Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

vaťák

9. 12. 2011 11:19
Další diskuze pod článkem, který vyjde dnes večer

Večer chci pokračovat v rubrice "Co když Bible nelže?" Proto se už nebudu vracet k této diskuzi a budu diskutovat pod novým článkem. Díky za pochopení.

0 0
možnosti
VF

vaťák

9. 12. 2011 11:16
Díky za inspiraci

Díky všem diskutujícím za podněty, které mne inspirovaly k dalším článkům.

0 0
možnosti
A

Anup1

7. 12. 2011 23:48
Pro inin

Z vašeho příspěvku Re:ateista 4.12.v 15.15 cituji.:

Vaše první věta"...Bible říká,že ani jediný zlý skutek nám neumožňuje žít navěky s Pánem.A níže ,že "...Ježíš přišel v těle hlavně proto,aby nás vykoupil,aby zaplatil tu cenu pro to,abychom mohli žít s Bohem,i když jsme udělali něco zlého.Ano,nezasloužíme si to.Proto je to milost.."Konec citátu.Trochu rozpor...

Nač by potom měl být ještě Poslední soud,kdyby z nás býval Ježíš sejmul hříchy?

O slově "vykoupení",by se dalo diskutovat.Znamená,že jsme dostali od Ježíše vzor(píše o tom myslímPetr) a že bychom se podle toho měli chovat,tedy zbavovat se hříchů,aby naše duše mohla mít život věčný.

Ví se,že pozemšťané při přepisu Bible( 500 let po Kristu) si lecos uzpůsobili,aby si lidé mysleli,že mají jediný život.

0 0
možnosti
A

Anup1

7. 12. 2011 23:51
Re: Pro inin

Ale jak jsem v reakci na Vás uvedla,ten koloběh skončí Posledním soudem,a duše,které i do té doby stále konaly zlé skutky,zemřou.Je to ta Druhá smrt o které Bible také píše.

Jinak,v Bibli je i to,že Ježíš nepřišel kvůli spravedlivým,ale kvůli hříšníkům.Což znamená,že byli a jsou spravedliví lidé,takoví,jaké Bůh miluje.A dostanou se do"nebe",i když nevěděli nic o Bibli.(Římanům 2:13-15)

Reinkarnace byla z Bible vyňata,ale zůstalo tam po ní ještě hodně stop.

Ten rozpor mezi kázáním o spravedlivém,milujícím a milosrdným Bohem a realitou,nikdo nevysvětlí,pokud si nedosadí reinkarnaci.! On s námi nezachází libovolně,jak to vypadá.Dal spravedlivé zákony a nezasahuje do nich.

0 0
možnosti
MV

marka40

5. 12. 2011 12:06
Co se týče mne,

tak se přiznám, že Bibli až tak moc nerozumím. To stejné říká i můj manžel, a shodou okolností můj syn když nyní dostal bibli, a když začal číst, tak řekl: je to takové zvláštní, nevidím tam nic pozitivního. 

Vidím to tak, že ta bible byla psána v úplně jiné době, pro lidi, kteří žili úplně jiným životem. Ten život byl velice tvrdý a krutý. Z toho důvodu  jsou pro nás v dnešní době některé pasáže naprosto nepochopitelné. Synovi jsem pro pochopení víry raději doporučila výklad od Marka Váchy, velice se mi líbí, jak dokáže skloubit vědu a víru, nestaví proti sobě to biblické "první den Bůh stvořil kytičky, druhý den rybičky" (které bylo napsáno právě v době, kdy by lidé jiný výklad nepochopili) s evolucí, dle které to vše trvalo miliony let. Skutečně se to nevylučuje, vždyť řízením Božím ten svět skutečně mohl vznikat ty miliony let a v Bibli je to přirovnáno ke dnům.

0 0
možnosti
VF

vaťák

5. 12. 2011 13:38
Re: Co se týče mne,

Ale Bůh, pokud je tak moudrý, inteligentní a mocný, jak říká Bible, to klidně mohl stihnout "lusknutím prstu". Budoucnost ukáže, zda má pravdu Bible nebo evoluce.  Lidem, kteří s Biblí začínají, doporučuji, aby četli nejdříve evangelia v Novém zákoně a seznámili se s Ježíšem. Pak Mojžíšovy knihy, kterými Bible začíná. Po nich zbytek Nového zákona (mimo knihy Zjevení Jana). Když už člověk díky Novému zákonu něco ví o tom,  jak začínalo křesťanství, tak se může podívat na zbytek Starého zákona a nakonec přijde na řadu Zjevení Jana.  Jinak existují různé kurzy - internetové i korespondenční, kde je možné se s Biblí seznámit. Například na http://www.skk.cz/  je pěkný korespondenční kurz, který by začátkem příštího roku měl být i v internetové podobě. A pokud Vám nevadí slovenština, tak na  http://www.skskk.sk/ už podobný internetový kurz funguje. Pravdou je, že Bible se nečte jako román. Ale je dobré to nevzdat a nebát se ptát druhých. Také to často dělám.

0 0
možnosti
VJ

Jury

5. 12. 2011 11:58
Dík

Mezi místa na  internetu, kam se vracím, patří i Váš blog. Vždy si rád počtu, snad i proto, že většinu Vašich názorů sdílím....

