Foto

Karma. Je třeba pravidelně připomínat. "Osvoboditel" se dost často vůbec jako osvoboditel nechoval. Spíše to bylo chování jako na dobytém území. Rabování, znásilňování, atd. Specialitou byly násilné loupeže hodinek, jízdních kol a koní. Tohle vím od pamětníků z mé rodiny, ale také od dalších lidí z generace mých rodičů a prarodičů. Když se někdo vzepřel, nastal řev, že je "fašist" a byl na místě zastřelen. Těch případů bylo mnoho, ale absolutně nebyla šance na jejich vyšetření a stíhání. A zcela úmyslně se nedokumentovaly, protože se povinně musel pěstovat komunistický, prosovětský kult osvoboditelů údajně "milujících náš lid"). Notabene komunisté obsadili ministerstvo vnitra už v dubnu 1945 (Viz Fierlingerova vláda, Košice 4. duben 1945)

VR

Těch příběhů je celá řada a některé se léta zamlčovaly. Možná znáte důvody vypálení Javoříčka a zastřelení 38 mužů 5. května 1945 německými vojáky. Byla to odplata za zabitou německou ženu hajného a jejich 2 dětí (2 a 4 roky)opilými sovětskými partyzány, kteří navíc zabili i velitelem hasičů, kteří přijeli zapálenou hájenku hasit. V tu soudnou sobotu 5.5 se žádný partyzán neukázal, aby Javoříčko bránili. Jejich akce totiž spočívali především v tom, dobře se u vesničanů najíst a napít. To uměli výborně, ale o jejich bojové činnosti se toho moc nevědělo.

KH

V Ceskoslovensku ustupujici Nemci za sebou zanechavali vozidla bez benzinu; postupujici Ruda armada za sebou hnala tisice kusu dobytka - svine, ovce, kravy, kone, všechno ukradeno lidem kudy jen šli. Ve dvorech po nich nezustali kralici, slepice, prasata, snad ani myši!!!

LU

Neviem odkiaľ pochádza výrok "oslobodenie".

Červená armáda vtrhla do Nemeckej ríše, ktorou súčasťou boli protektoráty, poraziť Hitlera a uchmatnúť si vojnovú korisť.

To že boľševické velenie armády nijako nezasahovalo do vyčíňania rudoarmejcov je ich stredoveké myslenie.

Ožratíých rudoarmejcov, ktorí vyčíňali by som som dokázal pochopiť, väčšine z nich občania Ríše brutálne znásilnili, zavraždili nevinné manželky, matky, deti, prišli sa pomstiť. Odsúdenia hodné je velenie Červenej armády a politika Kremľa.

Rudoarmejci ani nevedeli kde sa nachádzajú potrebovali pomstu.

Fašisti aj slovenský páchali vojnové zločiny aj v Bielorusku, vypaľovali obce, vraždili nemluvňatá, deti matky, dokonca aj invalidov, preživší chceli pomstu.

Kto má dobrý žalúdok tu je odkaz.

https://zurnal.pravda.sk/neznama-historia/clanok/558908-vojnovy-zlocin-spachali-aj-slovaci-v-bielorusku/

KH

V tom mas pravdu: co Nemci vyvadeli v Rusku nema ospravedlneni! Co Rusi pak vyvadeli v Nemcku take nema ospravedlneni. Polaci, Cesi, Slovaci a jini meli dojem ze Rusove jsou bratri, ze se umi bratrsky chovat, ale se ponekud mylili...

JL

Wilfried Strik Strikfeld pise ve sve knize "Against Stalin and Hitler toto": Sovetsti partyzani pod vedenim NKVD k vystupnovani co nejvetsi nenavisti vuci nemeckym okupantum pouzivali, zvlastni taktiku. Kdyz se jim podarilo zajmout nejake vojaky SS tak je zhovadile sadistickym zpusobem umucili a jejich mrtvoly pohodili tak, aby je SS brzy nasli. Takto vyvolali "odvetu" kdyz horke hlavy vojaku SS za "trest" vypalili a vyvrazdili, nejakou tu vesnici. To, ze pri tom prislo o zivot spousta nevinnych a nezucastnych lid, Cekisty vubec nezajimalo.

Takovou taktiku mimo NKVD partyzanu, pry pouzivali jenom Titovi partyzani v Jugoslavii. Jak moc je to pravda, nevim.

AL

To není pravda! To by mírumilovný sovětský voják nikdy neudělal! Ten žije jen z kytic šeříků, co mu nadšeně hážou ženy osvobozené z krutosti bestiality fašistických hrdlořezů!!!!

LH

Opakování matka moudrosti?

Jak opilí ruští vojáci zavraždili hajného Žíhlu - Blog iDNES.cz

JZ
  • Počet článků 3343
  • Celková karma 23,56
  • Průměrná čtenost 1801x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz