Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Last elevator to the sky... (act 87. gradibus ad caelum)

... Probouzím se. S Tebou, řekl bych či Ty jen okamžiček po mně. Jen malý okamžik po té. " S kým ?" zeptá se jiná. Mně ne, ale slyším Jí či jen jakobych Jí slyšel. " To je zvláštní, No Já jen koukám, odkud se ty slova berou. " říkáš a pak si s kýmsi klevetíš a probíráš to jinou cestou. Bavíš se s tou jinou, jež je zvědavá na to co se dějě, aby si udělala jasno, když včera cosi psala Lištička Lenka na Radio Čas , tuším že to bylo během vzkazů z práce do práce anebo tak nějak. " Zvykej si. " odpovím Ti zase jinou cestou " i Já jsem si musel zvykat, asi jako každý. " ne, neklevetíš jen tak, jak se obvykle klevetilo a ani se klevety neroznáší spíše to co říkalo se, že se klevetí, tak se jen tak trochu klepetí. Typicky den a typické ráno.

Vstávám a po mně  zůstává neustláno. Vařím si kávu, zapnu Radio Čas a jak je mým dávným zvykem, když nenadávám nad budíkem, poslouchám či jen tak vnímám nové zprávy, jež vymysleli či s čím přišli další volové a krávy.

... I wake up. With you, I'd just One moment You and me. Just a moment after that."Who?" asks another. Not for me, but I hear her or just as if I heard it. "That's funny, I just stare Well, from where those words come from." And then say to somebodysaying it another way. Having fun with the other, which is curious about what's going to get made ​​clear yesterday when she wrote something Foxes Lenka on Radio Time, I think it was the messages from work to work or something. "You used to it." Theyanswer back another way "and I had to get used to, like everybody." No, it's not justcommunication, as usually happened, nor to spread gossip rather what was said, that the gossip , so just a little knock. Typically, a typical day in the morning.I get up and for me remains unmade. I cook a cup of coffee, turn on the radio timeand how old is my habit when I am not the evil alarm clock, or just listening to perceivea new report that came up and they came away with more oxen and cows...

Docela jsem rozhozený zprávou tou, že zase někoho nenechává klidným to uhelné podloží pod Beskydy. Vlastně místa, jenž se nás všech tak nějak týká, protože s nim souvisí naše životy. nechápu, proč člověk musí stéle mít tu tendenci do všeho rýpat a ničit jen proto, že nedokáže v rámci těch všech možností využít jiných přírodních zdrojů, jenž by na základě vytvoření energie mohly zcela pořád a nenásilně pracovat třeba tak, jak je to v Norsku, kde vlastně využívají své krajiny i toho, že z ledovce do moře je to kousek a na každém či pod každým anebo skoro každým krásným vodopádem vybudovali malou  vodní elektrárnu zásobující energii nejbližší okolí. Jakoby v Česku nebyly ani řeky, ani zde nevál vítr a ani nesvítilo Slunce, jakoby to byla ta typická měsíční krajina plynoucí se od Karviné po Ostravu. Zlobí mne to, protože vím, že je to jen o lidech a jejich buďto se přizpůsobení se anebo nechtění. O ničem jiném to není.

Možná by snad jen nějaký politik namítl, že by to zase stálo hodně peněz, kterými Česko, jenž se díky přístupu České politiky ve financování vzdělanosti octlo na předposledním místě a podává si ruku se svými bratry ze Slovenska.

Quite the most news I scattered the leaves turn someone's calm under ground CoalBeskydy. Actually the place that all of us sort of concerns as they relate to our lives. I do not understand why one must have the stele tendency to dig and destroyeverything just because they can not in all of the potential use of other naturalresources, which would create the energy to gently and completely still need work, asin Norway, where actually use their land as well as that of the glaciers into the sea andit is a bit on each, or under any or almost every beautiful waterfall built a small hydroelectric power plant supplying energy surroundings. As if in the Czech Republicwere neither river nor wind should not blow there, nor the sun shine, though it was thetypical lunar landscape resulting from the Karviná and Ostrava. I was angry, because I know it's just about people and their adaptation to either or unwanted. About the only thing that it is not. Perhaps maybe just a politician said it would cost a lot of money again, which Czech Republic, who, due to accession of the Czech politics in the financing of educationthemselves on the penultimate place and gives you a hand with their brothers from Slovakia.