0 0
možnosti
VF

vaťák

5. 12. 2011 13:20
Re: Dík

To mne těší. Snad mi Bůh pomůže, aby to tak zůstalo i v budoucnu,.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

5. 12. 2011 9:38
skvělé

naprosto skvělé, člověče vy jste vybaven darem slova tak  že vy být politik tak snad budete i nebezpečný, ale vážně vaše blogy vždy pohladit ale i donutit se zamyslet , díky za ně

0 0
možnosti
MV

marka40

5. 12. 2011 12:07
Re: skvělé

Kéž by lidé, s takovýmito morálními zásadami byli politiky. To byl byl ráj na zemi.;-)

0 0
možnosti
KM

kleo

4. 12. 2011 8:15
snažím se věřit seč můžu

už jenom proto, že nevěřím, že svět vznikl jen náhodou, ale mám trochu problém věřit v nekonečnou Boží milost, protože Bible /starý zákon/ je sama plná krutostí, ke kterým dával sám Bůh příkaz - vyvraždit původní obyv. Palestiny, např., taky si nemyslím, že by i dnes křesťanům kdoví jak pomáhal, jsou místa na světě, kde být křesťanem je otázka života a smrti, z toho všeho usuzuji, že Bůh opravdu živý je, že to s námi myslí dobře, ale zajímá ho jen otázka věčného života, nikoli kvalita toho současného a já bych rád měl skvělý život už tady a to je problém...;-(

0 0
možnosti
M

maxas

4. 12. 2011 10:12
Re: snažím se věřit seč můžu

jestli to s námi myslí dobře je otázka, spíš to vypadá, že na nás poněkud pozapoměl a nechává všemu volný průběh. Podoba a podstata "stvořitele" je problém diskutovaný mnoho staletí, bez zřetelného výsledku. Nakonec je-li to bytost trjjediné dle katolíků, nebo jen postatně vyspělejší civilizace dle pana Dänikena, je lhostejné. O vezdejší život se musíme postarat sami, bůh nám rozhodně nepomůže.

0 0
možnosti
GN

Gustav Nečas

3. 12. 2011 19:14
Bůh miluje ateisty, nic po něm pořád nechtějí

A jinak mimochodem většina ateistů je ochotna pochybovat a přečíst si i cizí bibli. Velká část věřících o víře odmítá pochybovat a ani přijmout možnost, že jiná víra by mohla být také pravá.

Slepá víra je vždy ohrožením zdravého rozumu a rozhodování - lidem se dá nakukat cokoliv ve jménu víry.

5 0
možnosti
BJ

Enin

3. 12. 2011 20:08
Re: Bůh miluje ateisty, nic po něm pořád nechtějí

Víra a pochybování nejde moc dohromady, nemyslíte? Pokud člověk skutečně pozná Boha, tak ani pochybovat nemůže - ne, že by nesměl, ale pokud pozná pravdu, tak nepotřebuje hledat jinou. Pokud někdo nějakou víru nebo náboženství zneužívá s cílem někoho zmást nebo zmanipulovat, tak nemohl skutečně poznat Boha. A takových "křesťanů" je mnoho - těch, kteří si myslí, že křesťanství je o nějakém dodržování náboženských úkonů a nikdy nepoznali skutečnou Boží blízkost a vysvobození... Z toho pak plyne hodně blbostí, jako třeba často zmińované křížové výpravy atd. Víra by neměla být slepá. Víra by měla být důvěrou k někomu blízkému, ne vírou v náboženství, systém instituci a rituály. Víra by měla být na základě osobního rozhodnutí, ne výchovy, rozhodnutí mých rodičů, nebo donucení pod nějakou výhružkou.... Pokud to tak člověk přijme - svobodně, a znamená to pro něho důvěrný vztah s Bohem, jedná se o víru, o které není potřeba pochybovat. Bůh ale tu možnost dává i tak. Nikoho k sobě nenutí...

3 0
možnosti
LB

Lawrence z Arábie

3. 12. 2011 13:11
A co když je to pravda?

Jsem křesťan, ale říkám si, co když je pravda to, že všemu vládne záchodové božstvo, které mě připraví obrovské utrpené, když každé ráno nespláchnu stovku do záchodu? A co když je to pravda? Takových otázek si můžu klást nekonečno. Třeba k něčemu jsou.

1 0
možnosti
M

maxas

4. 12. 2011 9:37
Re: A co když je to pravda?

Rozhodně vás to poněkud zabaví a odvede od témat, jako např. krize, bída, přelidnění atd. a pod. Takže do toho!!

0 0
možnosti
PM

horác

3. 12. 2011 12:52
je to tzv. kniha knih

a každý by si ji měl přečíst, aspoň. Nemusí ji studovat. Jinak ji mám v mobilu včetně koránu a satanské bible. Přečtu si to pro zajímavost a časem jsem zjistil, že korán i satan. bible vychází z bible. Bohužel občas se rozesměju nad některými věcmi, které nejdou logicky za sebou. Jinak kdyby lidi dodržovali Bibli, tak není mor, cholera apod. Dále je tam dost tvrdý oko za oko, incest, kuplířství. Prostě horor.

1 0
možnosti
MP

Vrah

3. 12. 2011 17:27
Re: je to tzv. kniha knih

Oko za oko vůbec není tvrdé. V té době to byl naopak projev humanismu – hráz nepřiměřené odplatě; jen zasloužená, rovná odplata, nic víc. Žádná krevní msta do desátého kolene. Už se nemusíš bát, že ti někdo vyvraždí rodinu za to, že jsi mu zlomil nohu.

Vzhledem k tomu, o jak staré texty jde, někdy není snadné Bibli bez výkladu porozumět. Pak Vám to opravdu může připadat jako horor.

1 0
možnosti
  • Počet článků 3335
  • Celková karma 30,29
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.