Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Život s internetem(0015)

Nelze mi nic jiného udělat,než se zaobírat jen takovou malou hlouposti,kterou je komunikativní server Facebook.com a především jeho nastavený systém,který sice na straně jedné dává svobodu projevu a komunikace s lidmi,se kterými by asi jinak člověk běžně do styku nepřišel a na straně druhé přílišný orchanný systém,který v člověku spíše vyvolá negativní pocit strachu,averze či zlosti vůči snad jen tomu programu,ale spíše lidem.

Nechce se mi totiž věřit tomu,že za to může systém sám a vůbec všechny servery,kde je nutno dodržovat jistá pravidla.

Což o to,člověk by je snad i rád dodržoval,kdyby předem věděl jak se má chovat a ne,že tento počítačový systém dokáže aktivitu lidí občas ještě více zvýšit.

Systém za to nemůže,protože za každým systémem či programem,exisistuje a je člověk.

Nastal problém,který je více či méně v životě spíše banalitou,přesto v člověku vyvolá pocity negace,které mají potom škodlivý vliv na jeho zdraví,protože pocity či emoce vytvářejí nemoce.Potom jedinou možnou věcí je se tomu ubránit tím,že ty emoce nebudu zadržovat v sobě,nýbrž je okamžitě odpálím ze sebe jistým možným přímým způsobem.Kupříkladu naštve mne rodič,řeknu své pocity rodiči přímo do očí,naštve mne partner/ka sdělím to mu/jí.naštve mne Facebook,sdělím to Facebooku,respektive osobám,které za tím sedí či mohou být,protože i skrze internet lze ovlivnit lidi či vůbec jejich situace a to jak pozitivně,tak i negativně.

Nechápu proč,když v dnešní době je zcela normální a běžné,komunikovat mezi lidmi přes internet a to jak z důvodů rychlostí přenosů informací,tak i ekonomických,příznivých pro každého člověka,bez ohledu na jeho osobní život či práci.je spousta profesí,kde se internet využívá zcela normálně bez omezení a je součástí firmy,kteréžto poplatky se dají odečíst z daní na základě firemních nákladů.Je spousta těchto lidí,ať již na straně uživatelské i programatorské,kteří jen proto,aby ušetřili,tak mají nainstalované různé komunikativní programy typu SKYPE,ICQ a jsou v tom nejlevnějším a nejrychlejším spojení jak se svým domovem,tak si jistě vyřizují i objednávky či různé další mezifiremní záležitosti.Proč tedy potom normální pracovník,podřadný,bez kterého by nemohl nic dělat ani ten,jež nějak bazíruje a žije z jeho fyzické práce a bez kterého se ketrýkoliv zaměstanavatel neobejde nemá tu možnost co má ten nadřízený.

Snad z důvodu toho,že by se nemohl věnovat zcela práci?

Nevím,podivné v této době,kdy v podstatě celé lidstvo bez výjimek vesměs z 80-ti procent žije spíše ON-LINE.Tím pádem i ten kontrolor,který je pověřen něčím,tak porušuje jisté ustanovení nějaké té normy a dělá to same,co dotyčný pracovník,který by dle názoru zaměstnavatele či nadřizeného měl vykonávat svou práci a neměl by svůj čas trávit na úkor něčeho,co není pro firmu přínosem.ŠLO BY TO,KDYBY ZASE JINÍ NADŘÍZENÍ SE POSTARALI NA MÍSTO KONTROLOVÁNÍ O TO,ABY DOTYČNÝ MOHL ČI MĚL DĚLAT TO CO CHTĚJÍ ONI ABY DĚLAL.Nevím jak komu,ale mně to příjde logické.Nechápu,když všichni se společensky shodneme v tom,že SVĚT LETÍ ZÁVRTANOU RYCHLOSTÍ,DOBA KRÁČÍ KUPŘEDU,TO CO BYLO PŘED CHVÍLI JIŽ DÁVNO NENÍ ČI JE MINULOSTI,ŽE DĚTI ČI MLADŠÍ JSOU DALEKO PŘED STARŠÍMI,PROČ SE TEDY TI STARŠÍ NERADI PŘIZPŮSOBUJÍ NOVÝM MYŠLENKÁM MLADŠÍCH?

Nikdo nechce být sám a tak si třeba hledá partnerku pro život,či pro spokojenost.Nemá doma internet,tedy zkouší to v práci.Chce jen kousek ŠTĚSTÍ.Najdeš lásku,chceš jí sbalit či s ní se bavit,příjdeš o práci za blbost,kdyby to bylo ale doopravdy spravedlivé,tak se mi zdá,že bychom letěli všichni do jednoho.Osobně si myslím,že vše je jen o přístupu lidí.

PROBLÉMY SE MAJÍ ŘEŠIT PŘES INTERNET ČI INTRANET,když je problém ve firmě a nemám služební telefón,protože jsem jej nenafasoval a nehodlám ze svých vydělaných peněz utrácet z ekonomických důvodů peníze k tomu,abych něco sdělil někomu,s kým potřebuji něco vyřešit,protože zaměstnavatel není schopen či ochoten tyto služby proplácet,volím jakoukoliv přímou cestu k tomu,abych docílil toho co chci či se dozvěděl věci jiné.než dotyčného přesvědčím o své pravdě anebo než dotyčný přesvědčí mne,že je to jinak,tak můžeme provlolat klidně i majlant.Z jeho strany je to jedno,protože on má hovor,který se proplácí.Horní místa to tak mívají,spodní zaměstnanecká skupina tyto možností nemá a tak nehodlá komunikovat s vedením.ne,že by nechtěla,ale nemá na to anebo si řekne,proč?Proč bych měl,když Oni nejsou ochotni k tomu.je jedno která to je firma,protože pomoci internetu lze docílit toho,že se na to podívají zase jiné firmy a tak v rámci reklamy a konkurenčních bojů si ty firmy mohou o sobě smýšlet rozdílně.

