Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Slovo Krále list 3. Co s tím časem?...(act. 65. gradibus ad caelum)

...Plnit dneska přání  je věci čím dál tím složitější, řekl bych. Jít cestou lásky a Krále, být romantický, něžný...když jsi, ta prostě zastaví se všechny kněžny a člověk aby je hledal nějakým tím uhelným rýpadlem či kombajnem a hvězdy aby stahoval háčkem z nebeské klenby...přesně jak to řekl Napoleon Bonaparte, že největším nepřítelem vojevůdce je láska, protože díky ní je každá bitva či tažení marné, žena...ten nástroj, jenž demoralizuje vojska, ale i tak za jistých okolností zcela užitečná zbraň, ne-li rovnou palebná síla v jistých případech. Ale co s tím na tomto světě...v té krajině snů, kde... platí a zní jen...Ale i jo, je krásný, docela by se mi líbil a je větší,...ach jo...hmm..už aby to bylo...aby z toho všeho nakonec nezbyl jen pouhý... " No s takovou to nebude nikdy..." Takže bych ani netvrdil, že takové Téma týdne "Floccinaucinihilipilification" je tématem týdne, ale spíše posledních třech let a v jiných souvislostech dvacet let ne-li více....jelikož to zanemná bezcennost či věci,které nemají žádný smysl, žádnou cenu či pomalu, ale jistě na té ceně ztrácejí. Mít tu moc a moci něco zrušit, tak v první řadě bych zrušil ženskou zvědavost a ty další věci jimiž se právě ženy trápí nejvíce. Masochistky jedny, by to jeden do nich neřekl ani jaké poklady se v nich dokáži občas objevit, ale sotva se to otřepe či zjistí, že je čistej vzduch, tak hned je tanec...tak jako se vším, jelikož pořád existuje nějaké to kdyby v každé ne čtecí, ale sledující hlavě, vždyť ví se dávno o co kráčí...

Kdyby nebyly ty kdyby a  nahradily by je jiné kdyby  dalo by se říct, že vše  běží jako na drátkách, ale  to jsou jen samé kdyby...

" Hmm... ten musí už ale  být pěkně nasranej. " řekl  bych, že je to věta, která  daleko častěji letí  nejednou hlavou než  různé další věty otisknuté  v novinách či v televizi.  Ono koneckonců i dnes  zcela flexibilně a  flegmaticky založená  vysokoškolská mládež  cestující vlakem povídá  něco o tom, že ačkoli je  natolik klidná, tak až k  osobnímu překvapení se  dokáže rozčílit nad nějakou tou zprávou co se politiky a vůbec, především toho přístupu týče.

Válečník pravda, sem tam potřebuje nějaké to rozptýlení, zapomenutí na to co jej čeká a přesto se mi zdá...v této chvíli, kdy sledují to více či méně zainteresované bohyně a víly že...i když Vladivojna La Chia si řekne: " Ale, ono v podstatě už když na věci přijde jsem jasně dobitá, tady už je dávno po válce. " a své pocity a dojmy si vloží do svých povídek o hajném, lišce a hadovi či spíše hlavni. Jsou to víceméně spíše její postřehy vedene tzv. nepřímou cestou, prostě jen tak bokem.

POLITIK - ten se připravuje na další měsíc boje, předvolebního, kdy padne zase další hromada nesmyslně investovaných peněz, respektive jen tal lážo plážo vyhozených miliard z okna, jež budou mít docela tvrdý deficit a s tím další věci odvíjející se v podobě dalších škrtů do a přes rozpočet, respektive jen šlehačkou na dortu v podobě černých sazí, protože jediným škrtem přes rozpočet jsou volby samotné, a čeká co Král napíše, protože má věztší přehled o věcech a navíc ví se všeobecně, že je uznávanější mezi lidmi, spokojený s tím, že Král dle dávných věcí, nastudovaných a jiných trapáren kolem toho, by měl dodržet jisté povinnosti jež mu velí jen další předsudky jiných, že nesmí zasahovat do politiky, čímž vlastně splnění politických snů je to, aby také již žádné volby nebyly a vše zůstalo přesně tak jak je, což samozřejmě je jasné, že ani dobytek věčně nevydrží v jednom hnoji, tudíž z toho logicky lze vydedukovat, že národu se to líbit nebude, každopádně je připraven a ve střehu, pro případ dalšího zachování či úspěchu vymyslet či spíše jen dodat jistou myšlenku do svého programu, ale jen proto, aby si získal na svou stranu další skupinu naivně doufajících viličů, protože sám moc dobře ví, že pak to nemá smysl prosazovat, a že ve skutečnosti to je všechno na ten pověstný dámský klobouček.

