Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Boží práce, očí a zelený glaukom...(act. 70 gradibus ad caelum)

...Konečně je klid k tomu, abych se možná vrátil k jistým děním odvíjejícího se od těch všech událostí a kromě toho, že mamka mne včera zrovna ve chvíli vyrušila z té vlny či odvedla od kontextu podstaty vzhledem k tomu, že každý tvůrčí člověk, jenž na něčem pracuje či jen v něčem zcela důkladném pokračuje k tomu potřebuje mít své podmínky, které prostě vždycky někdo překazí z nějakou debilní kravinou ve chvíli, kdy se to nejméně hodí. Prostě k naštvání. I prostě zničehonic nám na protějším chodníku přistála zelená kosmicka loď značky OZO určena k odvozu starého harampádí ze sklepů, která vlastně jakoby byla již předem reservovaná a během chvíle plná. Nevěděl jsem o tom a jakmile mamka přišla ze své práce domů, tak jako když do ní střelí a její pořádkumilovnost či nevím co to má za hloupou vlastnost, tak prostě by nejraději během pěti minut vyklidila celý sklep. Tedy budiž, chtěla to ona, mně tam ty věci, které do těch odkládacích prostor a které nyní mimořádně slouží co by kancelář stavebních dělníků, za jistý čas naskladali. Ono se řekne, vždyť ženy jsou pro pořádek, ale ono za ten čas co jí znám už mi ten tzv. její pořádek, leze krkem, protože potom díky jejímu pořádku Já mám nepořádek a kolikrát už se stalo, že veškeré pro mne důležité věci pro něco s jistým významem skončily v kontejneru s tím, že si to mám uklízet. Takže vlastně včerejší ráno se spíše jevilo jako vojenská akce. " Kdyby alespoň, když už má tu tendenci gruntovat prostě ten můj binec hodila do nějaké krabice a řekla, tak si to tam přeber... ale co, vraždit nehodlám, na to jsem mysslím inteligentní tvor, jenom nevím jak by bylo Jí, kdybych třeba kolikrát, když ona něco zapomene, prostě dostal chuť a náladu uklízet dle jejího způsobua vyhodil bych jí brýle, peněženku a kdo ví co ještě nepotřebného s tím, že si to měla uklidit namísto toho, aby sedla či lehla k televizi a usnula ve svých jedena šedesáti létech, kdy si trénuje svou fyzičku."

Reklama žvýkačky ORBIT  BEZ CUKRU sice říkal, že  " Svý rodiče si nevybereš,  kamarády a sousedy taky  ne a kdo ví co ještě, ale  tu správnou žvýkací  gumu, že si prej vybrat  mohu." Jenomže ono  žvýkačka je mi potom asi  prd platná, leda tak na  uklidnění, pokud zrovna  nevytáhne při tom všem  štěstí ještě nějakou tu  skvěle a pečlivě a snad  jednu z posledních  zadarmo ještě dělaných  plomb, jistou histroickou  kuriozitu."

Tedy po té ranní  rozcvičce, kdy v té zelené  kosmické lodi skončila má  ohňostrojová televize a  pár starých ...vlastně jen  šuplíků, protože než se  tam distaneš s nějaou  tou skříní, tak už přijede auto a kontejner je fuč, ale aspoň něco i když pamatuji doby, kdy ty kontejnery tam byly tak nějak tři dny, tak nevím kam a s čím OZO a hlavně proč tak pojednou spěchá. Že bysi z té veteše dělalo také nějaký výdělečný podnik?

" No ale tak ses alespoň procvičil." nakonec uzavřela mamka celé to ranní extempóre, které skončilo tím, že ještě druhý den, se díky tomu náletu pár věcí dávalo kvůli té hektiky zpět do sklepa, ale budiž, co už s ženskýma jeden narobí.

Prostě někdy bych to už konečně rád změnil k tomu obrazu svému, už jen proto, že za ten čas se ví co asi dělám a kde jsem a že i ty zprávy na Radio Čas prostě nejsou náhodné. Jelikož se ví a neutají se to co bylo a co je ve věci a ve hře tady v tom našem ostravském kraji, že prostě se jedná o zdraví také a že někteří lidé zase kvůli druhým lidem anebo i pro sebe sem tam doufají, že zrovna, jak bývalo jistým zvykem, prostě napíšu dle těchto vzniknuvších nepsaných pravidel a zvyklostí či zareaguji na pár nějakých podnětů či alespoň se nějak vyjádřím ať je to jak se říká: Z JEDNÉ VODY což vlastně od té doby, co to mám tak zkomplikované tím, že vždycky když se něco změní, tak se tím něco přeruší, ale od té doby co pracuji v těch pardubicích, tak toho času je méně a méně ačkoli by si někdo nejraději přál, z jiných důvodů, abych psal do alelůja. Jako proč ne, kdyby tohleto vydělávalo, jako že by už mělo, jenže servis 24 pípne jen když se ČD CARGO umoudří a šoupne mi můj hodinový výdělek a v rámci své víry či jen těch dejme tomů stavebních kamenů a okružních jízd si mohu dále tvrdit, že...

V tom nekonečnu života, v němž se nacházím, (a jako že jo)

je všechno dokonalé, úplné a celistvé.

Uspokojuje Mne, jak vyjadřuji své jedinečné nadání a schopnosti

a jak o mou práci či činnost mají lidé zájem

a je o ni velká poptávka

a Já si mohu vybrat jen to, co chci dělat.

Hodně vydělávám - prací,

jenž mi činí potěšení a radost a přináší mi štěstí.

V mém světě je všechno v pořádku.

Samozřejmě, že tím nemyslím zrovna práci či zaměstnání u ČD CARGO, kteréžto je pro mne spíše nějakou znouzectností vzhledem k tomu, že prostě peníze je třeba a že to nemám zrovna tak, jako třeba ten Bezejmenný Poutník Přítomnosti se kterým jsem měl na facebooku jistou konverzaci na nějakém základě ať již veřejnou, tak i takovou nějakou duchovní soukromou rozpravu, kterážto vlastně ani nevím co tím, dotyčný chtěl říct, jestli reagoval jen na ty emblémy na mé fotce, které prostě souvisí s mým městem a ve své podstatě jsou také součástí srdce ačkoli nějak mne normálně berou jiný věci, ale budiž,a kdy mi sdělil, že...

Bezejmenný Poutník Přítomnosti Je mi cti Martine tě poznat jupííííííííííííííííííííííííííí Jo a jinak mi dali rodiče jméno Jaroslav a BANÍK PIČO mám dávno za sebou ještě za doby ličky daňka a spol....

 

Martin von Torr Díky i mou.

 

 

Bezejmenný Poutník Přítomnosti V dobách kdy nám v budapešti maďaři vypálili autobusy, v dobách kdy nás v berlině vítali fanoiušci v kruhu s holema

 

Martin von Torr Tak to Já taky mám za sebou.

 

 

 

Bezejmenný Poutník Přítomnosti jiank nepracuji a seru na tuto společnost jejich otroctví nechávám jiným finančáku dlužím sociálce dlužím i na zdravotním dlužím...nemám nikde bydliště ani dům ani byt mám přátel kteří mne občas pozvou k nim a pak si užívám na PC jezdím mezi indiány mezi kruhy a mezi různé lidi do měst i žebrám na ulici a mívám přednášky v různých městech apod.

 

Martin von Torr Zajímavé.Koneckonců i tak se dá žít. Někdy bych se taky chtěl podívat mezi indiány znovu aspoň na chvíli,to Já zase pracuji,ale vím proč.nechci se zde vracet na zem s pocitem toho,že někomu něco jsem dlužen,spíše naopak.

 

Což tedy věřím tomu, že některé mé konverzace na zdi někomu neuniknou, když souvisí s něčím vyšším a navíc, také každý má nějakou svou úroveň či pocit jisté hrdosti anebo nevím...Já totiž poslední dobou tak nějak jsem háklivý na jiné věci spíše a také i jiné věci si hlídám neboť vím proč a navíc ty věci kolem lásky mi opravdu milé dámy někdy přijdou směšné, ale možná že nejenom mně...nevím.

 

 

Ono totiž součástí tohoto vesmírného projektu, když tedy v rámci něčeho nějakého sledu událostí ať již náhodných či cílených, které buďto dají konečný smysl jako že vždycky dají i když jak mi řekla při jedné konverzaci malířka Naďa Marková se kterou je přece jen ta komunikace o něčem jiném, tak ten obraz proty, jež to stíhají vnímat obojí, prostě nosím v sobě, tedy to...tajemství jak bych řekl. Tajemství anebo jistý nápad anebo kdo ví co, protože to stejně nezáleží pouze a jen na mně, tedy než se k tomu nějak dostaneme i když spíše bych si přál právě k zachování te jisté magičnosti poněkud jiný způsob, ale budiž, nechť je zatím po vašom.

 

 

Ono totiž to také souvisí s tím přenosem zpráv právě přes Radio Čas o kterých vím, že si tu pravou osobu v té šílené nekonkrétností jmen a názvů, prostě pusinek jako v pytlíku s těmi sněhovými, sluníček až je z toho úžeh, že si už jeden neví, co má vymyslet aby byl originální ještě trochu alespoň a pak těch různých přátel či přítelů anebo Amoru a pak amorku a podobně a pak sem tam zazní Král... Buďto Matěj...což Krále asi naštvěe stejně tak jako když jsem zprvu vlítnul na zeď uživatelky a královny alternativního popu či altermusic se jménem Vladivojna La Chia a Já ji tam z ní udělal nějakou Lenku či Lenču a podobně načež se rozjel jistý sekec mazec zpočátku, tedy věřím či doufám, že tak nějak se to vyvrbilo a tak nějak je to podobné s tou tzv. vlastností jednou, které se to týká a že těch zpráv zaznělo a od koho že všechno, jejda...to by se dalo povídat.

 

Jenomže se nedivím, že se Léňa zprvu zlobila, což o to, jenže ono každý tak nějak přemýšlí nad tím, jak být zdráv a právě že vše, když tedy všechno má či chce svůj nějaký čas, tak ono to potom stejně vede všechno jen k jednomu bodu, jenž se musí stát.Každopádně STRACH - příčina všech nemocí či zloba, protože něco není tak, jak bychom si zrovna přáli aby bylo...

OČI - JSEM SVOBODNÝ. DÍVÁM SE SVOBODNĚ DO BUDOUCNOSTI, PROTOŽE ŽIVOT JE VĚČNÝ A PLNÝ RADOSTI. HLEDÍM MILUJÍCÍMA OČIMA. VŠICHNI MNE MAJÍ RÁDI A JSOU KE MNĚ LASKAVÍ.

Je to jistá afirmace, kterážto prostě člověku nějak změní jeho dosavadní přístup, jen s tou budoucností, kdo ví, jak jí kdo vidí...nehledě k tomu, že tedy právě Radio Čas hlásilo, že za posledních xy let se nějak rozrostl zelený gloukom či zákal - o němž se samozřejmě dočteme v mnoha knihách a lékařských návodecha že často vzniká někdy po 65. roce věku a podobně a že jisté léčby jsou náročné a drahé ne- li nevýlečitelné a spoustu dalších takových věcí, kterým člověk obyvkle věří anebo se jimi řídí a který je zapříčiněny spíše jistým TVRDOŠIJNÝM NEODPOUŠTĚNÍM či TLAKEM ZE STARÝCH URÁŽEK A KŘIVD či ZNAVENOST ŽIVOTEM a nějaké to DÍVÁM SE NĚŽNĚ A LASKAVĚ, nám kolikrát v životě nepomůže.

Každopádně neochota odpouštění je příčinou všeho a snad i proto pán ministr financí Miroslav Kalousek ze své dobré vůle odpustil nějaký ten miliónek o kterém se hovořilo v médiích, který nějakým způsobem zapříčinil Kníže Karel Schwarzenberg , kdo ví, ale jinak si to nedokáži vysvětlit.

A tak aby právě třeba Vladivojna La Chia byla v obraze, sice ne zrovna nyní  někde ve výstavní síni na vysokých podpatcích na výstavě Na vysokých podpatcích ,ale tak nějak jsme na sebe narazili v době, kdy i Já již tak nějak či moje známost sklízí jistý úspěch mediálně.

