Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

marka40

10. 1. 2011 7:40
Pěkné.

R^

Jen jsem tak skoukla diskuzi a nestačím se divit, o čem se jsou schopni diskutéři přít. Jako ostatně vždycky. To, jak je popsáno v Bibli stvoření světa, co kdy a který den  Bůh stvořil, vidím jako velice zjednodušený popis pro naše prapraprapraprapředky, kteří neměli takové znalosti jako my dnes, takže jim to bylo "naservírováno" takto jednoduše, aby to i jednoduše pochopili. Přít se v dnešní době o ttakových věcech, zda stvořil dříve rostliny na zemi, či živočichy v moři, mi přijde skutečně dětinské. Znala jsem čistou víru "prostých venkovanů", kteří ani tu Bibli nepřečetli, přesto celým svým životem "vydávali svědectví víry". A to je, myslím, nejdůležitější - umět svým životem "vydávat svědectví viry".:-)   Ale to je jen a jen můj soukromý názor. Možná je tomu ve skutečnosti jinak.

0 0
možnosti
AS

viveka

10. 1. 2011 7:48
Re: Pěkné.

Mně se to moc líbí :-)R^

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

9. 1. 2011 20:01
Krásné

VR^

0 0
možnosti
VF

vaťák

10. 1. 2011 21:02
Re: Krásné

Děkuji.

0 0
možnosti
A

Anup1

8. 1. 2011 13:28
Dávám karmu

Karmu dávám za to,co jste opravdu moc  hezky napsal,ale až pod těmi 7 dny Stvoření.R^

O založení života na této Zemi,mám informace trochu jiné.V takovém sledu vše postupovalo,ale probíhalo delší čas a nebylo prováděno samotným Bohem, ale jen na Jeho pokyn.A sice, v té době už vysoce duchovně i vědecky a tedy i technicky vyspělou civilizací.Zázraky popisované Biblí,byly dělány přes techniku. 

Proto by dnes nemělo nikoho,hlavně naše vědce překvapovat,že bylo použito při zakládání našeho života už dokonalého genového inženýrství.Některé už to napadá.I to,že ono"neposkvrněné početí" pany Marie,by mohlo proběhnout přibližně na podobné bázi,jako u našich děti "ze zkumavky".Copak mohli lidé s tehdejším nízkým vědomím rovnou chápat ? Pokr..

0 0
možnosti
A

Anup1

8. 1. 2011 13:30
Re: Dávám karmu

Pokr..

 Měli jsme se k pochopení dopracovat sami,k pomoci nám byly předány i boží  zákony,podle kterých už mimozemští dávno žili,ale dostali jsme i svobodnou  vůli a tím dostal každý svůj osud do vlastních rukou.Proto byla naší duši dána i možnost  reinkarnace,abychom měli k pochopení dostatečný čas v životech dalších.Také proto byly do Bible dány i ty odkazy,že se máme ještě vše dovědět.Ta doba tu je...

Ježíš přece říkal ,když odcházel "měl bych vám toho říci ještě mnoho,ale teď byste to nesnesli..."

Pravda je zcela prozaická,což pro kostelové a sborové věřící bude určitě velkým zklamáním. A tak,než mě třeba začnete"kamenovat",zkuste se podívat do Bible z tohoto úhlu...:-)

0 0
možnosti
R

Riotman

8. 1. 2011 13:00
vznik planét

A čo sa týka našej planéty, tak tá nebola stvorená niekde na počiatku tvorenia vesmíru, ale vznikla zhruba 9 miliárd rokov po vzniku vesmíru a to z  protoplanetárneho disku okolo Slnka z ktorého sa sformoval celá Slnečná sústava. Dnes je už známe ako vznikajú planéty, keďže vedci už dnes poznajú množstvo hviezd v počiatočnom štádiu vývoja a u veľkej časti hviezd objavili protoplanetárny disk a pri niektorých hviezdach objavili aj protoplanéty.

0 0
možnosti
R

Riotman

8. 1. 2011 12:56
nie je to pravda

Keci. Podmorské živočíchy vznikli ďaleko skôr než suchozemské rastliny. A čo sa týka toho štvrtého dňa, tak v Biblii sa doslova píšeš, že Slnko a rovnako aj Mesiac (ktorý má podľa Biblie vlastné svetlo) boli stvorené na  štvrtý deň na to, aby osvetľovali Zem. Takže nezavádzaj. 

0 0
možnosti
VF

vaťák

8. 1. 2011 13:21
Re: nie je to pravda

Když už jste tak přesný, můžete mi napsat, z které Bible čerpáte Vaše tvrzení, že "v Biblii sa doslova píšeš, že Slnko a rovnako aj Mesiac (ktorý má podľa

Biblie vlastné svetlo) boli stvorené na  štvrtý deň na to, aby

osvetľovali Zem."  V mé Bibli se píše o dvou velkých světlech.

Když čtu Bibli, tak uvažuji o tom, co věděli lidé, kteří ji slyšeli jako první. Pak přemýšlím, jak by stejné poselství znělo dnes. Proto píšu, že stvoření je popisováno z pohledu človíčka, který to nepozoruje někde z vesmíru, ale z naší země. A pak nemám problém se čtvrtým dnem a tím, že "Bůh stvořil dvě velká světla a hvězdy..." 

Není to pokus někam "zavádzať", jen popis toho, jak tomu rozumím.

0 0
možnosti
H

hanah7

8. 1. 2011 12:50
Dcera mé kamarádky, když byla malá,

někde, čertvíkde, zaslechla  cosi o bohu a pak chodila a každému říkala : "bůh tě žene" ;-D;-D  Patrně se jí v hlavičce nějak přesmyklo - bůh ti žehná....

0 0
možnosti
AS

viveka

8. 1. 2011 12:55
Re: Dcera mé kamarádky, když byla malá,

Můj malej bráška takhle říkával při zvonění, že to zvoní "postel" :-)

0 0
možnosti
AS

viveka

8. 1. 2011 11:59
Naprosto krásně řečeno

Napsal jste to nádherně, Bůh Vám žehnej VR^

0 0
možnosti
VF

vaťák

8. 1. 2011 13:07
Re: Naprosto krásně řečeno

Děkuji. I Vám.

0 0
možnosti
LV

lubanek

8. 1. 2011 10:57
Stvoření světa.

 

Zdravím. Vídím to vše troche jinak. Jana 1:18..Boha žádný nikdy neviděl; jednorozený ten Syn, kterýž jest v lůnu Otce onť vypravil.  Nikdo neviděl Boha, Otce, protože není v tělesné podobě. Bůh je duch. A po nějaké době, se začne formovat  svatozář, Logos, ten pomazaný což je možné vidět duchovníma očima počátek stvoření. Část Boha se zjevuje v něco, což je Slovo Boží. Bůh dal zrození svému Synu, před jakýmkoliv stvořením.Jana 17:5.. A nyní oslaviž ty mne, Otče u sebe samého touž slávou, kterouž jsem měl u tebe, prvé než svět byl. V Jana 1:1.. Proto učiňme člověka k obrazu našemu.(Otec a Syn)  Na počátku bylo Slovo, a to Slovo bylo u Boha a to Slovo byl Bůh.

0 0
možnosti
F

Faustino

8. 1. 2011 9:50
V Genesis

druhé kapitole je popsáno poněkud jinak. Která verze je správná?

0 0
možnosti
OFVV

old fashioned Vince VII.

8. 1. 2011 9:40
a který den vymyslel bosony?

0 0
možnosti
  • Počet článků 3354
  • Celková karma 26,93
  • Průměrná čtenost 794x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuse, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují zchladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem mýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.