Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Úspěšné podnikání v Zemi České - Lesson Twelfth (133.)

... Pravda a Láska, dvě takové obyčejné, zcela neviditelné věci, které touto dobou vlastně už nikoho nezajímají. prostě to není módní trend, řekl by módní návrhář. " A co tedy je dneska módním trendem?" pozeptala by se ho dívka, která si přišla prohlédnout nějaké nové šaty. " Peníze holčičko, dneska jen peníze. " odpověděl by ji zcela jistě onen návrhář. " Peníze? A co to je? To neznám." špitla by ještě dívka. " Peníze... no jak bych Ti to jen vysvětlil, vlastně ani Já už přesně pomalu nevím jak vypadají, jen vím, že bez nich si třeba támhlety šaty koupit nemůžeš." ještě by smutně podotkl návrhář a prodejce v jedné jediné osobě zahleděný do svého notebooku a sledující pohyb stoupajících či klesajících čísel.

2. SPOLUPRACOVAT - takovýto den v těchto  vibracích bych dnes měl či mohl mít v rámci  jisté sebedisciplíny anebo 11/2 ale nějak se mi  to nechce počítat či redukovat a to i přesto, že  oba dny mají zcela odlišný vliv a význam.  Jedničku vynechávám, ČAS ZAČÍT byl včera,  ale to jsem byl v Pardubicích. Spal jsem do  dvanácti po noční a před noční, ale přesto jsem  v tom duchu a při tom vědomí neztrácet čas  nějak ve své hlavě v tom pokračoval.  Každopádně dnes bych měl být pokojný den,  protože je čas souhlasit s ostatními a dělat více  než je vlastní povinností. Být při tom všem  trpělivý, tolerantní a taktní. Také je čas být  více vnímavý a shromažďovat co budu  potřebovat. Vyhledávat patinu ačkoli jsem  dlouho přemýšle a lámal si hlavu co to slovo  vlastně ve skutečnosti znamená. Sledovat,  naslouchat, přemýšlet. Snažit se, aby se ostatní  se mnou cítili volně a uvědomovat si jejích  pocity. vytvářet harmonii. Radovat se  se svými  přítelkyněmi. Uvolnit se, být laskavý a  příjemný. Čekat, protože " JSEM LASKAVÝ/Á A  OHLEDUPLNÝ/Á K OSTATNÍM!" Včera jsem  totiž vysazoval v ZAHRADĚ ŽIVOTA, tedy nyní  tímto časem spíše poněkud v ZAHRADĚ SVÉ již,  protože ono jistá američanka, která prošla  klimakterickým tunelem také při jednom svém  vidění říkala, že člověk by se měl učit být  zahradníkem, protože tam někde v ráji to prý  bude potřebovat a tak by to měl trénovat. Dnes  tedy čekám trpělivě, až se semena probudí.  Mám dostatek času a ohledu na všechny kolem  mne. Radostně pomáhám, kde mohu, pomáhám  ostatním nést jejích vlastní břemena. To co  rozdávám, se mi mnohokráte vrací. Shromažďuji vše, co budu v budoucnu potřebovat. Dnes je harmonický, chápající, milující, mírumilovný den.

Poněkud podivné v této chaotické době, že?

Přesto si dál dělám jen to své a to i přesto, že vnímám daleko více každým dnem a každou nocí a nejenom Já a dalo by se psát i cokoliv jiného když již dávno vím či jsem si vědom, plně přesvědčen o tom, že se jedná o pravdu a nic než pravdu. pravdu z hloubi duší lidských ačkoli slova často říkají pravý opak o hlasité hlasy jistých konkrétních pocitů, protože tak to již jistý čas být.

Samozřejmě že mezitím se poněkud střed pozorností přenesl víceméně na dění facebookové i když někdy slova, chybí a hovoří jen oči.

