Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Slezskoostravský Hrad,řeka nadějí a... (act 59. gradibus ad caelum)

..." Kdyby tak napsal třeba něco. něco nebo cosi o tom,jaký význam má třeba Slezskoostravský hrad . " zdá se mi, jako by ta tichá víla, snad někde ve mně promluvila. Zřejmě zajímá Jí historie či jen zajímá se o své, stejně tak jako to, jak to vlastně mám či je s Adrianou anebo Katkou od níž vlastně také sem tam přijde zpráva nějaká na nejobvykleji celodenně vesměs poslouchané Radio Čas ,kteráž to tenkráte a o čem to je,vyřešila si vše po svém a sem tam také nechá zahrát pro všechny manželky atd. i když zdá se, jakoby se člověk nacházel v pakárně a jelikož ono i z těch jmén a přítelů různých člověk blbne časem i s rádio ČASEM, tak snad ještě pracuje či nachází se sem tam Na Staré pekárně, kdo ví. Já už nevím, za ten čas totiž, co lítám z místa na místo, prostě ztrácím přehled o věcech minulých a těch životech, ale to už tak bývá. každopádně dá se říct, že nějak jsme svázaní. Něčím. něčím vyšším a mocnějším, což se ví. Někdo méně, jiný více...ale

zatím co ty si říkáš: Kdyby tak raději...

Já za ten čas přemýšlím, nad jistou řekou  všech Nadějí, o které se zpívá, jelikož nic  co bylo nebylo a není náhodou a vše má  svůj význam. Nějaký, ke kterému se  časem dostanem. Prostě, i když někdo si  řekne s úsměvem: Aha..No jo...autor zase  přehání. Tak autor ví, již dávno, že každý  z těch, jehož se to týká, má své vyšší  poslání či svou jinou cestu životem a  takové ty věci,které začínají vždycky tím,  že nějaká slečna nebo dáma si prostě  jednou řekne, že se cítí sama anebo že je  sama. Tedy obvykle snad ještě nedávno  tomu tak bylo, potom raci v práci rokují o  tom, kdy vynoří se sumec a pak stačí jen  okamžik pouhy snad vypuštění čísi touhy  a hned je kolem šrumec,bo láska...

Ale jak již z pohádek známe, tak každý  správný Hrad ať již strašidelný či normální má svého pána či případně plivníka.ten,jenž pohádky semo tamo sleduje či i když lidé nechtěj vypadati jako Mařeny s tím, že koliikrát v sooukromí svém u pohádek nedělních pečený jsou a vařeny, tak jistě vybaví se jim plivník, jehož ztvárnil v jedné nedávné pohádce herec Miroslav Vladyka .

PLIVNÍK- je vlastně ten,jenž se stará a spravuje jistý Hrad, pokud není vyháněn a kouzelné bytosti rádi také sem tam něco k snědku či jak to bývá v těch pohádkách, že sem tam nějaká ta buchta zůstane stranou či se odrobinky smetou jen na podlahu a tak různě. Sem tam prostě někde plivne a hned to hoří třeba a tak různě.

KRÁL -je také vlastně takový plivník,jenomže se stará o celou zem a vlastně nemůže být, to dá rozum na všech místech najednou, ale také sem tam plivne někde a hned je jasno. Hned se rozsvítí či vyjde na světlo to, kdo najednou s kým chce mít miminko a podobně, prostě takové věci, které by jinak asi normálně obvykle přišli spíše neplánovaně, nechtěně anebo vůbec a spíše by udělaly více problémů a starostí nežli opačně. Bo láska zase.

