Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

vaťák

4. 3. 2011 6:03
Díky za diskuzi

Díky všem za příspěvky do diskuze.

0 0
možnosti
J

jenpockejzajici

26. 2. 2011 15:29
A už to někdo tomu BŮCHOVI řekl

;-D

Odezva se mi nějak zdá;-€

0 0
možnosti
S

seremedka.turbo

26. 2. 2011 21:30
Re: A už to někdo tomu BŮCHOVI řekl

jo vaťák s ním denně hovoří.ale je nato stejně jako v Rusku kde vynalezli injekci že můžeš s mrtvým ještě hodinu po jeho smrti hovořit.... akorát to má jeden háček že ten mrtvý ti neodpovídá ;-D;-D

0 0
možnosti
S

seremedka.turbo

26. 2. 2011 9:39
No já si zase myslím

že to už ani není nemoc co zde prezentujete ale akt zoufalství.Nechcete zajít k psychiatrovi dokud je ještě čas?? Ono se dá každá duševní porucha léčit. Vy to totiž nehrajete a to je pro tuto společnost nebezpečné stejně jako ta  svoloč opásaná municí a odpálená někde v davu.Ono to totiž začíná vymýláním mozku a končí právě odpálením se někde v davu. Svoji víru jste tady již předvedli tím jak jste házeli lidi na hranice a brali jím majetky Naštěstí je tady už  více vzdělaných lidí a nepotřebuji aby je někdo vedl za ručičku a ukazoval jím tu pravou cestu. Pořád je lepší tři v jedný než tři v jednom ;-D Hnus velůebnosti!!!!!!Rv

0 0
možnosti
MP

Vrah

26. 2. 2011 14:10
Re: No já si zase myslím

Pokud jsou tyto články aktem zoufalství, mám pro vás zadarmo radu – nečtěte je. Pokud se vám nelíbí a čtete je, pak jste masochista. To je nemoc a možná se dá léčit, takže vašimi vlastními slovy: „Nechcete zajít k psychiatrovi dokud je ještě čas?“

Lidi, kteří roznášejí po světě nenávist, jako to děláte vy, „jsou pro tuto společnost nebezpeční stejně jako ta svoloč opásaná municí a odpálená někde v davu“.

0 0
možnosti
F

frnek

26. 2. 2011 7:14
Jeden Buh.

Buh je duch, ktery si stvoril schranku telo nazvane Jezis. Buh ve trech uradech. Buh mezi nami, Buh nad nami a Buh Duch svaty v nas.1.Ep.S. Pavla K.Tim. 3:16... A bez odporu veliket jest tajemstvi poboznosti, ze Buh zjeven jest v tele, ( Jezise), ospravedlnen jest v Duchu, ( jako Duch svaty) , ukazal se andelum, kazan jest pohanum, svereno jemu na svete, zhuru vzat jest ve slavu. Kdyby Duch svaty byla oddelena osoba od otce tak kdo by byl otcem Jezise?  Vy jste pastor, v kostele doma otcem sveho syna a osobou mezi lidmi, ale to vas nedela tri. Jehova ze Stareho zakona je Pan Jezis kristus. Jezis rekl, kdo vidi mne vidi otce. Ja a otec jedno jsme.

Jeden Pan, jedna vira, jeden krest.

0 0
možnosti
F

frnek

26. 2. 2011 7:25
Re: Jeden Buh.

Dodatek. Buh je jako pravitko. Jenda tretina je Otec, druha je syn a treti je Duch svaty. Otec neni jmeno, syn neni jmeno, Duch svaty neni jmeno. Ale Petr mnel zjeveni jake je jmeno Otce, Syna i Ducha svateho a to jmeno vyslovil. Skut, sv. Ap. 2:38... Kdyz vas nekdo velice dobre zna a nekdo se zepta," Jake je jmeno pastora Adventistu v tom a v to miste, ktery ma syna  a manzelku ktera je zapojena v tom a vtom urade? On odpovi: Jeho jmeno je Vlastik Fürst.Nemuzete jit do banky a napsat sek ve jmenu otce, nebot budou chtit jmeno. Preji hezky den.

0 0
možnosti
MP

Vrah

26. 2. 2011 0:36
Jak to bylo s býčkem

„Mohu si svého boha vyrobit sám, jak to udělali třeba Židé, když si odlili zlatého býčka a uctívali ho jako svého vysvoboditele?“

Když jsem nad oním biblickým textem přemýšlel, kroutil jsem hlavou nad myšlenkovými pochody Izraelitů, kteří si odlili „sochubíčka“. To, že „strhal si všechen lid z uší zlaté náušnice a přinesli je k Áronovi. On připravil formu a odlil z toho sochu býčka. A oni řekli: "To je tvůj bůh, Izraeli, který tě vyvedl z egyptské země.“ – to mi připadá asi na stejné úrovni, jako když čeká dítě na maminku, která dlouho nejde, i přijde teta, podá dítěti plyšového medvídka a řekne „To je tvoje maminka, moc se jí po tobě stýskalo“ a dítě považuje onu hračku od té chvíle za svou maminku.

