Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Cestou necestou a cosi víc ze Sibylliného (Döch of Time act.21 )

..."Kdo by to četl,prosím Tě,vždyť je to dlouhý,delší než jeden lidský věk pouhý..." ...podotkl Básník Lence,zatímco Ona se v jistý čas zabývala tím,co je to za šílence a nejradší by mu zprvu sice řekla: "Smrade." ,ale pak se nad tím pozastavila a řekla si:" Mno ono,když se tak nad tím zamýšlím,vlastně pravdu máš,ono tak nějak navzájem se krade.Zajímá Tě vůbec jak se asi mohu cítit?"..."No možná Ti to bude znít poněkud neuvěřitelně,ale víš,že ano? BÁSNÍK VE MNĚ BY SICE POVÍDAL,ŽE ASI MIZERNĚ,ZTRACENĚ,NADĚJNĚ I BEZNADĚJNĚ,ŠŤASTNĚ I ZOUFALE...všelijak,prostě jako žena,která je z toho všeho možná pojednou docela říčně v...však víš kde.Ale Já ještě krom toho,co zřejmě nejvíce bys chtěla vědět,protože vím,že...a vlastně nevím,jestli Tě sem tam baví déle sedět,když jsi tež holka neposeda,řekl bych,ale ono vlastně až si to všechno lidé propojí,tak pochopí,mně totiž ještě zajímá či pořád jsem toužil přijít na kloub tomu,co tenkráte řekla SIBYLLA O TOM,ŽE LIDÉ NAKONEC BUDOU UZNÁVAT SVATOU TROJICI,tudíž tá se skládá ze TŘÍ a Já nevím sám,jak dlouho mne to bude bavit tady strašit,ono totiž i když se říká,že vše je tzv.V RUKOU BOŽÍCH a když se dostaneš tam,na tu druhou stranu k tomu co si někde tady přečteš,tak je to v rukou mých,teď i Tvých a nejen Tvých...je to něco víc,ale jinak asi tak nějak nesvedlo by nás to svým způsobem dohromady...když vlastně víš,že...

Česká Třebová,2011-07-24,07:15 ZULU

 

Je ráno a hned po ránu mám za sebou něco,čemu Ty bys se svými přítelkyněmi či kolegyněmi anebo známými řeklas:

Ráno něco pro svou postavu.

Však jaké je to,když jiní neví

jaké je to v tom stavu...

Ne,nesměj se,někdo se do toho musí nutit či si vyhradit jistý čas,ale Já to mám v rámci pracovního procesu. Ne,nemusím běhat,ono stejně se člověk u toho zbytečně užene anebo vysiluje,spíše je to taková rychlochůze kolem nádraží v Čéteně,jak se tomu tam od nás obvykle nazýva. Tam a zpátky a vlastně to vyjde hnedle na dva až čtyři kilometry podle toho kolik vlaků musím profesně nějak odbavit.

Když už jsme u těch vlaků,tak si někdy říkám těmi cestami a tím co tak nějak je mezi námi,zatím co Ty,co by spíše realistka,ale tak trochu i zasněná romantička bojuješ nyní s tím, tzv.internetovým přenosem či jak Ty říkáš: No ale přes internet je mi to prd platné...anebo také..No co,tak jsem se zabouchla přes internet. Prostě se to stává,to víš,ačkoliv Tvá povaha,která vlastně si vše tak nějak řídí podle sebe a také  něco z Tebe chce mít to tak nějak podle sebe,tak prostě LÁSKA,ta si holka nedá poroučet a to teď nemám na mysli to,že si v mysli mícháš BURMA JONES...LÁSKA JENOM LÁSKA,ČERNÝ KŮŇ,CO MÍCHÁ POŘADÍM. Prostě Jí prožíváš a Já tomu věřím,že ano i když třeba se spolu nebavíme či nejsme připojení na internetu,tak jak to dělá většina. Vlastně když na to přijde,tak ve skutečnosti ani nemusíme a když se chce a bude chtít,tak můžeme i nadále komunikovat tím andělským či lemuřanským způsobem,který právě potlačila kdysi civilizace.Ono stejně každého zajímá to slovo VĚČNOST a myslí si,že to není možné,jelikož věří tomu či v to odjakživa,či ten DRUHÝ BŘEH...který si také vyloží jinak každý z nás,ale ono když zajímá Tě to...tak vlastně mé jméno či úděl můj je ČAS či jeho duch...jinak věci jsou stejné,

prostě cítíš ten vzácný dar

a přemýšlíš nad tím asi jako jiní mnozí

proč lidé či jen bytosti v tělech lidských nazývají se Bozi

pravda,někdy v životě je to o prsa anebo o nos,

koneckonců,když svědí Tě na Tvé špičce

či tak divně Tě to šimrá,

poznáváš více,někdy mne,protože jen chceš anebo mně ne,ale to

někdy v pravo jindy vlevo,

občas zaujme Tě básnícké mé střevo.

Někdy je slov málo,jindy moc,

ten kdo vládné času je CHRONOS

a jak je v světě obvyklé

sem tam se najde někdo,kdo vytváří CHRONICLE,

ono totiž vlastně každému záleží na tom

či jde mu jen o jeho pověst...

Pravda,je to jistý zásah do života,protože ono když to cítíš tělesně,tak to neošidíš,ale dejme tomu jen,že máš čas na straně své a v čase je to,protože vím,že nejsi hloupá,jako s loďkou co na vlnach se houpá.

Já vlastně se řídím tím,že od jisté doby,co se týkalo zdraví už jen při myšlence či větě,že S LÁSKOU NASLOUCHÁM POSELSTVÍM SVÉHO TĚLA,což Ti vlastně dává jisto v tom,protože co se zdraví a těla týče,tak vše co si přečteš anebo Ti někdo i ta nejlepší kámoška,jak je to zvykem:

„Ty víš,četla jsem v RYTMU ŽIVOTA o tom a tak jsem si to koupila,to ti je boží,to fakt pomáhá.“ a Ty si to koupíš taky a zjistíš,že takový účinek to nemá. Je to o tom,že každý jsme ,každá bytost svá vlastní individualita a buď je to o tom,že ty méně věříš v to,v co začala věřit Tvá známá,anebo také o tom,že ten její problém není Tvůj problém či případně i když se může jednat o věci,které ty sama bys chtěla nějak u sebe zlepšit,tak Tvé tělo to zrovna nepřijímá a třeba si můžeš uškodit sama i když potom bys asi spíše jak to mezi lidmi bývá zvykem šla za jinou známou a řekla bys třeba,protože nevím,natolik O Tobě na rozdíl Ty o Mně obrázek nemám i když ono v tom vnitřním světě vlastně...,ale té další bys dejme tomu řekla,že to zase až tak dobré není a ona by zase věřila či dala na Tebe a možná přitom zrovna jí by to mohlo být prospěšné a tak podobně. Prostě vše je o vlastní chuti a vlastním cítění či pocitu,protože od něj vše vychází.

Tak nějak to chodí mezi těmi,co by se začali tak nějak ne léčit,spíše uzdravovat tou sebeláskou a tím pozitivním myšlením,které je kolem nás plná škála různé literatury,ale pořád je to jeden a ten sám přesnost vět,slov a myšlenek,tak jako tady mezi námi,jen s tím malým rozdílem,že když si koupíš nějakou knihu či něco co chceš,tak to potom vstřebáváš intelektuálně a vědomě či povrchně,řekl bych spíše a bereš to tak nějak s chladnou hlavou ať je to třeba časák s muzikou anebo něco o rodině či letáček z ordinace a kdo ví co ještě.

Tady je to jiný,protože v tom stavu,kdy cítím Tvé tělo a vlastně asi více než Ty možná to mé anebo stejně,to nevím,ale vím,že jej více dokáži definovat..ty věci..co ty pociťuješ i když to nečteš,v tu chvíli,kdy to píši jako teď,že se Ti uvolní něco na lýtku,někdy na stehně,že Tě začne pálit či škrábavě svědit pokožka většinou v podkolenních jamkách anebo někdy prostě se Ti zdá,jako že máš zaplněné dutiny nosní apod.

Můžeme to spolu rozebírat tímto způsobem anebo tím co sis vlastně přála někdy z počátku.

Nevím jak to vnímáš Ty,protože ono pravda,víš jak funguje bulvár a lidi všeobecně a co se může stát,protože vždycky se najde nějaký debil anebo pipina udrbaná,která prostě věří za ten čas v pravdu,ale začne si o tom povídat svým vlastním způsobem s jiným anebo to uzná jako zajímavost a hned se to bude snažit nějak zúročit či ověřit anebo roztroubelit dál,protože je to SKANDÁL.

Možná si říkáš,co mne k tomu vede,ale vážně je to prostě to samé,jako když Ty máš ne nápad,ale jisté vnuknutí odněkud,že to musíš udělá anebo dělat tak a časem víš,že je to správné a že díky tomu se ti ty věci vedou a více než dobrý pocit ze sebe máš takovou tu svou pevnou vlastní cestu,která tě dovedla tam kde jsi anebo když na chvíli odlítneš někde jinde a tam to neklapne či to není tak jak chceš,tak se k tomu vrátíš než jak se říká si člověk řekne: No stačilo a jedem zase zkusit něco...

Nevím,ale říkám si,že každý v životě či za ten život někam zákonitě naráží čumákem na zem. Nebo čumáčkem? Ale prostě asi tak nějak...navíc víš,že je to věc,která  nejenže se Ti nikdy nestala,ale která tu vlastně nikdy nebyla. Myslím,i když víc jsem o tom vědomě přesvědčen,že takto ne.

Zřejmě je to tím,že když svou vírou v to,že JSI JEDINEČNÝ A VÝJMEČNÝ ČLOVĚK,tak se to nějak člověku potom ukáže,protože ono když se zeptáš sebe sama,tak jako se ptáš CO ON TAK MŮŽE NA MNE VIDĚT či za nějaký jiný čas CO ZASE MŮŽE VIDĚT NA TÉ ONÉ,..no prostě takové ty ženské věci o kterých ženy vesměs nehovoří anebo jen v jistých kruzích zřídka a v jiných ímrvére.

 

Jen čistě pro Tvé ujištění,jsem Ti také včera nechal zahrát písničku na radiu ČAS,pokud jsi tedy nějak poslouchala anebo klidně někdo jiný,protože ono člověk si vlastně může v tomto příliš jednoduchém světě zařídit kdykoli cokoli jakkoli,tak jak to je psáno co by reklamní text na lokomotivách ČD CARGO,ale často pravdou není na rozdíl od toho života,jo jedině  do prdele tak akorát,ale nechtěl jsem být vulgární,mám prostě na reklamy svůj vlastní názor a věřím tomu,že by se nelíbil ani jednomu reklamnímu agentovi či managerovi,protože reklama je často klam,alespoň v devadesátiprocentech a sem tam se najdou výjimky,které prostě toto potvrdí,jen člověk musí zbytečně,pokud věří či dá na reklamy vyzkoušet mnoho a vyhodit více peněz,než si najde to své.

Jenomže ono buď jsem poslal e-mail pozdě,vlastně někdy kolem pěti asi a tak už se nevlezl do té dvouhodinové relace,což vlastně se děje kolikrát a samozřejmě člověk nemůže chtít,že by každý den i když to nic nestojí byl čten a podobně i když si to přeje,protože si myslím,že je to krásné a potěší. Každá blbost přeci potěší a věřím,že vy ženský kolikrát o tom víte své. Vlastně jde o to,že slovo blbost představuje detail a Ty sama nejlíp jistě víš,že dobrou či kvalitní hudbu anebo skladbu se dá udělat i z obyčejných akordů,ale jen na základě detailů jako jsou stop-time a různé jiné další blbůstky a kudrlinky. A život to je vlastně také taková jedna velká a dlouhá hudba anebo láska anebo obojí.

Já už v tom jedu či lítám delší dobu a Ty chvíli .Někdo v tom také lítal před Tebou a jsou to věci,které se prostě při otázce popřít nedají,jinak by pravda nebyla pravdou a jiní nechápou. Pro změnu,což je logické.

Vlastně jsou věci,dejme tomu kouzla i nekouzla co jsou vzájemné,tím mým životem a životem Tvým.

ŽIVOT  a LÁSKA,dva rozdílné faktory,ovšem důležité pro štěstí člověka či bytosti.

A čas jak jej kdo stráví či tráví,ten se dá všelijak. Nejlépe tím co člověka naplňuje či kde se může realizovat,protože někde jsem četl,že vlastně když najdeš ten pevný bod pro svou realizaci,tak je to součásti Nesmrtelna či spíše Nekonečna a také to souvisí s duší.

Potom je to o tom,že něco jsem chtěl,něco chceš Ty,něco chtějí jiní a pak zase jsou věci jiné anebo ty stejné,které se nechtějí anebo se nechtějí zrovna ve chvíli kdy je chce ten jeden a potom když ten druhý uzná,že zase proč ne,tak je to jinak přes ty všechny věci. Já si říkám,že chtít se dá kdykoliv a vlastně ono to s tím vším také souvisí.

 

Obvykle člověk totiž nechce,protože je tak nějak zabřednuty v jistém marastu pod tíhou racionálního či materiálního vnímání,které však s tím duchovním nemá nic společného. Mohu říct,že vlastně duchovno,které zde vládne již tak po tři roky je věcí,která Ti hodně říká,protože má své vlastní nějaké přesvědčení a víš,že je to věcí duchovna. Kdyby nebylo,tak nebylo by ani toho co je nyní a ne

dělo by se to,co se děje.

Jsou to holt věci vyšší,které prostě ať člověk chce či nechce,tak jej vedou někam směrem dál.

Sama se jistě pohybuješ v jistých monarchistických věcech,jelikož jsi zastánkyni či máš v sobě to cítění a tak i Tobě třeba dojde e-mail od toho,od tamtoho,vydání těch a oněch listů,které si třeba přečteš anebo ne a když tě něco zajímá či v tom něco vidíš,tak automaticky začneš klást na to důraz.

Jistě za ten čas jsi také vedla nějaké diskuze či debaty na toto téma ať již ústní u piva,vína anebo někdy i debetila po internetu s lidma,se kterýma ses seznámila třeba při monarchistickém tahu matičkou Prahou,ze které se spíše stala macecha.

 

Tudíž vzhledem k tomu,že i Já trávím nějaký ten čas momentálně tam kde jsem,snažím se jej využít nějak,tak jak mne baví a třeba i proto,ne že se nudím,ale mám čas ten čas nějak,jakkoliv využít a to díky tomu cítění nejenom pro sebe.

Fakt je,že protože píšu Tobě to,co bych Ti nemusel stihnout říct anebo jsem Ti pro nevhodnost času tenkrát říct bál se,přišlo mi blbé anebo jen jsem nevěděl jestli a co a jak,ale dnes to vím a vím,že těch důvodů proč,mám na rozdíl od jiných nejen,že daleko vážnějších,ale také je jich snad na tisíce,kdyby došlo na detaily.

Často to bývá,že když si lidé toho říkají hodně,tak potom se může stát,že si nemají co říci anebo také,že mohou pokračovat dále aniž by se něco měnilo,je každého věcí jestli jej to povznese,přenese či zastaví.

Také je rozdíl hovořit spolu anebo spolu komunikovat takto,jelikož jsou slova a slova a pak ty věci,které nás tak nějak spojují a také to,že pojednou něco ses rozhodla chtít v souvislosti se mnou a Já s Tebou,což vlastně vede k nutkání spolu komunikovat o věcech dalších a takto je to,jako kdybychom vlastně seděli spolu u stolu třeba v restauraci či v kuchyni anebo leželi vedle sebe někde na dece u vody,pod stromem v horku na pikniku anebo v posteli a povídali si zrovna,protože máme pojednou nutkání si říci či jen probrat něco důležitého. Vlastně každý vztah kamarádský,přátelský i ten osobní vždy začíná očima a pokračuje slovy a samozřejmě činy také,na kterých to potom zase pohledy a slovy krachuje kolikrát v životě,ale proč Ti říkat tento kolotoč,který je kolem nás denně a denně ať se to týká kamarádek či jiných známých a neznámých lidí,které však často nějak se příčí tomu snu o kterém si člověk sní tak nějak od počátku života,protože tak nějak ví přirozeně jak to asi má být anebo co je tzv.lidským posláním či nějakou tou touhou anebo třeba jen aby jiní neřekli,i tak by se to dalo říci.

Potom je druhá stránka věci a tou je,že pokud jsou lidé od sebe vzdálení tak si buďto telefonují anebo píšou dopisy,tedy tehdy,dnes stačí napsat e-mail třeba,pokecat přes icq,skype,někde na chatu a podobně,a tedy pokud o sebe stojí tak se nakonec buď domluví anebo se nedomluví vůbec..takže všechno je nakonec jen o mluvě a jejích příponách. Avšak co jeden dělá nemusí zrovna bavit druhého či nemusí zrovna chtít ten druhý anebo..prostě má k tomu nějaký vnitřní odpor,každého nemusí bavit něco číst pořád,když....když to třeba také zabírá čas,který by se zase dál využít zcela jinak.

Obvykle dlouhé věci lidi odrazují a tím se vlastně nikdy nedostanou k tomu nejlepšímu,protože ono se říká,že to nejlepší vždy přichází až na konec koneckonců,dokonce,že? :)No a pojednou,aby to nevypadalo tak,že člověk je či se cítí závislým na internetu,tak si přehodí myšlenkový veksl či hodí tam výhybku a jde si dělat něco jiného,případně aby to nevypadalo tak,že je v tom až o uši,tak si řekne..No,tak v televizi nic není,knížka mne už nebaví,malovat se mi nechce,že bych šla třeba někam ven? Jééé,to máme dneska venku...no,a už zase ne,zase začalo pršet,kámošky nevolají,každý někde je..no co,tak že bych si přečetla co je nového třeba v Dechu či Duchu anebo Dochu času či jak se ten paskvil jmenuje....

No,Nééééé..to je i ale překvapení....podííívejme se...No tohleto..no totóó...ale no to snad né,To snad nemyslí vážně..okamžitě mu volám a tohleto si za uši nedá....kdo ví v kolika domácnostech či v různých kancelářích ateliérech,skladech,vlacích a všude možně kde může být notebook s internetem a nadřízení zrovna někde buďto také začtení či čkající anebo dávno někde na golfovém hřišti či na chalupě. To tak během roku chodí.

Pravda je však,že na rozdíl třeba od Ordinace v růžové zahradě se to tu nemele cihla kámen,podle toho,co by tak diváky mohlo zajímat,odpudit,otráví a případně zase přilákat a přitom..každý román přece nakonec musí mít nějaký ten happy-end,jinak by to nebyl román,ale tragédie...zatímco někteří čekají na to,kdy se Marťa vyhrábne z dluhů anebo kdy už a hlavně jak ten Marťa přijde nakonec k těm tisícům,potom desetitisícům,hlavně ale statisícům a miliónům jak to měl v těch kartách,další na to kdy vlastně a jaká bude ta největší vlna a jiný kdy se ve spirále točících věcí roztočí spirála dní,jak o ní zpívá Anna K. ve skladbě Děti květin  a podobně...a Marťa se mezitím může buďto zbláznit anebo prostě to nechat tak a čekat,co zase mu život či to dění přivede do cesty,neboť ví,že pravého štěstí není bez lásky a láska pravá a ta normální je vždy mezi mužem a ženou a potom také,zda to ladí přesně podle toho jak mu jeho osudové dráhy tehdy říkaly a které si vlastně on vede neboť se stal dávno něčím či někým jiným a k jeho překvapení samotnému netušil ještě o lásce jedné a teď tedy babo raď.

 

Všechno je to vlastně otázkou dechu. Toho dechu co je v nás,ve Mně a v Tobě,v našem dechu společném. Jak prasácké,až to prý není možné až se chce jiným z toho zvracet anebo je to jen další nová věc,kterou jiní nechápou a opět to bude boom pro naše vakcionáře s prasečí anebo mexickou chřipkou,jelikož se jedná o nějakou novou statistiku či předsudek pokud ne pouze o to,aby se  ty ležící vakcíny na které bylo vynaloženo tolik peněz nějak zužitkovaly?Nevím...a nevím taky,kdy co přijde,tedy co se týče toho dechu. Někdy mám strach snít. Vlastně je to jen strach anebo je to ještě ohled než se začnou zcela anarchisticky plnit zákony inkarnace a reinkarnace,které by nezvládl kontrolovat žádný kontrolní úřad.

Možná si řekneš: nesmysl,ale opět se vrátím ke své staré písničce,co má dneska vlastně smysl?Tedy ten opravdový. Vlastně jen pár věcí,které zvednou a vytvářejí dobrou náladu a dobrý pocit,zatímco Lenka s Vladivojnou se několikrát ponořily do děje příběhu či staly se jeho součástí a říkají si: „To jsme ale zvědavé,kdy už bude konečně konec.“

„Čeho,prosím Tě? Odpověděl ČARODĚJ,který už tím,že píše ty slova,tak ty věty a myšlenky dávno kotví v Jejích hlavičkách.“Copak jste holky už někdy viděly konec nekonečného příběhu?Copak nekonečno má nějaký konec?Copak už jste ze školy zapomněly na ty projektory o přírodě,kde nám promítali smyčkové filmy,které než učitelka pochopila jak se to vypíná,tak jsme ho viděli dvakrát,skoro celý.“

„Asi ne,protože za nás už byly videa a tak a dnes když je všechno digi,tak nevíme co to je.“ odpověděly souhlasně.“

„Jééé Digi,to je ta kadeřnice z Ulice,že?“ dodala Lenka

„To taky.“ řekla Vladivojna a začla přemýšlet nad novým programováním.

"No nevím sice nyní jak Ty,holka," řekl Jí ČARODĚJ " ale ...

 

* * *

Samotnou Tě napadá kolikrát,kdy to budeš mít taky za sebou,respektive kdy projdeš přes tu hráz a jak to bude. Nevím,možná už to bylo a ani jsi to nepostřehla a možná ,že právě před malou chvíli,hned před tím,co jsem si ohřál rajskou s klopsy a rýži v mikrovlnce jsme spolu v duchu tančili v tom bílém světě a něco z Tebe řeklo:Tak takhle to vypadá v klimakteriu asi..No to je ten jeho svět. Hmmm..I on má svůj svět,kam občas unikne před tímto. Krásný,klidný takový..vlastně to ani nejde popsat...ale takový bílý.

Někdy si prostě říkám ŠKODA SLOV...vážně škoda slov jež se nenapíši a nezveřejní,protože pořád je to jisté poselství pro některé jiné,budoucí.

Asi posloucháme možná i stejné radio v jistý čas na základě toho,že i přes facebook se dá sem tam vydedukovat co by tak asi...anebo jen se mi to zdá v tom vnímání,zatím co ty se svým iPodem nebo Padem lítáš kamsi po horách v době rozvodněných řek. Musím pochválit krásné fotografie,by jeden neřekl,jak si některé vodopády v období dešťů dokáži zachovat stále stejnou tvář,zatímco dole v nížinách se řeky vylévají z koryt rovnou do domů. Tolik vody,proteče,no ještě že nevymysleli venkovní vodoměry,to by nasralo asi tak stejně jako když Ty posloucháš,když jsi sama Lucku Bílou..neber mi sen...Zbyl mi jen sen  a...“ To bych se kurva na to podívala.“ pojednou se ozývá z jinak tak slušné Lenky. Však slova která obvykle nikdy nejsou slyšet,leč jsou to vnitřní hlasy jejích emocí či jednoho z jejích Já..to nižší ženské. Dávno totiž když cítíš v hlavě takové ty vibrace,tak je to něco ..protože musím Ti to říct a to z toho důvodu,protože pokud to cítíš a vnímáš,tak někdy je to jen mezi námi a týká se to jen toho co je v Tobě,ale také se může stát,že díky veřejnosti jiné přemýšlející je to i díky jiným..nedá se to ovládat ,leda že by se ten stav takový pominul na základě jiné soustředěnosti na jiný cíl ,ale už by to nebylo jak o tom pěje Monika Načeva. Je to ten strojek,taková jiná malá hrací skříňka v člověku..dejme tomu flašinet akorát nějak nepotřebuješ k tomu kliku v dnešní přetechnizované době.

Ono Když je láska,tak Tobě zadáčo a jinak dva krát 20,prostě dvě zlatky pro Chárona,za každé oko jednu,kdyby jen...náhodou. Vím,nějak Ti to pojednou nebude štýmovat s tím zvláštním a podivným ceníkem,když tak sem tam den po dni procházíš mým druhotným deníkem,ale není to červený ani růžový snad jen černobílý ne-li pouze průhledný či průzračný,ale už jsme spolu jednou diskutovali o penězích,které by vždycky nějak pomohli a Já Ti tam dal odkaz či řekl jsem Ti anebo sdělil,že o tom vím své...vše je jen o srdcích a o tom jestli někdo chce dát anebo ne. Žádat můžeš,v tom snad ještě nikdo nikomu nic nezakazuje,ale jak Ty jsi patronkou něčeho i Já jsem patronem něčeho,ale řekni lidem,že mají od ničeho za něco jen tak dneska něco dát a to už každý dobročinný kšeft musí jít pod cenu anebo jen mít ..jak se to říká? Jistou bonusovou procentuální úlevu pro věrné zákazníky a koukneš na ten účet a nikde nic ba ani mobil nezapípá,že by se to zvedlo jen o jednu korunu...ono co si člověk neudělá nemá a tak s takovou milí patroni čehokoliv z očí budou brzy jen ty slzy s tekutým pískem čili že chvíli budeme slepí jako patrony...prostě takoví ti harmonikáři či flašinetáři co stojí tak jednou nohou na tom břehu a tou druhou...anebo se plavíme mezi břehy i Luciany či spíše ANNY K. JSEM SE PTAL JESTLI SE jÍ UŽ POVEDLO ZÍSKAT ČI JAK TO DOPADLO S TÍM JEJÍ PROJEKTEM A JEDINOU ODPOVĚĎ JAKOU JSEM DOSTAL JE,ŽE TAKHLE SE SVĚTY NEPROPOJÍ,ale na co se muž ženský zeptá,tak stejně BUĎ JAKO BY BYL VZDUCH ANEBO NEVÍM,PROSTĚ JSOU VĚCI,KTERÝM NEROZUMÍM SICE,ALE CHÁPU JE ANEBO JIM ROZUMÍM,ALE ZASE JE NECHÁPU...to asi tak nějak,.jak chce..pořád je to jak chce ona či jak si nazpívala..je 667 cest ďábelských a i když se říká,že tam kde čert nemůže tam nastrčí ženskou,tak taky když už na ženský přestane být spolehnutí,tak se ne dá dělat nic jiného,než si to zase vzít všechno pevně do svých rukou...tu cestu,prostě pořád je to chladnej svět a za těch 3,5 let co je světem svět ještě se proměníme anebo neproměníme v led.

Básník Ti Tím Leni chtěl pouze říci,že jisté představy tam končí,pravda ono písničky si sem tam někdo stáhne a možná zaplatí,ale s jistou naivitou bych raději počkal či šel stranou,to si radši hoď písničku do TOP 10 na radiu ČAS, kvalitu máš,jen se nestydět anebo nebýt skromný...či soukromníkem sám na sobě. Jo,kdybychom byli spolem,tak bych to klidně udělá i Já,ale vím,že si všechno děláš sama..tak co bych se do toho vrtal,už tak....se říká,že nech být po čem anebo tak nějak?nevím,koneckonců ale co chceš dělat ve věčnosti jiného,než si pestřit ten čas nějakými rozptýleními co to všechno kolem nějak vynahradí.

Prostě je to všechno trochu jinak,ale být slavný chvíli anebo věčně a všelijak anebo jen jednotvárně či jednosměrně..ono stejně Anna K.,protože pořád díky Ní to tak nějak jede a netřeba se rýpat do motoru,když to autíčko lásky fachá jako za novoty,v jedné z jejích prvních tuším písniček mi říkala,že si mám vzpomenout na toho a nebo to,co jsem měl rád či mám rád,protože ono to je těžký,mít zase či přicházet na to co má dotyčný rád,když vlastně v jisté chvíli přestal mít rád úplně všechno anebo tedy 97% toho všeho. Vlastně ono RÁD je také dílkem lásky,protože ono jinak by se asi holky kvůli pocitu,že jsou milované kluků neptaly a nevydíraly by  tím,jestli je ještě má někdo rád a naopak,to snad přece musí každý vědět,jestli a jak kdo má koho doopravdy rád a za co anebo proč.

Vlastně je to zvláštní vzhledem k tomu Tvému  ročníku,male stejně asi mi to zase nějak zapadá jak do jisté dávné věštby či sudby na kterou jsem kdysi mávl zcela klasicky rukou a také s těmi mými sny co se mi zdály a které už jsem tak nějak před tím trocho rozepsal,ale opět se musím vrátit k tvorbě Anny K.,která mi vlastně říká anebo by mi řekla,že mé sny jsou pomatené anebo zmatené a taky...stejně na druhé straně mi říká: Co se Ti vlastně zdálo...to víš,zajímá Jí to,ono to je jedno,stejně se jednou všichni sejdeme u Ní v baráku,anebo na jiné Hoře Hill EL anebo Hill Hell..teď nevím,protože pořád jsou to dvě místa co mne napadá,no tak při nejhorším zvedne zadek a přihasí  do mých či naších hor. Uvidíme...záleží na vodě.Prostě věci se jednou hnuly a klidně ať si Klaus v Austrálii mluví co chce za 4 litry v česku hořící či samovznícející se horkem buše nejsou,stejně vždycky plácal hlouposti,které souvisely pouze s naší „perspektivní ekonomikou“ díky které se naše země ocitá opět od dob T.G.M. Někde mezi těmi vyspělými a bohatými  zeměmi.

To víš,Leni holt,za ten čas každého zajímá něco...a není to o tom,že zrovna o tom bychom si měli povídat.Prostě tak jak to tenkrát Yulius Gayus Caesarus pronesl u břehu Rubikonu Alea iacta est...že Kostky jsou vrženy,což by při jednom zdání mohlo souviset i s Tvým životem,Tvou povahou,Tvou tzv.části mužské energie vzhledem k tomu,že duše je jedna a jeden život si duše žije v mužské bytosti a další v ženské a podobně či jak si to vybírá,s Tvým narozením,tím imperátorstvím,protože Léto je Yuno,Yulo a pod....to tak vzhledem k Tvé mytologií dávné a možná i vzhledem k jistým stopám Tvých původů a prapůvodů..také se Ti možná kolikrát zdálo něco o stylu různých říší a podobně...myslím si.Nevím....ale vím jen ,že...

RERUM HUMANORUM DOMINA FORTUNA
Osud je vládcem lidských věcí
(vlastně vím to od Cicera)
Věci lidské obšťastňuje domina

..ale co Tebe se týče,jen vím,nyní že...

Autor: Martin Vontor | úterý 26.7.2011 10:41 | karma článku: 3,83 | přečteno: 505x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ a jih Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:02

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...