Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vše pěkně znovu a od prvních řádků... (Döch of Time act.8 )

..."Víš,Leni..." řekl bych,kdybych Ti chtěl něco říct.  "Milá Lenko,..." bych se nejspíš vyjádřil,kdybych Ti chtěl napsat dopis či e-mail v dnešní době  "Má drahá přítelkyně Leničko,..." bych asi začal psát,pokud by to mělo být přeci jen o něco vřelejší a srdečnější a "Ahoj či Čau Lenčo,jak to jde a jak se máš?" bych Ti řekl,kdybychom se třeba opravdu nějak potkali a ani nevím momentálně jakou odpověď z té stovky různých možností a způsobů bych dostala s tou další spoustou jistých odstupů ať již času či čehokoliv jiného. Tak tohle by asi bylo na úvod,poněvadž mezi těmi našimi podobně různými životy jak ten čas běží a hraje,jistě jej také trávíš nějak a věřím spíše tomu,že pokud se nějak zajímáš,tak také jsi natolik důvtipná a vynálezavá,že když něco chceš,tak si to zjistíš či dokážeš zjistit.Zřejmě v tom má jistě prsty TVÁ z části  povaha kozoroží,která možná touží co On,tedy Já,pro tebe kdy a zase zastroloží či jiné věci...

Tou další z věcí,která jistě k tomu svádí,je TVÁ zcela ryze ženská přirozená zvědovost,která si sedne a řekne si: No to jsem zase zvědavá,jestli a pokud,tak co mi zase či o mně napíše.Nejradši bych ho s chutí zabila,ale když Já....

No nevím,obvykle v životě,pokud člověk se chce cítit takový spokojený a nevázaný,tak se říká,UDĚLEJ TO,NA CO MÁŠ CHUŤ,řekl bych,že jak s láskou a životem a vůbec tím vším kolem,je to prostě jako s jídlem.

Jistě máš také pojednou možná spousty věcí,které bys mi možná chtěla sdělit ať již takových těch,ze kterých máš strach,protože se znáš a a pak těch jiných a to ze zcela stejných důvodů,tak jako spoustu jiných různých nejasností či pochyb,vždy nastálých nějakým tím zjištěním novým a případné pomocné kroky,které vidíš ze svého pohledu a které by čistě teoreticky TVÁ úžasná vlastnost mohla vyřešit daleko rychleji než tá má a také naopak,taková tá věc,která vlastně v případě jistého propojení Tě či vůbec to celé dění směruje dále,po vlastním pečlivém uvážení.

Leč vše je nastaveno přesně tak,abys z toho všeho vyšla nakonec nejlépe ať v té či oné oblasti a přitom mám také Já po svém jistém uvážení,že ono vše jde tak nějak možná ze dvou třetin samo automaticky tím směrem,že to,i když si člověk uvědomí,že vše se dá ovlivnit,vlastně stejně jde i bez příčinění a podobně anebo...kdo ví,je to v hlavách a v nitrech či naši duši.Tohle mohu říct,klidně,pokud bych chtěl dále tradovat do světa svou nějakou úpřimnou pravdu, o které se domnívám,že by klidně mohla býti pojednou shodná čím dál více s tou TVOU,takovou tou reálnou.

V hlavě tisíce či milióny věci připravených k použití,které by jistě odstranily některé Tvé myšlenky a prvnotní reakce,které tě na padnou a spoustu Tvých kdyby či proč radši... anebo..Vždyť klidně...

Nevím,ale asi je to pro ženu ŠTĚSTÍM,když cítí a vnímá to,co vnímá..a přitom vím a slyším to TVÉ...A přitom to ví velice dobře ..které zazní v tom myšlenkovém přenosu na dálku.To jsou věci které se ošidit nedají a navíc,přeci jen ten čas stále a myšlenky v něm a pocity a dojmy protékají dále..je to jen jízda s proudem času či v čase.

