Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V říjnu 2005 jsem si napsala do deníku.

Putin prodlužuje samoděržaví, varuje filosof André Glucksman.

' Zkušenost nepravdy,' říká Patočka, ' je to, co může spojit dnešní lidstvo.' Ideje dobra ?

V konečném úhrnu máme společné zájmy morální i pragmatické, neboť tu existuje hrozba. A právě námi poznaná zkušenost nepravdy - solidarita otřesených - by se mohla v budoucnu možná projevit jako solidarita proti zlu.

Tenkrát jsem jen doufala. Svá tehdejší slova cituji přesně.

A dnes ? Polovina přátel, díky jakémusi hnutí New Age, si stále ještě hraje na to, že se jich to netýká ! [>-] EU

0 0
možnosti
LC

už to usíná, koukám že ukrajina už není in, cool a free a hlavně jsme tam podělali co jsme mohli jako EU

0 1
možnosti
PBR

Bezva článek. Plný pravdy a faktů. Jsem rád, že existují lidé jako jste Vy pane Nigríne. Slepých je ale stále mnohem více. No snad za to můžou ty růžové brýle co ještě nestihli odložit. Doufejme, že brýle a ne mozky...

Vám karma R^

7 4
možnosti
JK

Pozeral som cez víkend na slovenskej Markíze Formulu 1. Komentátor sa správal ako 5-ročný chlapec - Rusko toto, Rusko tamto, cár Putin, a ďalšie hlúposti. 

Keď prišiel Putin medzi jazdcov, tak mu vadilo, že kamera urobila pár záberov na Putina, a nevenovala sa len kecom jazdcov, ktorí boli na prvých miestach.

Bolo to také repete Olympiády zo Soči. Všetko, čo Rusi robia, je len na smiech. Bez ohľadu na to, či je to kvalitné alebo nie.

Aj Číňania nám boli dlhé roky na smiech. A teraz sa väčšina elektroniky, čo sa u nás predáva, vyrába v Číne.

4 4
možnosti
JR

J51a50r93a 33R48a80n86k

16. 10. 2014 4:38

Hamiltn Putku malem presel.....;-)

0 1
možnosti

P49a33v52e83l 59Č41e83r39n95ý

15. 10. 2014 18:21

Snad nejznámější představitel ruské protiputinovské opozice Boris Němcov nedávno zveřejnil jakési desatero, ve kterém odhaluje neúspěch dosavadní Putinovy politiky. Rovněž zmiňuje, že prezident Putin vydal rozkaz, aby 17 600 ruských vojáků opustilo území v blízkosti státní hranice s Ukrajinou a vrátilo se do míst své trvalé dislokace. Tím je projekt „Novorossija“ ukončen, tvrdí Němcov.

1. Putin chtěl přitáhnout Ukrajinu k Rusku, dosáhnout jejího vstupu do Celní unie, tvořené Ruskem, Běloruskem a Kazachstánem. Stalo se však úplně něco jiného; Ukrajina si vybrala spolupráci s EU a už nikdy se nevrátí do sféry putinského vlivu.

2. Putin chtěl vnutit Ukrajině neutralitu a zajistit si její status země bez vojenských paktů a přitom úplně pohořel. Nyní již je jasné, že Ukrajina je pevně a nadlouho spojena s NATO. 

3. Putin toužil získat úctu ukrajinského národa, ale místo toho získal na dlouhou dobu cejch úhlavního nepřítele.

4. Putin chtěl přímo ovládnout území Ukrajiny které nazývá Novorossija, zasahující od Doněcka až do Oděsy, ale podařilo se získat pouze menší část Doněcké a Luganské oblasti.

5. Putin chtěl vytvořit koridor do Krymu přes Mariupol, ale setkal se s houževnatou obranou a dosáhl toho, že zákopy proti němu kopali sami občané Mariupolu 

6. Putin se domníval, že výpad na východní Ukrajinu vyjde jako na Krymu – bez jediného výstřelu, ale dopadlo to tragicky; čtyři tisíce padlých na obou stranách konfliktu.

7. Putin si přál, aby se vzedmutý mezinárodní odpor proti chování Ruska nepodepsal na ruském hospodářství. Výsledek: odliv kapitálu za více než 100 miliard USD, kurz 40 rublů za 1 americký dolar a dvouciferná inflace. Ruská ekonomika je ochromena.