Což věřím tomu, že by mi na to, kdyby řeč na krásně přišla, že to už zjistila, ale také krom někdy vámi napsaných zpráv mně, kteréžto také jsou, jak jistě víte jistým osobním úspěchem či potěchou na srdíčku či na dušičce, také sem tam sklízím i jisté zprávy na základě tohoto psaní, které mi dojdouo od někoho jako reakce na jisté články, kteréžto přináší spíše ta řeka tak, jako dnes třeba zcela nádhodou také Lenka, ale Lenka Klíčová napsala zprávu, že

"To neni mozne s tim srdcem. Nemuzetr mit takovou schopnost a vnimat skutecne zdravotni obtize druheho, snad to nebyl infart, snad jen skriply mezizeberni nerv."

načež jsem Jí odpověděl

Milá Lenko, proč bych nemohl mít tu schopnost ve světě duchovna je možné vše. Věřte tomu, že mám a za ty tři roky jsou ty schopnosti daleko vyšší.

A není to kec, jen o tom nepíši tolik jako dříve i když bych mohl, každopádně mně stačí, že pár lidí tomu věří, protože se s tím jak se říká setkali, pomoci toho spojení díky spojenému dechu,souvísejícím také, tak nějak s jistou formou lásky či s láskou jako takovou všeobecně vnímanou.

A tak vlastně prostě, stejně jako že umělkyni, která si tedy říká Vladivojna La Chia a časem se o ní jinde dočtu, že je to výtvarnice na vysokých podpatcích Lenka Hatašová ačkoli se klidně může jednat jen o pouhou shodu jmen, kdy třeba rodiče po sobě pojmenovávají dítě anebo také i o jisté náhody, což vlastně facebook dokazuje, že když člověk chce najít jednoho, tak mu vyjde tolik různých stejných jmén, že se až divím, že Statistický Úřad ČR tohleto prostě nevyužije  při sčítání lidí a neotravuje s nějakým tím papírováním, stejně jako když rádiem večer proletí zpráva : Ať zahrají pro Martina a Vojáčkovi, kteří si staví svoji trucovnu, Luu , že mne těší, že si zase na mne nějak vzpomněla ANNA K. official a že se v tom svém náročném programu prostě zajímá o jisté dění v této naši zemi, zatímco ten poněkud strší dějící se příběh nějak začíná nabírat na jistých podivuhodných zvláštnostech, kteréžto dovedly až sem kdy prostě

Já Martin von Torr asi jako každý kdo si časem vyslouží či vymyslí nějakou tu přezdívku anebo jméno jenž jej doprovází prostě, ale ne, že bych si to jako jenom tak nějak vymyslel či že mne to napadlo, jelikož vše musí mít svůj vlastní a opodstatněný důvod, se sem tam prostě a snad už to nějaký opičí člověk nebude kopírovat, jelikož ani Já, když jej chci oslovit, tak nepoužívám to, co odněkud slyším a to jen, že by prostě jistá originalita dostala na frak a tak vzniklo Karel XIII. - Král Český Poslední ,ted yjen, protože zase přijde nějaké to běžné facebookové dění, jako získat si  spřízněnce či jen lidi, se ktrýma to další dění bude mít co do činění ještě více, tedy v rámci nějakého průzorna do budoucností vzhledem k vaším..či jak se říká...No co bych pro Tvé krásné oči neudělal....hlavně ať jsou zdravé...prostě bych tedy  rád si nějak v tom chaosu konečně vytříbil jistou tu družinu kolem jíž se dá věřit, důvěřovat a vědět, že to nění nějaké to...aušus, jak se říká...ale to prostě až někdy...

Tedy tam kde je zase začátek ač začátkem není a přesto opět je to začátek  něčeho nekonečného... Karel XIII. - Král Český Poslední

Martin von Torr Č. K. v. r.

Autor: Martin Vontor | středa 31.8.2011 20:12 | karma článku: 5,18 | přečteno: 608x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ a jih Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:02

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

CEBYT Krkonoše s.r.o.
Administrativní správce nemovitosti

CEBYT Krkonoše s.r.o.
Královéhradecký kraj
nabízený plat: 30 000 - 50 000 Kč

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...