Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jen tak v dechu (Döch of Time act.25)

... " Ohnisko jedno." zanadávala si Voděnka,tak trochu pro sebe, možná včera,pokud slyšela ten vzkaz na radiu ČAS i tu píseň jež tak trochu druhý den,ne však tak,jak ten prvý udělal tóčo v její krvi...LÁSKA...ta zvláštní wjec,to něco,co je mezi náma pojednou.Proč? Toť otázka na vysvětlenou.Tak jako dalších,co se točí kol TVÝCH očí od blížních Tvých...Možná anebo určitě,těžko říct.Dejme tomu,že určitě,protože ono v dnešní době,když se žena zamiluje jakkoliv a pro cokoliv anebo jen cítí,ať už...

Nevím dnes co bych tak psal,

z dálek se vrace,

promočen a zdráv

avšak vyšťaven

čili bez inspirace.

Přesto láska je to,co potěší,když to těší doopravdy a pak jsou věci,které nelze vzíti zpátky a věci,jež zůstanou utajeny,možná napořád,možná jen na čas,kdo ví.

To ani ďábel sám nepoví.Proč?

Snad proto ,že sám je Le Cavalier.

Snad proto,že ten kdo chce si najde Sluhu v Králi

a snad proto,že spousta lidí neví,že

jsou věci,jenž z člověka dělají rytíře.

Vzhledem k tomu,že On sám neví,má-li.

* * *

"Tak už ses vrátil zpátky?" zeptala se Lenka "Bylo mi smutno,trochu,ale děkuji za zprávy." přidala po chvilce.

Pravda,poněkud torchu tápe,motá se v té nové násobilce,

to protože,jsou věci ,na které nebyla zvyklá,

ale ví,že jsou věci vyšší na které za ten čas si pravděpodobně zvykla.

"Bylo na čase,ale nemysli si,že jsem na Tebe nemyslel ani dnes,jen trochu poněkud jinak.Víš,ale jak v životě to chodí,že prostě někdy něco nevyjde."

"Pomalu jsem se začínala bát,zda se Ti něco nestalo."

"Pravda,jeden nikdy neví.Nelze předvídat i Já na to myslel,vždycky si říkám,že jsem v bezpečí a že je vše v pořádku a že dojedu v pořádku tam,kde zrovna potřebuji.Funguje to,ale nikdy nesmíš mít úplně jistotu,víš,takovou tu,kdy si člověk myslí,že je pevný v kramflecích a pak se něco semele."

"No říkala jsem si,že možná se ta zpráva nevlezla,jak říkala Petra na radiu,že jjí tam těch SMSek přichází přehršle a že je všechny asi ani nepřečte."

"No to možná také,ale kdo ví,ono totiž radio ČAS je poslední dobou tak trochu i světovým radiem,ale to jistě jsi zjistila a tak mne napadlo,že když je světové....tak jsem Ti psal,ale víš jak jsem na tom s angličtinou,tak se hned ne to..byl jsečm zvědavý totiž,jestli to přečtou anebo ne a tak jsem dnes výjmečně Ti poslal SMSku...

Hello radio Cas,You play,please for My Darling Lenicku from Love and the message it I KISS YOU.Thanks You.friend Amor

No a pak mi,ale došlo,že je docela možné,vzhledem k tomu,že je to české radio,že asi budeš čekat marně,ale nevím to.Nevím to stejně,tak jako nevím,jak jdou ty životy předešlé,spojené tím dechem nyní."

Prostě sem tam mne napadnou nějaké novoty a blbiny,ale došlo mi vzápětí,stejně tak,jako možná i Tobě dojde vždy to správné po akci,což je tím,že jsme právě ty dva živé elementy,co to tak nějak asi mají,ale možná to má i každých stopadesát dalších,že kdybych napsal normálně,třeba jen holou větu,tak by Ti dala alespoň potřebný pocit jistoty a že někdy z těch nápadů vlastně také můžeš prožívat...

"Ale to není o tom,že už se nevidáme...a že  mne nemáš rád,doufám." podotkla Lenka

"Ne,nemusíš se bát,vím jak to je.Ono totiž s každým tím spojením,má i stejná píseň či skladba jiný význam."

"No a nechtěl bys v tom už udlěat konečně nějaký pořádek?Kdo má prosím tě se neustále ujišťovat a hledat a nacházet sebe kdo ví kde,když víš..."

"No jednou to přijde,ale postupně,ono víš kolik je písniček a těch věcí,které vlastně s tím vším,tím postupem i za ten čas,těch dvou dnů se změnily?"

"No hodně,ale jak to myslíš s těmi věcmi?"

"Vlastně jde o to,že  nevím vlastně pojednou,jak se s Tebou bavit.Zda tak,jak chceš Ty či by sis přála anebo zda-li je ten správný čas i pro věci jiné související vlastně s pohádkou jenž není pouhou pohádkou,protože ono to jaksi vše souvisí s osudem a s tím,co se musí stát a stane se.tedy mělo by se stát a záleží to jenom na nás dvou a na tom budeš-li chtít či ne.prostě je to tá cesta se kterou souvisí další věci,nehledě k tomu,jak to momentálně se jeví,ať již se to okolí bude zamlouvat či nebude,v což spíše věřím,že nebude,ale jednou je člověk či bytost pro něco předurčen či vyvolen a když to ví,protože pojednou to vnímá jinak..."

"A o co kráčí? každého zajímá,co bude dál." podotkla Lenka.

"No třeba budou jen takové ty klasické normální věci co souvisí s životem a láskou a tak,ale budou mít stejně jiný význam,protože stále jde o věc jinou čistě královskou a to je na dlouhé lokte.nevím,sám přemýšlím případně jak to cele sdělit a vůbec podat,navíc i Já,stejně jako Ty mám v rámci své jisté kreativity či dejme tomu té síly lásky jisté,djeme tomu instrukce z vrchu,ale nespojuj to s nikým na tomto světě,jež nutno dodržet a ač se Ti zdám jako něco víc,tak jsou prostě věci,které nezvládnu sám v tom co má být dál tak,jak bych si to vlastně ani ne,že bych si přál,ale jak by to mělo být.Ono totiž všechno změnilo význam,ale vše je stále v souladu s tím uzdravováním a tak podobně,tedy pokud chápeš,což si myslím,že ano,protože jsi svým věkem a životem plně odpovídající s tím vším,co bylo předtím a vlastně týkalo se to tak nějak  toho mého..prostě taková západka do zámku."

"No moc romanticky a hlavně taktní mi dneska zrovna nepřipadáš  a co bys jako k tomu měl případně,pokud by na věc došlo,potřebovat?" podotkla.

"No především někoho,kdo se tak trochu vyzná v grafice a umí s ní udělat nějaké zázraky a tak různě...sama přemýšlíš nad Panovníkem a vůbec těmi věcmi pojednou."

"No ale takové věci bychom si měli jak se říká ponechat na doma,tedy případně někde ..."

"já vím,ke kávě anebo...co vlastně máš ráda?"

"Ani se neptej."

"To je fakt."

"Koneckonců sám  jsi nedávno říkal,že Láska se neptá."

"No to máš pravdu,protože jinak by ten příběh skončil vcelku brzy asi..."

"Víš,vlastně dá se říci,že v některých věcech poněkud začínám cítit jasno,ale přesto..."

"Přesto co?"

"No prostě nevím kde bych to mohla zařadit všechno..hlavně Tebe a tak..."

"No momentálně to neřeš,holt věci jsou daný a tak nějak souvisí i s tím co kdo si jak se říká vymodlil v tom vesmírném procesu i s tím aby láska byla stále láskou a plamen života nepohasl a tak ty jiné věci,protože ono momentálně proncipem,tím základním té energie..voda-oheň,jež má vliv na věci zemské je to,že je to něco jako golfský proud a myslím ještě jeden,protože je to taková smyčka a jednou dávali v televizi,že vlastně kdysi hodně dávno,když se to zastavilo,ten chod,tak byl jeden konec ne světa sice,ale života,protože vše začlo odumírat a přestal se vytvářet vzduch,jelikož se ve vodě začal vytvářet nějaký ten siřičitán anebo spíše sirovodík,tak jako v nějakém tom jezeru v Kanadě."

"Grrrrrrrrrrrrr ...Už zase." zasupěla Lenka.

"Co zase? ..víš vlastně se potom všechno začlo dusit a..."

"Přestaň prosím tě..na jedné straně mně chceš uklidnit a naté druhé..."

"No jo,když ono je to tak,že vy ženský vždycky prvně řeknete,co nechcete,ale pak o tom co a jak byste si představovaly ni,ale hlavně...Nooo kdyby se to tak vrátilo zpátky."

"No však když existují ty zázraky a ty se dějí..."

"To máš pravdu,ale ono totiž vlastně na tom nebi jak jistě víš,existují jisté dómy,tedy ty astrologické..no a hlavně v tom dómu...ale už jdu spát a ty si zase zatím klidně přemýšlej,co by nestranná čtenářka o tom,že on Jí říká a to to a tamto a podobně..než  zjistší,že Ona je TY a On je Já a podobně..."

...tak zatím přeji hezkou dobrou noc...

 

Autor: Martin Vontor | sobota 30.7.2011 23:21 | karma článku: 7,85 | přečteno: 931x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...