8. Putin počítal s podporu ruských nacionalistů, místo toho z jejich strany uslyšel jen obvinění ze zrady.

9. Putin dlouhodobě usiloval o uznání v mezinárodním měřítku, stal se nepřijatelným. Nikam jej nezvou a z jednání „8“ ho vytlačili. Nikdo kromě Lukašenka a Nazarbajeva s ním nechce mluvit.

3 5
možnosti
JK

Jeden väčší nezmysel ako druhý. Vykonštruované hlúposti, len aby bolo o čom písať.

3 3
možnosti
MP

...Halucinace zvané Nigrin

6 8
možnosti

Vysvětlení je ale docela prosté. Viděl jsem po dlouhé době v neděli Moravce. U té první hodiny jsem usnul. Bylo to tak zmatené, že to bylo o ničem. V druhé hodině od 35 minuty to bylo nejen zajímavé, ale charakteristické i pro to, o čem píšete obecně.

Sedláček jako ekonom se půvabně zamotal na dotazu stran padajícího rublu tak, že končil větou, že bychom jako stát měli obchodovat jen se zeměmi demokratickými. Moravec - a začíná to pro něj být zřejmě charakteristické si pletl roli moderátora s účastníkem.

A k věci a rozumně hovořil filosof Bělohradský. Když po srozumitelném vysvětlení použil příměru o dráždění medvěda, zareagoval filosof Jan Sokol nezvykle prudce a odmítavě. Mám ho rád, ale ..

V plné nahotě se u něj projevil idealismus. Tito lidé nejsou sto respektovat skutečnost, že politika je stejně jako geopolitika apriori o zájmech. Oni to nerespektují vůbec, natož v reálné míře. V tom je jádro pudla a asi ta negativní část dědictví po Havlovi - přespřílišný nereálný idealismus - viz jeho zrušení zbrojovky na Slovensku. Také proto tam dodnes mají Havla "rádi".

7 3
možnosti

A snad ještě dodatek, aby to bylo ještě zřejmější oč jde. Jan Sokol mne překvapil proto, že předpokládám, že zná Hutchinsonovu tezi o střetu civilizací. No a tam je zajímavé, že západní civilizační okruh končí Slovenskem a pravoslavný civilizační okruh začíná Ukrajinou. K těm střetům nemusí docházet, pokud se ty civilizační okruhy budou vzájemně respektovat. S islámem to jde dneska těžko, ale s tím pravoslavným to problém být nemusel, stačilo tomu západnímu civilizačnímu teritoriu respektovat ten pravoslavný přesně v duchu co by se nelíbilo mně nebude dělat druhým. To už mluvím o chování center těch civilizačních okruhů. O USA.

4 2
možnosti
Foto

Někdo má fobii, jiný zase nekritický obdiv, lidé jsou různí a rozdílný.

6 2
možnosti
OK

Netřeba to dramatizovat. Putin vzešel z KGB. Putin užil zvláštní metody udržení se u moci, nemající v západním světě obdoby (např. střídání prezidentství a premiérství). Putin a jeho moc se chovají nedemokraticky. Řada prohlášení Putina a ostatních představitelů Ruska byla odhalena jako nepravda, notabene oni sami svá prohlášení v čase mění.

Je zdokumentováno množství případů veřejných oponentů ruské moci, kteří a) zmizeli, b) byli nalezeni zavražděni, c) byli za podivných okolností obviněni a odsouzení z libovolných zločinů (od krácení daní po vraždu). Volby v Rusku na rozdíl od voleb v Evropě čelí podezření z podvodů, už jen proto, že na rozdíl od evropských voleb je zahraničním pozorovatelům znemožněna či ztížena kontrola. A dalo by se pokračovat.

To nic nemění na faktu, že Rusko jako takové není možné paušálně odsuzovat jen kvůli jejich vůdcům, byť se tam během posledních sta let vystřídal snad nejhorší výkvět psychopatů v novodobých dějinách lidstva.

7 3
možnosti
JT

Pokud to nevadi Rusum, kteri si ho voli, tak je to OK. Jinak nejhorsi vladci minuleho stoleti byli Gruzinec a Nemec. Oboji jsou ted nasi kamosi.

7 3
možnosti
Foto

To není fóbie, pane. To jsou historické znalosti a zkušenosti s Ruskem jako takovým. A Putin je klasickým produktem sovětské éry.....A na tu se pokouší navázat....

6 2
možnosti
JT

Tak uz namy ty potrefene husy zacinaji kejhat.

3 3
možnosti
  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik