Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsou zemětřesení jen souhrou náhod?...(act 62. gradibus ad caelum)

...Jistě mnohého z nás zasáhla nějak zpráva o nedávných zemětřeseních v USA, Japonsku a v nekonečné řadě i u nás v Česku, konkrétně na Chebsku, kde v údobí tří posledních let bylo zaznamenáno tuším dvakrát či třikrát, ačkoliv ne v takové síle, jako právě v tzv. Novém Světě či mořských zemích. Někde jsou na to zvyklí a vlastně to berou jako samozřejmost a jinde ne. Bodejť by také ano, když člověk vynakládá nějaké to přemírné úsilí do něčeho a potom mu to Příroda zničí či vezme. A tak si pokládám otázku, zda-li je tomu opravdu tak a může za to právě ta příroda, která se buďto jakoby mstí za to, že člověk se k ní díky své průmyslové honbě za mamonstvím tak trochu lidi převychovat či respektive jim srazit ten pověstný hřebínek či jen si za to člověk může sám, jako že tedy může, a příroda, jíž jsme vlastně všichni součástí a kterou pokud ji vytvořil Bůh, jenž tedy všechny miluje a je šťastne ze svého díla, protože Bůh je jen PRAVDA a LÁSKA a tedy vlastně s tím související dobro, které jistě nedovolí tomu v rámci té vesmírné energie, aby se něco kazilo a podobně.

 

Pravda, ono opravdu se někdy a někde může stát to, že     se  žhavé zemské jádro setká s chladivým vodním      elementem a v rámci nám všem známým reakcím ve  spojení vody a ohně může dojít k nějakým  nepředvidatelným efektům, jež jsou v podstatě jen  důsledkem vytvořených energetických tlakových vln.

Je snad zájem Boha zničit tuto planetu či zemi, jež prý  kdysi byla tím pověstným rájem? nenávidí nás Bůh natolik,  že to tak chce? Že se prostě ten bělovousý nebeský  stařeček jednou krásně probudil ve své nebeské postýlce  a možná vstanul levou nohou, nemohl si potáhnout ze své  nikdy nevyhasinající dýmky a s ještě pořádně  nerozlepenými zraky jednoho rána vykřikl: " Zatraceně,  kde mi ti haranti zase zašantročili mé měkké bačkůrky  !!! Zatrápená cháska lidská, už toho mám dost, těch  jejích naschválností. Nastal čas, abych se už na to  konečně pořádně podíval. To je jen samé...Můj milý  Bože,Pánbíčku na Nebíčku a podobné ty jejích  motlidbičky,glosky a to jako tady v těch mokrých a  studených mracích mám ve svém věku šmatlat bosky? No podívejme se na násosky... "

Tedy ono, pokud má se vycházet z jednoho Zákona Vesmíru, že NIKDY NIC SE NEDĚJE JENOM TAK A ŽE NEHODY NEJSOU NÁHODY, tak vše, i když jistě polemik bude opět mnoho, vzniká vyvoláním nějaké energetické tlakové vlny, kterážto prostě v rámci ZÁKONŮ AKCE A REAKCE či  PŘÍČINY A NÁSLEDKU, máme-li zajít do důsledků, spustí jistý řetězec fyzických či metafyzických zákonů.

" No proti přírode jsme holt malí páni. " jistě po případném přečtení jako obvykle lhostejně a pokrytecky či flegmaticky mávnou právě ti oni jistí páni, jež kolikrát na základě svých možností právě mohou udělat něco proto, ale namísto toho se stále zabývají jen zvyšováním poplatků a neúnosných daní. A tak spíše jim, než vílám a andělům či drakům obvyklým píši tohoto typu...

Na základě této jisté polemiky či jen pouhé dedukce si  říkám, že chceš-li či toužíš-li odsranit reakci, tak zastav akci,  snad už jen v tom smyslu, že myšlenky ovlivňují veškeré to  dění a ty lidské životy, jelikož i ony jsou jistou energií a když  se tedy nic neděje náhodou, a za vším lze najít konkrétní  osobu či lidského jedince, tak se vlastně dá na základě  domluvy či jednání a dodržení domluveného slova, dojít k  tomu, aby se akce zastavila. je to stejné jako když žena  doma řekne: Pokud se budeš stále tahat s těmi svými  kumpány či chlastat a nebudeš o mne jevit zájem, tak s  Tebou končím a netvrď mi, že Ti na mně záleží a že  mně máš rád. ještě jednou a balím kufry,beru děti,  stěhuji se k mamince anebo letím někam třeba do  Turecka !!! " Obvykla to dennodenní slýchavaná ultimata či  tzv. ŠACH-MATY, kteréžto tak nějak se i co se lásky a citů  týče poslední dobou se honí nejenom Lenčinou hlavou,  jelikož ono prostě na základě svých vlastních pocitů k tomu  dojde každý, že jedině Král smí dávat ultimatum, jelikož  jedině on má to právo VETA, jelikož jeho VETO nelze tak,  jako to Prezidentovo přehlasovat na základě toho, že zrovna tohleto nám nejde pod nos či pod fousy.

Vlastně proto, že vše je jen na základě dvou energií Jin a Jang, tedy bílá - ta ženská nebo dobra a černá - čili mužská anebo zla. Bůh anebo Ďábel. Nebe nebo Peklo. Světlo nebo Tma. ačkoliv kdo ví, že vlastně pravé originální barvy těchto energií jsou MODRÁ A ČERVENÁ, ŽÍLY A TEPNY, ŽENA A MUŽ, CHLAD A TEPLO, ZIMA, MRÁZ versus TEPLO A HIC ČI VŠECHNO NEBO NIC apodobně VODA A OHEŇ a nakonec jen bílá čili vzduch anebo černá, tedy kouř, krom toho, když pálíme listí anebo tabák, což je také listi, kdy dým je modrý, protože svět či život se skládá z pestrosti barev, když vlastně každého sen, je rovnováha.

Vlastně se tím chci vrátit k tomu, co jsem zde před časem psal, tedy k jistému filmu, kterýžto je také sledovat několikrát. snad jen proto, že paměť či mozek člověka není schopen napoprvé zachytit jisté skryté věci a detaily, uvědomit si plně všechny věci či prozkoumat jiné skryté jinotaje k filmu TENKÁ ČERVENÁ LINIE, v němž jsou krásně znázorněny vekeré ty protiklady světa a věci o tzv. Bohu a jež zavádí k myšlenkám nad světem.

Přece jistou dobu spousta lidí pomalu, ale jistě ví, že se v životě děje pouze to, čemu sám věří anebo se stávají situace, které skrývá jejich vlastní skryté podvědomí.

Věřím tomu, že asi sousta lidí tento film neviděla, ženy proto, že jsou jinak zaměřeny a kolikrát je nějaké akční a válečné debiloviny nezajímají a přitom samy v sobě někde mají zakódované něco, co se týká pudu přežití a starosti o budoucno potomství, pokud zrovna se nehoní někde za jinýmy barvami v podobě laku na nehty či toho, že zrovna v babinci či cukrárně anebo dámském časopise nepsali něco o tom, že zrovna před chvíli mi volala kámoška, že kupříkladu v QUELLE mají bezva halenku a takovou barvu a že to zrovna prodávají levněji v tom a tom boutique a honem to musím mít.

Ono uvést příklad názorný se dá kdykoli a nakomkoliv i když těžko potom, kdyžs e to týká osobních věcí, tedy těch nej nej nejintimnějších, kteréžto zrovna nejsou ty nám tolikrát sexuální přitažlivé partie, ale především mozek.

Takže pro názorný příklad na chviličku,

opět vypůjčím si sebe a třeba z toho lidského osudí, vylovím opět Vojničku,

kterážto zrovna vegetí někde na Krétě a užívá si svých posledních dní a s tím svým ryze račím citlivým způsobem dává sbohem svému pokoji, oblíbeným jídlům, všem těm zvukům a podobně a v podobě svých grafitti na zeď čmárá své pocity, či jak to prožívá.

