Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když beránci skáčí přes klepýtka račí...(Döch of Time act.36)

..."Jak je to vlastně s tou andělskou terapii,mohl bys mi to prozradit?"povídá Lenka"To jo,protože je to důležité a kolikrát tomu lidi nevěnovali svou pozornost a tajy vím,že vlastně astrologie Tě zajímá...ale někdy se jeden může upsat a stejně nic.ne tady,tady je to celkem fuk,zde se slova neztratí a s těmi slovy se neztratí i přání anebo chyby...či touhy a myšlenky typu-kdyby...kdyby a že Já jsem včera...no jeden den to stačilo,ale dneska už mi to schází...zatímco éterem se žene jedna delší písnička,kterou vzápětí stíhá ještě delší a hleď? Pojednou dvě hodiny v háji,ale hlavně že hrají..tedy vlastně jen tak mezi řádky chtěl jsem říct a také tak trochu mimo mísu,že ono je to velmi matoucí a také hodně na nervy i přitom ostatním vědomí,jež nabýváš..ale když ne tak,tak něco přes fejs anebo...i když jen tak stroze,ale pořád si říkám,že inteligent se v tom dokáže pohybovat jako rybka ve vodě..ale časem to dostane jistě plnější obraz a navíc,také máš svou svobodu myslia něco ti to dá či jen doplní a zase navede někam jinam..třeba..nevím...no a jak si to tak čteš,protože vlastně zatímco to čteš až dnes a hlavinka Tvá to zná od včera večera někdy kolem desáté...ale dva listy z javora,jsou dva listy z javora s tím nic nenadělám...

* * * BERAN * * *

(21.3.-20.4.)

Děti zrozené ve znamení Berana se rády věnují velkým a mimořádným projektům,které vyhrávají ocenění a posunují je do popředí.Tyto děti jsou velmi aktivní a věcné.Potřebují být viděny a uznávány pro své schopnosti.jsou to jedinci orientování na ocenění a mají radost z cen.Jejich těla jsou pro ně důležitá a rády se jimi chlubí.Tyto děti se rády věnují sportu,jsou soutěživé,projevují se tělesně a mohou být agresivní(dokonce výbušné),když se hněvají.Pokud chcete,aby byl klid,dejte jim úkoly,kde se mohou fyzicky projevit a řekněte jim,že budou odměněny za soustředění a také za vytrvalost.

Když se nejedná o vfyzickou ani sportovní situaci,která vede k uznání,nejsou vždy ukázněné.Důležitý je pro ně šatník - vyjadřují se prostřednictvím svého oblečení a někdy jím vyjádří i svou lásku k vám.

jejích životní problémy se týkají hlavy.Učte tyto děti pokoře.když porozumí,že jsme všichni stejní,ale jsme na jiné úrovni vědomí,potom pochopí,že soutěž souvisí pouze s nižšími světy.někdy budou vyhrávat a někdy prohrávat,ale pro duši žádná porážka neexistuje,protože vždy máme prospěch,když získáváme životní zkušenosti.Toto je klíč ke zdraví Beranů.

 

 

* * * RAK * * *

(21.6 - 20.7.)

Rak má citlivou a náladovou povahu a je orientován na rodinu.Tito jedinci jsou častěji pohánění svými

pocity než svou mysli.Jsou vytrvalí a neobyčejně ochranářští vůči komukoli,koho považují za svou rodinu.Ctějí pečovat o ostatní a být opečovávání.Miluji jídlo,domácí život,své předky,starožitnosti a historii své rodiny nebo národa.Jsou vlastenci.

Když jsou dětmi,potřebují,aby jim byl dán prostor k prostudování svých pocitů.Vidí širokou škálu problémů a situace hodnotí podle reakcí své rodiny,předků a národa.Musí se vypořádat s kritikou,a proto je nutné,aby se brzy naučily vyrovnat se s problémy,aniž by je braly osobně nebo se cítily ohrožení tím,že budou hodnoceny.

Kvůli jejích citlivé povaze je třeba dobře zvážit,co se budou učit.Reaguji tak,že se stáhnou do sebe a ztichnou;je pro ně těžké nechat určitou věc odejít.problémy a kritika s nimi zůstávají dlouho poté,co učitel vše uzavřel a pokládá za vyřešené.nejlepší je,aby se pokusily zhodnotit své nedostatky.pracujte s nimi na tom,aby se viděly realističtěji.

Raci se musí naučit vyjádřit své pocity a propustit situace,jež jsou minulostí.Pomozte jim,aby měli prospěch z minulosti,ale soustředili se na současnost a měli dlouhodobé cíle do budoucnosti.Naučte je přizpůsobit se.V mnohém mohou pomoci domácí činnosti,včetně vaření - týká se to jak mužů,tak i žen.Voda má na tyto lidi uklidňující vliv,a proto mohou mít radost z plavání(no a kdo neumí plavat anebo se k tomu neměl,tak to má třeba virtuálně:)).Abyste jim pomohli uvolnit se,popřemýšlejte o tom,že jim dáte do pokoje fontánku anebo jim pustíte CD s hudbou,kde je zachycen zvuk vody.

Zdravotní problémy Raků se točí kolem žaludku a procesu trávení.Nikdy by neměli být nuceni jíst,když jsou rozrušení,protože jim to může způsobit nemoc nebo obezitu. Pomoci trávení pomalu zpracováváme potravu do podoby,kterou jsou vyživovány všechny části těla.

Klíč ke zdraví Raků je v přijímání lásky,jež je jim dávána ( to znamená,v uvědomění si,že mají milovat nejprve sami sebe,což v tomto případě ten kozoroží ascendent,když to nepřehání dostateně nahrazuje,řekl bych). Potom ji skrz proces zkoumání,filtrování a uvolňování mohou vrátit ostatním. Pro Raky je zdraví spojeno s pečováním o sebe a potom o ostatní - ne však obráceně.

Převzato z knihy indigové děti & Andělská terapie od Doreen Virtue Ph.D.

Jo kdyby jen Raci tak poslední dobou rokovali.Skutečnost obyvkle bývá jiná,rokuji všichni kolem dokola zatímco Raci se tou dobou spíše dali do stádia meditace a říkají si,že by nemuselo být na škodu se také jendou za život věnovat yoze,alespoň takový obraz jsem měl včera někdy k večeru,když jsem šel spát.

Ono totiž všechno,ty slova jsou založené a postavené na jistých základních věcech a pravidlech a systému Vesmíru a jenstupňováním oněch knih zázračných,díky nimž napomáhají,aby dotyčný jenž mu je to věnováno v sobě nalezl skutečnou hodnotu,ryzí lásku a sebedůvěru...

"Ale to Já sebedůvěry mám na rozdávání." povídá Lenka.

"To Ti věřím,protože na základě toho typicky zakódovaného českého mentálního návyku od kterého se vlastně odvíjí i stav českého národa to bývá tak,že člověk vždy hýří sebedůvěrou tak nějak na okolo a pak to tak vypadá..."

"Jak jako?" zeptala se.

"No že potom si něco vyčítá a je na sebe zlý."

"Jak to myslíš?"

"No že si třeba řekne..vždycky je to tak,když se...tento,no love,však víš."

"No potom ale nemá sebedůvěru,tedy tu zdravou ve všech svých oblastech života a tím zcela zákonitě nemůže být či se cítit stoprocentně šťastně a když,tak jenom na oko."

"No zřejmě na tom něco bude a jak jako tu ROVNOVÁHU zase najít či získat aniž by mne to stálo velké úsilí a takové ty věci kolem toho?"

"Tak ono se říká,že Láska a Čas vyléčí všechno,tak když všechno,tak všechno,potom se říká,že tam kde lékař nemůže,tak tam vstupuje Slunce,krom toho,že vlastně i Hudba je ČARODĚJ,tak jako Láska a smích léčí a myslím si,že co se týče Lásky jako takové,tak to má člověk v sobě tak nějak od přírody,ale jinak ZTRÁTA ROVNOVÁHY znamená či je způsobena ROZTŘÍŠTĚNÝM MYŠLENÍM a NEVYROVNANOSTI - OPĚT BEZPEČNĚ NACHÁZÍM SVŮJ STŘED.PŘIJÍMÁM DOKONALOST SVÉHO ŽIVOTA.VŠECHNO CO SE DĚJE SE DĚJE PRO MNE A JE V POŘÁDKU . "

"Máš na mysli po stránce psychické,že?"

"Jo,kdepak holka,bejvávalo.Dnes i po té fyzické."

"Jak to myslíš?"

"No protože když jsme ty éterické bytosti,jelikož i TY místy či chvílemi cítíš takové vibrace různé a zdají se Ti jiné věci ,jako by ses někdy nakláněla či sis připadala jako šikmá věž v Pise a podobně,když jsme v tom dechu spojení,tak pak je to o světě okolním a jisté životní síly či vysílání síly ostatních lidí.Žen a mužů a víš ono vždycky to bude tak,že člověk než se vyrovná,tak bude chvíli nakloněn na pravo,protože jsou věci,vlastně dávno to znám,že jisté věci mužům prostě trvají pochopit déle..."

"No pokud jestli..." dodala.

"No."

"A hele TY chytráku,jak mi vysvětlíš,že je mi tak nějak vždycky po těle chvíli teplo a chvíli zima,ha?"

"Jednoduše...prostě ono totiž v knihách bys našla,že ZIMNICE znamená MENTÁLNÍ TŘES.TOUHA STÁHNOUT SE DO SEBE  či TVRZENÍ TYPU" NECHTE MNĚ NA POKOJI.NECHTE MNĚ BÝT. a je třeba vědět alespoň,což koneckonců je fakt,že JSEM VŽDY V BEZPEČÍ.JSEM OBKLOPEN/A LÁSKOU.CHRÁNÍ

MNE.VŠECHNO JE V POŘÁDKU. No ale protože takhle v tom víru těch myšlenek jiných a především těch prvotních momentů vnímání,prostě pro některé to jsou to věci nové a tak vždy to někdy nějak s někým myšlenkově či mentálně za třese a když si se mnou,tak vlastně jsi na vrcholu jisté neviditelné duchovní hory a jak jistě víš,vždyť po kopcích lítáš od mala bez tak,tak nahoře to obvykle hodně fouká a někdy je tam zima větší než tam dole někde."

Vlastně jde o to,že současná civilizace a její překotný,jakoby ničímneomezovaný růst zastínily význam síly pozitivního myšlení a smyšlení...pozitivní však neznamená vždy optimistické a naopak optimistické vždy nemusí být pozitivní...Zavalení předmírou mnohdy nadbytečných a neužitečných,tedy pro dotyčnou individualitu skutečně  neužitečných informací a předmětů jsme ztratili mnoho původních vlastností či spíše schopností a znalostí mezi jinými i schopnost umět se vyrovnat ve všech ohledech sám se sebou.

Tak zatím pěkné ráno a Ja jdu kavčit a tak různě zase dneska...

 

 

Autor: Martin Vontor | pátek 5.8.2011 6:59 | karma článku: 5,10 | přečteno: 542x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:08

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Domácí rychlé langoše
Domácí rychlé langoše

Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na cca půl cm a vykrajíme věští kolečka (např. od sklenice).

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...