Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Asi si dám Kalouskovicu...(Döch of Time act.34)

...To zas bude rock.Tedy ten příští,řekl bych. "No jak pro koho." podotkla Lenka hned po ránu. "Proč tak skepticky?" ptám se Jí,"Já věřím,že dobrý a úspěšný anebo jen o něco lepší,si myslím." " Četls to,co ten mameluk zase vymyslel?" "Máš na mysli Kalouska?" "Koho jiného...prý štěstí." "No co chceš také po notoricky známém alkoholikovi,měl by se jít léčit a ne mít pod sebou peníze,už z toho chlastu vidí dvojmo a kdo má trpět to jeho delírium trémens.Vážně neuvažuje a to si říká KŘESŤAN  či KATOLÍK? K**** je to.Všichni si myslí,že to tak má být a přitom je to jen další novodobé...

"Mor na něj,nehodlám tím ztrácet čas." uzavřela ranní počítačovou siestu Lenka.

"Jako na všechny ostatní kolem něj."

Vlastně to také tak trochu souvisí s tím,co se děje dnes,protože ono se a to se moc v bibli a těch plcích o Bohu nepíše,vlastně o vesmíru a jak to funguje,že platí slova a časem se plní,no dnes poněkud rychleji než dříve i když se to v tom poněkud zpomaleném světě vracejícím se někde zpět nezdá,paradoxně,ale zřejmě to je tím jednadvacátým stoletím,že svět se vyvíjí a je nějaký rychlejší a uspěchanější.

"A co vlastně tak Leni budeš dneska dělat?"

"Nevím,asi si vezmu kytaru a budu Ti brnkat na nervičky." usmála se a začla zkoušet nějakou alternativu s hmatníkem. "A Ty?" zeptala se ještě mezitím svým trylkováním.

"Taky nevím,možná Tě budu poslouchat,vlastně nejspíš bych měl,už jsem dlouho ženskou neposlouchal."

"To zní pěkně...Hele,a jak to je s tím Bohem a tedy těmi slovy jako?"

"No jsou jisté motlitby a kázání a přikázání a..."

"No to vím a ... " skočila do řeči jako štika po bělici anebo had po své kořisti.

"No a taky se říká: NESER BOHA.a CO TAKOVÝ ČLOVĚK MŮŽE DOOPRAVDY VĚDĚT,CO BOHA MŮŽE DOOPRAVDY ŠTVÁT?"

"No to je zajímavé téma a když je těch Bohů více a Bohyň? "

"Tak v tom vládne chaos,protože spolu nemluvěj."

"Jakto?"

"To víš sváry mají mezi sebou,hlavně Bohyně často." odpověděl básník ČARODĚJ,vlastně ŽIVOT jen a dodal ještě:"Víš to máš těžký,protože všechno souvisí především s mysli a co tak člověk může vědět,když kolikrát ani Bůh sám neví,co si kolem ti další myslí."

"No a co je to podle Tebe Bůh?"

"Co by,jen čistá PRAVDA A LÁSKA."

"Láska?"

"No láska,ta čistá,tedy asi taková ta prvá,kdy to člověk nějak cítí anebo jej to nějak osloví..poprvé ještě,než začne potom tím životem svým,nacházet různá zklamání a zlosti a tak,žít v nostalgií a přemítat jestli mu nebylo lépe s někým jiným a tak...protože lidi,ti kolikrát chtějí či dělají věci jiné,mimo jistá přikazání a vlastně nectí víru a proto jsou také často nemocní,tedy více a více po ta staletí a tisíciletí,souvisí to s tím,víš.."

"Stejně je to zvláštní s Tebou,na jedne straně Boha vzýváš a na té druhé jej haníš anebo...."

"A co by ne,vždyť to patří k životu...a navíc o sobě se mohu bavit jak chci,ne? Ty také to tak děláš určitě."

"No jak kdy,víš..."

"Vím,tam kde je Ti dobře."

"...Hmmm když Já nevím co mám dělat." povzdechla pojednou poněkud rozmrzele.

"Vždyť mi brnkáš na nervy." usmál jsem se pro změnu Já.

"Ale to jo,ale myslím tak nějak do budoucna a vůbec...když Já vlastně nevím ještě..."

"Co?"

"Víš,jak jsme tenkrát...to kvůli té slušnosti..." soukala pomalu ze sebe.

"Jo Ty myslíš jako to..no a?"

"No bé..."

