Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O Kalhotkách na šňůře a bolesti zad...(act 76. gradibus ad caelum)

...Víš, Anežko Česká... Týden končí a věci jsou někdy jiný a někdy stejný oproti tomu dění jež na základě STARÉHO PŘÍBĚHU je ve čtení. Každopádně vše je, tedy krom jiných věcí o hlasu a ohlasu. je zcela logické, že když chce někdo něco propagovat, tak si najde nějaké ty své možnosti dle svého nejlepšího vědomí a vědomí svých bližních, jenomže s tou pravou láskou je to jinak, protože zcela jasně a logicky...Tož kurňa holky, to musí sakra přeci každá správná baba uznať, že když ten její či vámi milovaný se otočí za jinými gaťkami, tak kaťuše hadra....bo lepší je se poradit z dalšími babami zcela stejně zainteresovanými a vytvořit si další kafárnu či tzv. BREAK HEARTS UNION. VZHLEDEM K TOMU, ŽE SE PROSTĚ JEDNÁ JEN O NĚJAKÝ TEN KOUSEK TENKÉHO HADŘÍKU, KDYŽ NA TO PŘIJDE...tedy Já to tak chápu, ale nevímn, přeci jen ty vaše hlavinky si pořád z jistých úsporných důvodů tu poslední třetinu šetří či rezervuji pro věci jiné i když některá si řekne: Kurňa, ten chlap zvedá laťky a po sobotě v koupelně na šňůrách visí či kdo ví kde se valí ...

Vlastně, protože čirou náhodou se  poněkud v rychlém spádu může zdát, že  se nacházíte někde jinde v nějakém tom  mimoprostoru na který jste do jisté chvíle  ne, že jste nebyly na to zvyklé, ale jen  jste o něm třeba neměli tušení či jste jen  pouze nebyly informované o tom, že něco  takového se děje.

Ono není se čemu divit, protože člověk  jako takový je stále tak nějak brát  všechno po starému už od politiky a  všechno tutlat, utajovat a kdyby byla  válka a vše se papírovalo, tak to jen  orazit štemplem či razítkem TOP SECRET.  Ale ten kdo je v tom zvěhlý, tak ví o čem  je řeč či proslov anebo jen takové to  plácání do vody nebo do větru jak se říká,  případně jen jako když si zajdete do  spižírny, vytáhnete si pytlík s hráchem a  hrajete squash o stěnu v obyváku či o  monitor pokud zrovna trávíte čas u Facebooku.

Však co, vždyť se říká, že sportem ke zdraví  a co je doma to se v dnešní době počítá a nakonec si v tom horku můžete zavzpomínat na nedávné MS v hokeji a se svým luxem si zahrát na rolbu.

Prostě co chcete, vždyť je neděle a to i ten Stvořitel se opřel o strom a řekl si fajront. Čímž máme za sebou jistou dávku teológie čili nauce o Bohu a věcech Duchovních pro Vojnuši Lesn Uan, ale ne ústřední autobusové nádraží :)

V dalším bodě tohto listu pro Vás bych se již spíše zaobýval istou timeatikou, protože ono zase večer pojedu pryč směrem k racionálnu a mému momentálnímu chlebobytí. Ono se říká, že ČÍ CHLEBA JÍŠ, TAK TOHO PÍSEŇ ZPÍVEJ. A o politicích je to všeobecně známo, že před volbama hovoří tak, plní nadějí a po volbách se divíte, že pojednou co na jejích hlavy dopadnou jisté sponzorské dary začnou hovořit zcela o něčem jiném, než se vám ještě před nějakým tím měsícem dušovali, že to tak bude a ne jinak...prostě tak jak byli naučeni, že S NIMI NA ČASY VĚČNÉ A NIKDY JINAK. Se mnou to je jiný, vzhledem k tomu, že mne již jistou dobu naplňuje a prochází jiná energie a nejen mnou i vámi, jen se poněkud můžete ještě chvíli v tom plácat, pokud jsou vaše hardvare, jež s takovou grácii nosíte na krku naprogramovány buďto na ENERGY SAVER anebo na FULL OF GAS ,tedy úsporný režim či plný plyn, zatímco některých vaše drahé polovičky a miláčkové mezitím neztrácejí čas a vehementně se v tento čas zaobírají buďto finančními transakcemi či procházkou někde po golfovém hřišti a podobně a vás nechali doma na pospas svému vlastnímu OSUDU v této svobodné a zemancipovatělé době,čímž jsme vlastně probrali veškerou podstatnou politiku a ekonomiku od které se pak všechno ostatní odvíjí v době, kdy se člověk musí tím životem proplétat jako...

