Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nohama napřed směrem k budoucnosti...(Döch of Time act.35)

..."Ascendent Můj máš tedy naučený,jsem zjistila," povídá Lenka chvíli po obědě "dokonce jsem pochopila i jiné charaktery či věci,mé postavy,ale co ta druhá,ta hlavní stránka." "Nemáš náhodou tak na mysli Tvé znamení Račí?" pozeptala se Já Tvář hudby. "No mám a vůbec jako tak,jak se to vlastně všechno spojuje a co to v tom vlastně je obsaženo." "No tak trochu od všeho něco,nic navíc a také nic méně,sice jsem původně jsem chtěl pokračovat trochu v tom romantickém duchu lásky,ale když jinak nedáš."    

"Vlastně ani nevím,jak bych začal,protože věřím      tomu,že i Ty máš své možnosti a také za ten svůj  život nejenže spoustu různých zkušeností,ale také  známostí či rádoby známých,nevím.Vím jen to,že v  takovém tom lesklém světě se to vždycky hemží i  kdejakou různou havětí,co spíše člověku pije krev a  pak zase kolem sebe musí mít sem tam člověk  nějaké ty dobré duše či anděly anebo prostě zaleze  si často uklidnit dušičku do té své psí boudy,tedy  vlastně tam,od kamaď pochází a kde zanechal své  kořeny,tedy rodiče či dejme tomu své vlastní  nohy,což sice někomu může zcela normálně přijít  jako směšné,ale když vlastně víš to,anebo si  uvědomíš,NOHY NÁS v tom vesmírném spektru  NESOU V ŽIVOTĚ VPŘED že ŽIVOT JE TU PRO  MNE....že STEHNA vlastně znamenají LPĚNÍ NA  TRAUMATECH Z DĚTSTVÍ - S  POCHOPENÍM,VĚDOMÍM a ZNALOSTMI,KTERÉ  MĚLI,DĚLALI TO NEJLEPŠÍ,CO MOHLI,OSVOBOZUJI JE...a že LÝTKA jsou STRACH Z BUDOUCNOSTI.NECHUŤ K POHYBU - S RADOSTÍ A SEBEDŮVĚROU POSTUPUJI VPŘED,NEBOŤ VÍM,ŽE V MÉ BUDOUCNOSTI JE VŠE V POŘÁDKU...ALE VÍCE JE ROZEPSANÉ V TOM STARÉM STORY anebo,protože také jistě si někdy vezmeš nějakou knihu do ruky a čteš si třeba o tom jak SE JENDA S MAŘENOU ZAPOMNĚL NĚKDE V LESE,že HONZÍKOVÁ CESTA JE PLNÁ DĚR A VÝMOLŮ,PROTOŽE TECHNICKÉ SLUŽBY A MINISTERSTVO DOPRAVY UŽ NA NIC NEMAJÍ PENÍZE či že VOJÁK ŠVEJK  poslední národní nasraný hrdina je Nor anebo že sear William Shakespeare a on sám naknec byl jen Jack Sparrow a měl vlastně ještě dvě sestry a proto začal psát dramata a tragikomédie,aby z toho nezblbnul a že nakonec se mu odvděčily tím,že mu do nekonečna připomínají a vyčítají jeho ...

...tedy POBYT pro ty kterým byla souzena pouze nauka jazyka ruského,tak jako Mně v těch ranných letech,kdy to člověk nejvíce potřeboval a různá jiná povinná školní doporučená četba,tak zjistíš,že vlastně od dětství ,protože jako malinkou Tě jistě nosili rádi na rukou a tys nemusela chodit,než zjistili,že už jsi schopná,ale báli se,abys náhodou nehapala a pak namísto lásky Tě vrzli do školky,do školy a jinde,však co s Tebou pořád..přece doba si to žádala,ale všechno se Ti nemuselo zamlouvat,nevím,ale věřím,že ne,protože to by jinak člověk nerebeloval k punku,tak všichni Ti dospěli co tě nějak vedli životem,tak jakoby představuji Tvé nohy.Nepitval bych se v tom tak veřejně necítit na Tvojomojem levém lýtku takovou křeč,o které bych si dovolil tvrdit,že v rámci jistého vztahu k sobě by se teoreticky mohlo jednat o tzv.věkový rozdíl a přístup,tedy křeč protože levá je mužská a pravá je ženská...to jen čistě mezi náma,ale prostě jindy to může znamenat z mého pohledu v jiné situaci,protože třeba se potkáme někde a budeme chtít být spolu,jako zajít na kafe někde a tak různě,jak se to v tom nenormálním světě normálně by mělo slušet a patřit anebo se sejdem kdo ví kde někde u báru,tedy pokud zrovna nebudeš mít nějaký nabitý program a pokecáme konečně o něčem co má smysl anebo by jej mít mohlo.Protože ono odjakživa člověk má zakodóvaný jistý strach či respekt z autority či starších lidí..a třeba se potom bouří a pak se tím věkem vyrovná s tím vším najde si své nějaké okolí kde se cítí dobře,ale žije si v nějakém tom svém zvyku a třeba je to zrovná nezdravé,kdo ví.Já se s tím pral také,zatímco ty ses rvala o něco jiného.prostě též jen kolem same dráhy blesků a podobně.