"Jo s křížkem...." a poněkud se hovor přesunul do hudební hantýrky,jak povznášející na duchu.

"Tak Já jsem prostě nad tím přemýšlala a říkala jsem si potom,když mi to nedalo a..."

"A co jako řešíš? Ten zpropadený debilní český komplex?Vykání -Tykání?si představ,kdybychom se narodili někde v cizině,třeba v Anglii anebo Norsku..."

"Anebo tak v Americe..." zasnila se.

"No třeba,ale ono stačí tady ,tam stejně s těmi jazyky je to stejné,prostě tam nedělají rozdíly a všechno je takové osobnější,ne jak tady...někomu řekkneš : Hej TY...a on jako,že hned..Mladíku,Vás neučili doma slušností? a můžu Já za to,že vypadám pořád stejně i když,ale ten svůj věk jsem radši zapomněl,nehodlám se řídit pořád nějakými termíny a podobně,ono totiž vlastně to souvisí i s tou andělskou terapii a i s Tebou.Mimochodem už jsem Ti říkal,že jsem tak přemýšlel nad tím,jestli Tě ten Tvůj koníček,jako to Tvý město nepřijde či by nepřišlo časem na majlant?  "

"No neříkal,ale co jako s tím,dneska všechno něco stojí? To mi neříkej,že by jako si mi to z fleku vyčaroval..." rozesmála se jako Slunce když se rozsvítí.

"Tak vyčaroval..ono,nejsou kouzla jako kouzla...ale když jednou proboříš tu hráz a dokážeš zlomit čas a pak v souladu se zákony zachování všeho živého v rámci těch jistých východních věd..by se cokoli mohlo udělat při troše vůle a soustředění se prý dá všechno,říká se..."

"No Já Ti nevím." zapochybovala poněkud nejistě."Ty mi vážně někdy přijdeš jako...

"To je leni možné,protože ono vlatně se všechno mění,když víš,že vlastně nejsi docela obyčejný člověk tak jako dříve a že vlastně máš na starosti docela jiné věci než lidi,když víš,že ta lidská síla či síla lidského čchi proudí mnou a vlastně v ttom spojení i Tebou a ono vše nemusí být jen vinou mou anebo Tvou..."

"Jak to jako myslíš?"

"No prostě tak,že momentálně něco píšu a myšlenkově to vnímáme a je to v pohodě,ale pak když to pošlu před oči Tvé a jiných vlastně,tak se může stát,že máš pocit pojendou,že tě třeba bolí hlava anebo něco jiného negativního v těle cítíš a tak,takové ty mikroskopické věci,které vlastně vnímám Já a někdy zase ty a avlastně je tak nějak vnímáme společně a pak za ten čas...musím jen přemýšlet co a jak jaký směr a jaké slova a podobně...pořád je to kolotoč,ale vede vlastně díky tomu dechu k uzdravení a pak do toho TVÉ pohledy,potřeby,pohnutky,touhy či Tvá dosavadní přesvědčení,odpory a strachy..a v životě zase třeba něco jiného,protože světem vládnou a člověk neustále potřebuje nějaké ty prachy,když mu je jiní berou a odtrhují od huby jen proto,aby jim jiní zalepili jejich dluhy,protože sami jsou neschopni se o to postart osobně,tak jen zneužívají věcí..."

"Nic..pěkné ráno,jdu si dát kafe ..jako vždycky...anebo si dám panáka na rozproudění krve."

"Že se....víš,že po ránu..." drnkla Lenka důrazně na nejsilnější strunu.

"Ale co blázníš blázínku,jeden malý panáček po ránu na lačno čistého,to je jako když vy ženy máte ty svý dny a perete do sebe algifen,ten taky obsahuje alkohol,pokud ne ještě větší svinstva."

"No dobrá teda,uznávám,přesvědčils mne...a co vlastně si dobrého dáme?"

"No má zrovna nový ročník KALOUSKOVICE."

"To neznám,co to je?ještě jsem to nikde neviděla."

"No to je pančovaná a jedenáctrkát převařená pitná voda z vodovodu."

"To nemá ale žádný říz."

"Ale co bojíš...trochu čistého lékařského lihu na desinfekci a hned je půllitr na světě :))"

"Si děláš šprťouchlata,že?"

"Já? ne,to spíše Kalousek s tím začal." ...

 

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 4.8.2011 9:53 | karma článku: 5,04 | přečteno: 608x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  16:17

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...