Vím,za co Ti v případě jisté konfrontace poděkovat doopravdy,být Ti vděčný,kde být trochu tak nějak až divně kritický či jen upozorňující...ale když se ptáš v duchu: Kdo Ty vlastně vůbec jsi?...nevím,asi bych Ti normálně odpověděl jménem a zbytek nechal na Tobě,ono přeci jen ŽENA vždy má dobrý cit pro estetiku a MUŽ prý vybírá motor,tedy aspoň tak se to hovoří v reklamách a přitom to stejně sedí ať si to posadíš do vztahů či do čehokoliv jiného,je to prostě jistý princip věcí přirozených,které asi nejsou třeba vůbec měnit a anis e kvůli ním zbytečně rozčilovat,jak to obvykle mnozí dělají.Jenomže ono to, co dělají mnozí nemusej dělat Bozi.

A přece,než jsem začal s tímhletím psaním,tak jsem si říkal,to jsou nervy a vůbec jak začít,asi to znáš,protože také víš co je to,když hraješ v divadle či skládáš hudbu,tam asi spíše a chceš prostě aby to plnilo to,co to plnit má.Třeba jenom proto,že LÁSKA PÍŠE NÁŠ PŘÍBĚH,VÍ CO KDY PŘIJDE a podobně.

Třeba také proto,že jde prostě o ZDRAVÍ a třeba proto,že si spojuješ různý věci,které vlastně se vším souvisí a přeješ si či chceš to samé,ono kdo by nechtěl.

Také vlastně vkládáš do toho svou vlastní energii,třeba jen tím,že Tě napadají různý věci a obrázky,které by se případně daly zrealizovat a pochyby jestli nejde o nějakou hru,prootže si říkám,že též jsi pro kdejakou blbost,ale pokud je to hodně vážný,tak především zůstává v hlavě věta: tak když už,tak jen doufám,že si nedělá srandu. No ono se sranda dělat nedá,když víš na jaké hranici tancuješ a že těch tanečníků a tanečnic bylo mnoho předtím.Protože je v tom zainteresováno mnohem více.

Je zcela logické,že když se chytneš nějaké stopy,tak si prvně zcela vše zjistíš,což na internetu není žádný problém,ale pak si to začneš spojovat s tím co právě momentálně je mezi náma dvěma.Tedy pocity a myšlenky a také to,že víš, a vnímáš citelně ty věci,které se potom odehrají samotné ve Tvém těle a vzápětí musíš přehodnotit své názory,protože víš,že to,co se zdá být špatné pro postoj,je užitečné pro tebe samotnou a samo Ti to dává více než si jiní mohou domyslet či vůbec myslet,je to jen o tom co vím Já a víš Ty i dalo by se o tom polemizovat či konkrétněji to popisovat detailněji a detailněji,pokud se chce.Také nemusí.

Ale než to tak nějak poposuneme dále,protože ono není jednoduché vědět předem,že vlastně s každým slovem máš jistý vliv na chod věci.Tedy to jednoduché je,ale vzít a příjmout tu pravou odpovědnost za to ŠTĚSTÍ,když víš dávno všechny ty možné důsledky a následky ve světě okolním Tvém i  případně mém,když vlastně se to čistě a ryze týká Tvé zvláštní osobnosti.Ano,HRA JE TO PŘÍLIŠ VYSOKÁ,ale nic společného s komédii či srandou,přesto si říkám,že ženy často mají rády jistá dobrodružství a věci podobné,které jim alespoň trochu ten tak fádní život,který časem zachází do stereotypu trochu zpestří.

Čteš si normálně věci jiné,bereš informace jako každý jiný a ve spojení se slovy,které jsi vložila mezi nás dva a které ať se to jiným líbí či ne,stejně souvisí s celým tím Tvým děním.nad něčím se zasměješ,někdy se zabručíš a potom přemýšlíš,potom to vezmeš trochu s nadhledem,chvíli cítíš něco jako mráz po těle či chlad jindy teplo a chceš to pochopit či vědět anebo máš hned ty tendence se zeptat.

Ono spěch tady nemá žádný význam,tohle Ti prostě hned přiznám a také,když vím co Tebe zajímá nejvíce,tak ač mohlo by se zdát jistou výhodou,tak věř tomu,že tomu tak ve skutečnosti není.

Také stejně jako Ty i Já každým dnem,docházím k jinému a dalšímu novému zjištění a vlastně vždy se mi v životě dělo spoustu věci spojených s tím co jsem psal,ale potom se ukázalo,že něco tám úplně nesedí či neladí.