No a Já také, kolikrát, když jsem tak ten čas trávil poslechem toho určitého radia a vlastně celý ten čas v Ostravě, na kterou prostě nedám dopustit, jelikož ani ne, že tam se všechno semlelo, ale že od tama to tak nějak všechno se mele či to začalo, vlastně teoreticky by se dalo jen ten starý příběh sem házet a propagovat znovu, sem tam opravit to makoviště chyb v těch úvahách či ději, jež se staly a udály, přesně podle toho jak jde slyšet v té písní, kterou zpívá Helena Vondráčková Má Tě rád, má chyby v úvahách, protože má Tě rád a tak nemá čas se zabývat kravinama. O to těžší, je to když to slovo RÁD má zcela jiný rozměr, než jsme či spíše jste doposud byli zvyklí, ale ono se říká, že VŠE ZLÉ JE PRO NĚCO DOBRÉ, tudíž i VŠE DOBRÉ, ZŘEJMĚ MŮŽE BÝT PRO NĚCO ZLÉ.

Každopádně však mám v hlavě sem tam tu řeku i když pravda na Moravě Jordán asi těžko Anežko, jak se říká kolikráte ve srandě, leč něch být či nech na hlavě, jelikož na každém šprochu, pravdy trochu se říká také...jenže kolikrát mne napadly v těch různých spojitostech od té doby, co jsem se dal jinou cestou s tím, že to začlo na základě toho co tak člověk poslouchá a že jak zpívá právě ANNA K. official (radši to official tu nechám, neb nevím co to udělá,kdbych to smázl) ČAS VHODÍ VŠECHNY MOJE LIDI ZA MNOU, TAK SE VŠE SKUTEČNĚ ODVÍJÍ OD TOHO, PROTOŽE SVĚT JE KULATEJ A VŠE SE JAKO BUMERANG VRACÍ AŤ JIŽ VĚCI, SITUACE, LIDI RŮZNÍ ,TAK I JÁ TO MÁM NA PAMĚTI a tak v těch různých spojitostech a těch věcech opěrných prostě se mi na základě jistých intujicí a vnitřních pocitů prostě vybavila OSTRAVICE, ta řeka co tudy protéká, jen jsem nevěděl proč. Věděl jsem je to, že nějak je to spojeno s Horou Hill Hell anebo El a přišel jsem na to, nějak, jelikož jisté sny se mi zdály a va spojení s těmi opaky a dalšími jinotaji, co jak lze vidět lidem nejvíce do očí bijí či na nervy hrají, protože prostě za ten čas si sním o ráji, vždyť pravda se skrývá v PÍSNÍCH a aby PRAVDA BYLA ZEMĚ ČESKÁ DOMOV MŮJ, ZEMSKÝ RÁJ TO NA POHLED a O MORAVĚ ANI ZMÍNKA, tak je třeba ještě spousty práce, jelikož jak to tak vnímám, tak namísto v ráji jsme čím dál tím více už tak ani ne v Evropě, jako spíše v háji a to jen kvůli tomu, že někteří na oko se mají. Za ten čas mne v souvislosti s Prahou napadla Vltava, ale byl jsem tam již dvakrát a nic, takže prozatím Vltava zřejmě tím pověstným Jordánem- řekou všech nadějí nebude a navíc ve starých pověstech slezských či beskydských se o vodě hovoří jinak,ale to si necháme na jindy asi...navíc když se zak zasním a vidím jen či zdá se mi takový divný sen jak za ten čas...

 

 

 

GRADUBIS AD CAELUM čili SCHODY DO NEBE po kterých vlastně od jistého času nějak jdou i další a další i když se to nezdá, třeba... protože všechno se nějak postupně odvíjí od počátku a kdo ví, jak dlouho to bude trvat... než se dojde k tomu duchovnem určenému či vytýčenému datu, kdy vlastně by se po, máme-li pokračovat v tzv. krycích jménech po Sv.Václavu či spíše posledním z Václavu převezme zemi jeho dědic, podle toho, jak to Sibyla děla o Zemi České, jelikož jedním ze zákonů a te víry dobra je nechat věci tak, jak jdou dojít, jelikož pravá láska není žádné násilí, jinak by to zřejmě nebylo dobro a tak podobně či jen do dalších voleb, jelikož ty první byly tak nějak rozjeté po první vlně a nakonec ten čas či ty data určená a daná i když svět si mezitím, kdo ví kam chvátá, kdy v roce 2013 má začít tzv. období 13. Nebí, jež nahradí údobí Devítí pekel i ve spojitosti s tím,že Království je věcí duchovní a ta víra, stejně se nějak musí proměnit i v tom materiálním a skutečném světě a žití, má být v období let 2012 - 2018 , což z hlediska volebních období vychází na vollby druhé a třetí i s tím,že s říká, že do třetice všeho dobrého snad i když mi někdo řekne: Ty jsi snad z výšky na zem spad a v podstatě má pravdu. Což stačí, pro to, aby zase po malých kapkách další a další věděl či byl v obraze vo co vlastně kráčí i když si třeba jen tak v klidu svačí.