Co se týče dnešních věcí v Zemi ČESKÉ, MORAVSKÉ A SLEZSKÉ či ČESKÉ REPUBLICE dejme tomu, že mnoho lidí ještě netuší, že když PRAHA je MĚSTO POLITIKY, tak OSTRAVA je MĚSTO KRÁLŮ a docela klidně ať si o tom myslí kdo chce co chce, jenže vím o čem hovořím a nechápe jen ten kdo zde nežije a nesezná se s tímto, jelikož ne nadarmo či bůhvíjak zdarma zde Králove žijí a pobývají. Jenomže tak nějak to souvisí s tím, o čemž nás dnes referovali v neděli v pravé poledne Otázky Václava Moravce kteréžto holky obyvkle v neděli nezajímají, ono také co, když se tam stejně jenom mele a mele a během týdne se nic nevyřeší, tak potom sami si řeknete,tak jako Já, k čemu že to vlastně je, jen zbytečně vyhozené peníze, které potom zase někde schází, ale co, koho to vlastně bolí, když je to jen z veřejných rozpočtů a prostředků čili tzv. PŘÍSPĚVKŮ NÁRODA zda povinných či nepovinných, to nechál bych prozatím stranou. Koneckonců i sám Prezident ČR Václav Klaus to kolikrát ostře zkritizoval, leč marně. Potom si říkám, k čemu to vlastně je... existuje na politiky nějaký bič, když vlastně dnes již víme, že VLÁDA je jen REGIMENT či PLUK z pohledu KRÁLOVSKÉHO a že vlastně žijeme ve státě pod tzv. vojenskou diktaturou, kdy žoldáci berou poněkud vyšší žold, což vlastně souvisí i s tou myšlenkou či ideou a cítěním, že národ český je zdeprimovaný a zdevastovaný politickým řáděním, než si zaslouží a v době jisté mobilizace lze podle toho zcela plně předpokládat předem jaké by mohly býti dopady až mne někdy mrzí, že KRÁL ČESKÝ a nemám tím na mysli předsedu politické strany Koruna Česká - monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska , ještě nemá takové postavení, jaké mu ve skutečnosti náleží, ale nevadí. co se s tím už dá dělat.

Vlastně abyste byly v obraze, KRÁL ČESKÝ, tedy ten opravdový a pravý a to věřím, že mnozí mi v tom opět za pravdu nedají, byl jediným, kterýžto nikdy nesklonil hlavu před tzv. OTCEM SVATÝM čili PAPEŽEM církvé JAKOBY JEŠTĚ TEDY DEJME TOMU SVATÉ i když všichni jistě za ten čas víme, že se svátostí to tam nemá nic společného. Jistě se vám vybaví při této větě nejedny zmiňované orgie ačkoli každému v kostele říkají NIKDY NESESMILNÍŠ, takže Já to to také vlastně házím do jednoho pytle s politikou, protože celé to další nějaké odvíjení se právě stejně týká toho všeho, že právě proto, byl ČESKÝ KRÁL SVRŽEN Z TRŮNU A NAHRAZEN ČI DOSAZEN NĚKÝM JINÝM dalším...prostě nečechem, když se podíváme na to od základů. Zřejmě mu to tenkrát tzv, OTEC SVATÝ nemohl ospustit, nevím, ale ve lživých spisech se po tom nehodlám pídit. nevím totiž zdas tenkrát to by PIUS či INNOCENC, prostě některý z těch, jenž také preferovali v již tak dávných dobách pornografii ačkoli jistě nebyla takového rázu jako kolikrát v dnešní době.

Samy koneckonců nevíte kam se zařadit, když tak kolikrát tápete nad otázkou, čím či kým jste byly v těch svých životech minulých a sem tam si pomůžete jen nějakou pomůckou v podobě uměle vytvořené aplikace na základě nějakých knih či výpočtech, ovšem kolikrát ne v souladu s vaším vnitřním pocitem a vaší duši čili s vaší osobitosti.

Také mám své instrukce, prostě taková láska v housce...

Takže než se k tomu později postupen času dostaneme, protože ono se zase na jistá citlivá a choulostivá místa nemá prý příliš moc tlačit,bych jen, abyste se necítili opět zahlceni nějakými slovy, protože kdo ví jak kdo může být libovolně zainteresován do jistých věcí starého příběhů, aby jen poznal, přišel ujasnil si některé věci, než se ta celá mozaika slepí každému nějak dohromady, tak si to zase každý může dle libosti rozložit dle svého času, třeba jen aby se nenudil anebo si nějak zabyl čas. Vlastně nejde v podstatě o nic, jen si říkám, že člověk by pořád měl se cítit nějak být v tom centru dění či v srdci času anebo jak to nazvat za ten čas, co se tomu zase věnovat nemůžu. No nic naplat.

