Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J81a49n 75K35a68r45a56s93e73k

27. 1. 2023 19:34

myslim, ze jste naprosto mimo a asi by Vam mela byt odebrana moznost volne publikovat jakykoliv nesmysl, ale protoze je ta demokracie a svoboda projevu, tak to musi mnozstvi ctenaru vydrzet - minimalne Vam zaplatpanbuh zduvodnuji, proc jste mino.

Tedy, hospic potrebuje penize. A je uplne jedno, kdo na to dava, kdyby prisly penize od Stalina, Hitlera, MaoCeTunga nebo Pinochetta, nebo dokonce od sameho dabla - ty penize se MUSI v ZAJMU chovanci prijmout a pouzit na tu peci.

Diskutovali jsme to doma a jeden prislusnik rodiny byl toho nazoru, ze kdyz by ten hospic platila Mafie nebo CosaNostra, tak ze je to nejak nemoralni. To je samozrejme naprosty nesmysl, protoze na prvnim miste stoji ti pacienti. Nebo maji pacienti kontrolovat, jestli ten darce - ta mafie - ziskala ty penize nejak pres dotace ci jinym silenym zpusobem?

0 0
možnosti
VF

Chápu, že je Vám blízká cenzura a zákaz publikování pro ty, kdo nesdílejí Vaše názory. To není můj přístup, proto zde, na rozdíl od některých blogerů, otevírám diskuzi.

Za hospodaření hospicu nenesou zodpovědnost klienti, ale ředitel. Ten se rozhodl tak, jak se rozhodl. Péče o klienty nebyla nijak ohrožena. Hodnocení hospicu od rodin, které s jeho pomocí doprovázeli při umírání své blízké, je velice pozitivní.

Pokud se Vám rozhodnutí pana ředitele nelíbí, můžete jednat se zřizovatelem hospicu o jeho odvolání, nebo hledat jiný hospic, který bude mít na přijímání darů, třeba i od Hitlera a mafie, stejný názor jako Vy.

A možná ještě jedna rada. Nemusíte číst všechny články. Já to také nedělám.

4 0
možnosti
JK

J12a91n 93K23a47r21a40s32e70k

28. 1. 2023 11:51

ja ted udelam neco co nenavidim, ja ten vtip vysvetlim. Musim predeslat, ze jsem jiz desetileti obklopen lidmi, kteri patrne z genetickych duvodu nemaji vubec humor a proto jsem mozna v teto oblasti take zakrnel.

S hruzou zjistuji, ze jste muj prispevek vzal skutecne smrtelne vazne a je to patrne proto, ze jsem ten zynismus neprehnal jeste vice.

Ten druhy duvod mozna bude ten, ze soucasna ceska spolecnost klesla tak hluboko, ze jste muj prispevek skutecne povazoval za neco normalniho a bezneho - jak bohuzel diskuze zde naznacuje.

Takze ted vazne, ja s vami naprosto souhlasim a jedine co vam mohu vytknout je, ze se Vam nepodarilo vysvetlit publiku to hlavni:

to co pan reditel udelal je dulezite kvuli dusevni hygiene spolecnosti, tim ze tematizuje lidskou dustojnost jako nejdulezitejsi faktor naseho spolecenstvi.

Jestlize chci ve spolecnosti omezit mafiozni struktury, tak nemohu prijimat od te mafie dary, protoze timto bych mafii vystavopval spolecensky pozitivni nahled a timto samozrejme v dusledku takove struktury jeste upevnoval.

Jestlize si neprejeme 'babisovske' neb o 'bakalovske' nebo 'buhvijaky-miliardar' struktury, tak pak je musime odmitat i tim, ze budu odmitat i jejich propagandisticke skutky, ktere mi v prvnim okamziku se zdaji osobne nebo pro malou skupinu vyhodne. A to v zajmu vsech, i tech smrtelne nemocnych.

0 0
možnosti
VF

Jsem rád, že jsem Vás jen nepochopil.

Teď, když jste mi to vysvětlil, souhlasím.

Díky za trpělivost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3335
  • Celková karma 30,15
  • Průměrná čtenost 785x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.