Zcela mi to přijde, jako kdybychom se namísto do vyspělé Evropy či Světa spíše chtěli přiblížit už ani ne

tak Absurdistánu, jako spíše Degeneratistánu či Negramotistánu. Nechápu ten postup, zapříčiněný jen přístupem české vlády a lidí v ní, zodpovědných za všeobecné mínění a pohled světa na Českou republiku i když se to hemží spoustou jiných škol na úkor těch předešlých, které ale možná jsou důležitější.

Ono i přefinancování by nebylo tak složité, kdyby... kdyby prostě se dodržely kdyby a nebyl flegmatický přístup, prospěchářství, myslení jen na sebe a svůj prospěch či vlastně vše se odvíjející od státního ani ne tak rozpočtu, jako spíše deficitu, kterýžto ať takový Ministr Financí České Republiky Miroslav Kalousek se snaží sebevíce, až se mu od tužky kouří hrát piškvorky dělat křížky a v té rychlosti zapomínat na kolečka, které se zase budou dělat na volebních lístcích. Podivná to hra, takové pravidla jsme neměli ani ve škole při vyučování, když se nám výklad učitele zdál poněkud nezáživný.

I find it completely, as if, instead of in Western Europe or the World Rather they wanted to approach it not so Absurdistan, or rather Degeneratistan and Negramotistan. I do not understand the process, caused only approach the Czech government and people in it, responsible for the general world view and opinion on the Czech Republiceven though it abounds with many other schools at the expense of the past, but whichperhaps are more important. It even refinancing would not be so difficult, if ... had simply complied with and if notphlegmatic approach, utilitarianism, thinking only of himself and his own benefit or, indeed, everything unfolding from the state, not so much the budget deficit rather; and he let such a Finance Minister Miroslav Kalousek said the Czech Republic is trying no matter how, when he smokes from the pencil to play gomoku crosses and do not forget that speed on wheels, which in turn will make the electoral cards. Strange that a game such rules are not in school or in the classroom when the teacher's explanationto us seemed a bit boring.

Potom také zazněla zpráva o tom pádu letadla s hokejisty Lokomotiv Jaroslavl, ve které se uvádělo, že pád letadla zapříčinil kapitán letadla, když nechal utaženou brzdu. Vlastně je to už druhý pád letadla co vím. nechce se mi příliš věřit tomu, že by za to mohl špatný stav strojů, protože ono kolikrát příčinou je selhání lidského faktoru. O rusech se všeobecně ví, že holdují vodce a pijí ji na české poměry v docela velkém množství a ono u tzv. soukromých společností, jenž jistě vyjdou levněji než běžné používání aerolinek to s těmi kontrolami a dodržování jistých předpisů a norem může být všelijaké. Ono totiž ten kdo zná takový ten hektický svět, kde se kolem něčeho neustále hemží tým a má snad kolikrát jen týden volna v roce, což obvykle u sportovců bývá se nelze divit, že si sem tam někdo přihne a jeden můj známý - horolezec kdysi, když byl na Expedici Kavkaz při jednom setkání po té zcela krásně nastínil, jak to chodí někde ve třech tisících nad mořem mezi ruskými nosiči, když každý večer vlastně požívají své národní pití a že sem tam někdo spadne ze skály a nikoho to nebolí a ani nezajímá, protože život tam nemá žádnou cenu u nich, ale vodka je nad zlato a možná i nad naftu.

Then also came the news about the plane crash with Lokomotiv Yaroslavl hockey players, which indicated that the plane crash caused the plane captain, he had pulledthe brake. Actually, it's already the second plane crash you know. I too want to believe that it could be a bad state of the machines, because many times it is the cause ofhuman failure. The Russians are generally known to revel vodka and drink it on theCzech situation in fairly large quantities, and it called on private companies, whichsurely will come cheaper than regular airlines that use those controls and compliance with certain regulations and standards can be all kinds. It is the one who knows thatsuch a hectic world where something is constantly swarming around the team and is perhaps the only times in a week off, which is usually in athletes is not surprising thatsomeone came here and přihne acquaintance of mine - once the climber, while onexpedition in the Caucasus after a meeting that very nicely outlined how it goessomewhere in the three thousand above the sea level among Russian carriers, whenevery night actually enjoy their national drink here and someone falls down the rocks and nobody hurt, and even interested because life has no value there for them, butvodka is the gold and maybe even the oil.

