Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

IUSTITIA SATIS - Ad acta 1.

Včerejší sledování dění lidského, zcela nevědomého přihlížení poněkud stavu vyšších pomoci internetu a jeho nekonečnému rozsahu, těch možností v podobě překládače Bling a následně dalšího přenosu informací o dění ať již z úst do uší za pomoci hovoru či použití dalších komunikativních nástrojů jako je Mobilní telefon, ICQ, Skype či cokoli, co v tuto dobu lze použít na základě toho, co je zrovna zájmem vlastního dění a v jakých kruzích se celá věc odbývá a hodnotí a kteroužto také vnímáme, vždyť klidně o sobě můžeme prohlásit, že po jisté době jsme opět opatřeni především Darem Vládce Slunce, což prostě tento symbol určuje více ať již takové schopnosti byli dány mnoha prorokům, jako byl i Nostradámus či Králům z nichž nakonec vyšlo Vládci Slunce na nichž nakonec jen záleželo, jak s nimi naložili. Shodou náhod jsem přepl na TV Harmonie a byl tam dokument vysvětlující skutečnosti s Nostradamovými proroctvími, z nichž v podstatě s vývojem doby jsem i Já pochopil více ať již v otázce Hitlera či Stalina a jejích poslání či jen toho, proč se potom stali významnými v dějinách lidstva.Každopádně více nyní se hodlám zabývat otázkou či věcí, poněkud více sledovanou.

