SCANDALL aneb Když se dámy bojí fámy ... (Döch of Time act 9.)

...Obvykle to začíná z pitomosti,kdy člověk vyjádří se nějak v návalu své zlosti.Potom se mu něco v hlavě rozleží.Jenomže ono právě díky těm zlostným či rozporuplným pocitům to začíná to spojení energie,které se pak díky mysli a tomu jak jeden na druhého myslí i když to také zabírá čas jako všechno stupňuje dál.Ale Já spíše budu pokračovat nyní v tom,jak to doopravdy bylo se SCANDALL,protože ve své podstatě je to také žena jen tak z fantazie vymyšlená,která se prostě jen za ty roky nějak zúročila a dala se do konkrétní podoby,jenomže poněkud jinak než se původně mohlo zdát,ale stále právě díky všemu tomu energetickému dění a těm věcem,které nelze nějak opomenout vést dál,což bys Leni mohla tuším pochopit,vzhledem k tomu,že máš také ten nějaký dar a víš jaké to je a jak to funguje,když sama něco skládáš či vyvíjíš svou kreativitu na základě fantazie jako každý,kdo se nějak zabývá něčím uměleckým...

* * *

I prádlo se předem namočí než se bude prát...
David a velký Goliáš,Psí hlava.
I kráva to své tele napojí a lidé,
se motají ulicí 
a jsou jich davy.

Jsou jich davy.
Jen jeden,

člověk mezi tisíci,

svůj tralalák si posadí.
Sto hlav,která názor prosadí,

věčně se budou prát,

jak to prádlo,co žena dávno pověsí

ať se může hřát.

Na Slunci se může hřát

po střechách plech vlnitý

jako had.

* * *

Fakt je,že ono v tomhletom zvláštním stavu,kdy vlastně jde vnímat i na dálku všechny Tvé emoce a vůbec ty,jindy snad nevysvětlitelné věci,tak je to také pro mne ta chvíle,něco jako ty,kdy jsi dejme tomu před koncertním vystoupením.Stejně i když člověk už něco zná a dokáže se v tom pohybovat bravůrně,tak přesto někdy,když je něco nového a vlastně ono pořád i každý koncert je jiný,nikdy není stejný,protože se liší v lidech i v detailech,takže také ráno poletuji po bytě třeba hned po probuzení a krom těch zcela všedních věcí,jako je návštěva koupelny,pohled do zrcadla,spáchání na sobě hygienického hříchu,hrnek kávy,cigareta,druhá,třetí..prostě,než se člověk rozhoupe anebo má ten pocit,že to je ta správná vlna,která ten surf dovede až ke břehu.

Jsou prostě detaily,které lidi nevnímájí anebo si neuvědomuji jejich důležitost jako třeba...

-Ty pláčeš?

-Ne,to jen mi z očí teče slzička.
-Tak jen se vypláč,aspoň budeš krásnější,tak mi to říkavala vždycky moje babička.
-A utřeš mi zase očička?
-Navíc,slzy jsou řekou Života,ještě by se Ti ucpaly slzné kanálky,ráno bys měla odulé oči a nebyla bys taková krásná kočička. 
-Ty seš ale...
-Já vím,mazlíček,ale promiň,teď musím pro něco do Věžiček.
-Ty se ale nalítáš.
-Jj nalítám se.

Musím vymyslet ještě něco jiného,protože jsem včera zjistil,že všechno to co bylo detaily toho celého dění a těch kouzel,tady prostě nefunguje anebo,prostě spojení jisté hudny se slovy a textem,to co je na stream.cz není na youtube.com a stream to tady nějak nebere.

Já vím,blbosti,řekla bys spíše a pokud ne Ty,tak stopadesát dalších párů očí,které bude bavit číst takové dlouhé věty.ONo v létě na to nikdo nemá čas,ale počkej až příjdou ty dlouhé zimní večery a člověk si řekne: Krucinál,co mám dělat a třeba se vrátí k tomu,na co předtím v duchu nadával anebo to kritizoval.  A...

I když se zdá,že svět se kolem houpá,
co skryto jest,když v těle ten pocit stoupá,
nač řešit komplexy typu,

hloupá,

odměřená či na slovo skoupá,

s pocitem kdo kdy a koho časem v čase zkoupá.

Ty seš Mameluk.

Hej Mameluku máme luk

a víš kolik kolem po okolí máme luk?

Nevím,odpověděl Mameluk,

jež si ze zad svých sundal luk.

SEŠ MAGOR !!!

Asi jsem,ale co ty víš o magorech?

No více než si možná myslíš.

To máš:

AMOR magor,

HOLKA magor,

každý za svůj zivot bdržel nespočetkrát titul Mgr. když se mu řeklo či o něm,že asi fakt MAGOR.

a mažoretky také vlastně pocházejí od slova MAGORETTE tuším.

* * *

Scandall vlastně je seskupení jisté podoby ženské tváře z obrázku,který si tenkrát vystřihl můj mladší brácha a prvně se to jmenovalo Mannon Le Scaut,potom SCANDALL,to když jsme nějak začínali opcovat s hudbou a budit Múzy.Obrázek se potom časem za ty roky ztratil neznámo kam,ale myšlenka zůstala a pak je to jen o tom,jak se kdo a dlouho jisté myšlenky či víry v to,dejme tomu,drží anebo zda jí opustí či odvrhne.To je totiž asi ta hlavní věc na jaké bázi funguje VESMÍR A LÁSKA VESMÍRNÁ ČI NEKONEČNÁ anebo možný svět ZÁZRAKŮ A JISTÝCH KOUZEL,ale to jsi možná tenkrát chodila ještě do školky anebo sis pomalu začínala posilovat záda aktovkou.Nevím,ale někdy v té době to tak bylo.

To víš,děti.Koukají a berou si to,co se jim líbí,co by chtěli a pak si to tak nějak představuji.Obrázky autíček,tváří a hledají v tom své sny.Vlastně to nejsou sny,je to jen to co chtějí,protože ví,že je to nějak vede či žene dál.Vím jen,že prostě tam to nějak začíná,protože si řekneš:Takové auto bych chtěl anebo takovou ženskou či takového muže bych si jednou přál/a,protože někde tam v tom nitru je něco,co ví,že je to jejích ŠTĚSTÍ.Pravda je,že potom v životě se motá tak,jak se to motá,ale podstata zůstane,když vpluješ do těch vyšších mimozemských kruhů tohoto chápání,že VESMÍR má své pořadí a ten čas kdo se komu a čemu věnuje,mu přichází a dává mu,vrací,ale vždy ve chvíli kdy obvykle se to dotyčnému nějak nehodí,protože jeho mysl je zase někde jinde.mysl většinou,pokud to nemá člověk slazený s nitrem,tak obvykle jde proti chtění.

Ten obrázek se někde ztratil,ta tvář ženy s plavými vlnitými vlasy a modrýma očima,mám-li jít do zcela normální skutečnosti.Ono kdo ví dnes z jakého důvodu a proč si vlastně brácha ten obrázek vystřihl,ale fakt je,že se mi líbil a ono jsou věty,které řekneš jen očima,když je spojíš s touhou.

Dnes vím,komu ta fantazie patří či kde mne anebo to celé přivedla,protože potom se ti dva nějak motají kolem sebe a vstupují si do dění nezávisle na sobě aniž by to tušili...tak to be continued...

Autor: Martin Vontor | pondělí 18.7.2011 10:08 | karma článku: 4,41 | přečteno: 607x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:08

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...