Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo nekouká na Talentmanii je OUT aneb něco o obrně

Zřejmě nejsem jediným,kdo kouká po večerech na televizní obrazovku a čerpá z toho,co nám poslední dobou naše televizní společnosti nabízí.Síla zvyku,je čtvrtek a chtěl jsem klasicky sledovat další díl Ordinace v růžové zahradě.Neznalý však televizního programu a jelikož u společnosti UPC patřím spíše mezi uživatele nejmenšího balíčku,nemohl jsem si nevybrat z celé té dosavadní nabídky show Talentmania 2010.tedy myslím si,že se to tak jmenuje a zatímco někteří to jistě sledují se zaujetím,tak Já pro změnu spíše z nudy,ale nemohu tvrdit,že mne na tom něco nezaujalo,co by ve mne nevyvolalo jisté emoce.Tedy dnes ,protože vím,že tento pořad bude jistě trvat do chvíle,kdy příjdou vánoce.

Přestože se očekává od soutěžících,že předvedou nedlidské výkony a různé ekvilbristiky,které spíše jedince nadchnou více,než nějaká recitace básní,přesto...

Tak přesto nemohu opomenout odvážné vystoupení jisté dvaadvacetileté dívky z Písku u Jablunkova,shodou okolnosti od nás z kraje,která svým přednesem dojala jak divácké publikum,tak i porotu,která mi svýmy jmény spíše utkvěla v paměti z padesáti procent.

Zřejmě by mne to nedonutilo k psaní,kdyby chvíli předtím nějakou recitátorku třemi červenými políčky neposlali domů.

"Holka,tak to ti asi nevyjde,jsi moc nervózní a s basníčkama toho moc neuděláš.Prostě ty neprojdeš." říkal jsem si,když jsem sledoval,jak ze sebe zcela bez jakéhokoliv přednesu sype sé touhy a přání napsané někde po doma.Umělecký dojem pravda žádný,ale z těch slov bylo jasně poznat,že jde o jisté vnitřní volání či vyjádření toho,co by si zřejmě přála doopravdy.Zdraví a normální život.

SNAD SE STANE ZÁZRAK zaznělo v její jedn básni,z jejího doufání a ono pravda,zázraky se dějí.Sem tam ano,když se chce,když se ví a podobně,tak jako v loni,tak jako předtím,tak jako možná ještě zbývající čtyři roky.Možná,že i dýl,kdo ví,kdo se za dva roky něco naučil.

Nevzalo by mne to vůbec,kdybych nevěděl co vím dnes a také kdyby o tom neměli tušení či nevěděli jiní,které by jistě možna napadlo: Tak pomoz,pokud je to v Tvých silách,když...

Možná to někomu z mých duchovně bližních mohlo blesknout hlavou,ale právě s těmi silami je od jisté doby velký problém.

někteří již asi vědí,že vše záleží především na jistém spojení,ale hlavně je to všechno v mysli.V mysli av nitru:Když se chce,všechno jde a i když mnozi,kteří si to zde přečtou a možná časem budou čísti dále skepticky pokývaji jako bulhaři souhlasně hlavou,že to není možné,tak mně stačí těch pár lidí či bytostí o kterých vím,že si to prostě přečtou.O kterých to vím aniž by zde zanechali jakékoliv stopy,protože vím,že to budou číst a Já to budu odečítat na sobě,zatímco tou dobou si lehnu a budu spát.Vlastně neusnu,protože mne to ještě nepustí do spánku.

Možná se zde tím začnu zabývat později pořádně.Tedy vědecky,ale jak jsem tak koukal na ty oči pala habery, zdeňka trošky a jiných,vyvolalo to ve mně vyšší dávku entuziasmu než je obvyklé.Sledoval jsem ty kamenné tváře,které nevěděly jak se zachovat.Zřejmě opravdu těžké rozhodování a vůbec těžká pozice jak se rohodnout.Publikum mělo jasno.Nakonec tedy postoupila jelikož udělal nějaký dojem.Dojem,spíše to ve všech vzbudilo soucit ,který prostě rozhodl navzdory veškerým normám porotců.

A těch slz....

Napadlo mne,ačkoliv sám to znám,jaké to je,když před očima se někomu promítne spousta různých lidí i individui,kteří se prostě chtějí ukázat a potom žít s těmi pocity či dojmy.Vážně asi nic jednoduchého.

Před očima se objeví kdo ví zač

náhle chvíle smíchu vstřídají pláč

Minutu před tím holka na vozíku

muž,jenž snad provlík by se i klíčovou dírkou

a Já,

raději šel jsem do kuchyně

a zapálil si cigaretu sirkou.

Nemohl jsem se na to dívat,

zřejmě nejsem na to stavěný.

Někdy také nejde mi hrát

a už vůbec ne zpívat,

ale tohle...

to není pro mne vážení.

Tedy prozatím.

Kdo věří v zázrak,jistě se mu stane,leč síla je jen v přítomné chvíli.

Před rokem,i když nebylo to snadné,poznaly to jisté víly,že i po mobilu či po netu dá se něco dělat.

Je to prostě láce,když se zdravím je práce.Ono vždycky se dá zkusit něco nového,ale jeden musí vědět kdy je dosti.

Sotva pochopí to ten kdo neví,co během vteřin děje se v jeho těle a jak reagují jeho kosti.pořádně to ani Já vlstně nevím a jen dedukuji proč a zač...a díky jakým je to myšlenkám.V podstatě stejně by se to psalo pořád o jednom a tom samém,ale kdo necítí a nevnímá,nepochopí.A také mám starch o tom všem psát,tak jako ona jela se strachem do té soutěže,ale dokázala to.Ono stejně totiž pomůže jen silna vlna lásky,možná se k ní dostanou nějak ty slova a třeba bude věřit v to,že ten zázrak se může stát a třeba jí někdo pomůže na základě slov.

V podstatě se jedná pouze o mentální práci se svou mysli,kdy člověk se dokáže povznést nad společneské předsudy a normy.A přesvědčit sám sebe o tom,že dokonale ovládá své vlastní tělo.

Všechno se dá zmáknout,stačí jen chtít a tělo se přizpůsobí,tak jako se přizpůsobuje po celý život tomu,co mu člověk dává.především těch mentálních věcí a tomu čemu se věnuje či vydává více energie.jestli strachu,kontrole anebo lásce a svolnostia tak různě a to i proto,že kolikráte to člověk dělá i podvědomě či spíše nevědomě.

Možná někomu to opravdu zdá se býti nemožné,ale je to prostě jen relativní situace ve které se člověk může nacházet chvíli anebo pořád,podle toho jak chce on sám.ZBAVUJI SE SVÉHO MENTÁLNÍHO NÁVYKU,KTERÝ MI ZPŮSOBUJE TUTO PRO MNE VELMI NEPŘÍJEMNOU SITUACI.MÁM SE RÁD/A JSEM SE SEBOU SPOKOJENÝ/Á. Říkat si jiné věci,třeba MÉ TĚLO JE ZDRAVÉ A DOKONALE A VYVÁŽENĚ SE POHYBUJE. a mělo by to tvrdit i okolí.stejně jako si člověk,jterý si o sobě či druzí o něm začnou tvrdit jednou,že je tlustý či slušněji plnoštíhlý,tak tomu uvěří a je plnoštihlý.Kolikráte to uvádí,píše o sobě a tělo se mu takto odvděčuje.

Jsou knihy,které učí lidi v zoufalých situacích uzdravit se sama a pak...pak je to jen o touze a touha je chtít...

.

nechám to rozepsané či otevřené,trochu stroze,protože lidé nemají rádi moc dlouhé či zdlouhavé čtení,ale potom to zase jen odpor něco číst a pak je bolí či pobolívají oči...jen proto,že prostě nechtěji to číst,není to můj problém,že jsme nečtený...také zde mohu napsat jen pár slov...ale když vím,že jen z jistých opů se může objevit svět plný zázraků,ale ty opaky to už si jedinec misí...prostě každý strůjcem svého štěstí...pravda OSUD NEZNÁ SLITOVÁNÍ...ne, nečekám,že tím pádem se nekdo slituje nad OSUDEM,případně se tomu spíše snažím vyvarovat.netvrdím,že by se to nedalo příjmout,ale....s bílou magií se musí holt jinak zacházet,než si lidé myslí.

Přád totiž přemýšlím nad tím,jak to vlastně psát a všechno dohromady dát...PEOPLE NEED LOVE,psala mi jednou Eva ačkoli mi říkala,že její slova nemám nikde dávat.Přála si to a tak to plně respektuji navzdory jejímu možnému chtění o kterém třeba nevím.nevíma nemohu vědět,prostě nevím nic co se mi neřekne abych věděl a na to abych si něco domýšlel už se mi nechce zbytečně trávit čas tím plýtváním energie a navícono ani láskou se nemá zbytečně plýtvat,pak to prostě ztrácí sílu a ty věci jiné.

Raději volím roli blbce než toho,kdo by si to se sv sobě vlastní inteligenci mohl uvědomit,prostě bez akce není reakce.Tak zase někdy příště a mějte se tedy hezky:) a snad někdy náodobně.

...to be continued

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 2.9.2010 22:54 | karma článku: 6,18 | přečteno: 1264x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...