Vlastně si říkám a žiji v tom, že nikdy žádná nehoda není jenom taková nějaká náhoda, tedy ani to, proč se to děje či proč taková věc je na tom zrovna tak jak je. Vždycky se dá najít důvod a příčina problému a obvykle to chodí tak a věřím, že to každý zná, že když se odtraní původ příčiny, tak se problém vyřeší.

Actually, I say to myself, and I live in the fact that no accident ever is just such acoincidence, that is not why this is happening or why such a thing on it just as it is. I always can find reason and cause of the problem and usually it goes and so I believethat everyone knows that when removing visible cause of the origin, so the problem isresolved.

Stručné zprávy ze života Krále:

Z domova:

Televizor jsme vyřešili s mamkou tak, že jsme přehodili televize a ona kouká přes settobox a Já se zase mohu tedy pro změnu kromě TV Prima, podívat na jakýkoliv televizní program.

Ekonomika:

Pro případný zájem či jen pouhé doplnění informace průběžně mi zbývá zaplatit bankám či  spíše vyplatit se z insolvence už jen něco málo kolem 106.000 Kč a pak. Pravda, stále se mi zdá, že jak tak kolikrát vnímám nějaké ty pocity a zprávy přes Radio Čas , které za dva roky možná lidé posílali a ty slova a ty věty, že při pohledu na stav jistých účtů vše zůstavá mrtvé a nulové, tak mne i přitom, protože stále ještě věřím v nějaké to dobro lidí, a tak si říkám, že někde je jistě nějaký zádrhel, přesto způsobů je mnoho a přitom spojení a vůbec s těmi texty a písněmi, mne tak napadá, že bych zvolal do nebe a řekl jen...

ÓÓÓ HELLIÓSI,

chybí mi cosi...

protože se ty světy tak nějak obrací a spojují různě a každý si za sebou tím životem vláčí nějaké ty nitky.

Mám nové Botasky od obchodníku z dálného Vietnamu, takže mohu snad dá-li Bůh, přát bude štěstí a nezlomí se někde v půli po pár dnech za třista padesát.

Sport a kultůra:

Ta je v topm vlastně obsažená, vzhledem k jistým tělesným pravidelným cvičením během toho času.

Tolik Královské noviny, protože dále letí hodiny...

Brief reports from the life of the King:
From home:
Television has been solved with mum so that we have shifted television and she looksover and I settobox again so I can change except for Prima TV, look at any television program.
Economy:
For any remaining interest or the mere addition of information continuously I pay the bank or rather out of insolvency to pay just a little bit about CZK 106,000. True, it still seems to me that as so many times I see some of those feelings and messages over the radio time, which for two years and maybe people sending you these words and phrases that, when looking at the status ofcertain accounts, all dead and everything remains zero, so I and yet, because they stillbelieve in it some good people, so i think that somewhere is surely a hitch, but there are many ways and yet the connection and not with those lyrics and songs, so i think that i cried out to heaven and just said ...
Hellios OOO,
I miss something ...
because those worlds somehow turns a combine in different ways and everyonebehind the life dragging some of those threads.

I have a new sports shoes from merchants Far Vietnam, so I can hopefully God willing, wishing good luck and will not break somewhere in the middle after a few days for three hundred fifty.
Sport and Culture:
This is actually contained in topm, due to certain physical exercises regularly during that time.
So many Royal newspapers, flying hours since then ...

 

S pozdravem Martin von Torr

alias

Karel XIII. - Král Český Poslední

Panovník

Kingdom Silesian, Moravian and Bohemian


Sincerely, Martin von Torr
alias
Charles XIII. - Last King of Czech
sovereign
Kingdom of Silesian, Bohemian and Moravian


Autor: Martin Vontor | středa 14.9.2011 12:50 | karma článku: 4,01 | přečteno: 496x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ a jih Čech. Mohou být silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:39

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...