Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

lubanek

18. 6. 2010 17:50
Autorem citátu.

Zdravím. Autorem tohoto citátu je: W.M. B.R^

0 0
možnosti
V

varsolim

18. 6. 2010 15:36
maloco potesi

Na kazdy nazor,clanek na blogu potesi.Tento patri mezi ty,ktere tesi veliceR^

0 0
možnosti
MN

Forrrest

18. 6. 2010 13:07
Malé dítě uvěří čemukoli

- jakýmkoli nesmyslům. Nutnosti a nevyhnutelnosti třídního boje. Báchorkám o Ježíši a posmrtném životě. Aštar Šeran, Harry Potter, Pikaču... - v dětských očích není nic dostatečně hloupé, nepravděpodobné, nemožné.

Děti nevyžadují důkazy, slepě věří. Toto se mění teprve později, až s vývinem mozku, nárůstem inteligence. Avšak bohužel, mnozí lidé buď nemají rozumové předpoklady k tomu, aby toto "nemyšlení" zlomili, nebo byl vliv jejich rodičů příliš destruktivní... a tak slepě věří až do konce života...;-(;-(

0 0
možnosti
EK

fitzie

18. 6. 2010 14:25
Re: Malé dítě uvěří čemukoli

tak to je přesné.

víra vyžaduje dětský pohled na svět a dětskou duši, kterou většina lidí ztratí. i proto je spousta věřících tak zatvrzelých "sháněčů důkazů" a "přesvědčovačů".

Víra a poznání jsou dvě různé věci a nesmí být směšovány. Jsou to dva způsoby existence, dva způsoby nazírání. A připouštím - žít v dnešní společnosti a uchovat si onu schopnost věřit je těžší než to bylo ještě před pár stoletími.

0 0
možnosti
EK

fitzie

18. 6. 2010 11:47
byla jsem

předevčírem na přednášce o Turínském plátně.

celá se nesla v duchu: to a to je důkaz, že to je plátno, ve kterému byl zabalen Ježíš. Důkazy pofiderné, podobně jako Danikenovy důkazy o přítomnosti mimozemšťanů na Zemi.

obecenstvo: šedesát plus.

Přesvědčování přesvědčených.

Tristní záměna poznání a víry. (Nebo´t je to poznání, co potřebuje důkazy, ne víra.) A to byl dotyčný přednášející kněz. Vážně nevím, jak by takovýto spolek mohl kohokoliv oslovit. Je mi to líto - jsem křes´tanka - ale toto musím říct otevřeně: evangelizační potenciál této akce nebyl nulový, ale záporný. Je vlastně zázrak, že Bůh v této zemi ještě nějaké "děti" má.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

18. 6. 2010 11:47
Vždy si Vás rád přečtu...

... i když spíše s Vámi nesouhlasím než souhlasím;-) A tak bych navrhoval článek s nadpisem...Proč je křesťnaství tím jedinným správným naboženstvím ?...Případně proč zrovna katolická církev je tou jedinně správnou n ásledovnickou církví ? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 3338
  • Celková karma 29,28
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.