Meus feminius parlamente... (Döch of Time act.19 )

..."Stejně je to zvláštní,takové vzrušující až nešťastně zoufalé." řekla si Lenka jednoho předevčerejšího dne.Dne...vlastně večer už to byl či spíše noc.měla něco na práci tou dobou v Ostravě,tom městě,asi srdci nejbližším i když za ten čas těch měst různých vystřídala nespočet.Spím,už skoro spím a přitom vím,že nás vlastně dělí jen pár metrů.metrů nebo kilometrů.Prostě pár. Nevím,jen nějak,když je to,dejme tomu ten dar či nedar,protože na jedné straně to něco dává a na druhé straně to může i něco ubírat. "Zvláštní,že bych...ale nechce se mi otravovat anebo..no,nebude to blbý,těžko říct.Copak asi dělá ten,co mi tak dává do těla,taky poslední dobou,však co,když může On,tak mohu i Já,alespoň si možná budeme quit." ještě podotýká neš zavírá oči,ale není to tak,že by snad trpěla samomluvou,to jen myšlenky v hlavě se Jí takto točí. A zavírám oči vlastně Já anebo On? Kdo ví asi jak kdy.každopádně v tom časoději či časosledu na sebe máme místy vliv jistý,že se asi budíme v jeden čas anebo zpozorníme když je třeba je to prostě taková Síla v Nás...i když Tomáš Klus to v té své písni o lásce popsal natolik,že vlastně nemusíme ztrácet čas nějakým tím vysvětlováním dlouhosáhlým...

 

Hops...

snad zahlédl jsem jednou bohyni Ops,
vlasy barvy trávy .
Byla to snad Morana? 
Nejspíš fatá morgána.
V doušku ranní kávy. 
V očích lesk 
či třpytky slávy.
Bože,co jen to jde z té mé hlavy

Procul ex oculis, procul ex mente ?– (Sejde z očí, sejde z mysli.)

Meus feminius parlamente...

(Můj ženský parlamente)

Tedy snad vám to není fuk,ale tedy ještě co znamená ten...

TUK-Přecitlivělost.Často představuje strach a ukazuje potřebu ochrany.Strach může být zástěrkou skryté zloby a neochoty odpouštět.-Chrání mne Boží láska.Stále jsem v bezpečí.Dospívám á přebírám odpovědnost za svůj vlastní život.Odpouštím ostatním a vytvářím si svůj vlastní život jak chci.Jsem v bezpečí.

TUK-BOKY-Kousky tvrdohlavé zloby na rodiče.-Chci odpustit minulé křivdy.Je pro mne bezpečné vyjít ze stínu svých rodičů.

TUK-BŘICHO-Zlost z toho,že mně ostatní tvrdohlavě odmítají dát výživu.-Vyživuji se duševní potravou,snažím se být svobodný a volný.

TUK-PAŽE-Zlost z toho,že mně ostatní nedávají a odmítají tolik lásky,kolik zrovna právě potřebuji.-Vytvářím si kolem sebe tolik lásky,kolik nejen chci,ale také jsem jí hoden.
Asi nic pro chudé a štíhlé a zoufalé...

TUK-STEHNA-Zlost z dětství.Často vztek na otce či nějakou autoritu v rodině,škole apod.-VNÍMÁM TY LIDI JAKO DĚTI VYCHOVÁVÁNÉ BEZ LÁSKY.Snadno jim lze odpustit.Jsme volní.
no v dospělosti to s těmi tuky bude asi jiné,co láska odpouští,většinou život ne.Tedy tak nějak to asi je s tím odpouštěním.

ÚSTA-POTÍŽE-Neměnné názory.Nepřístupná mysl.Tvrdohlavost.Sebestřednos​t.Narcismus.Neschopnost přijímat nové myšlenky.-Vítám nové myšlenky,názory a připravuji se na jejích přijetí a asimilaci. 
ať to asiMiluje:-)

UŠI-představuji schopnost naslouchat.-Snažím se poslouchat a poslouchám s láskou.

