Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Druhé prso již pojišťovna nehradí, oblečte se prosím (134.)

Stalo se že jedna známá jednoho mého známého šla na vyšetření prsu na mamograf. Po vyšetření prsu jí, jak se svěřila svému známému, onen nejmenovaný lékař řekl: "Tak už se můžete obléknout." načež pohotově odvětila: "A druhé prso už ne?" "Ne, to už pojišťovna nehradí." podotkl onen lékař oné majitelce pojištěnecké karty VZP, která poslední dobou nějak souvisí s programem IZIP, o kterém většina ví a uszuje své navzdory jistým oponentům, kteří se hájí, že je to správné. načež vznikla docela pěkná polemika, co když zrovna bylo vyšetřeno prso zdravé a nemocné ne, až za čtyři roky případně ze své vlastní peněženky či ze svého vlastního zdravotního pojištění, které odvádíme jednou za měsíc my, jenž pravidelně dostáváme výplatní pásky a kde za nás tuto činnost odvádí náš zaměstnavatel a které si OSVČ a všeobecné podnikatelstvo odvádí v jistých pravidelných intervalech samo a které by se za jistých okolností právě v těchto případech dalo využít a to i přesto že i Já jsem majitelem jisté elektronické zdravotní knížky, ale u ZPMV ČR možná čekající na obdobnou situaci a to i přesto, že jsem přes facebook již párkrát se tuším rok dva zpátky bavil s těmi zodpovědnými, kteří by to mohli ovlivnit, že bych si přál, když vidím kolik peněz stála má jednou za tři čtyři roky zdravotní léčba, kolik mých peněz k dispozici pro jisté případy, bych teoreticky mohl využít co by zcela normálně uvažující jedinec v jistotě toho, že nějaké mé peníze tam jsou na jistém místě uložené ačkoli po mých otázkách zůstalo jen ticho a nezodpovězeno oněmi pány kolikrát mávajícími rukama nahoru načež si říkám: Změnilo se za ten čas něco?

Změnilo, musím kladně zkonstatovat. Změnil se můj výplatní lístek,  ze kterého už se ani nedozvím přesně kolik mých peněz jde na  zdravotní pojištění, kolik na výživu a podporu lidí užívajících svého  volného času za mřížemi či jednou měsíčně vykonávající pravidelnou  zdravotní společenskou rodinnou procházku k přepážkám ČESKÉ  POŠTY a.s. a jaká že částka jde na obědy, večeře sa splátky  zkonsolidovaných půjček oněch často nás až k slzám dojímajícím  spoluobčanům parlamentním a senátním.

Prostě ať koukám jak koukám, tak tam mám již jednu jedinou  položku, ze které se opět nedozvím nic, protože nejlepší politika je,  nechat národ v nevědomosti a podporovat či omezovat jeho  vzdělanost vzhledem k tomu, že je třeba ještě překonat naše  bývalé bratia slováky, ktori sa pohýbuju na predposlednej príčke, to  i maďaři jsou již před námi, což je co říct v tomto ohledu.

Nevím, rozhodně mi tohleto vůči lidu pracujícímu a dotujícímu právě  ty, kteří by měli pracovat pro lidi a ne proti lidem přijde poněkud  nefér. Možná, že se snaží jen ušetřit na papíru a tak jak je zvykem,  se opět šetří tam kde nemá.

Paradoxně totiž jde opět o peníze. Ono je vcelku zajímavé vzhledem  k různému reorganizování jistých složek vedoucí ke zprůhlednění  financování tak, že nakonec každá změna nese sebou jisté nové  výdaje, které jaksi by se mohly využít mimojiné ve službě prospěšné  lidu avšak v tomto typu dlouhodobé stratégie ne, protože pořád  důležité je to, vyziskat co nejvíce a vytřískat a opět nechat obyčejný lid v nevědomosti.

Ne, nekritizuji to již ani, protože to ani nemá smysl. Mám o tomto svou tézi a vím proč to tak je jako i to, že by to mohlo jít i jinak, spíše se opět vrátím k tématu o kterém spousta mužů často polemizuje, sní si, touží, tedy o ženských prsech opět a to i proto, že ono v tom smyslu Království jež stejně do roku 2018 má vzniknout versus Stát či republika, jenž do roku 2018 má pravděpodobně zaniknout to je pořád, že jedni o vozech a druhý o kozách.

Prostě raději jen když jsem včera psal něco v souvislosti s drobnými křivdami, které prostě člověk může cítit dnes a denně i několikrát, protože ne všichni jsou jako z ocele, tak opět bych chtěl potom předejít či případně zabránit tomu, že dotyčná žena uslyší opět: A to jste s tím nemohla přijít dříve? To jste to musel nachta zanedbat? Načež věřím pevně tomu, že buďto dotyčná a dotyčné, protože těch žen s VZP je jistě spousta z těch 9 500 000 lidí anebo kolik má členů v prvé řadě chytne do rukou nějaký zdravotnický nástroj nejlépe váhu a svůj zcela přirozený vztek si na oné chytré hlavě vybije anebo jen spolkne hořkou slinu pocitu křivdy a nechá si zase jen jak se lidově říká - na hlavu srát za věci, za něž nese zodpovědnost stát, protože je logické, že asi ten pokles věcí a hrazení jistých produktů i benefitů v podobě dětských bezpečnostních přileb či autosedaček ubývá v těch pojišťovnách dalších.