Jak to vše spojit? Toť otázka, protože budovat a stavět Královstsví své či jen klestit cestu dalším, kteří kráčí v jisté víře či zvědavosti, protože pojednou PRAVDA každého zajímá, dokonce mi přijde, jakoby se pojednou jednalo o nějaký vzácný poklad, jenž je třeba vykopat odněkud hluboko ze země a také proto, že vlastně co se týče ZDRAVÍ jako takového či vlastních těl, tak věřím pevně v to, že každý v nějaké té pravdě na základě posledního ČTENÍ Z KNIHY KNIH chce v té nějaké pravdě spočnout a respektive se od ní odrazit či pochopit zase něco, na co třeba doposud neměl čas.

ZDRAVÍ - taková blbost, která v podstatě když není, tak člověka nebaví svět a když je, tak má více energie řekl bych.

JISTOTA, BEZPEČÍ a další pocity vnitřní spojené s tím vším děním kolem nás a s budoucnem, prootže každý se jistě sem tam zaobírá tím, co by mohlo být dál či co bude. Obvykle ve svém osobním klidu do chvíle než se stane součástí jistého dejme tomu mlýnského kola kdy se to prostě odevšad jinud pozvolna sesype zase v nějaké te víře.

Co se sesype? Třeba nic, jen pouhá slova opět a co s tím?

Další z věcí je, že z posledních cca 750ti páru očí může být kdokoliv co koho něco z toho zajímá. Ten kdo potřebuje zdraví, tak si vezme zdraví, buď tomu uvěří anebo ne, ten kdo chce nějakou konkrétnost jenž mu osvětlí něco co on potřebuje, tak si vezme zase to, co potřebuje a také pokud tomu uvěří anebo ne.

Ale pokud je to pravda, tak proč by, když vlastně spousta či postupně sem tam někdo potvrdí že se píše pravda tomu nemoh věřit hned? Proč tedy o pravdě pochybovat?

Možná proto, že sám ještě neví jestli to je pravda a jestli tomu má uvěřit. Chvíli popřemýšlí, probere si všechny ty další věci a pokud má soudnost, tak tam někde v prostřed svého těla si řekne navzdory všemu tomu co musí kolem sebe někde v klidu duše: Ale stejně je to PRAVDA.

A proč je to pravda? Protože tu pravdu cítí, protože cítí to, že je to pravda, ne jeho vlastní, ne moje a přitom i jeho a má, protože to pravda je založená na cítění, emocích a pak si pokračuje nějak sám. Zvědavý, co bude dál, co, o čem bude psáti Král?

O čemkoliv, protože Král nemá důvod psát o něčem co není či na některé věci vystavovat embargo ze strachu, aby se něco náhodou neprovalilo či neprasklo.

" A co by se jako mělo provalit či prasknout?" zeptala by se jistě Ona dívka.

" Nevím, prostě jen něco co někdo nechce anebo se bojí, aby se vědělo, aby se prostě vědělo co je opravdu ve věci a mohlo se jít dál."

" A proč nechce anebo se bojí? A proč my nemáme anebo ti ostatní nemají právo něco vědět o tom, jak to doopravdy je? "

" Nevím protože zase mají z něčeho strach anebo sami nechtějí."

" Hmm, to tedy žijeme v poněkud tajemné době and I was very interested in things mysterious. "

" Co říkáš? "

" Hmm, nothing. "

" Tak to víš, jak bych ti to jenom řekl, dříve to tady v této zemi být sám tajemník. A tajemník je od toho, aby prostě tajil či utajoval jistá tajemství či aby žil v tajemností případně se zabýval věcmi tajemnými, protože asi jinak by se mu nemohlo říkat tajemník. "

"A pro koho takový tajemník dříve pracoval?"

"Obvykle pro ty, co potřebovali být vidět."

" Hmmm...very interesed. "

Ale lidé již obvykle kolikrát mají jistých tajností a tajemství plné zuby a tak něco o zubech, které vlastně představují v té honbě za věčností či v dobré víře o zdokonalení svého zdraví či jen myšlenkové podpoře směrem někam k věčnosti.

" Kam k věčnosti?" špitla nesměle dívka.

