Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Poslanecká Sněmovna aneb Kde jsou všichni?

Dlouho jsem nic nenapsal. Proč taky. Stejně každý den příspěvků zde se jeví mraky. Vždyť pořád se něco děje. A jak se tak koukám nad tím dějem zpětně, tak nejenom Já se ptám, kam ta naše země Česká vlastně spěje? Přitom vlastně to vesměs všichni vědí. Tam, kde nás dovede zastaralé myšlení těch, kteří mermomoci touží dostati se nějak k moci. Pořád stále cesta vzhůru. Za kariérou? Houby, tomu nevěřím. Spíše se mi zdá že ti, kterým se již nějak nechce pracovat či kteří se již nemají jak realizovat, tak odcházejí do politiky. Včera ráno na ČT 24 dávali zasedání poslanecké sněmovny. Koukal jsem na to, než jsem šel do práce a divil se nad tím, kolik křesel o které ještě donedávna všichni sváděli vehementně boj pojednou zeje prázdnotou. Docela mi to přišlo, jako když se hraje nějaký zápas a týmu se nedaří, taky jsou ochozy prázdné. Však kdo by tam chodil, ale sněmovna? Kde se vlastně vytváří budoucí děj občanů ČR? Tak odpovědné místo. To tam za naše peníze nemají pravidelnou docházku? Anebo že by uhelné prázdniny či chřipková epidemie? Zřejmě se dá zasedat a vládnout i v menším počtu než nabízí kapacita toho sálu. Že by být POLITIK bylo povolání na volné noze s pružnou pracovní dobou? Proč vlastně i Já jsem tak hloupý a nedal se dávno na politickou kariéru, tzv.LETENKOU DO RÁJE? Asi proto, že by mne nebavilo koukat se na lidi, které prostě nemám rád. Mít dennodenně na očích ty ksichty, při kterých se mi už teď, když je vidím občas dělá šoufl. Někdy se tak sám sebe ptám: Jak to ti jiní mohou vydržet? Baví je do nekonečna se přemáhat? Či jak to vlastně vnímají? Vždyť se i mezi nimi najde pár inteligentních, takže vlastně ani tohle nechápu. Prostě nebavilo by mne to. Ne, neobdivuji ty lidi, spíše se divím některým, jak tohle mohou vydržet. Někteří dvacet, jiní šestnáct, další dvanáct, osm let, čtyři roky... a teď? ... další čtyři roky dopředu? Tohle bych zřejmě nezvládl. Možná ano, ale musel či byl bych nucen je nakopat do zadku a to zřejmě pořádně. Za to co dělají a za to co nedělají.

Původně jsem měl v plánu vyjádřit se i k jiným věcem, ale tak, jak to bývá často v politických kruzích zvykem při hlasování i Já jsem omylem prstem zmáčkl jiné tlačítko a najednou celý zbytek textu a asi půl hodiny úsilí a tzv.energické vlny byl v....prostě zmizel někde pryč, tak jako mizí poslanci při zasedání a projednávání jistých zákonů a návrhů. Takže momentálně mnou cloumá vztek, protože vím,že už nenapíšu to, co jsem vlastně měl v plánu či co jsem psal a opakovat se mi to už dnes nechce narozdíl od politika který se ozve po zveřejnění výsledků hlasování předsedajícímu že mačkal zrovna při hlasování ANO nebo NE a nějakou záhadou mu tam vyskočile NE anebo ANO, protože zrovna nějaký zákon neprošela a tak se za ten čas co jiní vydělávají peníze produktivně celá tá politická peripetie ku pobavení a za stálého vzájemného chápání a chrápání opakuje odznova. Koneckonců také nejsem politik a tak to uzavřu tím, jak by to vypadalo u mne v zaměstnání kdybych měl všechno na párku a dělal si co chtěl.V lastně to co se nemá a ještě být za to placen.

A to jsem chtěl ještě psát o Kajínkovi, ale nechám si to na jindy anebo pro Indy...tedy invalidní důchodce či Starce u chmelu a jdu se dodívat na ÚČASTNÍKY ZÁJEZDU.

" ...ale vždyť my jim to říkáme pořád Karle !"

"Já vím."

"Tak můžeš mi říct proč nám ty podtácky nevracejí?

"To nevím....Karle."

 

Autor: Martin Vontor | sobota 18.12.2010 21:55 | karma článku: 13,30 | přečteno: 1107x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...