Proč? možná jen dejme tomu proto, že zrovna celé to dějství se jeví tak, že tam kde je či kde se momentálně nachází Vladivojna La Chia , tak se mi zdá, že to tam prostě žije, tedy do chvíle kdy už Vladivojna La Chia není.

Pravda, prožívá to až moc citlivě pod tím svým krunýřem drsně životem prošlé holky z Dark-City, která se jeden den na něco těší, druhý den Jí něco deprimuje a nejeden touhletou dobou, obzvláště v jejím okolí, protože věřím spíše tomu, že kolikrát i o Ní se říkalo v kuloárech: No, čert se v ní vyznej.

LÁSKA...LÁSKA ANEBO STRACH?...dvě věci,které vlastně člověka ovlivňují a je logické, že v jistých věcech mají ženy více strachu nežli miži, ale v jiných je to zase naopaka ono jde jen o to, že vlastně na základě emocionálního vnímání, slova vyvolávají další emoce a pocity. Což je sice zcela normální, kdyby se nevědělo, že vlastně jeden druhému můžeme jakkoli ovlivnit jeho den, když vlastně si sama vytesala na svou cihlovou zídku z bílého mramoru svůj epitaf.

Potom si jen tak přiletí černý havran a či nějaký ten pitomý anděl posledního soudu či cokoli o čem ona ví, že má vyšší význam a zakrákorá ji tam či ještě více přihnojí toho černého negativismu, která se v ní skrývá jako třeba: Poslední den...poslední večeř...svůj epitaf, který vyvolá to, že zrovna musím plout a co když se loďička potopí a nebo letadýlko spadne či cokoli jiného se může stát anebo přihodit po cestách a tak si kouzelnými slovíčky vymýšlí motlidbičku: Lodičko moje milá, dovez mne v pořádku ku břehu, víš, protože jaksi jsem se více věnovala úplně něčemu jinému a mám ještě ..vždyť Já toho ještě toliko chci...

Nikdo to nechce a každý chce, aby se dotyčnému nic zlého nepřihodilo a nepřineslo to další starosti a smutek...vždyť přece základem všeho je věřit v sebe a v to,že JSEM V BEZPEČÍ A CÍTÍM SE V BEZPEČNĚ A VŠE JE V POŘÁDKU, TAKŽE SE NIC NEMŮŽE STÁT I KDYŽ ČLOVĚK MÍNÍ A BŮH ČI ŽIVOT MĚNÍ, JAK SE ŘÍKÁ...což vlastně pod bílým pláštěm či oděvem, jež si nosí ve svých představách či snech, kdy vystupuje z letadla po příletu a pomalu sestupuje těmi schody a sleduje okolí svýmy zraky zpoza slunečních brýlí, přesně tak , jak se to děje, když zrovna Madona si přihasí do prahy či jiné slavné mnohé idoly a na chvíli zblázní určitou skupinu lidí, kolik lidí ji vítá, než ji někdo řekne: Slečno, nenechala jste si zde náhodou své zavazadlo?

Tedy poněkud jsem sice odbočil od důležitějšího tématu, které se vlastně týká toho, že SVĚT JE OPRAVDU JEN KULATEJ KOPACÍ MÍČ, do kterého si každý kope jak chce, jen aby se cítil jako "Božský" Diégo Armando Maradona.

A protože je svět kulatý a má kolem sebe, jak všichni jistě víme pevný obal, něco jako když vlastně harajeme sqash s tím malým míčkem o stěny, tak nějak je to i s tím...

Tak se zabývám nad tím, proč po vlně tsunami, která zasáhla Japonsko a případné jaderné elektrárny, kde se pojednou z ničeho nic objevila o tzv. pozdější zemětřesení. Je to náhoda snad? Má to tak být? Chvíli snad ano, než se pohnuté zemské desky opět dají do klidu.

Anebo to je tak, protože červená je spojená více s komunismem a modrá s demokracii či kapitalismem, že se někde pořád někdo záměrně snaží vyvinout jisté tlaky. Když se ví, že vlastně v jistý čas je zemětřesení v USA o síle 5,6 stupňů Richterovy stupnice, o pár dní zanamenáno poblíž v Japonsku poněkud nižší a v konečné řadě i v Česku cítíme slabé chvění. Tedy slabé v porovnání s tím prvotním.

To že existuje dnes mnoho vědeckých zjištění, které dokáží vysvětlit či dohalit i to, co ve skutečnosti bývá často TABU, jelikož technika letí kupředu a všeobecný zájem celosvětový je žít v Míru, tak přesto se sem tam dočteme, že tzv. jaderné podzemní výbuchy provádí američané na západě a severokorejci na východě. Kdy? To přeně nevíme, ale poznáváme to tedy podle těch otřesů a asi se to neděje jen tak automaticky.

Tak jako i to, že když jsme se učili v zeměpise tzv. geologii a kde nám bylo předkládáno, že v místech či lokalitách, v nichž se nachází černé uhlí je zemská vrstva nejpevnější s neobvykle tyto jevy přírody nevyskytují, což o chebsku se říci nedá, jelikož mám pocit, zda- li někde v tom blízkém okolí se zrovna nenacházejí ty vyhaslé sopky či jiné přírodnosti a na základě pravidel nárazu, kdy třeba tak, jak to chodí u srážky vlaků či najetí na stojicí vozidlo rychlostí vyšší než 5 km/h, jelikož toto ještě tzv. narážecí ústrojí z kovu je schopno snést a při překročení oné rychlosti, která síly násobí se jedná o tzv nepřiměřené zacházení se obvykle kontroluje dalších 5 až deset vagónů v řadě, jelikož přenosem síly se několikrát dokázalo, že kupodivu vozidlo do nějž bylo naraženo to přešlo bez úhony a výseledek se objevil až někde jinde, stejně tak jako když jsem jednou spadl na kolem na pravou stranu a normálně jsem si myslel,že vlastně budu mít pohmožděno celou pravou část těla, tak silou odrazu to k mému překvapení odensla ta levá na níž jsem nespadl.

A tak podobně je to i s energii vyvolané umělou tlakovou vlnou podzemního výbuchu, který vlastně vznikl na základě přípravy a především myšlenkové touhy něco zkusit v nějaké té lidské hlavě a které se potom nějak odrážejí od zemské kůry, vždyť když si porovnám americkou pevninu jako kdyby byla z materiálů z nějž se dělá třeba nástěnka či něco, do čeho se píchá a vpichuje či do ní něco postupem času zasahuje, tak každý ví, že i když se řekne: No jo, ZUB ČASU... tak se to vydrolí a tak to zřejmě je i s jistou zeminou, nehlkedě k tomu, že i díky dešťům se hlina napije a místo krásného rovného Masarykova náměstíl, díky tzv." šetření " a levnému čínskému dláždění můžeme opět pomalu chlubit pahorkatinou a třeba se jednou vyrovnáme náměstí v Trutnově, protože se říká, že KDO ŠETŘÍ, MÁ ZA TŘI... roky prd, dodal bych.

Kolikrát světem kolují jstá proroctví, nad kterými ti jež nevěří v jisté předpovědi mávnou asketicky či ateisticky rukou, ale potom se to stane, vyplní na základě něčeho. Nějakého konání či činění, tak jako že se jedno zvedne hladina oceánu a Amerika bude na místo za velkou louži v louži a ní pak díky Archimédovu zákonu Londýn a vlastně vše co se zdá být jako vnuknutí, ale přitom se to dá zcela matematicky vydedukovat do nejniternnějších přesností.

Na základě vnuknutí, kteréžto je také jen nějakým přenosem jistých dávných infromací ve spojení s tzv. vyšší civilizaci či jen energii....

Nejhorší na tom je, že jak to bývá zvykem, tak koho se to netýká, tak mu to nic neříká a tak co by se staral,aby něco udělal proto, aby tak nemuselo být a mohlo být jinak, ale ono potom se to nějak stane a z pěšáků rázem jsou generálové anebo zase jen další a

další se budou na to ptát

jak jen, jak...

Martin von Torr č. k. v. k.

Autor: Martin Vontor | pátek 26.8.2011 13:14 | karma článku: 6,66 | přečteno: 1353x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...