život pracuje za podprůměrnou mzdu, narodí se mu třetí nebo čtvrté dítě, nedostane nic. Přitom vychovává další daň. poplatníky. Nepracující (vychovávající další pobírače dávek), přestože nedostanou dávky v té formě, která byla zrušená pro všechny, tak je dostanou ve formě doplatku do životního minima. Konečný měsíční příjem té nepracující rodiny možná bude vyšší, než té pracující:-(. Nikdo se nezamýšlí nad tím, že by bylo potřeba podporovat rodiny, které vychovávají daň. poplatníky

0 0
možnosti
MR

iluminat

15. 9. 2010 4:53
karma, vzdy rikam ze nejvetsi rasisti jsou multikulti

korytari a pomatenci tem korytarum slouzici, a vetsinou jen z vlastni blbosti. Opravdovy rasista to rekne na rovinu, pomyslite si o nem co chcete, a oobeti jeho nenavisti vi na cem stoji a mohou se branit.

Ale ti ultrarasisti jim doslova rikaji, vy jste mali debilkove, my vas budeme zivit jelikoz vy jste prilis hloupi neco delat. A pak se to vymsti vsem, nejak se to v Evrope, ale i tady v Americe, i kdyz ne tolika, zacina hejbat. Aby to zase spatne nedopadlo.

0 0
možnosti
UC

emersonskej

15. 9. 2010 0:22
Souhlas

... a samosebou karma !!

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

14. 9. 2010 23:13
Těžko něco dělat ve společnosti,

která zakazuje trestat vlastní děti a za výchovný pohlavek svému potomkovi vás obžalovat;-(

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

14. 9. 2010 21:59
...nejsou jako děti...

...jsou plnohodnotní dospělí s vlastní morálkou a vlastním pojmem cti ;-) Vystihující symbolika...špatným skutkem je, gdyž mě něgdo okrade, dobrým skutkem je, gdyž někoho okradu;-D Neplatí samozřejmě bez výjimek;-D

0 0
možnosti
KS

karels

14. 9. 2010 20:37
Karma

Souhlasím, karma... --- znal jsem pár takových, kteří byli opravdu pracovití...

0 0
možnosti
  • Počet článků 3339
  • Celková karma 29,23
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.