Nevím sice jak komu, ale ten jenž se začal po včerejším přísunu informací ohledně očí a pohledu na věci koukat správně, respektive vidět jen věci správné, tak jistě mi dá za pravdu, že i když si pánové v Senátu a sněmovně parlamentu ČR myslí, že je to správně, tak ono to asi správné nebude.

Vzhledem k tomu, že vlastně ve své podstatě mi může být zcela úplně jedno budu-li mít na své zdravotní kartě sloužíci popřípadě jako i elektronická peněženka zaplatím službu regulovanou nějakým orgánem lékaři přímo a pak si ty bonusové věci koupím někde v lékarně či potřebách sám osobně anebo mi to zaplatí pojišťovna respektive uhradí.

Spousta lidí si stěžuje často na neochotu zdravotního personálu, ale myslím si, že i to by se jistě změnilo, protože lékař by možná kolem nás i tancoval v rytmu Náš zákoazník, náš pán, koho chléb jíš, toho píseň zpívej a podobně, takhle často jsme mu již všední, prostě nějaká onuce a navíc ono, víte vy vůbec kolik on má potom práce s tím systémem? Tak těžkým a zatěžujícím.

Vlastně ani nevím milé čtenářky, tedy vás průběžně pravidelných 200 až 300 zda jsem to již nespal včera o nádorech, že jejích příčinou je často lpění na starých křivdách a rostoucí odpor a případná věc jak si pomoci je že snadno odpouštím.Mám se rád a odměňuji se pochvalnými myšlenkami.

Nevím sice jestli momentálně je vhodné se nad tím do nekonečna usmívat a tak ano pane dokrote mně to

nevadí, to je dobré, nic se nastalo a nebo se později odměnit na základě nějakého pocitu tím, že mám ze sebe dobrý pocit i na základě toho, že prostě prvotní zlost šla ven.

Ono pravda je, že také to sem tam čte i nějaký muž a ono vzhledem k tomu, že PRSA jako takové představují v tom vesmírném principů především mateřskou péči a výživu a někdy je dobré docílit toho, pověstného přijímání a vydávání výživy v dokonalé rovnováze ať již přijímám cokoliv a právě ty jisté UZLINY, CYSTY, NÁDORY, rom toho, že mohou to být i co se takových těchto věcí týče zbytnělé názory pramení z PŘÍLIŠNÉ PÉČE, PŘEHNANÉ STAROSTLIVOSTI, PANOVAČNOSTI A PŘEKÁŽEK DRUHÝM V RŮSTU, že i si člověk kolikrát může říct MOHU BÝT SAMA SEBOU A NECHÁVÁM OSTATNÍM VOLNOST, ABY BYLI TÍM KÝM JSOU. PRO VŠECHNY Z NÁS JE BEZPEČNÉ DOSPĚT A VYRŮST... v této ryze ženské věci, která se ovšem za jistých okolností také může týkat mužů, protože i oni spoustu věcí mají jak se lidově řiká " v kozách anebo ještě někde jinde, to již záleží na důležitosti a významu věci konkrétní."

Vlastně závěrem by se dalo vynést jistou kritiku k tomu, kam až to lékařská etika poklesla, že lhostejno její i to, že obvykle i ten lékař má svůj zadek složený z půlek dvou a ne jedné či kdo ví, vlastně ani Já nevím, protože jsem neabsolvoval osmisemestrální peripetijí fakulty lékařské, takže nakonec nemohu ani soudit co se učlili a co ne.

Tím dnes končím s vědomím že posláním rytíře je pomoci národu v nouzi a v případné beznaději najít kousek světla a s pozdravem a přáním dobré noci Karel XIII. - Král Český Poslední

Autor: Martin Vontor | sobota 26.11.2011 0:30 | karma článku: 14,87 | přečteno: 1919x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Nejlepší místa na koupání. I v Česku lze najít komfort u vody, něco však stojí

4. července 2024

Premium O víkendu se do Česka vrátí horké léto. Už v pátek se oteplí a na sobotu hlásí meteorologové opět...

Sesaďte Bidena ihned, už není schopný prezidentování, žádají republikáni

4. července 2024

Premium Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim, ale demokraté si zřejmě nepamatovali všechno, co řekl...

Rozluštila tisíce zpráv. Kryptoložka Elizebeth odvrátila nacistickou hrozbu

4. července 2024

Premium Zachránila tisíce lidských životů, pomohla dostat do vězení mafiány v čele s Al Caponem a odhalila...

Totální destrukce. Hurikán Beryl smetl ostrov, pak udeřil na Jamajce

3. července 2024  20:02,  aktualizováno  22:52

Kvůli příchodu silného hurikánu Beryl jamajská vláda vyhlásila dvanáctihodinový zákaz vycházení....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...