" Nevím někam někam, kde sám Lucifer se svými čarodějkama a kouzelnými vílami potulné pocestné k smrti utancuje aby i oni konečně mohli za pár zlatek překročit ten pověstný práh."

" Prahassa?"

" No, joung girl, Prahassa no, Prahassa is out, now."

" But I believe."

" I know, i know."

" Because in our faith be the basis. "

" No u nás také je víra základ, ale problém je v tom, že každý věří v něco jiného."

" A v co oni věřit? Proč ne ve stejnou věc?"

" Oni také věřit ve stejné věci, ale každý po svém a potom se o svoji pravdu prát."

" Válka ?"

" Yes baby, dvacetiletá již, už dlouho být válka u nás."

" A kdo vyhraje?"

" Ten nejsilnější a nejpevnější v té správné pozici."

Prostě mi to včerejší dění přišlo, jakoby na vrcholcích jistých, ale opravdu jistých hor byly pevně usazené tanky a jejích hlavně byly namířeny na jisté místo: Jen povel...to rozhodnutí, které i malý marshal musí zvládnout protože i pod ním být další nedočkaví a on je muset uklidnit.

Protože ono tedy když má někdo něčeho již ty plné ZUBY, které představují rozhodnutí jelikož ZUBNÍ POTÍŽE často aniž si to lidé uvědomují mohou být příčinou jejích vlastní osobní DLOUHOTRVAJÍCÍ NEROZHODNOSTI či NESCHOPNOSTÍ ANALYZOVAT MYŠLENKY a na JEJÍCH ZÁKLADĚ ČINIT POTOM PŘÍSLUŠNÁ ROZHODNUTÍ A TO I PŘESTO, ŽE SE ROZHODUJE NA ZÁKLADĚ PRINCIPŮ PRAVDY, CÍTÍ SE BEZPEČNĚ NEBOŤ VÍ, ŽE V JEHO ŽIVOTĚ SE DĚJÍ JEN SPRÁVNÉ VĚCI, tedy pokud to tak cítí a vlastně nabývá toho přesvědčení.

"No někdy se mi zdá, jakoby jistým lidem scházelá moudrost. Nemáte tušení, čím to může být? "

" Těžko říct, možná jim ještě nedorostly ty pověstné ZUBY MOUDROSTI, jež sjou vlastně projevem ještě nedostatečného mentálního prostoru pro vytvoření pevného základu a to i přesto, že si OTEVÍRÁM SVÉ VĚDOMÍ ROZMACHU ŽIVOTA. MÁM DOST PROSTORU NA TO A K TOMU, ABYCH MOHL/A RŮST A MĚNIT SE."

"Ale to přece nejít dohromady, rozmachovat se, mít prostor a zároveň tajit, zakazovat, tlačit,uzavírat." podotkla víla poněkud kriticky nyní či ... ani nlze popsat slovy její výraz ve tváři.

"No, to nejít dohromady poněkud...

To být totiž velice složitý proces, to je stejné jako když jsem seděl ve vlaku a jel do Pardubic a cestu si krátil rozhovorem s jednim pánem, poněkud důchodového věku a měla jsi vidět, když tedy jsme se kritičně bavili o této době, když jsem jenom řekl slovo důchodce a co teprve důchodci, jak se jeho oči pojednou radostně rozzářily.

"No poněkud divný způsob vy tady mít."

"Také si říkám, že je to nějak naopak všechno, ale proč? Kde je chyba?"

"A jak to tedy být v tom Vašem Království, protože tam u nás Království a vévodství kolem dokola samozřejmostí? Když Já číst, že tady match Kingdom versus Republic."

To být tak... pokračoval onen pán.

Království poněkud duchovní rozměr a vědomí, protože pokud víra být součástí léčby, tak zde být momantálně dva druhy vnímání věcí a lidi přemýšlet komu fandit a na čí stranu se dát, co jim dát více a co méně.

" No a když Ty být Král? Tak proč jim normálně nepřikázat, že tak být a Oni to tak udělat a mít klid a všechno tak jít?"

