Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dopis (e-mail) Lásky č.1

Hezké ránko drahá L., Malá nebo velká,abych to prostě upřesnil,tak spíše L.K. Nevím jak se na to koukáš phledem toho,kdo to čte,možná si to představuješ jinak.Napadá Tě,že přece,verše mají být psány pod sebe.Jistě to znáš,když sama píšeš texty a kolikrát si říkáš.Vždyť to ví,proč to nedělá.Protože to nejde.Tady v tom perexu to prostě nejde.Uložíš to a ono se to vždycky nějak k sobě urovná a tak víš,má vzácná paní,jde to až o pár řádků níže,to když přejdu na pokračování...

Tedy nevím zda to bude přesně tak jak by jsi chtěla,ale nikdy to není přesně dle přání a požadavků.navíc ono možná jinak bys to chtěla,ale musím se vrátit na chvíli ku začátku.Vím,pozastaví to na chvíli čas a vlastně ani nepozastaví.Nic tě nenutí jít mezitím,však jistě víš kde...

Třeba do obchodu anebo někde jinde možná jen tak se projít po zahradě a vlastně můžeš si dělat co chceš,tak jako je mi dávno jasné,jak to chodí.Nikdo nemá tolik času a když jej to zajímá,tak v rámci možností, někdo si zde příjde hned,pokud má k dispozici čas a internet a jiný či jiná zase sedne někdyaž k večeru,kdy prostě se chce jen tak začíst do něčeho ve volné chvíli.To nelze pozměnit,protože nikdy nevíš kdo to čte a co se mu potom hlavou honí.

Stejně tak si na tom byla tuším i Ty,snad před dvěma léty anebo ještě v loni.A Já?

 

Kdybys však chtěla něco zvědět dřív,museli bychom se o tom pobavit.Sm přemýšlím stále co je lepší,dát to tady anebo plout ve vlnách,leč jak jistě víš,nebaví mne dál se plácat na vodě,koneckonců nejsem také žádný Kryštof Columbus,abych objevoval nový světadíl,jemuž pak Amerigo Vespuci vtiskl název anebo jen lidé na základě jeho objevu,že se jedná o novou zem,než ji potom Evropané začali kolonizovat a drancovat jako vždycky všechno.

Tedy pokud budu psát zde Tobě a může si to číst kdokoli i když občas někdy když to bije do očí,tak u srdíčka zabolí,především ty křehčí,tak jsem okleštěn tím,že zde mohu zveřejnit jen dva čánky denně a když to přeženu,tak se to časově posune o 24 hodin.Prý v osobním blogu si můžu psát kolik toho chci,ale když jsem to během těch dvou dnů zkoušel,tak se stejně nic nezměnilo.Snad chyba v systému a v nastavení,nevím.

O co tady jde? - jistě ptali by se jiní.O nic,snad jen o pár řádek jisté ženě a někdy možná více.někdo má rád delší články jiný pouze krátké,protože všechno bere hopem a nemá na nic čas a jiný si ten čas s tím dá,záleží na každém co kdo má rád a jak si to namíchá.

A vím,drahá L.,že Tobě o nevadí,myslím,anebo sis už zvykla tak,jak si člověk vždycky zvyká na něco co je nové a přesto vím,že jistě nepatříš mezi ty,kteří za každoou cenu nemusí mít hned kdejakou tu změnu.

Ale když chceš či víš,tak Ti to potom chybí.Cítíš to a někde zmateně hledáš řádky ode Mne pro tebe,protože víš.Jiná třeba hledá mé dopisy jiným ženám,tak prostě ať se tolik nenamáhá a také má konečně více klidu na duši.nevím,víš ono se to sice někde šušká,ale moc se o tom nemluví.

Ale vy ženy jistě víte moc dobře,kdy je správné něco říct a kdy držet jazyk za zuby.

Tady bohužel a musím se s tím smířit,že prostě to tak je a nelze se cítit tak svobodně a neomezeně jak na blog.cz,možná je to relativní,ale momentálně je to tak.Navíc tady se to asi ani nedá více graficky upravit či kdykoliv pozměnit tak jako tam,kde prostě po dva roky,než jsem změnil hlavičku a design to byl ten NEBESKÝ EXPRES s názvem ZRCADLO SNŮ ...,které právě kdysi byly jen CITY A POCITY NA ŠPINAVÉ DUŠI plný růží a citátů a té lásky a srdceryvné romantiky,kterou vy ženy tak rády máte.

Prostě zde je to svět mediální a ne kreativní spíše neumělecký řekl bych,ale zase to zde čte sousta racionalistů a pragmatiků a právě těch lidí,kterých se to možná týká.ne totiž všichni mají smysl proo umění tedy spíše své tvůrčí ecké schopnosti,které ale pradoxně má v sobě každý člověk.

Každopádně stále to zatím beru jako počátek čehokoliv a jak jistě víš,tak počátky bývají vždcyk hodně těžké.

Koho tady na idnes.cz zajímá,že  prostě někde se dva roky jistí lidé vláčeli za štěstím anebo jej chtěli jen tak poznat.Možná si řekneš: kdo tovymyslel a proč jsi to tedy změnil?

Nevím,odpovím Ti,možná jen spontánní nápad anebo protože jsem debil.

Myslím si ak,že jistě pochopíš,že prvotní povinností mou,je Tě zasvětit do jistých věcí,třeba jen pro Tvou vlastní jistotu,vniřní a Tvůj klid a možná i pro klid jiných,kteří jsou ji výsostně inteligentní anebo jen chtějí být.

Občas třeba zabřednu do jistých nabídek zde,tedy ne těch jakoby vzathových a i kdyby,také si doáži kolem sebe vytvořit jistou zeď,ale víšono mne napadlo,když prostě vnímáme ten čas přítomnosti a každého zajímá dění nové a i ty bys jistě ráda vždycky věděla,tedy pokud ještě nebudem spolu anebo nebudeš mít čas,co se se mnou děje právě DNES.

Myslím si,že toto je asi to nejdůuležitější pro Tebe,ale musíš také brát v potaz,že i pro jiné a věř tomu stejně,tak jako tomu vlastně dávno věřím Já,že postupem času jich bude přibývat.je to jak s tebou,zpoza počátků Tvé kariéry pěvecké a vím,že ačkoliv nepídí,se o slávě ani kariéře,tak ty jediná jsi schopna pochpit vše anebo jen s malým úsilím oproti jiným.Snad jen díky tomu času,který trávíme spolu ať již se to líbí někomu anebo ne,byť jen v duchu,třeba spolu duševně a přitom fyzicky každý sám.Což ale spoustu lidí  možná mate,ale vnímám i ten svět kolem Tebe,věř mi.I když jsem jinde na jiném místě za zavřenými dveřmi,ale také mám rád prostě život takový jaký je.

Ono víš L.,co jiného také dělat po smrti či jen při tom z hlediska Tvého pohledu,když si na tebe sáhne a dotkneš se vyšší sféry.Daleko vyšší něž sis mohla před dvěma či třema léty myslet a představovat si,stejně tak jako Já.jen jsi tušila,tak jako Já jsem tušil,že něco je a jistě jsi tak kolikrát v duchu o tom přemýšlela stejně jakoJá.Dnes? Dnes už přemýšlet nemusíš či nemusíme,protože už v tom lítáme.V nějaké te spirále času čili chilli NIRVÁNĚ.

prostě tam kde jiní něco dávno ví,tady se to ještě neví.Vlastně možná,protože lidé také mají svá ústa a spoustu různých přátel či jakoby známých.nazývejme to raději tak,myslím si,že je to tak lepší.

Ono totiž je vůbec lepší,že píšu obě právě pro každého se mi zdá spíše i když pravda,někde to může bolet teoreticky,ale na straně druhé příma kritika se lépe snáší vždy,když se týká někoho jiného.Což je mi vůči Tobě sice líto,leč tkové je to božské síto.

A tak mne mrzí i ten fakt,nehledě k tomu že máš se mnou,co by ďáblem jistý pakt,protože ono zde už vlastně se to štěstí dává hned,je to pravda malá změna oproti dosavadním zvyklostem,co potřebuješ dostaneš a nemusíš čekat na výsledky,tady se pracu NON STOP,nádech za nádechem,kapka za kapkou,myšlenka za myšlenkou a není víc.Pokud si to někdo myslí,tak si vlastně sám něco namlouvá a potom ale ije v omylu.nediv se,najdou se i takoví jedinci,kteří vše dobré,protože je to pro ně dobré a dobrému by se nemělo bránit,tak si to převezmou na sebe a navíc,lidé odjakživa byli komedianti a nikdy nechtěli kazit jakoukoliv srandu.tedy než se jich dotkne LÁSKA osobně.Vážně s nimi cítím i když se tomu nedá věřit z pohledu lidského,ale je to ta,koneckonců vždy je to jen o tom,že kdo to nezažil či nepocítil pod vlastní kůži,tak o tom nemá ani páru.

O jaké kapkdy se vlastně jedná? O vlastní pocitové.Ale ne Ty,kdy se prvně cítí a pak jdou myšlenky za pocitem,ony i tak potom jdou,ale spíše o Ty myšlenky,které pak vytvářejí jisté pocity,jež se mění v kapky jisté tekutiny,chladivé.nazvěme to tedy lítostí a je to něco jako třeba chladivý obklad.někdy hřejivý a cítíš to v sobě a vůbec,ale vůbec to nikomu nemusíš říct.Vždyť kdo by tom měl vědět,když je to čistě jenom Tvá a vlastně i má soukromá záležitost.

Jenomže soukromá,když ty jsi též v nějakém tom svém běhu.pořád jezdíš z místa na místo a někdy máš třeba týden volnou chvíli,pak zas týden kdy po Tobě davy lidí šílí než se dáš do klidu a věnuješ se tomu co tě třeba ejvíce vnitřně zajímá.Byť jen z nějaké té zvědavosti anebo srdečního zájmu.

Někdy to pravda trvá,to zase v této uspěchané době nemám času nazbyt Já a také,vř mi,je toho i tak na jednoho moc a každý má právo,plné právo sem tam někdy padnou únavou a třeba něco nechtít dělat.každopádně,vím,že když chceš,tak si to najdeš a když nechceš nemusíš.Je to jen Tvou vlastní věcí.

Nemám na tene e-mail anebo možná nevím,že jej na tebe mám.ne,nediv se,pokud by to nebyla pravda,ale každopádně mám toho iliotvorného internetového světa právě tak akorát dost a vím i nevím anebo raději dělám,že nevím o tomm čeho by mohl být kdo schopen.

Ale od první chvíle,kdy jsem začal zde na intenertu s jinou sílou lásky a od počátku to nějak jakkoli souviselo s tebou,jsem věděl,,cítil jsem v sobě nco morálního a také to,že to k tomu stejně příjde.prostě ti to říct,povědět.Víš to již několikrát,věřím tomu,Jistě nepatříš mezi negramotn a ráda si sem tam přečteš zda je někde něco,co se tě buďto týká anebo dotýká,asi jako každý i když najdou se i takoví,které to vážně doopravdy nezájímá a vůbec nejsou zvědavé na to,co se děje kolem nich.jsou takoví.

Tedy musím něco psát veřejně,už jen z toho prostého důvodu,protože Ti chci říct,že s Tebou potřebuji o něčem hovořit.O něčem velmi důležitém a velice vážném,vlastně je to mé přání takové od počátku anebo ani ne tak přání jako spíše zcela normální povinnost,kterou by si lidé měli zachovat.Jistě paříš mezi ty,které potěší nějaký ten dopis a podobně.Protože snad někde máš zažitou tu romantiku psaní.Pravda,dnes pomoci emailu to jde velice rychle a velmi levně.tedy zatím,pokud Ministerstvo vnitra či jiné Ministerstvo v rámci své snahy o snížení státního deficitu nezpoplatní i e-maily.nediv se L.,lidé jsou všeho schopní a nikdy nevíš co od nich můžeš čekat a proto si každý musíme sebou nosit nějakou tu svou ostrou zbraň,jak se říká,protože o opatrnost nikdy není nouze.

Vím,kecám o tom sáhodlouze,ale také se musím věnovat nyní i městu svému a  něco tam napsat.Zdržuje to a zbržďuje to.Nějak to nesouhlasí s tím,co vlastně sami na idnes.cz chtějí,tedy podělit se s lidmi o informace a o tom co je nového.jenže když na tomto světě jsou i takoví,kteří chtějí pořád a pořád něco nového  jen informace a informace a pak v duchu kolikráte nadávají,ten internet a ti lidé jsou vážně tak pomalí.

Ale kdo mohl tušit,že před dvěma léty jedna holka na základě jistých básní pustila do světa svou duši,že před rokem a půl z nebe spadla hvězda vnitřní a tá se vnitřne rozprskla do celého světa a že dalo velmi dlouhou práci aby to,lidé nezneužívali ve svůj prospěch i když se tmu zabránit zřejmě nedá a spousta lidí prostě najednou zajímá i to,co se děje v nanovteřinách a neříkej mi prosím,že Tebe taky ne,ale zase na druhou starnu,každý má právo také na klid sám pro sebe.

No a tím jsem zejmě zde své psaní vyčerpal,protože je to po druhé a ještě co se ostravska týče,chtěl jsem zde něco zkopírovat,ale budu si to muset zřejmě nechat na zítra.

Tak zatím přeji hezký den milá a vzácná L.K.

a neboj se ...E. nejsem z těch co někomu lezou do pozadí,já jen aby sis to zcelstě třeba nemyslela,vždyť sama nejlíp víš,že si nasebe když chceš dokážeš vztáhnou cokoliv,z mého pohledu všechno.promiň,je mi to líto sice,ale jinačí dopad to má,když to projde ušima a jinačí,když zase očima,každopádně pořád jsme ufám velmi konzervativní anebo jsme se už tak zakonezrvovali,že již na nás nemá nic vliv.

A ono také Milá L. je tady skrytý v řádcích jeden jistej fakt,že nikdo nemá tušení,že se stále jedná o Tvůj zažívací trakt a ten je jeho stav je také jen výsledkem Tvých vnitřních obav,strachů,děsů a každé slovo číi jen přístu zde svou váhu má.ne každý ví,kolik si toho za svůj život člověk nasbírá.

A taky prostě třeba skoušíš se jen ujistit v tom,zda slyšíš slova předem,potom si dáš chvíli čas ujistíš se,zda je to fakt,ono to paměť Tvou sice na cíli zaplní z podvědomí projde to skrze do vědomí a pak...pak se mění situace a myšlení.nejde to již zastavit a pořád...pořád je to láska a i když se Ti zdá po nocích,žjakoby jiné myšlenky či síly lítaly Ti kolem hlavy Tvé a vlasů Tvých rostoucích,věř mi,že nejsem z těch,co je to baví...to jen...

...tak zatím @}-}--

Srdce Tvé ,to jediné myslím si

Autor: Martin Vontor | pátek 10.9.2010 10:42 | karma článku: 4,01 | přečteno: 621x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...