Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tak trochu sedmým smyslem - 1.

... Politice zdá se příliš nerozumím.Což je vlastně na jedné straně škoda,poněvadž ono stát se úspěšným blogérem závisí na čtenosti a výši karmy,leč to bych se musel věnovat pouze a jenom aktuálním tématům především politickým a hlavně skandálům.Což veřejnost zřejmě baví nejvíce.Veřejnost ano,ale mně ne. Ono je jednoduché dát do titulku jakékoliv jméno a hle,úspěšnost je na světě.Proč to mám však dělat? Sám vím o tom čím a v čem jsem výjimečný.Jsem si vědomý své výjimečnosti a ta vlastně není ledajaká,jenom se tak nějak odlišuje od té,na kterou jsou lidé zvyklí a tak se velmi těžce prosazuje anebo spíše hraničí s bláznovstvím. Ale nechlubím se tím,tedy nechci se chlubit,jelikož tento zvyk či zlozvyk nemám rád i když ono to tak nějak hraničí s tím podělit se o věci či zkušenosti a podobně.

Spousta lidí to nechápe.beru to,ono také těžko se chápe něco,co je skutečné,ale nachází se pouze za zavřenými víčky a dá se jen cítit či vnímat šestým smyslem. A ten spousta lidí nemá a když,tak jej nemají tak nějak silně vyvinutý.nemohou za to,protože je to všechno práce VESMÍRU a také víry ve VESMÍR.

Vlastně jde pouze o to,že spousta lidí v něco věří a když něco nevychází,tak se na to vybodnou a začnou věřit v něco jiného.nelze jim v tom bránit,jenže souvisí to s tím,že CO SEJEŠ SKLÍZÍŠ a když si zvykneš na to,že sadbou jsou jen přání či slova,věty myšlenky,které si člověk mumlá pro sebe,což tak trochu souvisí s podivínstvím,tak se v tom vyznáš.začínáš si více uvědomovat smysl veškerého života,který pracuje na zcela primitivním principu.Jak jednoduché se to zdá,ale je to tak.Myslím si,že spoustě lidem se splnilo to,co chtěli nejvíce a nejčastěji a čím více lidí věří v jedno,tím to je možnější.Jen jedinou věcí,která všechny odlišuje je to,zda je to to opravdově správné a zda z toho nakonec je ten dobrý pocit.

Někdo mne čte rád,někdo ze zvědavosti a někdo jen tak a jiný zase jen proto,aby si ulevil,posoudil,poslal do háje ne-li ještě někam do míst temnějších,ale o tom je svět.Škoda jen toho,že čím více lidí volí slova typu,že CELÝ SVĚT SE V ZADNÍ ČÁST TĚLA OBRACÍ,ŽE JDEME TAK AKORÁT DO PRDELE,TAK SE TO VE SKUTEČNOSTI STÁVÁ PRAVDOU A DÁLE PAK I HOLÝM FAKTEM.

Přesvědčit lidi o tom,aby začali uvažovat o tom,že by měli tvrdit opak je naprostou utopií.Tolik lidí a tak skepticky zaměřených.

Navíc na to není ani čas,věnovat se všemu... a kolikráte si tady jen tak plácám jak myšlenky mé jdou a pouštím je jen ven...na veřejnost.Samozřejmě,že ne všechny,protože také mám svůj nějaký cíl a vím jací jsou lidé a také to,že každý si ještě touží ze své vlastní zištnosti urvat něco sám pro sebe,dělat,že to vymyslel on a život se na úkor někoho jiného s naivním vědomím toho,že ten dotyčný to neví.

Patentovat rozum vlastní se dá asi těžko.

Někdy mne to však baví jen tak tady plácat nesmysly,někdy moudré a jindy tupé.Ono také dělám to po dva snad tři roky,pokaždé někde jinde.Sem tam si to chci zreklamovat prostřednictvím sociální sítě FACEBOOK.COM a trochu si zvýšit čtenost,prostě je to fenomén.