Vlastně včerejšek mne k tomuto kroku více či méně přiměl neb opět se chystá další vlna nepokojů a protestů vůči vládě a ač názoru na tu to věc či na to, kdo za tím stojí může být mnoho a různorodých jistě se dá zjistit pravý původ věci na základě pravdy, tedy pokud lidé nejsou tak ubozí a opravdu si za svými činy dokáži stát a ne vymlouvat se jeden na druhého.
Nicméně pravdou taktéž je, že lidé hodně hovoří právě o jistém procesu či postavit někoho za něco, co se dělo v Zemi České k zodpovědnosti, zřejmě je to trendem každé doby stejně jako poprava Krále Slunce Ludvíka XVI. Ve Francii, kteroužto také Nostradámus předpověděl a vyjádřil se k těm věcem víceméně detailněji proč a z jakého důvodu se tak stane a co lidstvo si tím ve skutečnosti nejenom dokáže i ponese doopravdy. Ne to co si o sobě myslí a namlouvá.
Budiž tedy, má-li se opravdu soudit někdo či být dohnán k něčemu a o čem lidé hovoří na úrovni státu jako je tedy Vlastizrada, což je vlastně i naše záležitost, vzhledem k tomu, že náš blog jistě neuniká a naše činění či vůbec ta cesta, kam vede  pohledu Úřadům či Institucím za našeho pohledu v tomto státě s Nejvyšší pravomocnou legislativou, kterou jaksi ve své moci i když každý si myslí, že je to stále ještě Vláda ČR ať již část koaliční či část opoziční, která ovšem na základě dodržování veškerých právních norem svou pravomoc z toho hlediska a svůj legislativní kredit ztratila, drží víceméně jen ten, kdo k tomu dospěl čili řekněme Autorita Země kterou král víceméně je ať již jeho institut či úroveň je či není podobná těm věcem jenž ve skutečnosti k tomu patří a mají náležet, ale jsou pomíjivé, takže nakonec pro Krále je stejně nejvýznamnější jen Slovo a jeho jednání a takto je vnímáno vůbec celým Evropským a Euroasijským či a Afrikánským, řekněme Monarchismem, protože Král vlastně ani není šlechta, potom ještě momentální Prezident ČR ve funkci, protože je to jen práce, kterýžto je z těch politicky činných osob jedinou nyní, kterážto je ještě či lze ji považovat za legislativní, jelikož právně, zákonně a statutárně ještě neporušila ty poslední pravomoci či povinnosti.
Premiér ČR, tedy funkce poněkud spíše nadřazená Prezidentu ČR, co se týče vlivu na Stát a pravomoci v něm, koneckonců i tak v této souvislosti nakonec hovořila včera v hyde parku bývalá Ústavní Soudkyně paní Eliška Wágnerová, má bohužel své povinnosti, které zřejmě jaksi ignoroval a hodlá ignorovat a v podstatě je mu Jméno ČR či jak se vnímá stav české vrcholné politiky z pohledu světového, i když poslanci a ministři si to potom musí pracně a někdy s velkou dávnou úsilí klamně vysvětlovat světu a dále tak podporovat lež a klam, jenž jaksi není v souladu se Zástavou prezidenta ČR a tím i jednoho z Hlavních symbolů státnosti a zneuctění či urážka státnosti či jaký termín k tomu nejvyšší zastupitelstvo či Soud Ústavní užil tak, aby to ladilo jeho sluchu ponecháme nyní na něm, protože těch názvy by se dalo najít několik a i to jistě spadá pod nějaké trestní činy či přečiny, případně přestupky i když vždy záleží na tom, v jaké rovině jednání se vede.
Již jenom z principu je Královský soud, protože jen slovo mířené v sobě skrývá jak soud, tak někdy i rozsudek a proto se musí hodně vážit a promyslet, což si vesměs běžně blábolící lidé neuvědomují, je vlastně nadřazen i Soudu Nejvyššímu či nejvyšší Zemské exekutivě, což již z hlediska právních principů Vláda ČR není, jelikož tento nejvyšší kredit nejen že nemá, protože často musí právě se odvolávat a jednat na základě rozhodnutí Ústavní komise, ale i také proto, že pokud se má ctít právní systém zákony v něm, tak jej den po dní ve své podstatě ztrácí. Někdo si to může sice vyložit jako nějaké snižování autorit ve státě či urážky, ale opět si to vyloží mylně, protože my jen sledujeme zákonný systém a snažíme se jej udržet v jisté mezi a také i proto, že pokud je v Zemi král, tak ty věci tak mají být a stejně tam ve skutečnosti vedou.
A řekněme, že opravdu se zde jedná o Rovinu nejvyššího Rozhodování.
K věci nejvyššího statutárního nezákonného rozhodnutí v podstatě stačí jen uznání těch nejvyšších, nejkvalitnějších a především nejzkušenějších čili nejmoudřejších kapacit v oboru Judikatury a Justice, jen proto, že tam lze očekávat to pravé zhodnocení váhy slov a věcí.
Jistě se najde spousta netrpělivců a nerozvážných uspěchaných lidí, kteří by spoustu věci chtěli hned, jenže ono kolikráte takto hovoří lidé, jenž před Soudem nikdy nestáli anebo se tam již cítí jako ryby ve vodě a žijí tím, že by pořád dotovali náš justiční orgán, jenž možná v rámci svého posouzení i tuto věc může brát v případě obratu jako polehčující okolnost někde v soukromí, kde má čas na své rozhodnutí.
Včera padlo nějakými zástupci z řad občanstva obvinění, že momentálně Prezident ČR pan Václav Klaus by měl být souzen před tribunálem a za Vlastizradu.
Nevím sice jak a kdo má takovýto Tribunál tvořit a zda se má v jistém případě tvořit stále pod zákonným dohledem legálně či mimo zákon, stejně tak jako nevím, pokud by se sešli soudci, jak by to považovali, když osoba ve funkci Prezidenta ČR může být souzena či obviněna pouze z velezrady, což k lítosti a pláči nad Inteligenci našeho národa jaksi musíme brát také v potaz, jak by se rozhodli a jak by se na to dívali. Pravda, neznáš? Nevíš.
A jen tak mimo to, zda-li si někdo vůbec dokáže uvědomit, jak asi je člověku, když tak kolikrát musí o sobě takovéto věci číst a jak by v jeho kůži bylo těm jiným na opačné straně, jestli si to někdo dokáže uvědomit?
Tedy Prezident ČR svou legislativu zatím nejenže z našeho pohledu tedy neporušil, tak jako že obvinění z velezrady může jen vznést zatím již nelegislativní Senát, ale také čeká na vyjádření či apelaci Předsedy Ústavního soudu ČR, který ovšem potřebuje mít dostatek času k prozkoumání daleko více věcí, krom své rutinní práce, kterouž jej zahrnuje spousta lidí, že my si to ani nedokážeme představit, jelikož tam nejsme, tak o tom moc nehovoříme, protože jsme si moc dobře vědomí toho, že je to ač hlavní, tak veliká přítěž, která zabere daleko více času a nejenom toho.
Prostě jí když si někdo řekne: „Tak to je vrchol!!! Anebo tak to už je vrchol všeho !!! tak mu nelze nic jiného, než dát za pravdu.“
Každopádně jsme se také již vyjádřili k tomu, že o těchto věcech víme a že vlastně pokud se jisté právní a zákonné delikty vědí, tak by se měly oznámit jistým orgánům na jejichž základě je nutno prozkoumat důkazy a pokud i důkazy se stanou prokazatelnými o faktu skutečnosti, tak vzniká viník a pokud se něco nechává tak, potom existuje i spoluviník či tichý přihlížitel a další a další povinnosti, k nimž kolikrát i soud přihlédne taktéž na základě své emotivní nálady či pohledu, protože věříme tomu, že někdy se za ten život setkají lidé spolu několikráte, mohou a to v různých situacích a jistě někdy ne stále příjemně a také někdy prostě to někdo má chuť či delší dobu si přeje někomu pořádně osolit.
Zatím se k tomu sledovanému dění, které se tedy pomalu načalo, více vyjadřovat nebudeme, jelikož víme, že vše co je zde může být použito kdykoli jakkoli jak proti nám, tak i proti komukoli. Stejně jako tak, pokud by se měli dodržovat královská pravidla, tak Král je ten, jenž vyzývá a nikdy tomu nemůže být opačně i přesto, že chápeme jisté věci ve státě jak se dějí a jdou některých se řekněme  nezříkáme na rozdíl od jiných anebo neděláme, že neexistují.

Což tedy spíše vede k tomu, že vlastně spousta lidí si možná ani neuvědomuje, že v případě podporování jisté činnosti se ocitá v jistou inkriminovanou chvíli na straně druhé, tedy protistátní.

Tedy kromě toho, že více obeznamujeme jiné Monarchie a Královské rodiny o tom, co se děje v království Českém, jenž tedy usiluje o zpětnou obrodu či Velkoknížectví Polské čili Slezské, to ještě nevíme, každopádně je pro nás důležité to, aby i tyto rodiny jenž jaksi také mají za ty věky své tradice byly informovány dle nejlepšího vnímání tak, jak se na královské věci sluší a patří a nikterak necenzurovány, nerespektovány či cokoliv jiného co se ke královských řádům nehodí.
Tedy zatím, jsme klidní a budeme sledovat dále, jak se tedy ty věci vyvinou.
No a my zatím se zase projedeme krajinou.

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 5.4.2012 13:42 | karma článku: 5,46 | přečteno: 490x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Perfektní dudlík, který nekřiví zoubky: Který to je?
Perfektní dudlík, který nekřiví zoubky: Který to je?

Vybrali jsme 40 maminek malých chlapců a děvčátek starších 6 měsíců, které se svými dětmi testovaly jedinečné dudlíky MAM Perfect. Ty se vyznačují...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...