Dnes mohu,jak jsem si včera uvědomil,protože člověk by měl dělat či se řídit především tím,co pevně cítí či kde má v duši takový ten pevný pocit přesvědčení,že kdybych tenkráte,když jsem začal psát a příběh a spojovat to se všemi těmi věcmi a energiemi a událostmi,které se mi udály,mohly udat a také neudály ačkoliv se mohly udat,kdyby...ale kdyby zde nemá vlastně co dělat a přesto je také jednou ze součástí jisté nekonečností,jen nevím jestli v dobrém či ne i když ono vždy je to dvojí.

Ale jednou se stáváš věcí hudby a času a výjmčným člověkem,vlastně možná kolikrát jsi mohla mít jistý pocit toho,že nevíš ka sebe přesně zařadit a tak experimentuješ,hloubáš,přemýšlíš a podobně.Jako Já.

Prostě každý jsme nějaká individualita a Já také,jak jsem poslouchal kolikrát ty různé písničky a hudbu,tak jsem přemýšlel vždy jak dál  a také když víš,že tě to povznáší či unáší někam dále v poznání jak sebe sama,tak i druhých a nehledě k tomu,že vlastně se  v jistém čase na základě toho co dělám či nedělám Já a Ty se odvíjejí další situace,které Tě třeba chvíli těší a chvíli Tě nutí spíše čelit jistým okolnostem,které Ty už si po svém nějak zhodnotíš a prohodnotíš.

Že zjišťuješ,že ty věci o kterých se zpívá,prostě existují pojednou a dotýkají se tě nějak anebo jen chceš,aby se dotýkaly,že něco se už děje a že z toho člověk blbne chvíli.

Ale ono to tak je,že ženský jsou kvůli chlapům blbé a chlapi zase jsou blbí či blbnou z ženských a podobně,takže normálka a žádný případ pro Phdr.Chocholouška a ani pro Dr.Plzáka apod.,řekl bych.

Prostě vím,že kdybych tohle vše věděl a vnímal dříve,tak bych i ten příběh začal psát jinak.tedy ne tento,ale právě ten dávný a přesto mi něco ve mně říká,že to není poslední,že..no každý máme nějaké ty věci v hlavě,které nás nutí pořád něco zdokonalovat a vytvářet,byť jen ze záliby či i pro věci jiné.

Navíc vlastně i podobu těch dní a toho času psaní předtím si den a denně člověk uvědomuje,že třeba ono či tamto asi není zrovna tak,jak si původně myslel a že je to jinak a pak si říká,že by to celé předělal,ale už neví jak protože vlastně nemá ten..jak se to říká v té umělecké brandži? Chybí mu ten pravý zdroj inspirace a také,když víš,že už to četlo spousta lidí od prezidenta až třeba po Tebe nyní a pak ty další kolem Tebe,ne pořád,to se neboj,ale to není až tak důležité v tom poslání či v tom co člověk cítí a proč to dělá a z čeho to pramení,protože pořád je to o chtění...no a hvězdy kolikrát v tom také chtějí už mít jednou pro vždy jasno,aby se zase trochu ustálily a navíc také si přejí či přály,protože ono vlastně každá píseň je tzv.modlitba pro Vesmír,která ovšem se od jistého dne vrací či odráží zpět někdy až moc nečekaně rychle.A jak jsou důležité věci a pocity pro Tebe,tak i pro mne a také,ono každé slovo je spojeno jistou sílou a musí holt být směrováno přímo a právě tam,kde je.

To znamená,že ono pravda,na druhé straně to může mít časem zcela jiný účinek,protože ono,tak jak to vnímáš kolikrát Ty u rádia,kdy prostě jen tak vnímáš to dění,,tak je na světě,tolik žen Tvého jména a teď protože také asi máš ráda příme věci,tak to potom vytváří jisté emotivní reakce,které jsou díky spojení té vody živé a té energie,která námi nyní proudí a již se nedá ovlivnit a ani předem klikrát nevíš jaký to bude mít odraz.Ale myslím,že Tě vlastně momentálně nejvíce zajímá,jak je to s tou SCANDALL...no jak bych Ti to jen...prostě OK Baby tak...

Autor: Martin Vontor | neděle 17.7.2011 17:30 | karma článku: 3,84 | přečteno: 460x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...