UČITELSTVO - to se ve volné chvíli při čtení jistých královských úvah, návodů, pokynů a dalších věcí sice kolikrát rovněž chytá za hlavu, přesto však se může procvičit dle učitelských osnov a tabulek čili statistik a norem ve znamkování, kde samozřejmě to vychází na bůra, což dá rozum již nyní nehledě k tomu co ten staročeský kohout Bátora zase kokrhal, přesto v každém se skrývá jistá naděje, protože ono každý svým způsobem bojuje za svůj lepší život a podmínky.

KOMEDIANTSTVO A PŘÍPADNÉ SPOLEČENSTVO - má ve skutečnosti co dělat samo ze sebou, aby se opět udrželo na jistých příčkách, případně poskočili o stupínek výš a když to nejde v dobrém, tak pohrozíme soudem, protože máme na to ty papíry, kteréžto stejně nebýt zkopírování věcí z ciziny vlastně s originalitou člověka nemají vůbec co do činěni.

JINÍ POVALEČI A PŘIŽIVNÍCI - dlužní na pojistnem či neplatiči trnou strachem, co kdyby se na ně přišlo v naději, že jednou bude lépe a třeba se jim to promine, odpustí stejně tak jako národ musí přinášet oběti a benevolentní Ministr financí Miroslav Kalousek odpustí nějaký ten miliónek knížeti, protože v nejzasším případě se ještě v dalším kvartále dá sáhnout do národu a ono s tím, jak ten deficit narůstá v podobě konsolidačních úvěrů a smluv, stejně i to poslední opoziční představenstvo se ruku v ruce jednohlasně přidá pro. No co nějaký ten miliónek v té biliardě se už ztratí a naštěstí naše ústavní justice již nemá vzhledem ke svému úctyhodnému věku, takový zrak, aby vidlěo, že se jedná o další psychicky nátlak a vydírání obyvatel na základě námi do té doby tak pečlivě připravovaného zákonodárství, které i sám nejvyšší podepsal, protože kdby nám to vrátil, tak na něj zatalčím zase s něčím jiným, co stejně podepsat musí, jelikož se jinak domluvíme a přehlasujeme prezidentské veto pro případ, že by se na něj odvolal. Nehleděk tomu, že i MY, koaliční vláda jsme se poučili z opozice a také odcházíme od jednání i když samo jsme to před tím kritizovali a považovali za nedůstojné, jelikož jdeme s dobou a přešli jsme také ke stylu OKO ZA OKO A ZUB ZA ZUB.

PEKAŘI či PIZZERISTÉ a jiní další provianťáci se zatím v době neoficiálního a zakázaného nepřípustného a mediálně na nový rok ještě oficiápně neprohlášeného globálního oteplování zařídí podle sebe a sem tam se v tom úmorném horku Slunce a rozpálených pecí nechávají schladit Nohavicovou písni Ladovská zima, takže se o sebe dokáži postarat.

Takže všichni jsme vlastně v klidu, jelikož KRÁLOVSTVÍ JE NEMOŽNÉ  a těch pár kašparů co jednou za rok na podzim projde Prahou v brnění, když by nakrásně přišlo, tak povoláme Kubiceho a ten to zařídí a stejně SVATÝ VENCA, ten už se těší až konečně bude mít od toho svatý pokoj tak jak předposlední z Václavů pán exprezident HAVEL, jenž v podstatě také patří svým způsobem mezi prokleté, protože zase jiní tak hovoří tím životem, že kdyby...tak by...

Básník ač jindy natolik romantický, píšíci dnes poněkud v bezverší tím milé dámy chtěl narazit...ne bečku pánové ani si další milenku milé dámy, ale na tu stať o těch učitelech a tak v tom předešlém psaní, že i když většina a čím dál větší většina se shodne v tom, že v jistých věcech, přeci jen kdysi bylo lépe a v některých zase teď a chtělo by to zřejmě něco jiného, jako že se nejen chce, ale také jakože to že nejenom má přijít, ale ono to tu již je, jen slepí nevidí to, co je očividně vidět, že veškerá změna, podstatná jež má se dít tak, aby nakonec vyšla se musí pečlivě připravit v jistém utajeném štábu, přesně podle jisté Klausule na vznik SAMETOVÉ REVOLUCE. Jenže je doba lásky a něhy, a pomalu propojeny různé břehy, proto musí to přijít také ze dne na den a zcela tím nejjemnějším způsobem tak, aby to rázem změnilo všechno a přitom se nestalo v podstatě nic...jen pár nějakých nepříjemných probuzení, ale ono koneckonců nějaké to vzrušení v životě není sem tam na škodu.

