Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Svatá válka - Islám versus Česko...(act 85. gradibus ad caelum)

...Pěkný den milé dámy a dejme tomu Královny či Bohyně. Ne, dnes nebudem se bavit o klíně ani lásce a těch kravinách jindy tak hodně důležitých, ale stejně nakonec s večerem uznáte, že je to i v tom obsaženo. Ono také kdo chce najít, umí hledat a hledá, ten najde a kdo nechce, neumí či mu to nějak nejde, tak zcela logicky nenajde. Možná jste třeba čekaly, že zase ze zvyku se prostě během dopoledne objeví nějaké to čtení či signály a podobně, ale to víte. věřím tomu, že každý má svůj život kolem sebe a ty věci kolem asi na zadku doma nevysedí i když dalo by se říci, že za jistých okolností to možné je či bývá. jenomže o tom vesměs hovořit nehodlám, jelikož znám to spíše z té poněkud druhé, protilehlé strany. Byl jsem tedy venku, něco zařídit, zaplatit a takové ty věci a cestou jsem navštívil Porubský zámeček, protože jak se znám, tak je lepší si to, co si člověk řekl udělat hned, protože časem se potom k tomu nedostane a pak je mu možná z toho smutno anebo jen lituje, že mohl toto a tamto, ale ocitá se v okamžiku, kdy je na všechno pozdě. takže jsem si vychutnal řecký Giros Pita a vyzkoušel jsem Staropramen - Lemon. Řekl bych že docela slušný nášup za necelých devadesát. Pravda asi bude spíše to, že ten kdo zná řeckou kuchyni, tak může namítnout, že hranolky tam nemají co dělat. jo, bejvaly časy, kdy za pět kaček tam nebejvaly, ale to jste tuším ještě nosily aktovky a chodily do Áčka, Béčka anebo Céčka a tlačily do vašich krásných a chytrých makoviček Prvouku, Vlastivědu, Přírodovědu a další zcela možné věci, které vám v životě jako takovém vlastně třeba nic nedají, ale za jiných situací mohou docela pomoci, neboť jistě znáte ten stav, kdy jak se říká, člověk nutně potřebuje si zachránit krk, tak dokáže z malíčku u nohy vytlačit i to z čeho kdysi měl pětku u tabule a stál tam jako tvrdé Y.

Píši to poněkud v jiném duchu nyní a jiném slohu, protože ihned co Zámeckou baštu začla okupovat armáda senióru o berlích jsem se svou žraločí teniskou, která si také  během cesty otevřela svá ústa odkváčel domů a pustil klasicky Radio Čas a zaslechl zprávu o tom, že ISLÁM VYHLÁSIL SVATOU VÁLKU čřili DŽIHÁD, o které jsem se už párkrát zmiňoval i prostřednictvím facebooku, ČESKU s tím, že se táto zpráva objevila někde na internetu a palestinském serveru a jistě obletěla svět, protože z důvodu toho, že prý ČESKÉ BEZPEČNOSTNÍ JEDNOTKY VLASTNĚ BYLY PŘÍČINOU DOPADENÍ VŮDCE TALIBANSKÉHO HNUTÍ USÁMY BIN LÁDINA chtějí zlikvidovat české bezpečnostní jednotky, které samozřejmě nic neví a ještě netuší anebo jen nechtěji vyvolávat paniku.

Nejsem si přímo jist, jakou váhu kdo tomu přikládá, protože politickou scénu zajímá především důchodová a zdravotnická reforma a také nevím co na to samotný Prezident ČR Václav Klaus , jenž vlastně na základě jistých věcí může vyhlásit či je jeho plnou povinností za jistých okolností vyhlásit tzv. STAV OHROŽENÍ ZEMĚ A NÁRODA na základě jemu dostupných informací našich bezpečnostních a tajných jednotek a služeb, které vesměs z toho důvodu, že jsme pod záštitou Aliance NATO své úsilí podle starých zvyků v době mírů ze zcela tréninkových záměrů spíše zaměřily na dění domácí.

Ani Já nehodlám šířit paniku, ale zase na druhou stranu si říkám, že je lepší vědět a předem být připraven na jisté možné věci než zůstat zaskočen a potom nevědět co dříve dle toho jak se situace vyvrbí.

Vlastně celá táto záležitost se dala dávno předpokládat jelikož i útok na tzv. DVOJČATA vlastně nebyl teroristickým útokem, ale spíše varováním, vzhledem k tomu, že amíci často strkají nos tam, do čeho jim nic není, protože...

... Chci jen dodat, že tady je základ přítomného okamžiku a vlastně i toho, jak kolikrát po facebooku koluji ty statusy o tom, že 10...20...50...100...1000...xy přátel a když je třeba, tak ani jeden se někdy může stát i důvodem opačného významu.

Tedy protože islámský svět se kouká na to tak, že kdo přítelem jejích uhlávního nepřítele jest, je taktéž jejích nepřítelem, takže od vstupu ČR do ALIANCE NATO, už toto mohlo být jen otázkou času a islámský svět je cvičen zcela jinak než ten český, kde vlastně český národ byl zproštěn vojesné služby, české děti a armáda trpí pojednou obezitou a podobně. A možná podle některých písní se naplní i to až se začne prát DAVID a VELKÝ GOLIÁŠ...atd.

Vůbec si nedokáži představit jakým způsobem too může proběhnout, ale rozhodně bych tuto zprávu nebral jen tak už jen z toho důvodu, že islámisté jsou vychovávaní k jistému cíli a mají své poslání a armáda zahrnuje i ženy, jenž také mají nějakou svou povinnou vojenskou povinnost ze zcela chytrého důvodu, že třeba by to nikdo do těch ženských nikdy neřekl, že by snad ony, takové křehké krásky mohly...ale mohly klidně.

tedy nerad bych, aby na základě typického českého jednání to dopadlo, jako s mostem ve Studénce či tramvajemi na Vřesině, kde se vše diskutuje a řeší až po tom co se něco stane.

Král především  se stará o svůj národ a i to je co se toho božského ducha týče posláním Thorrovým, jenže s tím národem je to takové všelijaké.

Král má za národ národ český a moravský. Bůh ty, jež v něj věří a má je rád a či s nimi nějak do budoucna počítá, nehledě k tomu, že každá tragédie nakonec dělá přátele ještě většími a lepšími a přátelství se utužuje i když kolikrát v česku je ho spíše jako toho písku pro děti u nás na dvoře.

Což tak nějak stejně asi jde ruku v ruce s těmi poslestvími ať se stane co se stane a všude dobře tak co doma případně v rámci  čistě živočišného pudu sebezáchovy atd.

I kdysi dávno jak všichni víme, v době okupace zcela prozřetelně někteří členové vlády raději zavčasu odjeli do exilu řídit či jen udržovat nejenom nějak svou zemi, ale prvně co udlěli bylo to, že prozřetelně jistý majetek převedli do ciziny, aby nepadlo za kořist okupantům.

Navíc i co se týče jistých věcí, kdy kolikráte si říkám, že jisté věci jsou jen vlastně o kontaktu na ty správné osoby a domluvě bez ohledu na to, co je kolem, když vlastně stále se pokračuje v nějakém tom duchu WALKYRI.

Myslím si osobně, že pokud Prezident udělá tento krok, tak veškeré politické snahy jdou v tu ránu vniveč, protože jak už kdysi řekl Napoleón Bonaparte: Ve válce zákony neplatí. a ono obvykle válka začíná od chvíle vyhlášení.

Tudíž nejvíce mně momentálně záleží na jistých lidech, kteří asi tak nějak s tím mým životem, kterého se to stejně vše týká byli jakkoli spjati a za ten čas nabrali i jisté zkušenosti a znalosti věcí různých a řekl bych, že pro čas a Království budoucí daleko důležitějších snad už jen proto, že je to co je dávno psáno a duchovní, prostě se nějak stane.

Vždy je lepší jednat hned, protože ono jak všichni víme, než se naše politka dohodne jestli ano atd, než to projde parlamentem,vrátí se k Senátu a na základě dalších obstrukcí se to nedostane ani k prvnímu čtení, tak bude o válce ne-li po všem. za jistých okolností při tom vyslovení Po všem, obvykle každému spadne kámen ze srdce, ale ono také by už nemusel komu spadnout.

Vždy si takové věci spojuji s tím svým osudem a věcmi co se mi za ten čas udály, když na to přijde a ono i v tom našem kruhovém vnímání, kdy prostě dámy dvorní cítí s Králem a sem tam, když král jde uctít památku, tak také uroní slzičku či zapálí svíčku za české hokejisty a je krásné to vědomí, že tak nějak držíme spolu v tom jednom pomyslném duchu a že je to nějak tak...podobně prostě, protože to správné video jsem tady nenašel.