ÚNAVA-Vzdor,nuda.Nedostatek lásky a náklonnosti za to,co udělám.-Jsem nadšený/á Životem a naplněný/á energií a entuziasmem(soucitem)Což často milé dámy víte asi jak je to s pány,ale oni kolikrát trpí nedostatkem soucitu od narození,protože mají v hlavách bouráky a mičudu,ale také i jim je třeba soucitu občas i když drsní jsme,to jo:-)Jen ten únavový syndrom odkud se časem bere,když se vše jen stupňuje.

DĚTSKÉ NEMOCI-Víra v špatné společenské normy,pravidla a zákonitosti.Dětinské chování dospělých lidí v jejích okolí.-Toto dítě je pod Boží ochranou.Je obklopeno láskou a žádáme pro něj mentální imunitu.
U dospělých je to jinak,nutný návrat do dětství a zbavit se keců o tom,že je to vše tak,jak nám tvrdili a říkali a také jim říct,že nějaké to Ťuťu ňuňu nesnášíme a ty jejích ruce před oči,nechcem,nechcem šilha

Další příčina šilhavosti je to,že rádi šilháme po druhých a také po tom co mají druzí,zřejmě to chceme také,ale momentálně nemůžem.Naši nám vždycky říkali-Nešilhej po tom,zůstane ti to. no a naše podvědomí to časem velmi rychle vzalo za své a tělo se přizpůsobilo.Jen nevím,zda příčina je chtění nebo závist.

Tak Ti mne napadá,i když vím,že vy ženy s máte s politikou spíš tak trochu E ee ,že ve skutečnosti jsou politikové státu daleko více dlužní než lidé,jen se tu svou vinu snaží svalit na někoho jiného.Dobrá tedy,Královno,prozradím Ti vo co jde,zřejmě jsi zaneprázdněná stále něčím jiným a novým.Chápu.Ale jen se odstraňuji příčiny nemocí a HIV stále.V podstatě.Neboj,Já nejsem pos.Ale jen povedl se jednou malý zázrak i bez doktorů,tak k čemu potom jsou,když jednou pochopíš,že je to vlastně dřív LIDSKÉ ZBOŽNÉ PŘÁNÍ.No a tou jednou je tzv.FLEGMATISMUS a tou LHOSTEJNOST jiných k druhým.Nedostatečný přístup lásky,tím

‎..že lékaři jen svůj přístup a svou zodpovědnost přenechají pilulkám a člověče starej se sám.A tak podobně...no a potom ještě o to,ale to už vše bylo dokladováno..ve vodě,dřív to byl jen bleděmodrý denník zvaný ŽIVOT,víš.Tam jsou všechny ty souvislosti popsány.Nehledě k tomu,že ta kniha je jedinečný způsob,jež nejde dát na papír,jelikož by se ztratily všechny ty smyslné věci.A když ta koukáš,sleduješ ty zprávy,kdyby lékařská věda byla natolik dokonalá,že by si lidé nestěžovali poté...a přitom je vše jen o přístupu a o ničem jiném když...

Primum non nocere. – Především neškodit. (Jedna z klasických zásad mediciny)

Víš,mrzí mne,že jsem Vás Vaše Jasnosti poněkud usadil a zbrzdil Váš spěch,ačkoli na druhé straně si myslím,že to až tolik nevadí.Ono víte,k velkým věcem je třeba jen pár věcí.Mít na své straně lidi,zbraně ale hlavně peníze a změnit směr toku.Založil jsem tudíž Královské konto a věřte,není tak hluboké jako státní kasa.No,snad Vám nad tou zprávou Vaše ženské srdce jásá.No děte,není to krása?

Pravda je mé drahé Q,že na vše se musí jít obezřetně,pomalu,takticky a systematicky.Tedy tak trochu politicky,což nerad,ale prakticky a realisticky.Tudíž chcete-li mít na své straně lid a jejích důvěru či viru ve Vás a Krále,musíte jim něco nabídnout,sami od sebe nepůjdou,to dá rozum.Prvně je třeba poučit se z chyb našich čelních a věřte,že to jde snadno a rychle,jen díky nim.Bůh jim buď pak vděčný.

