Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Satyriana

13. 11. 2010 10:35
Manželství s muslimem

není věcí pouhého okouzlení islámem. Je to výsledek hledání místa v životě. Když se podíváte na na dnešní způsoby lidského a rodinného soužití, co čeká dívku, která třeba ani neměla po ruce tatínka nebo je rodina držená pohromadě jenom formálně? Představa, že bude žít stejně, je příšerná. Navíc mateřství: Pořád je to na ní, být hlavní tahoun výchovy, péče, ale také domácnosti. Teprve se nahlodává trend, že muž je kasičkový oplodnitel, kterého je nutné se vzdát při prvním náznaku  neshod. To aby náhodou neomezoval svobodu matky a jejího dítěte, případně neožebračil a netrýznil skrze chlast, hry a nějaké nároky na porozumění.

Naproti tomu islám, ale také romská tradiční rodina, stanovuje naprosto jasné místo ženy. Plní povinnosti, které jsou uznávány jako důležité, za to je ctěna a uznávána. Jak jsou ti muži něžní a ohleduplní proti našim!  To, že za všechno se platí a naše holky jsou dost nepokorné, na to se přichází pozdě...  Islám je i forma rebelantství a možnost být IN.

0 0
možnosti
S

Satyriana

13. 11. 2010 10:40
Re: Manželství s muslimem

Za "nejúžasnější" propojení lásky k islámu u našich dívek považuji fakt, že milují, ctí, chválí a propagují svůj život daleko od center původu víry. Hezky doma, v teplíčku a bezpečí Evropy.

No a naši chlapci?M nechtěně jsem vyslechla rozhovor dvou mužů, z nichž byl nazrzlý muslim z Prahy. No, bodejť by se mu islám nezamlouval, když je muž! Jen si posteskl mezi řečí, že ta rovnoprávnost manželek a jejich uživení není tak jednoduché :-P

0 0
možnosti
R

Roger.Wilco

12. 11. 2010 15:42
.

A proto je dobré věřit v Boha a nebýt členem žádné církve či organizace, která člověku přikazuje jak a v co má věřit, kolikrát denně se má modlit a další podobné věci. Protože těmito příkazy a zákazy člověka vlastně ovládá, okrádá ho o svobodua snaží se ho dostat do svého područí. Víra je největší poklad, jsem ochoten o ní diskutovat s kýmkoliv, mám pár věřících kamarádů, ale podřizovat se pozemským náboženským direktivám nikdy nehodlám. Jsem sice pokřtěný katolík, pár let jsem chodil i do kostela, ale když jsem zjistil, že se tam v jednotlivých letech v průběhu každého roku čte a káže to samé, zjistil jsem, že je to ztráta času a zajdu tam jen občas. A islám? Středověk a důkaz že to co píšu, je pravda.

Jo a karma za článek R^

0 0
možnosti
VF

vaťák

12. 11. 2010 17:41
Re: .

Děkuji za názor. Já patřím do církve, kterou jsem si sám vybral a ze které mohu kdykoliv odejít.

Ať se Vám daří.

0 0
možnosti
A

Alfie

12. 11. 2010 10:49
Proč se nenávidíme?

Bohužel, "náboženstvím" současné "západní" civilizace je sebemrskačství, vynucovaný pocit provinění za strádání všech okolo a stud za svou kulturu, svůj život a svou práci. Z toho pak vyplývá snaha vykoupit své viny tím, že budeme na vlastní úkor podporovat všechny, kteří zatouží po tom životě, jaký máme my.

Což je trochu paradox - jestliže považujeme svůj "konzumní život" za špatný, proč podporujeme dosud se neprovinivší přistěhovalce, aby do toho marasmu spadli také? :-) Alespoň tedy za touto vizí sem přicházejí. Nebo že bychom je vlastně jen rafinovaně klamali a brali je sem právě v naděi, že nám pomůžou ten náš strašný konzumní svět zničit zevnitř?

Moderní je dnes nenávidět sebe sama za to, že se mám dobře - proč??? Když někdo nechce žít tady, proč se neodstěhuje do země konzumem nezasažené? A jestliže fanatičtí muslimové chtějí žít podle práva šaríja, proč se stěhují sem a nezůstanou tam, kde šaríja vládne už nyní?

0 0
možnosti
R

Roger.Wilco

12. 11. 2010 15:46
Re: Proč se nenávidíme?

