Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rusko ovládá mafie aneb mráz opět hrozí z Kremlu

Současná Ruská federace je rájem gaunerů všeho druhu, kteří pevně drží otěže v ruce, rabují nešťastnou zemi a obírají ji až o polovinu státního rozpočtu. Je neštěstím pro Českou republiku, že Miloš Zeman je ke této skutečnosti slepý a hluchý. Nebo, a to je horší, nechce vidět a slyšet.

Prezidentský kandidát, který se probudil ze zimního spánku na Vysočině se zamyslel, a navrhl Rusku členství v Evropské unii (vida jej eurofederalistu), prý proto, že je to podle něj standardní euroamerická země. To ovšem není pravda. Každý by si měl přečíst vynikající knihu výborného britského komentátora a znalce Ruska Edwarda Lucase Klam, s podtitulkem špioni a lži aneb jak Rusko obelhává Západ, kterou nedávno vydalo pražské nakladatelství Mladá fronta (nemá nic společného s MFDNES).

Autor přesvědčivě dokazuje na faktech, že v současném Rusku je vysoká propojenost organizovaného zločinu a státní správy včetně tajné služby FSB. Lucas poukazuje na případ mladého právníka Sergeje Magnitského, který byl umučen v ruských věznicích jen proto, že hájil svého klienta a odhalil masivní daňový únik za asi 230 milionů dolarů, o které byli obráni ruští daňoví poplatníci. Měl ovšem smůlu, tyto peníze ukradli podle důkazů, které měl Magnitskij k dispozici, přední důstojníci FSB a protikorupční policie! Tito lidé mají nyní na kontech miliony dolarů, které by si ze svých platů nemohli pořídit a nikoho to v Putinově říši nevzrušuje.

Ano v Rusku jsou běžně likvidovány slušné firmy, které se znelíbí nebo někdo z výše postavených dostane chuť na jejich majetek. Pak následují vymyšlená obvinění a konec. Čili se jedná o něco podobného co u nás provozovala tzv. konkurzní mafie se soudcem Berkou v čele, který posílal do konkurzu zdravé společnosti. Rozdíl je v tom, že u nás Berka skončil za mřížemi, kdežto v Rusku se podobná činnost provádí v daleko mohutnějších rozměrech a navíc beztrestně.

Odborníci odhadují, že za Purinový éry od roku 2001 měl být státní rozpočet bohatší o čtyři triliony rublů, z toho ovšem dva byly rozkradeny. Důkazem toho je, že Rusko stále patří k zaostalým zemím. Na rozdíl třeba od Čín se zde nestaví vysokorychlostní železnice, dálnice, moderní letiště a vůbec celá ruská infrastruktura je v katastrofálním stavu. Zdejší věda se také nemůže vykázat nějakými mimořádnými úspěchy na světové úrovni.

Kapitolou pro sebe jsou také zdejší velké státní společnosti typu Gazpromu, Rosněftu a dalších, které jsou zdrojem a terčem nejen korupce, ale zároveň také působištěm i kolbištěm zločineckých struktur. Ano, různé mafiánské skupiny vedou v Rusku litý boj o moc, což dokonce mívá tragikomické vyústění. Tak třeba nedávno jeden z moskevských policejních šéfů vyzval veřejně v tisku k příměří mezi dvěma gangy.

Vedoucí španělský prokurátor José Grinda Gonzalez vyšetřoval asi deset let ruské mafie a jeho závěr byl jasný. V obsáhlém rozboru uvedl, že Rusko a Bělorusko jsou mafiánské státy, kde nelze rozlišovat mezi činnosti vlády skupinami organizovaného zločinu.

Mám obavy, že Miloš Zeman coby důchodce na Vysočině ztratil kontakt s realitou nebo, a to by bylo horší, je na ruské mafiánské skupiny napojený. Zatím se totiž chová spíše jako ruský gubernátor než jako kandidát na prezidenta České republiky. Proto ti, co svoji vlast mají opravdu rádi, nemohou volit někoho, kdo podceňuje organizovaný zločin, který by ji z Východu brutálně napadl jako metastáza.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | pondělí 21.1.2013 18:45 | karma článku: 24,55 | přečteno: 1010x
  • Další články autora

Jan Ziegler

Jak opilí rudoarmějci zavraždili hajného Žíhlu v Kodě

Je to smutná příhoda z doby krátce poválečné. V zájmu historické pravdy si však musíme připomínat i tyto události. Osvobození, to byl i teror ze strany Rudé armády, i když se ho komunistická propaganda snažila zamlčet.

23.5.2024 v 11:12 | Karma: 11,72 | Přečteno: 195x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Kapela Lipka připomíná významnou lidovou básnířku

Originálním způsobem street art formou Murálu (velkoplošných obrazů) připomíná kapela Lipka, která hraje místní folklór, významné osobnosti Písku, jež byly pro tuto obec na Frýdeckomístecku přínosem a proslavily ji.

22.5.2024 v 16:45 | Karma: 6,37 | Přečteno: 113x | Diskuse| Kultura

Jan Ziegler

Moje Rusko je fašistická říše zla, temna a chudoby

V tomhle duchu hodnotí svoji zemi ruská novinářka Jelena Kosťučenková ve skvělé knize Moje Rusko. Popisuje plíživou rusifikaci sibiřských národů, Putina viní z masakru v Beslanu, odsuzuje válku na Ukrajině atd.

21.5.2024 v 16:24 | Karma: 24,65 | Přečteno: 562x | Diskuse| Kultura

Jan Ziegler

Babi chválila Babiše, já poslouchal a vyklízel její stodolu

Tornádo před třemi roky zdevastovalo jihomoravské obce a já tam vyrazil pomáhat, jako mnoho jiných dobrovolníků. Čas tam strávený patřil k mým nejkrásnějším životním zážitkům.

20.5.2024 v 17:06 | Karma: 32,49 | Přečteno: 3677x | Diskuse| Společnost

Jan Ziegler

Fico rozeštvával Slovensko, útočil na soudy a stýkal se s mafiány

Atentáty jsou v demokratické společnosti nepřípustné, o tom žádná. Kolem střelby na slovenského premiéra je ale řada otazníků, on sám je silně kontroverzní osobnosti, a jak se říká, kdo seje vítr, sklízí bouři.

16.5.2024 v 13:05 | Karma: 36,97 | Přečteno: 4769x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Von der Leyenová a ti druzí. V Bruselu se utkají adepti na šéfa Evropské komise

23. května 2024  14:14

Přímý přenos V Bruselu od tří hodin odpoledne debatují vedoucí kandidáti na předsedu Evropské komise. O druhý...

Soud zrušil rozhodnutí o odvolání Köppla z televizní a rozhlasové rady

23. května 2024  11:43,  aktualizováno  13:47

Pražský městský soud ve čtvrtek zrušil usnesení, kterým Poslanecká sněmovna v květnu loňského roku...

Seniorka na přejezdu vjela autem pod vlak, vážně zraněná je v nemocnici

23. května 2024  12:34,  aktualizováno  13:43

Na železničním přejezdu u Hrušové na Orlickoústecku se ve čtvrtek dopoledne střetl vůz Škoda Yeti s...

Na D1 u Jihlavy se převrátil kamion a vysypal náklad, tvořily se kolony

23. května 2024  10:16,  aktualizováno  13:42

Provoz na dálnici D1 na Vysočině několik hodin komplikovala dopravní nehoda. Na 115. kilometru ve...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 3330
  • Celková karma 24,63
  • Průměrná čtenost 1805x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz