Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O sud, o zubech a Vodafone...(act 63. gradibus ad caelum)

...Myšlenka...základ všeho ostatního...slova...chtění...činu...změny...touhy...Myšlenka...jen okamžik pouhý. Sám člověk v davu je jen pouhé NIC, kolikrát ztrácí hlavu, za den, za rok, za měsíc. Ať již volně někde venku či schovaný doma, zamčený někde za plotem, kolikrát ztrácí proto co chce hlavu svou, tím svým životem. Sám jsi NIC s druhým srdcem víc. Což je v podstatě zcela logické a také jak to v každém vztahu chodí, praktické. Prakticky je všechno možné, i nemožné když víš, že to jde, že to je. Změní Ti to vnímání, pohled na svět a na věci jinak.

"Kdo vlastně jsi?"

"Co vlastně chceš?"

Kolikrát na mou adresu můžeš se tím svým časem ptát.

Přemýšlet, nic nedělat.

" Kdo bych byl." pověděl bych Ti " Jsem jen ten, když necháš si osud, budoucno Tvé z karet, ruky, kávy a čehokoli jiného vykládat.

Ten o němž Ti řeknou jen jednou,jedinkrát, že do cesty postaví se Ti muž, či potkáte, seznámite se s mužem, jenž váš život změní.

Ten jenž při Tobě může pořád stát

či jen kolem Tebe třeba jenom proletí."

Jsem jednou, když to spoznáš a nebudeš mít spěch

třeba dejme tomu, že jen Tvůj horký dech

a vše ostatní s tím spojeno...

" A proč se to děje?"

"Prostě stalo se, co už naděláš, nemá smysl nad tím koumat proč, ale brát to, že to tak je.

Prostě změnil se mi život a změnil se tím i Můj svět."

"Vždyť svět je pořád stejný kolem."

"Ne, není už, vždyť každý má svůj vlastní svět, své vnímání

a svým způsobem je i sám...ale proč mám být sám Já, na tom onom světě?"

" Vždyť jsi ŠTĚSTÍ..."

"Někdy, jak kdy...jsem jen snůška iluzí a okamžik pouhý,

kde spojují nás naše vnitřní přání, touhy..."

Prostě je to jiný.

"Z Tvých slov kolikrát jde až po těle mráz."

"Jde už to nejsou jen pouhá slova, kecy a plané či polemické nazývaní věci.

Je to jinej život, jinej svět a ať chceš či nechceš,

ať je to s Tvou či proti TVé vlastní vůli,

tak jsem Tvým průvodce.

Možná jen proto, že už jen nějaký čas se v tom motám sám a každý ne den, ale okamžik jiné nové věci poznávám."

 

" Na co si to tady jako hraješ?" možná v duchu či i normálně mohl by se zeptat jiný,

jedno zda nosi sukni, kalhoty k obleku či jen modré džíny.

"Na nic, nehraji si, protože to jsem a v podstatě je mi dávno fuk co si o tom myslíš,

protože máš problém Ty, když nad tím přemýšlíš,

jelikož iluze své pomaličku ztrácíš i jiný věci a Já?

Já jen oddávám se pořád své nové dokonalé práci

a hlídám si to, co třeba pohlídati nutno jest.

Vlastně v podstatě jde o čas a tím jak marníš svůj, tak o to více marníš můj,

navíc sama..sama více spíše sebe lituješ.

Prostě jsou problémy a problémy

a tady ví se o nich na Zemi

a věř, že dávno PRÁVA mám už jiný A VE SKUTEČNOSTI,

JELIKOŽ JEDNOU UMŘEL JSEM, TAK NEPATŘÍM, NEPODLÉHÁM A TAKÉ NEMÁM TU POTŘEBU MÍT NA TO PAPÍR A OPÍRAT SE O NĚJ ČI NĚKOMU NĚCO DOKAZOVAT.

Nepodléhám zákonům, protože umřel jsem a o po třech dnech znovu to rozchodil a ožil."

"A byl u toho doktor?"

"Ne nebyl, protože kdyby u toho byl,

tak kdo ví co by cpal by mně do žil

a jelikož je to lapiduch, tak sotva potom bych asi ožil."

"Popsat si to umím sám, to je důkaz, můj papír a v tam je psáno  to s významem takovým, jako když si třeba jdeš pro nějaký produkt a podepíšeš smlouvu. Jenže tady to platí i bez papíru...slova...jež kolikrát lidem nic neříkají, protože zapomínají anebo nejlepší je už raději o tom nevědět a dál jen dělat, jako že se nic neděje a to jsou potom ty dva podstatné rozdíly v dějích."

"A jak tam můžeš na tom světě žít, sám?"

"No nechci žít v tom sám, ale také vím, že láska když přijde, tak musí brát ty věci potom stejně, jinak a možná jen proto, že dávno jsou už samozřejmé."

"Jak to myslíš?"

