Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Opravdu zbývá životu na zemi 16 milónů let anebo je to méně?

Vlastně si myslím,že se to týká všech ať již přímo,tak nepřímo.Všichni jsme totiž součástí jednoho velkého celku,tedy Vesmíru a měli bychom se řídit zákony jinými.Daleko vyššími,než nám předhazují jako kosti psům naší poslanci. Vesmír,co je to ten VESMÍR? Mnozí žijí v domění,že je to něco nad náma.Ano je,proč tedy lidstvo co by celek dělá věci,které se příčí zákonům vesmíru. Ví o nich vůbec něco? Někteří ano,někteří ne.Někteří vědí a jiné? Jiné to buďto ani nezajímá anebo vůbec nedojímá. Proč by mne potom mělo dojímat něco o někom,koho také nedojímá spousta věcí a je mu jedno či zcela lhostejné jak to dopadne,vždyť prioritní je přece vydělávat peníze a být bohatý či žít v hojnosti. A když to neteče v karibiku,tak půjdeme blíže k nám,rovnou do Středozemního moře. Jedna havárie.Co to komu udělá.Však se nic nestalo,ropa se vyčistí a odstraní.Rybáři se odškodní,president USA Obama jim pomůže a podobně.všechno se dá omluvit či spíše na cokoliv se dá vymluvit. jen ten život,ryby,planktńn,škeble,ptáky mořské řasy,prostě všechno bez čeho by přírodní koloběh nebyl koloběhem a bez čeho by i člověk nebyl člověkem se nevrátí.Dokáže nědo zhodnotit jakou cenu má vlastně narušení života v jedne oblasti.stojí za to někdy časem zlikvidovat další oblast?Dokonce už tak znečištěnou od lidí a turistů,ale také turist hojně vyhledávanou. Dá se to vůbec odčinit? když stejně někdy stačí jen pohyb mořských desek v jistém místě aniž by to člověk tušil a další neštěstí na světě.nějak se mi zdá,že to nad čím bádají britští či američtí vědci dávno není pravdou,že díky lhostejnému a ziskuchtivému zásahu některých lidských jedinců se tato doba může vyrázně snížit? Však komu to vadí?Vždyť v podstatě se nemusím o nic bát. Vždyť když nebude jidlo z přírody,tak lidi něco vymyslí.Co na tom,že budeme jíst potraviny z recyklovaných PET láhvi.Vždyť s tím před časem přišli Číňané. Už tak kolikrát člověk do sebe nevědomě láduje spousta plastů a umělotin v jiné podobě.Nelze se divit,že imunita jeho těla pomalu rok od roku klesá a je choulostivějším a choulostivějším o čemž vlastně spousta lidí ani neví.Proč také Proč by se jim to mělo říkat,jak by potom,kdyby to věděli dopadl náš průmysl a s tím i celá ekonomika.nechme je.Nic jim neříkejme.Nechme je žít tak,jak jim to určujeme my.

 

Lidé se modlí často k Bohu a neví,že jejich přání se plní.VESMÍR-život-je poslouchá a plní jejich přání v podobě katastrof,z pohledu jiných.V podobě neštěstí,jež pro jiné jsou zase štěstím.Vše pracuje jen na bázi přenosu myšlenek.

Čím více lidí vysílá jistopu myšlenku,tím se stane brzy skutečnosti.je to jen o lidské mysli,chápání a přístupu.

proč ale vždycky Ti jež mají pykat za něco co sami způsobí či nesou na něčem nějaký ten svůj vlastní podíl viny projdou nakonec bez úhony?

Protože za tím vším stojí jen lidská víra a lidská slova,kdy každý říká anebo si jen v hloubi duší myslí,že Těm,kteří si to zaslouží se nic nikdy nic nestane.Tím ovlivňují a podporují dále tento děj.kdyby si řekli a začli věřit v to,či jen myst.že viník neújde svému trestu,dopadlo by všechno jinak.Nejen za svůj život jsme každý zodpovědný,především neseme všichni ZODPOVĚDNOST ZA ŽIVOT NA PLANETĚ ZEMI.

I mezi lidmi neustále panuje zcela normální zákon.ZÁKON DŽUGLE,jen je jej třeba pochopit a uvědomit si to,třeba je proto,abychom příště nemuseli trápit nad věcma,které nám vadí a třeba proto,aby opravdu panoval tzv.spravedlivý boží řád na této zemi.On funguje,ale je v něm chaos.

Viníci unikajísvým trestům a nevinní? Ti trpí jejich vinou.

