Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

Jsou Vánoce a tak se na tom můžeme sluníčkářsky shodnout. Ale zase tak jednoduché to není - jestliže se odborníci z řad psychiatrů a psychologů shodnou, že šlo o mimořádně těžkého psychopata, tak se mi nechce věřit, že si toho doma tak nějak nevšimli. Chápu, krev není voda, ale pokud si někdo v jeho věku pořídí arzenál, za který by se nemusel stydět ani John Wick, o čemsi to vypovídá. Místo bezbřehé tolerance a mateřské lásky mu mohla zajistit odbornou pomoc a mohlo být všechno jinak... Takže já asi zůstanu u motliteb za oběti, raněné a ostatní dotčené.

11 0
možnosti
JT

J54i62r61i 26T66o42m14a85s

24. 12. 2023 10:10

Vypořádala jste se s tím logicky. OK. Jen nevím jak naložit s informací "pořídí arzenál, za který by se nemusel stydět ani John Wick, o čemsi to vypovídá". O dvou lidech vím, kteří si pořídili podobný a sdílejí si vzájemně fotky včetně prostřílených terčů, co mají tvar lidské postavy. Původně s tím otravovali okolí, teď naštěstí si vytvořili svou bublinu. Pravda je jim o trochu více, věkově, ale zase ne o tolik.

2 0
možnosti
JV

J92a92n 97V43l23k

24. 12. 2023 9:14

Minulost nedoženeme, proto modlitba. Rodiče se ale podíleli na výchově, myšlení a chování syna, mají určitý díl viny. Je podivné jak humanitně zaměřený student našel zálibu ve zbraních, střelbě a nenávisti k lidem. Nikdo nic nepozoroval. Možná otec odhalil nakonec synovo chování a zaplatil za to životem.

1 0
možnosti
Foto

Existují studie které tvrdí, že výchova geny neotočí .

3 0
možnosti
Foto

Nelze se vžít do stavu mysli člověka, který je něčím zklamán a tak zoufalý, že podlehne dojmu či spíše přesvědčení, že není NIKDO, kdo by ho pochopil. Nikdo, kdo by mu byl ochoten naslouchat. Nikdo, komu by mohl bez obav svěřit příčinu svého utrpení.

Je to stav, v němž takový člověk ztrácí víru v dobro v lidech. Pak se v jeho očích stávají viníky jeho strasti všichni.

Není to první případ. Olga Hepnarová si také nevybírala své oběti. Připravila o život ji neznámé lidi.

Taková tragédie vždy šokuje. Už proto, že obětí by mohl být kdokoli a bez viny.

Existují i "případi", kteří se mstí svým spoluobčanům za to, že se jim od nich nedostává v dostatečné míře podpory a projevů přízně. Nemstí se ale absolutně, a tak jim jejich méně prozíraví příznivci dál vyjadřují úctu, vděk a přízeň, a volí je mezi všemi.

2 0
možnosti
JS

Já mám na to jiný názor. Všichni, kteří věděli, že má doma takový arsenal zbraní a nic nepodnikli mají na tom svůj podíl.

5 6
možnosti
GK

Koho přesně myslíš? Policii, protože mu to na základě zákona povolila, politiky, který zákon o zbraních prosadili, prodejce který mu je prodal.....?

3 1
možnosti
Foto

Vlastiku velmi děkuji za Váš text. Když jsem sepisoval své zamyšlení myslel jsem i na rodinu strelce. Ale můj smutek byl věnován obětem a jejich blízkým. O to víc jsem rad, ze se hned po té objevil text Váš

10 0
možnosti
VF

Pavle, blog má tu výhodu, že se tu můžeme navzájem doplňovat.

2 0
možnosti
PC

Cítím to stejně

4 1
možnosti
Foto

a karma samozřejmě. Super

3 0
možnosti
Foto

Naprosto trefné a bohužel pravdivé. Vždy se ale najdou jedinci, co se do té matky budou trefovat a budou se u toho ještě tvářit jaksi hrdinsky, jak jí to nandali... Vždyť je to přece matka vraha! Její život už bude pravděpodobně jedno velké trauma... Nevím, kolik je jí roků, jak dlouho jí bude to trápení ještě uvnitř užírat.

Podobně na tom bude i dcera, sestra toho kluka. Snad se z toho vybabrá, snad jí její okolí dá pokoj, snad se vdá, snad nebude žít pod tíhou tohoto traumatu celý svůj život...

Ani jedna to nebude mít lehké. Obě budou potřebovat pomoc, ohledy, pochopení.

22 1
možnosti
Foto

J10a95n 30Š21i89k

23. 12. 2023 17:14

Hezký den

4 0
možnosti
Foto

P70e48t55r 62B52u26r86i32a56n

23. 12. 2023 16:50

Ač nejsem věřící a modlit se neumím, k modlitbě se přidávám. Velmi citlivá slova jste napsal.

31 0
možnosti
  • Počet článků 3337
  • Celková karma 29,77
  • Průměrná čtenost 784x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.