"No třeba tak, že vlastně taky spoustu věci nevím, vnímám to tak, že jsem s tebou i když s tebou ve skutečnosti fyzičně vedle sebe momentálně nejsme, ale co bude jak to bude, kdybychom náhodou spolu byli? Třeba se i měli trochu rádi, milovali se anebo kdo ví co bychom dělali a Ty by ses potom klasicky zeptala: Na co myslíš? a možná dostala by jsi zcela jinou odpověď než bys čekala, protože jen je to pravda, protože jinak to prostě nejde a přitom pořád je to pro dobro, jenže bys udělal jiný věci...

"Jaké?"

"No urazila by ses, naštvala by ses...možná, dotklo by se těto, protože bys jen chtěla něco jiného slyšet..když se zeptáš: Myslíš na Mně? a Já Ti odpovím: Copak to nevíš? Momentálně ne, protože myslím třeba na tu a tu, protože musím myslet nad tím jak se má a jak je na tom její tělo, když vím vlastně i to, co vlastně víš už i Ty...prostě...jsou problémy lidské a jsou také problémy božské či spíše starosti pozemské a nadpozemské...

a vlastně vše bude v pořádku, jelikož si myslím, že když spolu budeme a nebudeme po sobě toliko toužit, chtít se...i když je to jen věci mysli a soustředění se na věc a konkrétno za jistých okolností, tak stejně budou dál proudit kolem jiné síly a navíc..když víš, že dá se ovládnout tělo...tak prostě taky vlastně je lepší být sám sebou a mít to všechno pod kontrolou,takže vlastně to je v pořádku i když se dá vlastně říct ,že...

" To máš prostě zatím těžký, protože od Vladivojna La Chia jsem také jednou dostal vzkaz, že je to sebestředné či zahladěné, ale ono lepší je o sobě si psát sám věci tak, jak jsou, než aby jiní vymýšleli nesmyslné báchorky a fámy, což si myslím, že nakonec sama na to přijde, protože také se ji jistě nelíbí, když se kolem mluví...tak nějak...nezaloženě na faktech a skutečnostech čili planě.Prostě jsou věci a věci. Prostě všechno je neskutečná rychlost času, jako když se zapomeneš někde v řecké abecedě a nevíš co je alfou a omegou a jen klikáš na google.cz na řeckou klávesnici.

Jako když  si píšeš třeba s Raija Alatalo o malování a podobně...

"men hva er du unnskylde:?) og hva du ønsker å fikse når noe du gjorde:) nå er jeg syk og sår: (bola mine tenner og tannlegen min frem til 6. september (en dag passerer du liker?"

Martin von Torr"Egentlig er jeg lei
Jeg var tidligere avskrevet.
Jeg har ikke lagt merke til svarene dine Raija: (
Noen ord jeg ikke forstår.
Nei, jeg liker ikke at jeg såret tennene mine.
Jeg beklager, og jeg ønsker deg til deg så snart den passerte.
Jeg er nå på en måte lei. Jeg reiste to dager over halvparten av republikken og jobbet hele dagen. Det var veldig varmt. rundt 50 grader i solen, så jeg litt av en hodepine.
Jeg går til sengs og jeg ønsker deg en fin og rolig og fin natt drømmer og når de snakker igjen i morgen:)A na co Ty sie lecisz Raija? "

Raija Alatalo"Jeg forstår Cie også noen ganger noen ting ikke fungerer rozumiem.gdzie? Alt du trenger å jobbe med solen i 50 grader? dagen din. ja sie lecze na zeby Martin
"

Martin von Torr"Ja ti napisze cosi o zembech jen co jutro dochodze dom Raija.Jak sie sama lecit glowou:-)

Raija, książki Louise.L Hay Ulecz swoje ciało,

ZĘBY-reprezentować swoje decyzje życiowe, a zwłaszcza emocjonalne.
Problemy z zębami - długoterminowe wahania w coś. lub niezdolności do analizy pomysłów i podejmowania decyzji w niektórych płynność.
Rozhuduji jest w oparciu o zasady prawdy i czuję się bezpiecznie, bo wiem, że w moim życiu dzieją się tylko dobrych rzeczy.
Jesteś młoda i może trochę z tym mogą być związane z wrodzoną introvertnost ryb zamknięte, a więc emocje ventiluješ pomóc dać sztuki i malarstwa. wszystko jest tak ograniczony dostęp do życia i walki z rzeczy.
Życzę miłego dnia i powodzenia Raija"

Raija Alatalo"Jeg måtte tålmodig vente for september: (så jeg kunne bare gjøre noe med tennene, fordi bare fra denne måneden vedta de syke Kase:)
rasjon for maling:)vellykket helg:)"