Nakonec jsou tady i věci jiné,takové ty MEZI NEBEM A ZEMÍ,které lidé často nechápou,ale chtějí jim přijít na kloub.

Zvláštní na tom je to,že když se jim to jeden snaží nějak vysvětlit,tak to nemohou či nechtějí ani za Boha pochopit a přijmout a dál si tvrdohlavě vedou svou či jen lhostejně a apaticky mávnou nad tím rukou.

Pak jsou lidé o kterých věřím,že je něco zajímá.Něco anebo všechno.něco co a proč se změnilo,proč to není najednou tak a proč o tom nemluví,když ještě donedávna mluvil či psal otevřeně o všem.Případně co a jak bude či mohlo by býti dál.

To jak by to mohlo býti dál je různorodé,protože pořád se to tak nějak vzájemně a nezávisle odvíjí.Vždyť každý má svou vlastní mysl a každý něčeho hledá smysl.

A nakonec jsou zde ty věci..no,jak jen to šetrně nadhodit...prostě ty,které jsou lidem velmi skryté a spíše se nacházeji někde až za hranicemi člověčích možností.Dejme tomu posmrtný život,kdy žiješ pojednou zcela jinak.

Změní tě to a nemyslíš už vlastně na nic.na nic jiného než na to,co bude za kdejaký okamžik.Sleduješ své vlastní tělo,o to více,když víš,že jim proudí i jiné myšlenkové vlny kdovíjakých lidí.Sleduješ to,hodnotíš to a snažíš se každou chvíli přijít těm novým věcem na kloub a dát jim smysl a do toho ještě ty běžné věci,které tě poněkud časem spíše začnou opět otravovat.Najednou ti ty věci,na kterých si člověk zakládal,že jsou životně nezbytné a důležité přijdou jako zcela fádní a na té důležitosti začnou ztrácet.

Ale pořád vědomě víš,že k životu patří.Potom to vědomí,že můžeš lidstvu jako takovému prokázat tímto službu je něco,co jednoho naplňuje či mu jen dobíjí baterky,tedy než se najde za nějaký ten pitomec,který to zkazí,ale ono to tak chodí na tom světě,ale vlastně se ani nedivím,protože dát to všechno dohromady..něco je tam něco onde a něco o čem vím jen Já kde je,protože díky těm ostatním ani nemám páru kde by to mohlo být.

Dávno na tom nelpím,protože se to nemá.

Někomu dávám světlo,zatímco mám sám noc a podobně a někdo má půlnoc kolem sebe i když si myslí že má světlo či jasno...

Ne prostě dneska nemám náladu psát nic věcného...prostě jsem se ještě potřeboval jen tak vyšťavit.

Je to třeba,prostě někdy je to zcela třeba...

V podstatě jsem vzhůru od tří rána,za sebou pracovní den a tolik věcí...ale kdo to nemá,že?

A říct někomu,že se vlastně tady jedná jen o pouhý ŽIVOT PO ŽIVOTĚ...ČI POSMRTNO ČI VĚČNO?

Och jak pojednou naivní...prostě blááá blááá bláá..kdo by mi to vlastně žral? Nikdo,Já vím.Nikdo anebo jen ten kdo zažil,protože NEVÍŠ DOKUD NEZAŽIJEŠ...ale stejně mi to nevadí,protože vím,že nevezmeš to dnes,tak jednoho dne se k tomu všemu vrátíš,protože to budeš potřebovat.

Pak si vzpomeneš,že tady...tady někde v těch slovech to bude uloženo...na věky co internet internetem bude...

Jdu pro dnes spát,KAŽDOPÁDNĚ VĚŘÍM ŽE TO PRO SPOUSTU Z VÁS BUDE SPÍŠE TAKOVÉ...

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 27.1.2011 23:49 | karma článku: 5,02 | přečteno: 653x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...