Tak prý to tak ve skutečnosti nebylo – ten býček nebyl podobou boha, nýbrž podstavcem, na němž mělo božstvo přebývat. Nemám to z vlastní hlavy a ruku do ohně za to nedám, ale jako myšlenka je to zajímavé a vysvětluje to to nepochopitelné hnutí mysli ala děcko s plyšákem.

0 0
možnosti
VF

vaťák

26. 2. 2011 7:04
Re: Jak to bylo s býčkem

Když si člověk představí tu dobu, kdy bylo běžné uctívání božstev ve tvaru soch lidí či zvířat, pak to tak absurdní být nemusí. Z vlastní zkušenosti vím, jak rychle člověk zapomene na pozitivní zkušenosti s Bohem a když se nedaří, jak začne pochybovat.

Díky za reakci.

0 0
možnosti
MP

Vrah

26. 2. 2011 0:28
Kterak se soudruzi mýlili v počtech

Kdysi v dobách před plyšákem se mi dostal do rukou jakýsi komoušský spisek pro děti, v němž dokazovali, jací jsou ti křesťani prosťáčci, když věří v Trojici:

1 + 1 + 1 = 1 Hahaha

Spletli se ale soudruzi, bo tu rovnici napsali blbě. Správně je to takto:

1 × 1 × 1 = 1

Nikde žádný problém. ;-)

0 0
možnosti
H

huggo1

26. 2. 2011 12:10
Re: Kterak se soudruzi mýlili v počtech

Soudruzi i Vy to máte špatně. Někde jsem viděl, že to má být takto:

0 x 0 x 0 = 0

;-D

0 0
možnosti
CIF

comme il faut

25. 2. 2011 21:41
Tři mušketýři byli taky čtyři, a neměli jsme s tím problém

viz http://kulhankova.blog.idnes.cz/c/89858/Jeden-za-vsechny-vsichni-za-One-for-All-All-for-Naught.html

0 0
možnosti
D

dampfer

25. 2. 2011 21:26
A tak asi

jen připomínám sv. Patrika, který názorně vysvětlil Irům 3 Božské osoby a příklad uvedl trojlístek jetele, jeden stvol, tři lístky v jednom,- dodnes je trojlístek znakem Irska

a druhý příklad- sv. Augustin úmorně přemítal, jak lze pochopit trojjedinost Boha, až došel k mořskému břehu, kde malou sklenicí, malý hošík přelíval mořskou vodu do dolíku v písku. Dotázal se ho, co to dělá, hošík odpověděl, dříve já přeliji moře do dolíku, než ty pochopíš boží trojjedinost

0 0
možnosti
VF

vaťák

25. 2. 2011 21:37
Re: A tak asi

Díky za připomenutí.

0 0
možnosti
LJ

LNKa

25. 2. 2011 21:08
Výměna poznatků

Dobře, pokud je opravdu dle Vás "lepší si raději vyměnit své poznatky a pak o nich přemýšlet.", pak se odvážím a řeknu své pojetí Trojjedinosti boží. Otec = je příroda, hmota, energie, ze které jsme stvořeni a vystavěni a také vše kolem nás. Syn = člověk. Duch svatý -  naše Vědomí. 

V mém pojetí pak není konflikt, zda Ježíš byl člověk či Bůh. Obojí zároveň. Byl člověkem, vyjimečným, výjimečná duše, to ano, ale přece jen člověkem. Pokud používá ono "já jsem", mluví o Vědomí, které je společné nám všem. Z toho vyplývá, že i my jsme bohové, kteří však zatím nedorostli své velikosti, výši plného Vědomí, nejvyššího stupně Lásky. Jsme jen na cestě, na cestě Domů, k Sobě, k Bohu, k Otci. Bůh je pro mě přítelem největším, je to bytost obsahující nás všechny, moudrost věků a Vědomí všeho a všech.  Vidím jej v každém lístku rostliny, v očích svých bližních a mluvím s Ním skrze sebe.

Do mého pojetí se vejde jakákoli víra, která obsahuje prvky Lásky a Jednoty, takže sporů netřeba.

0 0
možnosti
VF

vaťák

25. 2. 2011 21:38
Re: Výměna poznatků

Díky za Váš názor.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

25. 2. 2011 20:43
díky

0 0
možnosti
VF

vaťák

25. 2. 2011 20:45
Re: díky

Také.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3335
  • Celková karma 30,18
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.