"To být těžký, momentálně, protože zatím spousta lidi dávno nevěřit na to, že pohádka může být součásti života a že se tak dá žít, protože ono to fungovat naopak a lidi zvyklí řídit se dlouhou dobunějakými zákony."

"No tak proč Ty nezměnit Ty zákony, když být Král?" rozlobila se Prinsessa Pohjoismaihin.

"U nás být tak zatím." Zatím Král nemít zde oficiální pravomoc, aby tak bylo, protože to vše být jen boj dvou světů a lidé chít, oni potřebovat náděj, světlo, jenom nevědět jak mezi těmi dvěma světy ještě plout, ale každý věřit ve své zdraví, to chtít, jedno jestli chudý či bohatý, protože každý chtít nějakou korunku na sobě ušetřit. Bohatý proto, že být sobec a lakomý, tak mu to jenom pomoci bohatnout ještě více a chudý, protože už nemít a chtít ještě nějak žít a nějak si pomoci."

"A  proč u vás to nemít tak nějak stejně?"

"To proto, že jiní to tak zařídit a řídit mezitím, ale vše být jen o pohledu na věc, podle toho jakýma očima se na to díváš, protože ono i oči mít zdravé je to, co chtít člověk tady vidět dobrého, protože OČI ZNAMENAT TO, ŽE JSEM SVOBODNÝ, DÍVÁM SE SVOBODNĚ DO BUDOUCNOSTI, PROTOŽE ŽIVOT JE VĚČNÝ A PLNÝ RADOSTI. HLEDÍM MILUJÍCÍMA OČIMA. VŠICHNI MNE MAJÍ RÁDI A JSOU KE MNĚ LASKAVÍ."

"To tak být?"

" No u mne dávno, protože Já tomu věřit dlouho stejně tak dlouho, jako oni třeba věřit tomu, že prostě když jít k lékaři na vyšetření mamografu, že je správné zaplatit lékaři 30 Kč jenom proto, že tam přijít, potom si lékař ještě odečíst ze zdravotního pojištění platbu od pojišťoven a když si žena vyšetřit prso mamografem, tak jí lékař říct ať se už obléknout a když ona se ho zeptat: A co druhé prso? Tak on Jí říct, že to už ne, protože to pojišťovna neplatit. potom nevím co to za lékař, lhostejný, když jeho povolání být přeci posláním a pokud chtít mít radost a bavit mne ta práce, tak ji dělat s radostí, navíc nevím, že bychom se učili v biologii, že by se ženy rodily jen s jednim prsem, ale pokud tomu někde tak je, tak docela rád bych se na ten národ jel podívat, zajímalo by mne to odkud ten nápad přišel."

" To ale nebýt správné, tak to u nás nechodit."

" No nebýt správné, ale jak to chtít vysvětlit těm, kteří jsou pevně přesvědčení o tom, že to tak má být a že podle nich to být správné, že vlastně už půlit člověka, protože nemít peníze, protože odpoledne s agentem VŠEOBECNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY JÍT HRÁT GOLF NA GREEN ZA TY PENÍZE A UŽÍVAT SI."

A tak Král to brát tak, že lidé o tom přemýšlet a hledat a učit se, protože oni sami nevědět co bude dál a co když bude Král a tak se učit hierarchii, protože i oni sami čekat jak si to vlastně král sám představuje, jestli oni v rámci demokracie s tím budou souhlasit anebo ne a podobně a jaká že struktura podle něho bude a jestli by jim to vyhovovalo, aby s tím souhlasili, jakoby nechápali, že co Král říct, tak to tak má být, protože král to říct proto, protože vědět, že to dobré pro jeho zem a spokojenost jeho lidi a tak slovo krále je zákon a ten vlastně má platnost od vyřčení.

A protože všechny ty věci se duchovně spojovat i místa a tak dále, protože Král je vlastně již doživotní a když být něco doživotní, tak to napořád, tak Král pořád přemýšlet jak to být dál, ale protože ty věci ještě tak nějak úplně nebýt jak mají být, protože už mohly a měly být, ale ono to chtít asi čas, ještě více příkoří a podobně, tak Král si zatím stavět takový svět postavený na základě těch veškerých životů a toho dění co již zastavit nejde, protože pro něj i pro věc snad pracovat i další, protože i oni mu věřit , tak jako on pořád věřit v ně a hlvaně v to, že to prostě k tomu cíli dojít a tak mezitím se propojit světy různé a on vždy muset i mezi řečí dát nějaký pokyn a úkol.

Král nenařizovat zatím, on to nechávat na svobodné vůli ostatních ať i oni mít radost z toho a dobrý pocit, že udělali něco prospěšného pro druhé, což je dneska větší umění než to co je kolem nás obyvykle, ale moc se o tom nemluvit, protože i Král mít své tajemníky a on věřit, že Ony být jako truhly plné pokladů.krásně malované, lakované, lesklé a někdy i plné vzácných šperků a kamenů.

A když Král být od jistého času věci doživotní tak od něj se odvíjet všechno dění, a on vědět,m že svět více respektovat jeho mínění a pohled na věci, protože ono za ten čas se ty věci roznést i jinými komunikačními formami než doposud lidé být zvyklí a pravda je, že Král chtít někdy i věci, které nebýt momentálně v jejich moci, ale on pořád věřit, že když se chce, tak jde vše ne a když to nejde, tak buď se nechce, nebo se bojíme anebo jen nevíme jak, což v dnešní době, kdy se dá na základě soudního nařízení a sledování vystopovat kdykoli a kdekoli, protože ony ty věci jsou, tak on pochybuje o tom, že by něco moc nešlo, tak ono to potom třeba co nejde dneska může jít zítra, ta týden, u nás se říkat PŘÁNÍ NA POČKÁNÍ A ZÁZRAKY DO TŘÍ TÝDNŮ a ono i o ŠTĚSTÍ  se u nás zpívat, že být anebo přijít do TŘÍ TÝDNŮ a on si tenkrát nevymyslel i když to věděl.Věděl to, co tenkrát jen nevěděly víly.

A tak Král si zde za tu dobu co jde ruku v ruce s časem musí znát a respektovat i veškeré zákony, protože stále chce být ten, aby ho lidé měli rádi a aby byl dobrý, protože když je dobrý Král, tak je i dobré Království a když není dobrý, tak dobré není a ono mu to stačí k tomu,aby i tak hodnotil jiné.

Za ten čas si vybudoval svůj vlastní pohled a přístup a bere na vědomí i další věci jako i to, že někdy na všechno nestačí sám a tak u nás zatím takové rozdíly.

U nás Král, tedy On král, protože říkat lidem co se dít a nenechávat je jen tak na holičkách. Protože Král být vždycky panovník tak on mít úděl panovníka.

Potom u nás být ještě prezident, předchůdce panovníka, ale prezident nemít takovou moc jako Král,

Protože Král ví, že když řekne slovo, tak se změní i situace okolo, protože on má v sobě i vlnu časovou, to první základní kámen toho, aby Král byl Králem a aby duchovní věci došly ke svému závěru tak, jak se stát má.

Prezident tuto moc nemá, ale on momentálně mít tu funkci že se podepsat pod zákony, které navrhovat jiní anebo odmítnout, záležet na něm jak on to vidí, ale tam být začarovaný trojúhelník, protože on když něco vetovat, co mu se nelíbit aby zachránit či uchránit zem od toho co anebo jak on to vidí, tak se to nelíbit těm navrhovatelům a oni jej přehlasovat,aby to co oni chtít platit a tak se potom podle toho taky dít.

Král na rozdíl od prezidenta má právo VETA, které vlastně ve skutečnosti i kdyby Král zůstal navěky zavřený někde za zdí, tak stejně proti tomu ikdo nic neudělá, proto i ty věci tak kolem nás.

Potom u nás ÚSTAVNÍ SOUD či možná i nejvyšší státní zastupitelství, které drží také stráž nad tím,aby nebylo pácháno na základě dalších věcí nějaké bezpráví a především na to, aby země netrpěla nějakou újmou či škodou. Král tomu nyní říkat pro začátek KRÁLOVSKÝ SOUDNÍ DVŮR, tam soudcům končit mandát, sice někdy, ale král by to udělal tak, že by ty důležité místa také dal doživotně, protože ono vždycky je dobré mít na místě odborníka s letitou praxí, tak jako třeba ministr financí by měl být ten kdo má veškeré ekonomické věci v sobě odmalička a ne třeba chemickou vysokou školu a je ministrem financí jenom proto, že chce a podobně, protože potom to vypadá tak, že na svých místech nesedět žádný odborník ale někdo jiný a pak to podle toho vypadat. To ale nechat na jindy, protože král si myslet, že v podstatě k řízení Královstsví či státu stačí jenom On a pár lidí, kteří dohlížejí na chod státu, zbytek mus psíše přijde poněkud prostopášný, protože ono když zákony fungovat, tak jej netřeba měnit, pokud se nemění něco více.

Zatím ale ani Král nevědět, jak to dopadnout s tím problémem, jestli už se vyřešil anebo ne takže vlastně ani nemůže k tomu nic říct. On neví jestli na tyto věci také nebýt po starých lidských způsobech uvaleno

tiskové embargo, protože ono ačkoli si někteří přejí anebo nechtějí žít v policejním státě, tak ono pořád takový nějaký policejnismus zažitý od dob STB zatím fungovat, ale On i prezident, kterého tady obvykle nikdo neposlouchá kolikrát pronesl a to docela nedávno, že je na čase pracovat stále na jistém odkomunizování se a podobně. tak nevím jak je v této věci prozatím pokročeno.

No nic, končím tento Královský projev pro dnes a jdu zjistit tedy jestli už zae máme jen pět volených stran anebo pořád šest popřípadě zda-li tam ten počet tak jak to zákon nařizuje sedí anebo zda-li se tam náhodou nějak ten počet křesel nezměnil, protože ono jde o detaily, krom toho, že když se jeden podívá na kdejaký záběr tak zjistí či vidí na vlastní oči, které nedávno docela ještě natáčel a tvořil náš nynější ministr vnitra tuším, že 20 až 30 křesel obvykle zeje prázdnotou až mne napadá zda-li tam náhodou nevznikla nějaká nezaměstnanost.

Řekneš si sice nějaké to křeslo, ale ono prostě někdy je důležitý každý hlas a ono když tedy prsty u nohou představují detaily života a natahují se směrem v před a když tedy bůh je či se často skrývá právě v detailech, tak bych řekl, že je to i docela důležité téma na pováženou ačkoli Mudr. David Rath psal o tom že Prezident je Bůh, což spíše Prezidentu samotnému spíše jen více zalichotilo a protože on je znamení vzdušné, tak by řekl že jej spíše vyneslo ještě o něco více do oblak, ze kterých často na zemi ty pověstné detaily vidět příliš nelze pokud zrovna není k dispozici nějaké to přiblížovací zařízení. TAKŽE DOKUD PROBLÉM NEVYŘEŠEN, TAK SE ASI NEZMĚNIT, VĚCI, TO JE JAKO KDYŽ TÉCT DOMA VODA Z KOHOUTKU A NEVYMĚNIT TĚSNĚNÍ, TAK POŘÁD STEJNÝ STAV BÝT.

Tak zatím dobrou noc, když se víla anebo prinsessa učit a studovat.

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 24.11.2011 23:55 | karma článku: 5,10 | přečteno: 597x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Perfektní dudlík, který nekřiví zoubky: Který to je?
Perfektní dudlík, který nekřiví zoubky: Který to je?

Vybrali jsme 40 maminek malých chlapců a děvčátek starších 6 měsíců, které se svými dětmi testovaly jedinečné dudlíky MAM Perfect. Ty se vyznačují...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...