Tudíž tak nějak to vnímám bez ohledu co se děje mezitím na okolo Králova Syna, jenž možná tak jako za Starých řeckých  pověstí a bájí navštíví či jednou osloví Královnu Mykénskou, pokud už se zbavila svého Agamemnona či jinak se to dá zařídit teoreticky pokud tak nějak již není a kvůli níž tehda udatný Paris šel k Bohyním pro to pověstné Paridovo jablko ačkoli jak doba uhání ku předu a ty samé osoby jsou po těch uběhlých tisíciletích těmi svými životy náročnější, tak v době, kdy prostě jedno jablko nestačí, protože obvykle královny také trpí jistou vybíravosti a chtějí jen to nejlepší, tak proč nepřinést rovnou tři jabloně a ať si vybere sama, koneckonců kdo má v dnešní pesticidní době potom čelit výčitkam, že to jablko nebylo dobré či kvalitní.

Však ono i Imperativnica Sankt-Petěrburgskaja v jistý čas řekl: No co, tak místo vernisage bude funus, ale nebyl nakonec.

Prostě Král dnešní doby si vytváří poněkud jinou družinu už jen proto, že třeba ony dámy zase když je třeba tak dokážou umět přitlačit ke zdi.

Momentálně tedy je tedy prvořadé informování těch nejdůležitějších, poté to další a vlastně už jen proto, že tenkrát i Prezident ČR čelil nařčení o případné velezradě, tak v době, kdy se vlastně už jen řeší důsledky příčin či dopadají dopady a někdy docela rychle, tak v době od vyhlášení války se tyto věcí mění a jakékoliv případné zdržování může býti považováno velezradou a v případě ustanovení  vojenského soudu v době války se velezrada trestá pro případ jistých obratů k nepříteli trestem smrtí.

Myslím tedy milé dámy, že asi tak nějak doufám, že to ještě funguje, protože ono dnes není novinkou, že během tří dnů, pokud sem tam sledujete i politické dění, tak jsou kolikrát najednou schválený takové novely až dochází k překvapení.

Vlastně se mi zdá, že jsem již spolem tak nějak v jistý čas hovořili či komunikovali. včera jsem chtěl poslat jistou zprávu a také poslal, leč odvysílaná nebyla, snad pozdě došla, ale to nevadí, ono stejně...

To si jen tak jeden jednou v zimě či na podzim, když už měl toho dost a chtěl změnu, pustil v noci televizi a najel na teletext a tak nějak spontánně a ani neví jak to bylo, po tom než napadl sníh....a což možná, že i vysvětluje to...

...Vlastně včera, když jsem se vracel domů a tak jsem nad tím přemýšlel, protože jsem si říkal, že zcela zákonitě, když se to tenkrát stalo mně anebo jsem to cítil, že to muselo být cítit i někde jinde a tak vlastně jen mi tak prolétlo hlavou a chtěl jsem se i když snad bylo dobře, že to nešlo éterem ale možná podéterem, kdo ví...Jak asi tak Tobě může od té chvíle či po tucelou dobu tak nějak niterně být. protože pravda, člověk hodí tím životem za hlavu časem spoustu věcí...ale jen kdyby třeba a už také nevím všechno to o těch mydlinkách a bublinkách a takové ty různé věci, které z lásky zase mohou začít lítat rádiem...tak prostě když už nic, tak alespoň tak...prostě někdy bych to chtěl vědě, protože člověk vždycky si potřebuje najít nějaký ten důvod, aby měl ještě o další kousek pro něco žít či jej to držet nad vodou, než se třeba ..protože ono kdo ví jak to zase bude...vždycky jsem si říkal, lepší teď než jindy, krom toho, že vlastně nyní se i mezitím vším vnímáme a cítíme...

Pravda, někomu to nemusí jít zrovna nyní do hlavy, ale v těch předešlých dnech toho Starého příběhu už tolikrát jsem psal, že vlastně lidé se scházejí, i po čase a že to nakonec někde vede.

tak zatím s pozdravem Martin von Torr - Karel XIII. - Král Český Poslední

aneb Panovník Kingdom Silesian, Moravian and Bohemian

Autor: Martin Vontor | úterý 13.9.2011 17:27 | karma článku: 5,79 | přečteno: 873x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ a jih Čech. Mohou být silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:02

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...