Až si někdy říkám: Kdybych Já tak mohl sáhnout pro peníze libovolně jako třeba Ministr Financí ČR Miroslav Kalousek či kdokoli jiný zběhlý a znalý těchto věcí a ne čekat na jednoměsíční příjem...

Jo, to by bylo hnedle jiné kafe... když už se zdá, že i reklamy a jistá témata se semo tamo odvíjí tak nějak v tom blízkém sledu, což jistě kolikrát vnímavému posluchači, který si sem tam naladí tu půlmilionově poslouchané Radio Čas jistě neunikne.

Těžko říct, proč se pořád svět točí kolem peněz a vše je o penězích...nějkoho může napadnout, ale v souvislosti se zdravím a kolikrát tím, že...což by právě mohly preferovat jisté dámy, jenž si vyhlídly pro své pohodlí a bezpečí nějakého toho staršího a rozumného muže již, ve své péči o svého miláčka doma, aby se předešlo případně tomu, že jednoho rána na vás křikne: Ty lásko, mně ti nějak křuplo v zádech, zřejmě červotoč nebo co a Já... a vám to zrovna jelikož jste moc časově vytížené se to nehodí do pácu, abyste mu z lásky k němu udělala nějakou tu masáž či jej vezla k doktorovi anebo si brala paragraf, že z důvodu malého dítěte musíte dnes zůstat doma...vzhledem k tomu, že jsem tak tím životem vypozoroval, že vždy když tak nějak se blíží konec měsíce tak i jiní často si stěžují, že je zrovna moc bolí v zádech a podobně.

Jindy bych o tom se nezmiňoval nevědět tak, jako když třeba Helena Zeťová může předem klidně vědět či tušit, kdo projde v dalším kole ČESKO HLEDÁ SUPERSTAR a kdo si pravděpodobně v dalším kole sbalí svý saky paky a kvůli komu uklízečky ušetří za vodu, protože opět bude každopátečně či každonedělně nebo pondělně podlaha zmáčena slzičkama náctiletých, tak Já vím, že příčiny bolesti v zádech jako je OBLAST KOSTRČE A PÁTEŘE KŘÍŽOVÉ souvisí se STRACHEM Z PENĚZ ČI O PENÍZE A S VĚCMI S TÍM SOUVISEJÍCÍMI Z DŮVODU NEDOSTATKU FINANČÍ PODPORY, kterážto jak víme rok od roku, kdy tak nějak na základě vládních či žoldnéřskcý hokusů pokusů o to, zakopat se v tom co nejhlouběji, že příjmy daleko nepokrývají zcela normální výdaje na životní potřeby a čím dál více lidí je tlačeno k sebevraždám a násilí či si to zařídí nějak po svém třeba jen ve své vlastní dobré víře, že  VĚŘÍM V BĚH ŽIVOTA, O VŠE CO POTŘEBUJI JE VŽDY POSTARÁNO. JSEM V BEZPEČÍ. když člověk si toto může říkat jak chce a kdy chce a často ta realita je jiná a ten pocit je jiný.

A tzv. ten HOUSER či ISCHIAS milé dámy, kteréžto si kolikrát říkáte a Já husa jsem mu na pekáč sedla či To bych byla husa abych to nebrala je vlastně djen důsledkem a příčinou POKRYTECTVÍ. STRACHU Z PENĚZ A Z BUDOUCNOSTI....NEVÍM JAK VY TEDY, ALE JÁ SMĚŘUJI STÁLE KE SVÉMU VYŠŠÍMU DOBRU, KDYŽ MÉ DOBRO JE VŠUDE A VE VŠEM...

Vlastně jsem chtěl říct, že možná také máte sem tam tendenci za ty zprávy třeba odepsat, ale ten čas je tak nějak proti nám, protože zase to nemusím slyšet a podobně, však co si o tom budem povídat...

Prostě tak mne to kolikrát napadá když...

S pozdravem...Karel XIII. - Král Český Poslední

Autor: Martin Vontor | neděle 4.9.2011 17:16 | karma článku: 5,26 | přečteno: 1060x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ a jih Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:02

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Domácí rychlé langoše
Domácí rychlé langoše

Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na cca půl cm a vykrajíme věští kolečka (např. od sklenice).

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...