Martin von Torr"Raija Takk, Du har også en hyggelig og vellykket helg, og om du gjør maleri.
Paint veldig vakkert.
Du vet, det er alt et spørsmål om sinn og man må ikke tro at er syk, men begynner å tro og bli overbevist om at healing og det er bare rettferdig og sunn.
Próbują sprzedać swoje obrazy za pomocą aukcji internetowych i może ktoś to kupi, zawsze można ją tam umieścić. W Czechach powinno być na portalu aukro.cz
"

Raija Alatalo"slik at en positiv holdning :):):):)
Hva kan jeg se nettauksjoner :):):)
langt ute på internett portaler der hvor jeg vil anta profilen og plassere jobben min der:)"

Martin von Torr"så ja, positiv holdning Raija. Jeg foretrekker det i femten år, og problemet med stadig mangelvare. Selvfølgelig behov som mann litt her og der, men ikke ofrene for systemet og tror mer på seg selv og sine egne evner. 
Jeg vet ikke hva du fikk erfaring med portaler, men du kan lage hva som helst, og da det hele foregår via post eller ved levering, derfor har jeg med min erfaring og så er det sagt at mange ganger du vet aldri hvem som er arbeidet ditt liker det og hvem det vil være ønsker å kjøpe, så hvorfor ikke også nezkusit.Já skrive en slik blogg og jeg er på sin side noen mennesker rundt som er veldig bra tur i kunstens verden, et maleri eller synge, og jeg mener at ditt arbeid har allerede sett, bare fordi jeg skriver ting som med din tillatelse jeg i Tsjekkia om du nevnte og det skal være noen ganger skje, men det gir ingen mening å forutse at noe av arbeidet ditt kan ha vært et show, hva ville du si? Det tar bare tid og tålmodighet, og det liksom med tiden kan godt komme. 
Den ønsker bare å tro og derfor gjøre noe:)"

" Prostě se dá cokoli všelijak.,každý má svý nějaký cesty, život je plny různých křižovatek a věcí a jednou se stane prostě to, po čem toužíš celý život, ale nic není jen tak, máš chuť a stejně tím časem to přijde,změnit věci či svůj svět, přetvořit si jej k obrazu svém, když už vlastně přicházeji lidi a věci když chceš i k dyž nechceš.Potom je to všechno jinak,ale nebudu to rozpitvávat, každopádně přemýšlím nad tím jak to všechno doladit k obrazu nejenom těch dotyčných,ale prostě i když víš, že ty věci tak jsou a mají být, tak i oni musí sami začít chtít,ale zase je to jen čas...protože jsi jednou tím středem zájmů i když se to nejeví a nevypadá,ale stejně všechno je jen otázkou času kdy a jak a co udělat a jen usměrnit věci,jména, dostat to do té správné podoby a pak...když zeptáš se..máš nějaký plán? říct..jo mám,ale ten už povím jenom vám v tom kruhu ale pořád je to o tom,že nemůžeš chtít víc než dáš,že bez jistých a určitých obětí není služeb a že ..ale k tomu se dostanem, protože takhle když nemáš po hromadě všechny ty prostředky a možnosti, tak vždycky je to o tom, že ti to někdo může vyfouknout před nosem anebo...víš Světlonoško,takže je to tady takové jen bezduché a prostoduché plácání do větru anebo do hlíny či házení do vody kamení a podobně. Prostě jak s Vodafone...tam máš nasmlouváno a celou dobu platíš něco přes čtyři stovky, potom měsíc nic neděláš, protože potom zaplatíš za dva měsíce a hned jak tě zaktivuji, tak už máš provoláno 50% limitu a to jsi ještě nezmáčkla ani tlačítko, tak temu jaksik něrozumím. nehledě k temu, že ti přijde hned vyučtování na dalších sedm stovek namísto toho co ceník služeb nabízí...a takový ty různý starosti...psát se dá kdykoli a o čem koli a jakkoli... prostě to si tím životem říkáš...samé nikdy neříkej nikdy a takový ty věci...a lidi ti čtou a každý si na něco hraje,dělá si svý kruhy a nechce platit dluhy a tak podobně..ale to tak časem třeba se k tomu mezi řeči dostaneme,protože ono všechno je tak nějak..sice dalo by se říct i náhoda..ale za ten čas, kdy veřejně pouštíš ze sebe..den co den...si musíš také chránit kůži svou..tedy hovoře o sobě,když vlastně...víš kam a kdy sáhnout a s kým se poradit a kdo ti kdy co řekl i když jako by neřekl vlastně vůbec nic ...

Martin von Torr Č. K. v. k.

Autor: Martin Vontor | sobota 27.8.2011 23:27 | karma článku: 4,58 | přečteno: 898x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Perfektní dudlík, který nekřiví zoubky: Který to je?
Perfektní dudlík, který nekřiví zoubky: Který to je?

Vybrali jsme 40 maminek malých chlapců a děvčátek starších 6 měsíců, které se svými dětmi testovaly jedinečné dudlíky MAM Perfect. Ty se vyznačují...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...