Foto

Paní Dostálová, se vyjádřila, že se svými sedmi poslanci bude v EP v podstatě bohatá nevěsta a že si bude moci mezi jednotlivými frakcemi vybírat. Není to tak zase úplně pravda, protože pak budou muset respektovat pravidla platná ve frakci a ne se řídit okamžitými nápady Babiše.

RK

Srážka s realitou bude pro Anofert bolestná. Bohužel ne pro jejich voliče, neboť ti disponují pamětí akvarijní ryby a sliby jim stačí.

Foto

Dík za pohled. K napsanému 2 poznámky.

1. Mne nepřestává udivovat příchylnost voličů ANO k vůdci. Ten člověk je prima vista psychopat, není schopen dát dohromady kloudnou větu a myšlenku. byla prokázána jeho tupost před dětmi, kde nebyl schopen odpovědět na jednoduché dotazy, které se nikdo nemusí učit, protože je prostě ví. Jeho vystoupení je samé "já", nadávky těm, kteří s ním jen mírně nesouhlasí. To opravdu jeho voličům nedochází, nebo si neumějí odpustit svou slepou víru?

2. Současná vládní koalice dělá naprosto pitomé chyby. Řeší se zdanění tichého vína, manželství homosexuálů a podobné ptákoviny. Místo jasného programu, který bude mít vizi do budoucna, řešení palčivých problémů (bydlení mladých rodin atd.) řeší marginálie. Má k tomu samozřejmě kouli u nohy, dané ruskou agresí, s níž v roce 2021 nebylo možné až tak počítat. Myslím, že příliš spoléhá na to, že bude opět zvolena jako menší zlo. Protože v tuto chvíli nejsem sám, kdo zvažuje, komu to za rok hodí, když je vyloučeno ANO, SPD a podobné vůdcovské strany, idem i bolševici, ať už se shromažďují u pana Rajchla nebo paní Konečné.

LP

Hnutí ANO ale netvoří jen Babišovy klony. Jsou tam i jiní. Není za co.

TP

Jen pro zajímavost starostové a piráti mají dohromady 14,9% a v parlamentních volbách měli 15,6%. Takže oni jsou stále víceméně na svém.

Foto

Nekažte koblihářům radost z jejich "drtivého" vítězství, pane Pelikáne.

TB

Proč by ANO mělo být poražené? Oproti minulým eurovolbám si polepšili (jak na počet mandátů, tak na počet hlasů), navíc jim vyrostli případní koaliční partneři pro sestavování vlády po příštích sněmovních volbách (Turek, Konečná - samozřejmě pokud si to do té doby udrží) - co víc by si mohl Babiš přát?

LP

a proč tak ošklivě kazíte diskutujícímu výboru radost ?

Přísaha a Moto se dostali do hledáčku voličů coby volitelná strana, takže jasný vítěz voleb. Ono je jedno kolik dostali lidí do EP. 10 % znamená, že jejich hlasy v parlamentních volbách nepropadávají, tudíž je budou volit lidé, kteří je předtím z tohoto důvodu ignorovali a dostanou se i do médií

Babiš je druhý vítěz a nemá cenu to okecávat. Jak už jsem napsal, ono je jedno kolik poslanců strany získají. Stejně se v EP nic neprosadí. Důležité je, jaký dopad to má na jejich voliče. A zpráva je jasná. ANO je nejsilnější a ani koalice mu nestačí.

Zbytek prohrál.

JB

J12i82r69i 27B93o54r

11. 6. 2024 9:29

V prvním po volebním rozhovoru paní Dostálová prohlásila že prakticky celá jejich volební kampaň byla nadsázka a že to mel volič poznat.

Foto

Jsem si jist, že jim bude odpuštěno. Vždyť to přece říkali včera a dnes je dnes.

RK

Nedávné průzkumy, sic do sněmovny, dávaly ANO až ohromujících 38%, které Andy během pár měsíců přetavil ve 26% do EP. Takže trend je poměrně jasný.

MK

Nedávné průzkumy dávaly STAN přes deset procent a výsledek? Trend je jasný.

RJ

Spolu a vlastně i součastná vláda má problém v tom, že jediný její program je antibabiš. Jít v koalici do evropských voleb byla ze strany ODS hrubá chyba, taky na ní doplatili.

Ta facka od voličů ještě nebyla tak zlá ale v dalších volbách bude hůř.

AL

Je to povrchní pohled tak na novinový nadpis. Jediný program současné vlády rozhodně není antibabiš. Že je potřeba napravovat jím způsobené škody a bránit v dalším páchání škod, je jasné. Ale není to jediný program. Jen trochu přemýšlivý to pochopí.

PB

Souhlas a karma.

Ukázalo se, že volič SPD šel k Turkovi hned a ne až po žních, jak mu bylo předpovězeno.

Foto

U Turka mi víc, než to jeho, dejme tomu "nerozvážné mladistvé hajlování", vadí pučista Šlachta.

RK

Z parlamentních stran má současná pětikoalice dohromady 37 %, opozice 32%.

Kdo je vítěz a kdo poražený?

LH

To máte pravdu, 5 Kolka drtive zvítězila, akorát tak trošku tam mám dva nové poněkud zvláštní subjekty 😋 a to se moc povedlo

  • Počet článků 3357
  • Celková karma 26,88
  • Průměrná čtenost 796x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuse, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují zchladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem mýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.