Přál bych si tedy, kdyby to opravdu vyšlo ještě do voleb nového prezidenta či ještě před volební kampani dalšího údobí či spíše ještě do chvíle, kdy z veřejných rozpočtů či státního opět dle nějakých debilních zákonů odteče další varný sud na pivo plný kaček, pro nějaké udržení něčeho, co nemá dávno žádný smysl. ..tedy případně, pokud se chce, aby to vyšlo...koneckonců ono právě ženy dokáži, když se doopravdy zdravě naserou, udělat pořádek viz. Dáša Damková zvaná - RŮŽE MEZI TRNÍM či spíše BODLÁKY. V politice tam je to jiné, jelikož tam se musí zastávat zájem národa a občanů, kteréž to jsou rozličné a než aby se v tom udělalo jendou pro vždy jasno, tak pod tíhou toho tlaku ze všech stran je lepší se radši na to vyprdnout a zabývat se zájmy výstředně politickými, což i ze zdravotních důvodů je logické, jelikož ono když se tak člověk na to podívá ze všech možných stran a aspektů, ta by doopravdy z toho jednoho jeblo a to nechce nikdo a když, tak to chce pořádnou ránu a nejlépe všech 220 pohromadě.

Nevím, možná vám to moc nevoní a spíše dáváte přednost jiným parfémům, ale ono opravdu nejlepším způsobem komunikace a především tím nejrychlejším je osobní setkání na nějaké te tzv. neutrální půdě na základě jistých pozvání čistě jen pro VIP, kde by se po několika hodinovém jednání mohlo dojít a za závěrečného hlasování k nějakým těm kompromisům. Pravda i toto dění se dá protáhnout občas do nekonečna, což vlastně kdo sleduje kolikráte politické zasedání, tak si o tom dokáže vytvořit docela živou představu, ale jako naučný film bych pár zhlédnutí občas pro ty jejichž televizor doma se honosí příjmem ČT 24 pro zpestření již tak nudného života doporučoval.

Pravda ono dá se také vše udělat tajnou poštou jako za  II. SVĚTOVÉ VÁLKY či i tom antisovětském odboji dny poté...tedy po tzv. osvobození. Vzhledem k tomu, že by se případně jednalo o

REBUS MAXIME TOP SECRETUM

ZASTÁNCI MONARCHIE - ti by teoreticky se čistě v zájmu království měli zbavit svých vlastních egoistických předsudků o Králi a věci s tím všim spojených, jelikož stále se jedná o charakter ryze DUCHOVNÍ s nímž společného nemá žádný duchovní a také DUCHOVNO s ÉGEM není v tomto za jedno, ba právě naopak. A KRÁL MUSÍ BÝT TÉŽ ROZENÝM VOJEVŮDCEM, i v případě, že byse mohlo jednat jen o malý kousek proslzeného papírového kapesníčku či tzv. hozenou rukavičku na zem jak tomu velí dvorní mravy, třebážto jen proto, by ženy byly ženy a ne  žádné KRÁVY, jak si tak kolikráte o sobě v duchu povídají a smýšlí či jak všeobecně smýšleno často o nich je, že se potom nezdravě vyburcují a výsledek stojí leda tak ku zlosti, jelikož se jedná o osoby spíše jednající často pod vlivem vnitřních emocí.

Vlastně o nic nejde, jen o kačky od kterých se odvíjí i to ostatní...

Jen doufám, že až nastane ten případný den tohoto zvláštního poněkud rande-vous, tak znáte se...tohleto brnění mi nesluší a co si na sebe hodíma když Já nemám na takovou důležitéu akci nic na sebe..holkyyyy pomoc...co si počnu a ty vlasy...no to je hrozné..to zase v maskérně strávím věčnost a pak vymyslet cestu pro případné utajení mého pohybu, jelikož poslední dobou se zdá, jako bych byla ostře sledovaným elementem.

Tak se zase případně mějte hezky, protože Já zas na večír ujíždím do te krajiny český, jelikož zítra zase denní, takže příště s pozdravem, že svět je jenom pouhé dětské hřiště...

Martin von Torr Č. K. v. k.

Autor: Martin Vontor | neděle 28.8.2011 16:22 | karma článku: 4,91 | přečteno: 841x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!
Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!

Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Jako zálivku použijeme ajvar, ke kterému přidáme pár lžic oleje a dochutíme bylinkami.

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...