Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Třinácté platy poslanců(148.)

V tento zřejmě již 70. den naší pojednou tak protizákonně složené vlády, tedy pokud se pánové poslanci Jiří Paroubek , Jiří Šlégr a případně i někteří další ačkoli právě jsem si koukal na deník politika a zjistil jsem, že těch stran či hnutí je tam více než šest, tedy pokud je to opravdu aktualizované, navíc ono si to stejně může každý vyložit po svém, koneckonců jsou od toho v Česku jisté instituce, které zřejmě za tá léta do toho vidí daleko,ale daleko více než nějaký malý tajtrlík odvedle a fakt také je, že co platilo či mohlo platit nedávno tak nemusí a spousta lidí se o tom ani nedozví, protože všechny věci se nedají pořád hlídat o to hůře, když těch lidí je tam hodně. Každopádně na základě citace Zákonu o volbách kde bylo na základě překročení či získání jistých procent potřebných pro křeslo v parlamentu zvoleno tedy 5 politických stran jsem se koukal co by v takovém případě se mělo dít, tedy kromě toho, že ve skutečnosti od politiků člověk sklidí akorát tak výsměch, protože všechno je to vždycky tak dvojitě myšlené za ty 4, 8, 12, 16, 20 let politické kariéry

ačkoli mi to pojednou vychází na docela solidních pozměněných 11 křesel či hlasů což bych řekl, že je docela podstatnější číslo nežli 2 a Já si pořád říkal proč je tam těch bokem posazených poslanců bokem. Koneckonců na základní škole, když něco paní učitelce nesedělo, protože ji pořád někdo rušil při vyučování, tak také během školního roku pozměnila zasedací pořádek. Každopádně nevím jak definovat pojednou to, že v Poslanecké sněmovně pojednou sedí někteří, kteří vlastně zastupuji jinou stranu a byli na kandidátní listině jiné strany, protože ono některé strany se skládají z měnších, ale na volebních lístcích to je napsáno, raději moc do toho zasahovat nebudu, jen si myslím, že jistě by třeba z ČSSD se našli pojednou jistě čekající náhradníci, kteří by možná mohli vnést trochu jiného světla, ale

§ 54

Nastupování náhradníků

(1) Uprázdní-li se mandát, nastupuje náhradník z kandidátní listiny téže politické strany, politického hnutí nebo koalice uvedený na kandidátní listině pro volbu ve volebním kraji, v němž byl kandidován poslanec, jehož mandát se uprázdnil, a to v pořadí podle výsledků voleb. Není-li takového, nastupuje náhradník téže politické strany, politického hnutí nebo koalice v pořadí podle počtu platných hlasů pro kandidátní listinu; je-li tento počet stejný, rozhodne los.
(2) Není-li náhradníka téže politické strany, politického hnutí nebo koalice, zůstane mandát uprázdněn až do konce volebního období.
(3) Byla-li politická strana nebo politické hnutí zrušeno, náhradník nenastupuje a mandát zůstane uprázdněn do konce funkčního období. Jde-li však o koalici, nenastupuje ten náhradník, který byl navržen politickou stranou nebo politickým hnutím, které bylo zrušeno, a mandát získává další náhradník.
(4) Nastoupení náhradníka vysloví Poslanecká sněmovna do 15 dnů po dni, ve kterém zanikl mandát poslance. Předá náhradníkovi osvědčení o tom, že se stal poslancem, a kterým dnem se jím stal.
(5) Byla-li činnost politické strany nebo politického hnutí nebo některé politické strany nebo politického hnutí tvořícího koalici pozastavena, po dobu pozastavení činnosti náhradník nenastupuje.

§ 55

Došlo-li k rozpuštění Poslanecké sněmovny, zkracují se lhůty podle § 1 odst. 3, § 14c písm. c) a d), § 14e odst. 3, § 14g odst. 1, § 31 odst. 4, § 32 odst. 4 a § 45 odst. 1 o jednu třetinu. Lhůty podle § 31 odst. 3 a § 33 odst. 1, 3 a 6 se zkracují o 20 dnů.

..ale jak říkal prezident ČR Václav Klaus , že ZRUŠIT SE DÁ KDYKOLI COKOLI protože ono do některých vyšších věcí někdy není radno zasahovat, protože ony ty jiné oplétačky s dalšími institucemi někdy neberou konce a nestojí za to, když si někdo začne uplatňovat svou autoritu funkce ačkoli prý před Bohem či božskými bytostmi jsou si prý všichni rovni, tak nevím.

Každopádně milá Pipi i když zase tak trochu třeba získáš obrázek o Česku, protože nikdy nikdo nemůže vědět, jestli se někdy nerozhodneš třeba zde jet studovat nějakou školu anebo kdo ví co a budeš potřebovat si najít někdy nějaké přátelé či známé anebo tak, tak kdyby třeba náhodou Tě napadlo jet studovat nějakou školu či na nějaký studijní pobyt pro svou nějakou diplomovou práci o rozvojových zemích Evropské Unie a přijela zde na stáž, tak ať nejedeš do neznámá a necítila se zde tak sama, tak si myslím, že i pár nějakých dobrých přátel by se nějak časem našlo. Zatím to moc nevypadá sice, protože znáš holky a jak to chodí mezi nima, když cítí lásku anebo se zamilují anebo jen něco cítí, začnou si myslet a pak zjistí, že třeba se ty citové věci vyvýjejí poněkud jinak a nikdo neví proč a ani za Boha na to nemůže přijít i když prý Boha obvykle všichni nějak nosíme v sobě, tak nevím...jo i Satana, abych nezapomněl, protože ty energie jsou vždycky dvojího rázu.

A tak se raději věnuji tomu, že prostě ten denšní den je opět v modrém či bleděmodrém, tedy ZMĚNA A PŘEKVAPENÍ, vlastně je to pořád, protože to pomáhá, pomáhá to mnohým a hodně toho bylo napsáno v té KNIZE KNIH i když přes mnoho chyb psaných v té rychlostí a tom dejme tomu transu ti asi moc přeložit nejde, tedy pokud tam nemáš někoho kdo umí česky a sem tam ti něco přeloží. proč si to nemyslet, když prostě věci jsou a jdou nezávisle na sobě a když se chce, tak se dá udělat cokoli, koneckonců proč Ti to říkám, každý si najde nějaké ty své cesty.

Takže se nelze divit ani tomu, že za ten čas se třeba politikové, když je něco proti nim mohou docela klidně domluvit a nějaký ten paragraf či zákon zrušit, což ale nemění tu pravou podstatu na věci o kterou ve skutečnosti jde a také je teo ZMĚNA anebo PŘEKVAPENÍ  i když nemilé, ale holt, válka je válka.

Ne, nemusíš se bát, že by se tady něco dělo tak, jako ve filmech, jde o poněkud jiný druh války, protože lidé se chovají zcela běžně a normálně a pořád dělají jedny a ty samé věci, jen někdy se něco změní, když to jde a když to nejde, tak se musí jet naplno a všechno časem přejde.

Láska, taková věc, je jako šíp, zasahuje lidi a tak i přes to Radio Čas , kde jsem Ti včera psal zprávu, že AŤ ZAHRAJÍ PÍSNIČKU PRO MÉHO MILÁČKA CO SE SE MNOU NEBAVÍ, ŽE TĚŽKÉ JE ZNÁT TAK JEJÍ PŘEDSTAVY A TAKY PRO NĚ A PRO OSTATNÍ, KDYŽ JE TEN ČAS PŘEDVÁNOČNÍ ŽE JIM TO POSÍLÁ Matti Vuori, Mathiesz, TEDY JEN MATTI se člověk může stát oběti jistých klamných či nejasností, protože za tři roky a něco i ženy třeba bojují a někdy zkouší i ty své intriky, aby si někdo myslel, že to psal ten a dotyčná na něj dostala zlost a nechala jej být. Ženská taktika je v tomto ohledu někdy nevyzpytatelná a pak je to zase o obhájení lásky a toho co vlastně se tak vnímá v tom dechu i když ty věci se mění tak rychle vlastně na dálku pomoci internetu od normálního odkazu, ale když víš, znáš, jak to funguje a probíhá za ten čas, tak už to ani tak nepřekvapí spíše to naštve. Protože lásku může cítit i vdaná, zadaná a tak také i Já mohu brát, že mi některé přítelkyně či známé neznámé sem tam pošlou nějakou zprávu i pro to, aby měli doma klid, tak to tak nějak zaonačí. Já jen, abys byla v obraze, když třeba také tě někdy napadne si pustit Písničky na přání anebo Písničky z lásky a chtít, třeba když ty pošleš zprávu, která také něco znamená, protože potom to rozjede další velkou vlnu diskuzí a čekáš odpověď a někdy se náhodně sejdou hned po sobě a někdy už se třeba na řadu nedostanou i když ono je asi těžké to posílat i jiným jazykem. Tak to tak o lásce zatím a těch věcech.

Ani mne nějak, protože zase jiné účastnice této vesmírné plavby za ten čas jsou ani ne zvědavé na to, co se zdraví týče a těch věcí bez kterých by nebylo cítitelné a vnímatelné to co je a co se těch věcí spíše božských za cílem bezbolestnosti a věčnosti či věčného zdraví týká, tak čekají jako i Já čekám, protože ono když emoce vyvolávají nemoce a na straně druhé léčí či dokáži vyléčit, tak i ony jsou kolikráte zklamané a nejen ženy, protože se jedna i o muže a tak v tom prostě jede každý, protože asi každého to nějak zajímá a když zjistí, že mu to pomáhá, tak se stane tak nějak závislejším na lásce či vůbec na příběhu a tak podobně, protože ono i když světy jsou různé a kruhy také, tak pořád si říkám, že byl by hloupý ten, kdo by nechtěl být zdravý a tak na sobě pracuje. pracuji také na sobě i politikové a vůbec kdo chce a komu na sobě záleží. Problém je akorát v tom, že to zabírá více a více času a síly a tak některé věci se vždycky snažím buď nějak změnit, protože ono asi vím, že nejlepší by bylo, kdyby člověk byl obrazně přikován k počítači a pořád by se nějak něco dělalo, aby se prostě splnilo někomu to, co chce a přeje si, protože pořád je to takový ten nějaký svět splněných přání i když pravda je taková, že i s těmi přáními to obvykle bývá tak půl na půl, protože by to jinak nebyl život když jsem se od té doby, co jsem se jednou bavil s tou jednou holkou na louce když byl koncert Tublatanky o některých věcech a potom to nějak začlo s tím ŠTĚSTÍM.

Prostě já si tady budu mlít tedy povídat pořád to samé i když to některé nebaví číst, stejně jako jiní melou dokola pořád to svoje až to mně a jiné nebaví poslouchat, věci jsou stejné, ale každopádně to neznamená, že by se něco nedělo či od tohoto opět neodvíjelo, protože to by to naše vzájemné spojení nebylo PŘÍTOMNO.

Jednou z věcí týkající se ŠTĚSTÍ, tedy podle toho jak to člověk vnímá jsou peníze, ale vím, že jak jsem to psal v angličtině, že když se člověk zbaví materiálnosti tak může docílit štěstí a že jsi to tak nějak vzala v potaz. Jenže prostě pořád jsou peníze potřebnou součástí života, což je sice asi blbé, ale je to tak, takže zase dostatek peněz pro spokojený život je také jisté štěstí a nevím sice jak momentálně ve Finsku a vůbec na severu, ale tady Ti je holka zvláštní, že prostě celý rok od začátku voleb slyšíš, že na nic nejsou peníze a že tam je potřeba škrtnout, tam to zrušit, tam se na nic nedostane, tam se jen tak nezbytně důchodcům a ženám na mateřské v souvislosti s následným zvyšením cenové úrovně služeb, ne životní podotýkám, tak se nějakým zcela, ale zcela neodpovídajícím rozdílem zalepí pod pojmem valorizace důchodů a jiných věcí pusa, aby se jako nabylo dojmu, že se něco děje, ale když jde o příznání nočních příplatku už při i tak nadstandartních platech či třináctých platů těsně před vánoci, tak si to jisté ministerstva najednou najdou, což mně sice moc nesedí v zájmu všeho lidu, ale jen některých a je mi divné to, že odkud se ty peníze vzaly, jestli už jsme od Švýcaru ziskali těch zbývajících 12 milard z zmražených peněz  kolem kauzy Mostecká uhelná a podobně, že najednou peníze jsou na takové věci až by mne zajímalo, když třeba se jedná o nějaký zákon pro lidi, který je čtyřikrát vrácen a několikráte připomínkován a často ani neodhlasovan kolik poslanců a kdo byl pro a kdo hlasoval třeba proti v době, kdy se dá zjistit a vyšťárat kdykoli, cokoli a odkudkoli a kýmkoliv.

A tak jsem si dnes tady založil novou rubriku, pro jistý případ, že by se to někdy třeba mohlo poupravit a použít, protože člověk nikdy neví, kdo to čte a co může, nemůže, chtěl by a podobně.

Co se týče  KNIHY KNIH, tak  pro úsporu času a síly ji také asi začnu prezentovat na té finské zdi, protože ono jeden by tady u toho vážně zblbnul anebo to asi smažu a předělám do souboru a  ještě neveím jak se rozhodnu na základě toho , jak činí i vláda, protože i královstsví má také své věci a řády a když jsou věci rozjeté, tak by mne i docela zajímalo, jak by fungovalo bez Krále, kdo ví. Každý věří v jiného anebone každý a vše je obsaženo právě v té KNIZE KNIH tak je ti to takové složité, ale to mne také nepřekvapuje, protože ono dávno jsem si zvykl, že s každou takovou láskou je to jen a jen složitější a těžší.

A spíše se drahá Jenita - prinsessa suomalainen anebo jen víla, protože ty věci jsou v tomhletom podivném paranormálním světě lepší i když pravda či pravdou je, že tohleto dění, vždycky všechno kolem změní a každým dnem se mění i věci, protože třeba najednou když ty písně tak nějak jdou a nejsou, nezpívají se jen tak a netvoří se jen tak náhodou, jelikož i ony jsou toho součástí a nějak někam vedou, tak se spíše budu bavit o těch věcech normálních, které se dějí mimo tohleto  spíše normální dění co spíše je jen v jistých věcech ujištění, protože ten čas běží i když zrovna nejsme spolu nějak u internetu, protože je jasné, že když ty cítíš lásku a něco do ní ivestuješ ze svých citů a také že i ve Finsku se nezastavil čas a musí se to probrat a pak se ty věci odvíjejí a matky obvykle vědí o svých dcerách pořád, protože jim také na nich záleží tak se to dění stupňuje, ale ono nějak se asi k tomu dostaneme později. Chci jen říct, že i pro mne je to jistá změna a to jak i v tomto někam vedoucím psaní dění, ale hlavně o jeho těm věcem přizpůsobení.

Ale jsem prostě za ten čas a tím sledován a to i z různorodých zájmů a někdy sám v těch dimenzich bojuji i takovým tím přetlakem, tak Ti jen řeknu či vysvětlím některé věci u nás.

No nějak mi blbnce počítač, tak to raději nechám rozepsané...

 

Autor: Martin Vontor | pátek 16.12.2011 21:16 | karma článku: 6,34 | přečteno: 1176x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...