Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jos joku ohjaa hengitystä (act 119. g. ad c.)

... Sanoa !!! ... Kun sanot, niin sanoa. Vaikka ei tiedä kenelle, mutta ehkä tuntea jopa parempi olisi parempi ei pidä sekoittaa.... Dál budu psát česky, ale ono naštěstí stejně funguje technika tak, že se vše dá přeložit do rodných a přirozených jazyků, tedy těch dejme tomu mateřských, protože i Já jsem zjistil, že když si nějaký svůj starý příběh překládám do angličtiny, to aby Ona s tím neměla toliko práce či spíše, pořád je v tom skrytá právě ta energie dechu a všech těch věcí kolem toho ať se to týká léčivé energie lásky a těch dalších věcí jenž námi proudí, tak náhodou když zapomenu přehodit jazyk a v komunikaci s těmi, kam vede srdce mé od mála, tedy k těm svým severským kořenům jsem zjistil, že méně práce s finštinou než s angličtinou. Zřejmě je to tím, že angličtiná je, jak by to řekl svým způsobem náš prozatimní prezident Václav Klaus , než na základě dalších postupů českých politiků v rámci dosazování jistých pro ně vyhodných lidí na jistá místa se země Česká a Královstsví mé stane spícím: Že angličtina je velmi, ale velmi tvrdý jazyk, a že se vůbec, ale vůbec nedá ohýbat. To protože Zemi má vždy reprezentovat osoba s ní nějak spjatá a navíc Prezident je funkce nestranická či spíše nadstranická což znamená, že by neměla nadržovat jistým stranám.

Tedy zamýšlel jsem se nad tou vhodností těch kandidátů na ten dejme tomu vzácný úřad a především

nad tím, proč asi volí ti podřízení i když ono Premiér je více než Prezident co se pravomocí skutečných a ovlivňujících životy v zemi týká daleko autoritativnější funkce či má větší dopad.

Prezident je již tak trochu mimo hru tu hlavní.

Ale pořád, je to o tom, kdo je hlavou v zemi, podle níž se řídí celý chod i když ono to někteří nevidí a tak spíše jsem se svým prostým a primitivním okem podíval na vhodnost jistých kandidátů a to i přesto, že jsem Jí psal o tom, že dále se s ní budu bavit buď jako Bůh anebo jako Král či normální obyčejný pěšák a věřím tomu, že i když to nejde poznat, tak jejímu zájmu o věci a dění nové to neuniká, což dobře, protože ono král je vždy spjatý se svou zemí a Královna měla by býti také i když podle posledních informací si říkala, když germánsko-keltské kmeny opustily před skoro dvoutisíci léty českou zemi, že by se měla vrátit.

Dle mého nemůže být prezident ani jeden z kandidátů, protože ač vzdělaný a protřelý všemi těmi úlisnými mocenskými praktikami za údobí posledních dvaceti let se v lecčems vyzná, tak vždy Karel XIII. - Král Český Poslední, který je tím nejvyšším kritikem už jen proto, že když má hudba tvář, tak...

Protože ono se říkat, že vláda patří tomu, kdo ovládá čas a tak když on aikaa sám a ona s ním, tak co už s tímn. nějak se člověk musí nad tím na chvíli pozatsavit a říct si, jak žít dál a co dělat a On vnímat ty věci tak, že nepřemýšlet nad tím co bude zítra, protože on vědět, že on když se probudit, tak ona se po chvíli třeba probudit s ním anebo i naopak. On spíše toto jí vysvětlit. On by jí to napsal i do e-mailu, tak jak jiní to chtít, ale on zatím jej nemít a navíc, on tady zjistit že nebýt sám a ani Ona kdo ty věci takto prožívat, to když oni přemístit se od vyšší úrovně vnímání života a prožitků a on Jí nemást, jak ona o tom pochybovat, on jí přímo a průzračně tak, jak jeho bůh jej vést Jí to říct a Ona sama vědět a usoudit co ano jako fakt a co ne, ale stejně i ona pomalu přijít na více věcí, že být tak, jak On o tom Jí psát, tak jako jiní tady...U nás se říká Můj dům (byt ) Můj Hrad..a tak tady máme různé hrady.

...se na tyto věci dívá jinak, protože i když Václav Klaus - co by uznávaný euroskeptik, kterému se také v některých věcech pomalu dává za pravdu, když ostře zkritizoval řecké dění v Evropské Unii, což při nedělním sledování pořadu Otázky Václava Moravce konstatovala i slovenka Iveta Radič, že stejně nevede jiná cesta než najet na tzv. severský či skandinávský model.

Tak nechápu na tom, proč tak neudělat oni dávno, když to všechno vědět a být předem jasné a nezařídit se podle toho už předtím.

Samozřejmě, že ono zase by bylo kolem plno polemiky, že vše být hodně složité a plno práce kolem všeho, ale on si říkat, že když je jednoduché a rychlé něco ukrást, někde se napakovat rychle na provizích tak jít všechno stejně. Pořád stejné úsilí do toho člověk vkládat a zbytek, když tomu tak nebýt je jen o tom, že se jim nechtít a tak potom se nelze divit, že věci být tak, jak být.

Pořád je to stejné jako  když chtít jít přímo do  Finska a bát se moře tak  obejít přes Rusko anebo  obletět celý svět přes  Ameriku, když každý  vědět, že čas hraje  významnou roli ve všem.

On Jí říct: On se kdysi  procházet po Norsku a jej  tam hodně překvapit ty  věci, že i když na hlavním  nádraží v hlavním městě  Oslo se to hemžit  narkomany, i když člověk  tam při sezení v parku na  lavičce muset dát pozor,  aby si nebodnout jehlu z  injekční stříkačky aby se  neumývat se v kašně kde  si předtím narkoman čistit  své nádobí, když on  sedět na zemi na nádraží  při cestě zpět a čekat  šest hodin na vlak, a potom raději, když vidět jak před nim padat na zem chodící lidi, raději se svými kamarády sednout na vlak regionální dopravy a jet do nějakého malého města ve Švédsku počkat na ten euronight a raději se uložit pod mostem na ty čtyři hodiny protože čekárna ještě zavřená a venku pršet a raději být kontrolován švédskou policii a pobavit se s ní zcela normálně o věcech jak být i když lámanou angličtinou, tak přesto jej milé překvapit to, že před Norskou bankou být spousta nezamčených jízdních kol - bicyklů a lidi kolem nich chodit a nikoho to nezajímat a ani si nevšímnout. On si tehdy a to je hodně let řekl: No, kdyby tak bylo v Česku. Tak jeho názor i na věc, jak on být v Norsku a dozvědět se o národním zvyku ohledně státní vlajky, a porovnávat ty rozdíly mezi severem a jihem a o středu nemluvit, protože to křižovatka všeho.

On jí říct ty rozdíly, které on zjistit:

On se dozvědět, že když Nor doma, tak pověsit vlajku na stožár i jeho napadnout, že to z českého pohledu být velmi nebezpečné, protože být tak v čeeku, kdy odejít z domu a sundat vlajku, tak přijít a automaticky znovu zařídit byt, opravit okno, dveře, protože zde být velmi všímavý druh člověka a především velice všetečný, že nic nenechat na pokoji a vůbec se neřídit tím, že co nebýt mé, tak potom mi nic nebýt. On nevěět, proč češi všechno chtít a všude se cpát, odkud ten mentální návyk oni pořád brát? On začal se tehdy ptát.

Prostě on jiná nátura.

Pak on vidět, jak tam normálně přístupné kostely i když malé, ale krásně vyzdobené a on si říkat, no v česku tak nemůže být, protože kdyby tak bylo, zůstaly by jenom holé zdi a všechny ty starožitné krásné věci skončit v Německu, jako všechno co čechům chybět dnes od dob druhé světové války. Od té doby coo česká měna, tedy koruna se snížit jen na základě příkazu, že má být podřízená něměcké marce, tedy řišské marce, aby řišský peníz měl svou nadřazenost a po válce už to nikdo nikdy nevrátit zpět,když se všichni tak snažit škody napravovat a česká politika toto vůbec neřešit takové věci, kašlat na to ono a raději dělat otroky ze sebe dál a pracovat tak, jak Brusel jim diktovat.

On však protestant i když v této zemi se to potírat často, protože zde být zaveden jiný systém či vlastně češi o takových věcech vědět jen proto, že to tak v televizních zprávách být.

On také zjistit, že když psát v česku finsky, tak více s lidmi komunikovat než když psát česky, tak on přijít na to, že češi asi více umět finsky a rozumět tomu, že když se na ně hovořit jejích řečí a on se ptát proč?

Zřejmě za to moci škola od jisté doby, kdy každý se učit více cizí jazyk a pak podle písma on poznat, že oni ani neumět pořádně psát česky, ale kritizovat oni umět, to jim jít.

On se učit pouze v životě česky a rusky a zbytek jen tak co odněkud pochytit, ale on Jí říct tak ty věci co asi dál, protože jak s ním spojená je energeticky jeho země a jeho lid, tak s Ní to asi také tak být a on vědět, že možná když Ona cítit lásku tak třeba koukat na tenis a fandit čechu tak jako on finským a podobně, to tak v lásce už prostě být, že lidé se přízpůsobovat, ale on vědět, že jí více zajímat ty věci životní, aby ona získala zdravý pohled na věc, případně i její matka a podobně, že když vztah, tak se lidi ovlivňovat navzájem, jen tady v to stavu to být jiné, něco více, než jiní to chápat a tak on se nezlobit na to, když oni to nechápat, když to být jen mezi nimi, ale vědět, že Jí zajímají především i ty věci královské mimo ty energetické, kdy ona cítit na duši a v těle teplo a mráz a tak různě, protože o tom to především být :-)

Jedním z příštích kandidátů na post Prezidenta, protože pořád je to o tom, jak hovořila Sibylla o zemi české, že to dění bude až bude vládnout poslední z Václavů a kdy do země přijde mladý Král a tak ty věci prostě nyní být a dít se, je Karel von Schwarzenberg známá to tvář koneckonců.

On sice kníže příjmout tuto nabídku, ale Král se ptát proč tomu tak i zkoumat to dál svým orlím zrakem, protože již delší čas tady...

...protože ono již ve světě všeobecně ví se, že kníže již příliš starý a více vzhledem ke svému věku spát než pracovat a jen tak něco komentovat či vyjádřit svůj názor.

A ono Václav Klaus přeci jen ještě, což když to bude číst, tak věřím, že mu to spíše zalichotí, ale ty věci prostě tak, sem tam něco odmítnul či vrátil, ale až bude kníže mít nejvyšší úřadm tak to tady bude jak ve spícím království, což samozřejmě nahrává jen politickým banditům, protože ono když on bude spát, tak jiný za něho bude podepisovat a tak podobně, potom k čemu takový prezident.

Samozřejmě že politickýmn gaunerům, kteří mají lví podíl a vlastně lev je jak finským tak i českým

symbolem jeden bílý druhý zlatý, na tom, že ty věci tak být a jít jak jsou, protože když si někdo deset let myslí jen na svůj prospěch a nezajímá jej budoucnost země ačkoli o tom co čtyři roky mluvit a pro lidi je to jako se živit planými jablky, která jsou trpká a nemají žádnou výživu a nic se nedít, protože namísto toho, aby oni tvořili rychleji menší dluh státu tak ještě více draze placených míst udělají a ty peníze cpát do těch platů a pro sebe, což ale největší negativní dopad má na zemi a především na lidi a je to i jak to říkal ministr financíMiroslav Kalousek, který také je povinnen plnit úkoly které mu zadá na nějakých základech premiérPetr Nečas, že se jedná o setrvačnostní běh i ty věci, které by rád zavedl, že začnou jít za tři roky až, ale to jen na základě jeho domněnek. ale ono každý setrvačník dát se natáhnout na vyšší rychlost, když se chtít a když se tedy hrát o týdny jak on říkat, tak proč to neudělat a jen to odkládat?

Politický systém v tom být velice složitý a má největší vinu na tom, že ty věci tak být jak jsou, protože vždycky je důležitý čas, dokonce důležitější než Nečas, protože zatímco normální člověk stihne pro svůj život za den udělat tolik věcí, tak politik i když má tendenci, tak obyvkle to co chce nestihne kvůli druhým, těm kteří si zarytě stojí jako malé děti ukřivděně za svým postojem, protože nebyli zvolení a tak těžko v zemi, kde hlavy se nedomluví je mezi nimi zeď, každopádně všim je vinná jak pravice, tak i levice či spíše neústupnost v názorech a jak jsem zmínil dřívě a jinde, tak ego, obzvláště to zaryté, zabedněné je strůjcem veškorého zmaru a přitom ty věci být stejně jako když ty si půjčit peníze na úvěr v bance a potom mít tu možnost jít to splatit dříve ale neudělat to, protože jiné věci chtít a tak to tady pořád být,a le když to lidem říct, tak se jim to nelíbit tak ať si svůj vlastní zadek políbit. Tak jeho názor na věc dnes, protože v jejích očích on být ten největší idiot v tomto státě a blázen, jenž by zasloužil se nechat zavřít někde na psychiatrii.

 

Terveisin ja toivotan teille kaunista päivässä Matti Vuori, Mathiesz, ...

Autor: Martin Vontor | pondělí 31.10.2011 11:50 | karma článku: 5,78 | přečteno: 904x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...