Řekl bych, že to co se tady děje, není nenávist sebe sama. Je to falešný pocit, že když se mám dobře já, budou se mít dobře všichni a budeme tu žít v lásce.  To je ale obrovský omyl. Jiná kultura vždy vyznává jiné hodnoty a např. lidský život v ní nemá větší cenu. My nemusíme bojovat o přežití, v tom to je. Jiné kultury ano a podle toho nastavily své hodnotové žebříčky. A v Evropě vidí snadnou otevřenou spižírnu, ze které se dá dobře a pohodlně kořistit.

0 0
možnosti
IH

misaviki

12. 11. 2010 9:53
Pěkný článek....

Diartová a Jíchová by vám to vysvětlili... v Koránu prý nic o uřezávání hlav a terorismu není a není proto možné slučovat tyto věci s islámem... Já nevím, Korán jsem nečetla ani nemám potřebu, možná mají pravdu a islám opravdu hlásá toleranci, lásku a mír. Ale je to k ničemu, když se muslimové podle toho nechovají nebo lépe řečeno vykládají si Korán po svém a ve jménu Aláha vraždí a omezují osobní svobody. Věřím, že pro ty dámy může být islám krásný a život podle něj pohádka, kdy slabou ženu chrání její silný muž a ona nemusí pracovat. Případy bitých a týraných žen považují za propagandu. Např. Diartová se mohla zbláznit, když vyšel v Reflexu článek, že žena je u muslima míň než pes.Absolutně neřešila,zda to byla nebo nebyla pravda,prostě napadla ženu z příběhu.Podle mě tyto ženy jen hledají něco zvláštního a chtějí být zajímavé.Nemohu zapomenout na "muslimku" zahalenou v křiklavě růžovém hábitu, jak stála u kontejnerů s odpadem a hulila.Opravdu ctnostná zahalená žena :-)

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

12. 11. 2010 9:37
Nigerijské masakry...

... mají spíš základ etnický než náboženský (náboženský je ovšem mediálně přitažlivější, připouštím). V březnu šlo např. o konflikt mezi Fulby (kteří před staletími do obalsti přikočovali) a ("domácími") Beromy; březnový masakr byl navíc považován za odplatu za lednový, kde pro změnu "křesťané" (z určitého etnika) masakrovali "muslimy" (souhrnně jimi označované za Hausy), a v březnu se opět "křesťané" nechali slyšet, že se "muslimům" pomstí... Za srážkami tam obvykle nestojí ani náboženské motivy, ale boj o úrodnou půdu nebo politický boj.

Pro zajímavost, můžete se podívat, co si o věci myslí samotní Nigerijci: http://www.nairaland.com/nigeria/topic-410656.0.html

0 0
možnosti
VF

vaťák

12. 11. 2010 11:03
Re: Nigerijské masakry...

Díky za odkaz.

0 0
možnosti
MV

marka40

12. 11. 2010 7:36
...

R^

0 0
možnosti
SC

Spravedlivy Cech

11. 11. 2010 20:16
Čeká

a právě i díky vám a vám podobným, který nemaj na práci nic lepšího než neustále plivat na křesťanství, nás brzo nahraděj muslimové.

0 0
možnosti
VF

vaťák

11. 11. 2010 21:04
Re: Čeká

Můžete mi trochu přiblížit to mé plivání na křesťanství?

0 0
možnosti
G

Gmur

11. 11. 2010 20:12
pane Fürst

moc se mi libi co pisete, ale pokud muslimove prestupuji v te Africe napriklad a je jich na tisice denne, tak preci nemuzete napsat vetu: "nemuzeme se divit ....." ..ze tedy masakruji,....ja dodavam.

To snad ne. Ja se tedy urcite divim, ba vic. Masaktovat lidi v kostele je zrudnost.

0 0
možnosti
VF

vaťák

11. 11. 2010 21:02
Re: pane Fürst

To jste mým slovům asi špatně rozuměl. Nechci tím omluvit to, co se děje. Spíš hledám odpověď na to, proč přibývá mezi muslimy "duchovních vůdců", kteří někde z pozadí posílají na smrt zfanatizované muže, žena a někde dokonce i děti.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

11. 11. 2010 20:11
Isa ben Mariam...

...není prorokem jen dle islámu ;-)

0 0
možnosti
PK

pavel kula

11. 11. 2010 19:18
Spravedlnost podle islámu?

Já mám dojem, že spravedlnost nejde dohromady s žádným náboženstvím.

0 0
možnosti
VF

vaťák

11. 11. 2010 19:39
Re: Spravedlnost podle islámu?

Možná by stálo za úvahu, jak si tu spravedlnost představujeme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 30,15
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.