Každopádně...zkouším je noc je most a hledám nevinnost... to pořád platí i o ženách, o kterých se dí či často říká, že žena je jako květina a další ty citáty či různý ciráty...Nevinná je Nebeská... to obvykle je logické...bílá či bleděmodrá, však každý s tou nevinnosti si ví vybavit podle sebe spoustu věcí, problém je v tom,že to musí či by mělo býti anebo vycházeti z přirozenosti ačkoli žena je ta, jenž v dnešní době se dokáže vžít či jak se říká naučit kdejakou roli, byť na základě dlouholeté školy, což ovšem potom na základě zdraví tak nějak vnitřně ovšem jde proti samé sobě a vždycky je lepší být takový jaký kdo ve skutečnosti je.

Proč si tedy nepřiznat, že třeba Léňa si při jedné své otázce co kdo chce, v jistém vnitřním konfliktu či seanci o tom,po čem toužila připustila, že vlastně ještě chce kariéru a slávua věci podobné, tedy nebylo by fér, jen ať si holka užije...a ségra chtěla asi lásku... ale jestli ségře ublížíš , tak uvidíš to tóčo..vím, milá kóčo..byla by nasnadě odpověď. protože ono je jasné a více nežli zřejmé,že v rámci jistých vlastností a věci spojených s tím pohyblivým životem jde také o ty peníze,které se projezdí a různé náklady a tak, vlatně proto, že v životě praktickém to tak chodí.

Což o to,když poslanci mají stále své výhody, tak proč by je nemohl mít i Král, případně i Královna, bohužel jen jedna. Ale ne, že bych nechtěl, jen ty zákony, ty kusy pitomých papírů obsahující vlastně ve své podstatě spoustu nesmyslů jen život jako takový komplikující, tedy nic ku radosti, jak se říká , kdyby  těch Královen bylo případně více. Jenomže ono dneska to reálně vypadá či jeví se, že i král může mít po vtákách, jen pro závist něčí, takže je vše relativní, ale kdyby přeci bylo po vtákách, tak víme na koho se alespoň obrátit případně zkoncentrovat časem tu božskou sílu, jelikož pořád nechápu jednu  jedinou věc, proč někdo žije tím, že druhým je třeba pořád něco odebírat z jakého důvodu a možná Koťě až mi budeš sedět na klíně a zeptáš se,Kocourku řekni kam se obrátit, tak daleko to nebude, třeba z hradu na jiný,ale jenom zámek, kousek od nás, do Bechyně. Ono vlastně když se chce, tak jde všechno a když to nejde, tak se nám buďto jenom nechce anebo to neumíme.

"Ale kdes,vždyť Já se bojím, všude kolem les a vše má se řešit něžně..."

" Pravdu díš, kdo po Tobě kamenem,ty po něm chlebem a když to nejde tak,než pojede mi vlak, či překročím ten plechový most, tak naopak. Koneckonců oken tam jistě míti budou dost a navíc lidé si vždycky sami věští, že střepy prý přinášejí to pověstné ŠTĚSTÍ. "

Takže pomalu balím a na ČESKOU TŘEBOVOU valím...tak se tu mějte hezky, a tak prostě třesky plesky...takže zase případně až zítra na večer pa pa mňau a mňau :))

Martin von Torr Č.K. v.k.

 

Autor: Martin Vontor | úterý 23.8.2011 19:06 | karma článku: 4,59 | přečteno: 814x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...