Však všechno to štěstí je jen v lidech a o lidech.

někdy si pokládám ale otázku: ZASLOUŽÍ SI ČLOVĚK,CO BY SOUČÁST ŽIVOTA,tedy jistý druh života,pouhý tvor vůbec přežít?

Někdo může namítat že ANO,jiný třeba že NE.

Já si před tím položím otázku: ZA CO? PROČ,by si to měl zasloužit? Do hlavy mně přichází spousta myšlenek a vět,ale v celkovém kontextu mně z toho vychází jen jediná rovnice,že NE.

Možná jen pár jedinců si to opravdu zaslouží a pokud si to zaslouží,tak nějak přežijí a ten zbytek?

Kdysi se říkalo BŮH S Vámi,ale něco mi říká,že od jisté doby jak BŮH,tak i ĎÁBEL nějak od lidí jako takových odvrátili tvář a ztratili o ně zájem.

Ať se starají jak umí- zřejmě se shodli  oba,ale lidé se starat buďto nechtějí anebo neumí.Spíše nechtějí a dál si jednou tu svou.Řeší věci,které nemá smysl dávno řešit a ty co by řešit měli,ty je nenapadne řešit.proč také,vždyť by nakonec byli smi proti sobě.

Opravdu by byli proti sobě?Možná jen nějaký čas,než za nějako dobu zjistí,že udělali blbost.

KARIBIK - ropná katastrofa,zapříčiněná na jedné straně lidskou lhostejnosti a zištniostí a na straně druhé možná jen přírozeným pohybem desek anebo jen mlým otřesem v souvislosti s nedávným zemětřesením na ostrově Haiti v karibské oblasti.

Na jedné straně se snaží spousta lidí usilovně odstranit škody a mezitím si ti,jež snad dle lidských soudů nesou vinu už plánují kde zase začít a těžit.Stále proti přírodním záonům.Copak si země jen tak nechá vrtat sama do sebe.opravdu se člověk může cítit tak,že země patří jemu a On,jež je zde pouhým hostem na chvíli,na několik přesně nedefinovaných desítek let si zde nmůže dělat co chce?

Jak by to asi vypadalo kdyby k dotyčnému Tonymu Haywardovi,řediteli BP jednoho dne jen tak nadšená parta kopáču se sbíječkama v ruce a začlamu v salónu pro hosty stavět ropnou věž anebo je žumpu.Možná přehnané,leč princip stejný.

Člověk se může na základě lidských zákonů bránit soudy a různými dokumenty,ale asi sotva yby a fauna a flóra v moři či jiné části Země sepíše petici či žádost o soudní přelíčení.

Koho potom asi tak prosí? Že by jiné lidi,kteří by se jejich práv mohli eventuélně zastat,kdyby také netíhli k zisku?

Vedem s Evčou jistou skusi přes facebook,tam člověk může případně oslovit některé,kteří mohou oslovit další osobně,třeba právě ty,kterým je to v celku jedno,protože onji jsou sami obětí svého vlastního strachu.

Nést odpovědnost za katastrofu způsobenou machinacemi a nedodržování norem a ještě odejít se slušnou částkou.Pěkný hajzl a pokrytec.
Když jsou v Haagu lidé vinění a odsouzení za válečné zločiny,mělo by v dnešní době,kdy moc v...álek nehrozí být potíráno právě toto.Obyčejní lidé s tím nic nemohou dělat,jen vyslovit svůj názor.
osobně bych celou tu firmu zlikvidoval a zakázal bych jí jakékoliv další působení.
Opravdu jsou v celkovém kontextu peníze a zisk důležitější než život na zemi a celé jeho spektrum?Vždyť člověk je jen součástí všeho,tak proč se to snaží zničit a urychlit zkázu dříve.To lidem na lidech opravdu nezáleží a hlavně na dalších generacích?
Postavil bych firmu BP před tribunál.je mi líto,že si lidé nedokáži uvědomit,že škody jsou daleko vyšší než si dokáži představit a spočítat a následky budou mít daleko horší dopad na lidstvo,ale lidi to jak tak koukám nezajímá,což je více než smutné.