Pravý Král nikdy z boje neutíká a i přes porážky či nezdary je tady dokud nedocílí svého.Největší zbraní jsou média.Ty lze přesvědčit dvěma způsoby.Ten jeden ukázal ministr obrany,jak bylo zřetelné.Nejtěžší prací je vytvořit opět v lidech zničených politickým systémem důvěru a přesvědčení,že opravdu jde o dobro a blaho země,tudíž i jejích.Pravda,trochu to voní minulostí,ale uznejte,nebylo prec kdysi těch nemocí méně?

Možná tápete prozatím v jinotajích,láska a cit jsou krásné věci na kterých stojí lidské štěstí,přesto když je válka není vhodné těmito věcma ztrácet čas,zas tak hodně.Ale chce to klid jednou řekl Švejk.Pomůže nám stávka,cokoli,co přebolí.Jde jen o to neztrácet čas,ten jsou peníze.

Vy se milá Q zabývatě možná svými tehdejšími nedostatky,ale věřte,že tomu tak není.Není tak těžké kdykoli s něčím začít.A říct si,co je lepší,začít s nulou či pár Kč+ anebo s nějakou tou biličástkou minus?

Věřím pevně v to,že jedna z Vaších přirozených vlastností,Vám tento velice složitý matematický vzorec dokáže rychle překonat a to přesto,že k počtům máte od školy jistý odpor.

Dál jiné věci cestu napoví,jistý národ,jež místo vlasů sem tam nosí listí nebo trávoví.Přes intherneth je to těžký veřejně,protože by se zase jisté důležité věci dozvěděl někdo,kdo by tohoto dobra využil ve svůj a ne náš prospěch.Čas je věčný,hudba povznáší bigbeat je live black metal is death.Podporuj vše co jest živé.

Vždyť je to všechno vlastně k smíchu,stejně ten vládní přístup vede k tomu,že se jednou lidi semknou a potáhnou všichni na Prahu jim tam rozbít huby,tak jako tenkrát na Zikmunda.Všichni totiž volají po spravedlnosti,tak potom Ktož su Boží bojovníci a Zákona Jého když Deus-Rex-Patria Amen a z Nebe vyšleh plamen.

A Deus je vlastně Den,když Carpe Diem je Užívej dne a řekové Dios,s Diem,Dia..římané Deus,Diem,Dia?

V tom jsou totiž Zákony Vesmíru neúprosné když ZLO TVOŘÍ POUZE A ZASE JEN ZLO,pravda,šlo by to i naopak,ale momentálně mi to ještě přijde jako UTOPIE.

"Zvláštní,co my dva všechno nestihneme probrat za tak krátký čas." řekne si Lenka a svět kolem Ní souhlasně pokývá hlavou "Ono to je sice hezký,že si to zopáknem,ale mne stejně zajímá,co tak hodláš dělat tak nějak výhledově a pak mne zajímají ještě takové věci na které bych se tě jistě normálně zeptala,ale přesto je mi to právě přesto všechno takové divné ne-li rovnou trapné,neřku-li."

Hloupá jistě není a dokáže si velice rychle rozpočítat či spočítat anebo přehodnotit jisté důležitosti ačkoliv je nutno vzít možná po jistém uvědomění si jedné ze situací,které snad tohleto všechno vyprovokovaly jistý věkový rozdíl,kterýžto sice vlastně není takový veliký jak se zdá,vzhledem k tomu,že ženský intelekt obvykle překračuje ten mužský o sedm let.Snad proto časem se různé páry rozcházejí a ženy hledají něco jiného a muži také,protože něčeho již mají plné kecky anebo chtějí něco jiného,či je tonějak nenaplňuje vnitřně,těžko říct,ale každý zná takové ty životní zapeklitosti anebo si je jistě dokáže představit či vybavit.

"Nevím co tím přesně máš na mysli?"  pozeptal se básník,mezitím co...

"Mno všechno." poznamenala Lenka.

"Všechno,to jsem si mohl myslet.Vy ženy leni,vážně nedokážete nějak překvapit a když,tak to už fakt stojí za to." odpověděl Jí,načež vlastně narážel na jistý a obvyklý základní kámen úrazu mezi mužem a ženou ve vztazích,kdy jak se říká,že jeden mele o koze,druhý o voze anebo spíše o jistých nekonkrétnostech na jejíchž základě často potom dochází k tomu,že z muže se stavá VŮL a z ženy poněkud jiný druh domácího tvorstva čímž vlastně dochází k jisté degradaci člověka v očích oněch protějšků.