O nohách je všeobecně dávno známo,že nás tedy nesou životem kupředu a potíže s nima často znamenají obavy z nějakého posunu vpřed nebo odpor k pohybu vpřed určitým jistým směrem.Říká se,že bereme nohy na ramena,vláčíme je za sebou,jsme tichošlápci,máme nohy dřevěné,ploché nohy či stehna plná všeho co jsme v životě nesnášeli.KŘEČOVÉ ŽÍLY znamenají,že jsme ustrnuli v zaměstnání anebo na místě,k němuž n ějak cítíme odpor a že žíly ztrácejí schopnost rozvádět radost. Což vlastně když jsou všichni vděční Tobě za to,co Ty pro ně děláš a šťastní a radostní nemusí znamenat,že tak samo to můžeš prožívat i Ty i když prý....jak jsme to minule probírali,protože pořád je tu otázka,že i to co Tě těší a třeba Tě vnitřně těší,tak stejně tomu tak není,pokud sis někdy neříkala..jak Já k tomu či prostě neutrálně JAK ON/A K TOMU PŘIJDE...čili ZADOSTIUČINĚNÍ.

Já jen prostěkdyby náhodou,tak aby Ti to při nohecu frčelo..jako smeče a tak,pokud jsi nezměnila postoj,protože ono kdo ví ským a proti komu to hraješ anebo jestli se jen díváš,ale třeba ty si své vytančíš vypohybuješ a jiný s tím má problémy,protože jeho život je jiný...čimž bych uzavřel dnešní minikurz zdravovědy a přešel snad ještě k věcem jiným.

"To by mne ale zajímalo potom,jakou literaturu ty čteš." poznamenala Lenka.

"Vlastně už žádnou skoro ale sem tam do ní kouknu,jenže ono tenkrát..protože jsem se tím zabýval patnáct let to taky nebylo tak finančně náročné jako nyní s KALOUSKOVOU VIZI,ŽE VŠECHNO DOBRÉ JEDNOU ZMIZÍ. Takže jsou jako vždy jen dvě možnosti,že buď se člověk vrátí tady a bude to číst a třeba si časem řekne,že i ta cena se rovná tomu,co se zvyšilo dávno časem anebo bude muset investovat více úsilí a hlavně peněz na věci knižní.Starým to moc neříká,ale pro mladé to ponaučení či vklad do budoucna. "

Takže co se Andělské terapie týče,protože jsem asi před rokem měl v plánu ji trochu více rozšiřovat a vlastně protože je to také věc deset,no,už jedenáct let stará na světě,tedy v Americe ano,jen v ČESKU díky politrukům jsou ANDĚLÉ A BŮH buďto TABU anebo mají čtyřietileté bulky či áčka.

Jenomže čas zastavit nelze a tak bohužel anebo bohu dík ČESKÁ ZEMĚ namísto NAMÍSTO TERAPIE ANDĚLSKÉ dostává buďto PRAVÉ ŠVEDSKÉ NEFALŠOVANÉ anebo BOŽSKÉ KAPKY,ale je to v pořádku,protože ČEŠI vždy za málo peněz hodně muziky a vždycky chtěli mít něco extra,takže raka necháme na zítra třeba...až z popela bude Fénix vstávat...

z popela vstanout

tělo jak z kamene

srdce,tváře mají planout

a Já jen...

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 4.8.2011 14:25 | karma článku: 5,81 | přečteno: 889x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...