Assumer la responsabilité de la catastrophe par les machinations d'un non-standard et toujours à pied avec un trou du cul částkou.Pěkný décent et hypocrite.
Quand les gens sont à La Haye blâmé pour une condamnation pour crimes de guerre, doi...t, en ces temps de guerre il ya beaucoup à être combattu seulement toto.Obyčejní gens ne font rien, juste exprimer votre opinion.
Personnellement, je liquider toute la compagnie et il serait d'interdire toute nouvelle action.
Sont vraiment dans le contexte global de l'argent et le profit plus important que la vie sur terre et toute sa gamme? Car l'homme n'est qu'une partie du tout, alors pourquoi est-il essayer de détruire et d'accélérer le peuple dříve.To destruction n'est pas vraiment pour les gens, et surtout aux générations futures?
J'ai construit un sapin, son BP avant tribunál.je Je suis désolé que les gens ne reconnaissent pas que le dommage est beaucoup plus grande que vous pouvez imaginer et calculer les conséquences et aura un impact bien plus grave sur l'humanité, mais les deux hommes et la recherche désintéressée, ce qui est plus que triste.

A co nýčko bude výkonný náčelník BP asi dělat ?
Jak dlouho s tou berličkozu 350mega asi vydrží ?
Když se maličko uskromní, rok nebo dva to snad
ten chlapec i vydží, až pak bude dřít bídu s nouzí
( jako običejný liďy).

(zkopírováno ze serveru FACEBOOK.COM)

Spousta lidí a věřím,že právě ti hlavní čekají,že se jako obvykle všechno ututlá a nic se nebude dít.Ano je jen záležitosti lidí zda se tak stane či nestane.

Osobně bych lidi zodpovědné za neštěstí ztrestal třeba tak,jak se trestají váleční zločinci,kteří také páchali zlo na životech,pravda lidí,ale rovněž také na přírodě a na životě všeobecně.

Možná někdo potrestaný byl.Tím že je ztratový,ale jak ztráty rychle odčinit? Otevřít nový ropný vrt ve Středozemním moři? Čelit kupříkladu další ropné havárii?

Evropanů se to netýká,protože to vidí jen v televizi.Vždyť je to čistě záležitostí američanů a obyvatel karibské oblasti.

Možná musí takto k tomu dojít.Snad jen proto,aby si lidé uvědomili,že vůbec připustili tu možnost stavět ropné věže blízko nás.Co to přinese člověku v budoucnu? tedy krom miliard dalších dolarů jedné firmě a potom člověku pár litrů v podobě pohonných hmot zřejmě nic.

Možná někdo potrestán byl,ale rozhodně to nebyl ten,kerý tehdy podplácel kontrólní úřady a komise či inspekce a ještě si navrch odnese docela slušné odstupné.

To aby v klidu mohl zpytovat svědomí?

Tak to funguje v tomto světě?

Zabývá se tím někdo vůbec?

Proč to potom nefunguje u každého,když něco zaviním,tak ještě dostanu za to peníze!!!

Vlastně ředitel nikdy za nic nemůže,ale může vědět,pokud za to nemůže,kdo za to může.

Pravda češi o tom přemýšlet nemusejí ba ani jiní lidé,vždyť mají čas.Kolikrát je to tak,že se přemýšlí nad tím až příjde krize.Snad jednou budeme všichni stejně přemýšlet až budeme sedět na pláži mastné olejové skvrny,kterou si budeme nabírat do kelímku od Coca-coly a jíst k tomu třeba pizzu v prášku anebo v podobě tabletek vyríobenou ze syntetických látek a rybářské lodě v dálce budou do svých sítí chytat další a další pet láhve či ojeté pneumatiky,pro další využití,protože delší dobu byly uložené ve slané vodě a sůl je stále jeden z nejlepších konzervantů,takže se nemusíme bát,že by byly zkažené.

Ani opalovací krámy s ochranným filtrem proti UV záření nemusíme použivat,vždyť ropa je olej sám o sobě,tudíž nemusíme se bát o rakovinu kůže a co na tom,že budeme chvíli vypadat jako bojující ženy někde v ringu plném bláta.

Ještě že existují takoví lidé,kterým opravdu stále záleží na věcech týkajících se života přímo.

ještě udělitt Nobelovou cenu za věci spojené s přínosem pro lidstvo a opravdu si můžeme poplácat po ramenouo,jak se nám to žití daří.

VIVAT EKONOMICA,VIVAT PRIEMYSEL !!!

ŠAK NA ČO PRÍRODA A ŽIVOT?

VEĎ TO JE NEZMYSEL.

Kdy tedy skon život na zemi? Až dojde vzduch,zdá se mi.

Až se nebude moci dýchat.

Možná až se lidé otráví

a zcela otrávení

položí svý ostatky do trávy.

Potom komu vlastně zvoní hrana?

Mně,Tobě,že by snad všem?

ne nám ne,jiným,

ale my to potom odserem.

To ptám se Já,někdy z rána.

...to be continued

Autor: Martin Vontor | pondělí 26.7.2010 12:26 | karma článku: 8,17 | přečteno: 1220x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:08

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...