Nejednou v životě přišla láska přes intermet či jakékoliv seznámení.Nejednou a nejednomu.

Jak krásné,romantické ba co více? Přímo poetické.

Shodne se doma zaměstnavatel s manželkou při čtení časopisu či sledování nějaké te REALITY SHOW.KDYŽ SE TO TÝKÁ JEHO ZAMĚSTNANCE OBRÁTÍ O STOOSMDESÁT A UŽ TO JEDE JAKO NA DÉ JEDNIČCE.Změnit hesla,zvýšit kontroly,navrhnout výpově´d a podobně.Pořád nějaké vytváření strachu.Strachu kvůli prachům,jen aby se ušetřilo či jen ze závisti,že on to tak nemá anebo ze zlosti či jiných důvodů,možná jen ze svého vlastního strachu,ale ředitel?Ten si myslím se nemusí ničeho bát,ten může odvolat jenom sám sebe a věřím tomu,že to je jednou z věcí,kterou nechce.

Láska přes internet.

Je rozdíl když se vede soukromně či veřejně.LÁSKA NEBO VZTAH.

Je jedno,protože ono když se to myslí vážně a dva spolu chtějí být,tak láska vždycky vede ke vztahu a vše je jen v komunikaci a slovech.Slovech lásky,plných citů a vyjádřování či ujištění,že opravdu někomu na někom záleží,tak jako třeba mně záleží na Evě a když je to veřejně? Je logické,že spousta lidí tohle nějak vtáhne do děje někoho pozitivně a jiného negativně.

S každou změnou se mění lidé,jejich pohledy na věc a podobně.Prostě žijeme v době,kdy internet zásadním způsobem zasahuje do soukromí lidí a jejich životů,někdy to přinese něco pozitivního jindy negativního.Internet se stává součástí komunikace a s intenernetem přibývají další řešící se problémy.Postupem času měníme postoje aniž bychom si uvědomovali,že se měníme,přitom jsme rozhodnuti,že nic nehodláme měnit a najednou měníme.mění se důležitost věcí,řešíme více problémy spojené s virtualitou než skutečné.Najednou je pro nás důležitější a více nás rozčílí,když nám někdo zablokuje účet,než když například dítě přinese čtverku z nějakého předmětu.když příjde pro pomoc,dospělý nemá čas,protože zrovna řeší problém s virtualitou.V práci na jedné straně to zrychluje přínos informací urychluje to všem život a zpohodlňuje život pracovní,i domácí čímž člověku to dává více času na věci jiné a na straně druhé,se zpomaluje chod firmy,protože lidé se více věnují něčemu jinému a tak jak se na jedné straně zaměstnavatel či nadřízený diví,proč to dotyčnému podřízenému tolik trvá,tak samo se diví podřízení,proč to těm nadřízeným najednou trvá tak dlouho,vždyť to takhle nebylo.Proč když mi praskla rukavice,tak jsem měl do pěti minut lístek na fasování a do patnácti minut jsem mohl pracovat s novýma pracovníma rukavicema a dnes? Musím zavolat,a příjde mi to za týden,pokud nemají ve skladu zrovna dovolenou.ještě štěstí,že nepracujeme jen ve spodním prádle,to by bylo.

Neutrácíme zbytečně desetikoruny za známky a nespoléháme se na poštu,která nám kdysi takové ty očekáváné dopisy doručovala se zpožděním pěti dnů,kdy nás,když nám psal někdo milý,začla bavit i ta nervozita.Pojednou spousta lidí přešlo na e-maily či jiné komunikativní servery a neomezuje je to.Stihnou si napsat i dvacet dopisů denně,ale ví,že jsou spolu.Chudák ČESKÁ POŠTA,logicky jí to dělá škrt přes rozpočet a tak rok od roku zdražuje služby i známky.Ještě štěstí,že přes internet nejdou posílat balíky a jiné rozměrné věci.

Nevýhoda toho je,že ale nikdo nikdy zde nevidí,kdo jej sleduje a tak se může stát,když někdo chce udělat radost někomu,tím že mu dá něco z lásky či pro radost na zeď anebo někde jinde,tak to může vidět někdo jiný,kdo může závidět.Závist to už je krůček ke zlosti a nenávisti a v tomto stavu může člověk klidně reagovat jinak: Když to nemůžu mít Já ,tak ty taky ne a prásk...Nahlási ho jen ze svého nějakého popudu čímž ale zkomplikuje život třeba padesáti dalším lidem i takové individua na tomto světě existují.

Jó závist,tá někdy dokáže opravdu zázraky a pak se ti,jež kdysi byli či vypadali,že dělali věci dobré třeba dělají věci zlé anebo v lidech existuje pořád hodně odporu,protože každý je vesměs doma u počítače nabručený a nechce se mu.Nechce se mu pořád někoho číst anebo...spousta věcí a jediným možným způsobem jak tomu zamezit je to,když mne to otravuje nahlásit.Však co ať se starají jiní,proč zrovna Já bych si ho měl vyhazovat z přátel či jiných dostupných komunit,abych to nemusel snášet.

A tak pravda někomu se člověk nezavděčí.No nic konečně je třeba zase něco dělat a tak jdu trochu pomoci firemní ekonomice,tedy pracovat.

...to be continued

Autor: Martin Vontor | pondělí 19.7.2010 14:46 | karma článku: 5,95 | přečteno: 834x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:08

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!
Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!

Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Jako zálivku použijeme ajvar, ke kterému přidáme pár lžic oleje a dochutíme bylinkami.

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...