Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výpověď lidí, kteří jsou z té země, vyrostli tam a zažili si své, je záhodno brát vážně. A navíc, jsou to lidé, kteří za své svědectví nezřídka i tvrdě platí. Musí počítat s tím, že se jim s určitou pravděpodobností může něco takzvaně "přihodit". Těch případů vůbec není málo.

Když se díváme zvenčí a nezažili jsme to na vlastní kůži, tak nemůžeme postihnout všechno a některým věcem člověk z vnějšku ani nemůže do hloubky porozumět. Nicméně, samotné pozorování, jak se Rusko chová například ke svým sousedům, nyní zejména vůči Ukrajině, jak bezohledně, brutálně a destruktivně si počíná armáda ruského agresora na napadeném území jiného svrchovaného státu, nasvědčuje, že zmíněná autorka velice dobře ví, o čem píše - ty dva obrazy zapadají do sebe. Skutky svědčí: Buča a Izjum, nebo Mariupol, deportace lidí a únosy dětí, atd. velmi vážně varují.

5 0
možnosti
RJ

Rusko je Rusko. Vždycky bylo a soudím, že vždycky bude. Je to pro nás nepříliš pochopitelný svět. Stejně jako Bangladéš, Čína nebo Bolívie. Je prostě jiné. Takže bych byl opatrný v soudech od nějaké LBGE aktivistky. Vy jste celkem známý fanatik, na jednu stranu napíšete blog o smířlivosti a křesťanském pochopení bližního, aby jste ve druhém "popravoval" všechny Rusy.

Dialog, zejména křesťanský ke kterému se hlásite, spočívá zejména v pochopení oponenta. Jsem si nedávno opět pustil "Jméno růže" jistě znáte.

Svět prostě není takový jaký bychom si ho přáli, ve jménu jistě dobré myšlenky, tou byl ostatně i komunismus, ospravedlňujete svůj jediný správný náhled na svět. Svět není jen "západ", naopak, většinu lidí na planetě západ spíše dost prudí.

1 18
možnosti
MV

Většinu lidí na planetě západ spíše dost prudí.

Nějak jsem za svůj už dost dlouhý život nezaznamenal, že by lidé utíkali na "východ", když je západ, jak tvrdite, prudí...

18 0
možnosti
Foto

Myslím, že je stále zřejmější, že válečný zločinec a masový vrah Putin chce obnovit SSSR. Tu Říši zla, jak ho správně pojmenoval Ronald Reagan. A Západ v podstatě přihlíží. Ještě, že už tu zase tak dlouho nebudu.

12 0
možnosti
RJ

Nepochybně chce.I když trochu jinak než vy si představujete.

2 13
možnosti
  • Počet článků 3356
  • Celková karma 21,89
  • Průměrná čtenost 1798x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz