Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tak trochu sedmým smyslem - 5 aneb ještě něco k těm penězům

Nevím jestli je vlastně lepší psát věci na internet hned když jsou aktuální či akční,poněvadž ona existuje zde možnost,že zase díky jiným jistým zainteresovaným lidem se dá změnit cokoliv zcela relativně rychle kupodivu jiným anebo s odstupem času,kdy již to sice není až tak emotivní,ale zase na straně druhé si člověk tím časem získá jistý nadhled a také je mezitím o nějaké ty zkušenosti či informace bohatší. Každej tak nějak bohatneme navzájem jeden od druhého a někdo informacemi.

A tak stojím před křižovatkou toho,jak vlastně mám psát dále,vždyť už to ve své podstatě píši po třetí dokola,prostě pořád jedna a ta samá písnička a stále věřím v ty pro mne doposud neviditelné bytůstky,jež jsem měl to ŠTĚSTÍ jakkoliv ve svém živůtku potkati.Přesto bych ale s tím postupem času,protože pořád nelze zstavit a ponechat to,kvůli čeho to vlastně začalo a jestli se to vyvinulo tak či onak..myslím si,že pořád je cíl a děj tak nějak stejný.

A přesto mi to všechno za ty tři roky příjde jako Pohádka o zakletých princeznách,které prostě jsou ukryté někde ve svých komnatách s čísly od jedničky až po třináctku,tak nějak mi to přijde,naštěstí každá z nich je zcela jiného druhu a věřím tomu,že když chtějí,tak každá má kolem sebe spoustu ale velkou spoustu svých přátel...čili sluhů.Ale ne,nezlobte se na ně,ono totiž tak nějak jim jde to k duhu,leč vrátím se k tomu dluhu a vůbec...

Když se tak nad tím zamýšlím jak vlastně ty prezidentem tak preferované banky klamou lidi,tak z hlediska čistě lidského jdou do reklamy se záměrně podvodným úmyslem.Oklamat lidi,protože skutečnosti jsou vždycky jiné nežli se tvrdí.

Raiffeisen bank tvrdí ,že je zde pro nás čili banka pro každého a bez poplatků,což je lákavá nabídka,ale když se na to člověk pozeptá jak to je,tak pouze v případě,že je na účtě měsíční obrat přes 20 000 kč,což zase není až tak pro každého,ale zase jen pro některé,prostě schválně,který obyčejný normálně pracující člověk u zaměstnavatele má plat vyšší nežli 20 000 kč? Přihlaste se? Ano už vidím ty ruce.

GE Money Bank,zase klame lidi konsolidací,protože je logické,že lidem teče do bot a jistě by nemohli konsolidovat dřív či nechtěli by,kdyby již neměli těch půjček  či úvěrů povíceru.

Tedy banky lidem lžou a KDO LŽE TEN KRADE,což je dle mého názoru zcela trestné i když to mají v tzv.obchodních podmínkách,které si upravuji dle libosti své,které rozumí opět a jen pouze bankéři a tak,aby to vyneslo jim více.náš vrchní...ten to celé kryje a zastřešuje,samozřejmě pod svým ústavním slibem prezidenta :Pro blaho národa či lidí.

Jediným problémem potom zůstává to,že tohle nnikdo netrestá a každému to příjde pojednou jako normální.Nevím jak komu,ale mně ne,protože ono sice jedna věc je mít peníze v bezpečí o které je prý vždy perfektně postaráno,ale co z toho člověk nakonec má? ˇoóó díky kredit 0,20 haléřu měsíčně? A 200 Kč měsíčně mínus,které kdybych si nikdy nepořídil účet,tak bych mohl mít a nemusel třeba 3 dny před výplatou přemýšlet kde vezmu peníze třeba na chleba a tak podobně.No od roku 1989 už to bude zřejmě pěkna hromádka peněz.nehledě k tomu,že přes fenomenální internet si každý obvykle své transakce dělá sám,ale poplatek musí platit bance.Banka ta jistě nikdy svého jak se říká zákazníka,bez jehož peněz by byla asi v prdeli neocení patřičně za to,že ušetřil práci jejím zaměstnancům a tak nám pomálu těch penízků ubývá.No někde se jistě musej hrnout,protože nevěřím tomu,že by je spláchlo moře jen tak pro nic za nic.

Lžou či klamou-li banky lidem,tak jednoznačně klame i prezident a lidé kolem něj,ale oni jsou za ty roky takto lhát lidem zvyklí.Vlastně se také snaží jen vyřešit zcela jiný skrytý problém,který někdy,tuším kolem prosince 2010 nastínil premiér vlády Petr Nečas,že ve své podstatě ČR  splácí pouze úroky.

První snahou bylo sice eliminovat státní deficit a jak jsem zjistil v televizi při jednom záběru,tak samotný předsedající Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský důrazně opakoval,že důležitá je REALITA NIKOLIV PŘEDSTAVA POLITIK.Ono totiž z těch jejích tak dlouho trvajících jednání o rozpočtu jistě dávno sešlo,protože ...a vlastně ani to nevím zda předem zapracovali do rozpočtu později zmíněnou další půjčku od myslím Evropské Unie?Pokud ano budiž,ale pokud ne...tak je jasné,že s další půjčkou rostou splátky a tak je čím dál méně na kabátky,jelikož i úroky se vyšší.

Samozřejmě daleko jednodušším řešením pro vládu je prostě na úkor národa opět zvednout nějakou tu daň a nějakou zase snížit,prostě tak,aby nakonec státní kasa netrpěla ještě bankrotem.také po dvacet let jedna a ta samá písnička pořád dokola a lidé tancují jak se jim píská.No nic proti zvyku,leč můj hlas mého budíku mi říká,že by mne zajímalo,kdyby v nší zemi byl třeba jen jeden občan,co by tak asi pánové dělali?Jak by na tom byli? A některé zákony?

Samozřejmě,problém je nastíněn a nějak se to musí udělat,musíme se nakonec stejně shodnout na tom všichni. A snad jednou prostě přestat býti pyšní.Kdy přijde to jednou,to přesně nevím.U mne to začalo hodně dávno.

Vlastně momentálně mi na živobytí a takové ty pořád stejné věci zůstává nějakých 7.000 Kč měsíčně a člověk? Ten si zvykne na všechno až jednoho dne si řekne: no,když tak mohu žít Já,v podstatě mohla z toho vyjít i moje babička,tak proč by nemohli za jistých okolností vyjít i ti ostatní.Tedy krom těch,kteří si nějak ty své peníze opravdu zaslouží,což u politiků často silně pochybuji.Prostě ani Já nevím,jak dlouho by mi zaměstnavatel trpěl,brát nějaký paušalní peníz a na hlasování či tedy toho od čeho tam jsem nebýt.Myslím si,že buďto bych o něco přišel anebo bych měl neplacené volno,tudíž i menší hodinový plat.Pravda,to jsem jenom Já,pitomý vozmistr ND(nákladní dopravy) od ČD-CARGO,pouze vyučený mechanik-opravář kolejových vozidel bez maturity v tří a půl letém oboru,se spoustou kvalifikačních školení a podobně,takže tomu jistě prd rozumím.jenže nechápu proč všichni stavkují a odcházejí,když Já v podstatě také,narozdíl od nich už nějakých minimálně deset let,ne-li více ani nevím co to je nějaký třináctý a už vůbec ne čtrnáctý plat a osobní ohodnocení za dobře vykonanou práci? Jen nějakých minimum procent? Něco málo přes tisíc korun,ze kterých samozřejmě vždy musím počítat s pohyblivou částkou 200-500 kč o kterou přijdu,protože nejsem kyborg abych proskenoval během pěti minut či spíše méně,protože nácestná technická prohlídka má menší či nižší normu nežli ta konečná anebo výchozí,ale v celkovém důsledku ti nadřízení se stále chovají podle toho jako by se nic nezměnilo,celý vagón a vyhodnotil všechny ty závady?Takže vlastně nevím proč a za co na jedné straně chce vlastně někdo přidat a když už,tak samozřejmě Já také,třeba jen proto,abych už ten můj nedoplatek u bank měl či mohl mít co nejdříve z krku a mít klid.No když jsem se snažil požádat dobré lidi o pomoc,zjistil jsem,že zřejmě ti charitativní a dobří vymřeli anebo odešli do jiných krajin,což mne i docela mrzí,jelikož Já také odjakživa přispíval vlastně všude ať již ze své dobré vůle či potřebným,tak i formou daní třeba politikům na baráky či soukromé výtahy a podobně anebo do českého zdravotnictví co by národní akcionář a také na sociální zabezpečení,to jen pro případ,že nakonec by mně stejně za něco zavřeli do vězení.takže to mám vlastně předplacené.

No logicky si chce každý nějak polepšit i v tom minimu a tak momentálně žiju na podnájmu či pronájmu za nějakých....ne,raději to nebudu psát,protože to by zase se muselo dokazovat protože nikdo u soudu asi nebere už dávno v potaz to,že se prostě někteří lidé jen na něčem dohodnou.I tak to obvykle v životě chodí.Vlastně už vůbec si říkám,že co je komu i v tom insolventním řízení do mého osobního či intiního života.A věřitelé?Že by opravdu byli natolik zoufalí,že by chtěli kdejaký padesátník pro sebe hned? Asi ano,protože prachy pořád dělají prachy a Jy jsem zvědavý,kdy k nim nějak přijdu.

Eva mi již několikrát řekla větu: POMOCNOU RUKU NAJDEŠ VŽDY NA KONCI SVÉHO RAMENE...no jsem asi megaloman,když pomoci mobilu anebo netu hledám svou dlaň někde daleko až si z toho připadám jako CHOBOTNICE.

...jejda to nám to uteklo,dneska jsem byl v práci sám a tak ve volné chvíli jsem to tu mastil na flashku,ne na flašku a...no,snad to co nejdříve hodím na net.Co by ne,vždyť je Valentýn...prostě AMOR MAGOR,ze kterého jsou často všichni blázni anebo jen někteří a ten zbytek třeba z něho už šílí.

Tak  zatím protože na zítra budu muset jet do Olomouce,potom zase noční v České Třebové a po ní do Ostravy k soudu,abych dodržel lhůtu desíti dní.Jenom jsem si říkal,jestli do toho počítaji i soboty a neděle,kdy vlastně se asi dle soudu žije všude NON-STOP a pracuje se u nás tak jako u nich,prostě stejně jako v Japonsku,kde lidi už z práce vlastně skoro vůbec anebo už vůbec nechodí domů,jenom si zalehnou na nějaké ty hodiny do něčeho co vypadá jako podlouhla bubnová automatická pračka,vyspí se tam 4 hodiny a zase hybaj do práce.Možná tam se čeští lékaři chystají,protože jim prý  a te´d nevím jestli chybí ty hodiny anebo nadbývají,myslím si,že tam by mohli být spokojení.

 

Autor: Martin Vontor | pondělí 14.2.2011 20:51 | karma článku: 7,83 | přečteno: 903x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...