"No prostě ráda bych chtěla mít či potřebovala mít přehled,abych mohla mít alespoň devadesátiprocentní pocit jistoty a nesmuela mít nějaké pochyby či strach,protože zase budu mít strach jiný a tak nepotřebuji mít dvojí ne-li trojí,ale hlavně prostě potřebuji vědět." dodala ke konci rázně.

"No vidíš,tak se mi líbíš." odpověděl.

"Ale nekecej,vůbec nechápu co na mně vidíš." odsekla potěšeně a dodala "Tak co budeš dělat a máš to v pořádku a pak..."

"No jedu do práce,asi na dva dny do čech,takže asi..ale nelekni se,tři dny ani vidu ani slechu."

"Jupíííí." vykřikly Lenčiny oči. " Končeně si najdu čas na kámošky."

"Ale tos mohla klidně i mezitím."

"Však ano,co myslíš."

"No co se mé situation týče,jak bych Ti to jen nastínil.Vlastně ještě rok a možná ani ne a měl bych si konečně užít svých peněz radostně zase."

"No na to jsem se tě zrovna chtěla pozeptat.To víš,ty si tež všechno mastíš na internet,tak se nediv,že Ti do toho kouká kde kdo.Fakt seš hroznej..celej Hroznýš Královský...a syčíš,abys věděl." usmála se.

"Který Tě pomalu jako laňku polyká pěkně od nohou až po Tvou krásnou hlavičku."

"Jo přesně."

"No třeba si to potom můžeš hodit do klipu." usmál se"To jak jsi chtěla vědět,kolik ještě ta,k mám splatit?"

"No ani ne,mne ty Tvý problémy ani tak nezajímaji." řekla uhýbavě,ale v jejích očích se přesto blýskaly jiskérky její zvědavosti.

"Nevím,počítal jsem to,tak asi nějak kolem stodvacetisedmi už jen,to je do roka pryč a možná i dříve.Uvidíme."

Čimž vlastně oba probrali ekonomickou situaci v ČESKU a dále se věnovali svým záležitostem,ačkoliv jistě je či existuje ještě spousta věcí na probrání či spíše možná jen vyjasnění anebo upevnění anebo kdo ví...

"Já jen nevím jak se v tom vyznat." řekla pojednou poněkud trochu vykolejená Lenka.

"Jako v čem?"

"No to co je te´d a co bylo předtím."

"No ono to je pořád stejný vlastně ta podstat,jen se to teď prostě točí a týká všechno Tebe."

"Co?"

"No to meziřádkoví."

"Aha." podotkla s uznalým pochopením a šla se projít někde ven" když už jsem teda v té Ostravě,tak se alespoň kouknu na to,kam ten blázen chodil." a hlavou se Jí honila Lucina...

...nebo Lucka,nevím, každopádně Lucina kdysi,což ani samotná Lenka nevěděla,že ten přítok malý Lučina co teče kolem slezskoostravského hradu se tak kdysi jmenoval,ale kdo ví jestli to náhodou nebude či nemůže mít opět nějaký vliv či spojitost s někým jiným dalším,když ono vlastně v tom duchovním světě,kdy tak rychle postupujeme mimo prostor lidského chápání s ohledem na různé druhy patronství a podobně,protože ono v té andělské terapii či vlastně již postupu existují tzv.ANDĚLÉ PŘÍRODY,víceméně se jedná o zcela přirozené děti či potom osoby dle chování a vnímání a tito Boží andělé strážní obvykle dohlížejí na životní prostředí,rostliny,květiny,zvířata.také obvykle mají či cítí  takovou nutkavou potřebu pomáhatlidem laskavým k Matce Zemi a zvířatům.každý jehož životní cíl se týká životního prostředí nebo zvířat,má obvykle jednoho nebo více andělů přírody či spíše bytosti tak nějak energeticky sblížené,kteří mu pomáhají.ANDĚLÉ PŘÍRODY práva obvykle bývají nazýváni co by-  ELEMENTÁLOVÉ,VÍLY anebo DÉVY....

Autor: Martin Vontor | sobota 23.7.2011 12:50 | karma článku: 4,49 | přečteno: 952x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...