Čaj na zhubnutí - Matcha Tea

Čaj matcha, počesku mača, rozpouští cejchu (břišní tuk), dodává energii a pravidelným pitím se dá zhubnout dvě až čtyři kila tejdně. V Číně ho popíjej buddhističtí mniši už tisíce let. Proto sou tak hubený...))

Aktivuje metabolismus a podporuje vylučování jedů.Tak jako kafe, tendle čaj dodává energii. Má třikrát více kofeinu než kafe, ale obsahuje taky theanin, aminokyselinu, která uvolňuje mozek. To znamená, že šálek matchy nám umožňuje mít energii a zároveň zlepšovat poznávací schopnosti. Urychluje spalování tuků. Výše zmíněný kofein a EGCG jsou zodpovědné za tuto skvělou vlastnost čaje matcha: sportovci, kteří pijí tento čaj, spalují tuky o 17 % rychleji. 

Mača je starodávný nápoj, který je zdrojem vitamínu A, komplexu vitamínů B, vitamínů C, E, K a stopových prvků. Je bohatý na složky se super antioxidační aktivitou, včetně polyfenolů, katechinů a chlorofylu. Přítomnost aminokyselin, jako je L-theanin a theofylin v čaji mača mohou přispět k posílení obranyschopnosti organismu a pomáhat tak zajistit ochranu proti různým antigenům.

Sklízí se výhradně ručně a trhá se pouze prvních šest čajových lístků na samém vrcholu rostliny.

Mača obsahuje formu kofeinu, který nezaměňujme s tím v kávě. Tato jedinečná forma kofeinu, známá jako theofylin, udržuje hladinu energie bez nežádoucích účinků. Pomalé uvolňování energie v důsledku L-theaninu pomáhá při podpoře funkce a udržuje optimální hladiny hormonů.

Chlorofyl obsažený v čaji zvýrazňuje jeho účinnost při pročišťování organismu. Chlorofyl je vynikající látka, která může pomoci při čištění krve. To napomáhá udržování zásaditosti krve a tkání. Chlorofyl také pomáhá v prevenci proti hromadění škodlivých toxinů a vyplavuje je z těla ven.

Takže na závěr, místo kafe pijme mača - už sem to vobědnal přes amazon ...))

Fotka je z roku 1975

 

Autor: Pavel Kadlčák | středa 13.9.2023 22:56 | karma článku: 13,85 | přečteno: 601x