Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Act 98. Gradibus ad caelum - Sázka, Sportka,Mates či Mathiesz

... Největší sranda je, vždy, když se zde začnu zmíňovat o penězích či mých financích. Jak s nimi hospodařím a podobně. Nemám co zastírat, protože tím životem se člověk naučí využívat spoustu věcí a možností. jednou normální a jindy ty, jak se říká takové pohrdání hodné, protože ono když se jedná o ženu, o lásku a pak takové ty další věci s tím související pro případ kdyby, tak cokoli zde po pravdě psáno mění věci a také rozhodnutí. nepatřím však mezi ty, jež by se báli či styděli za své hospodaření, protože základem všeho štstí je zviditelnění hospodářství ono i ty pokusy politiku zviditelnit pro jejích zájmy třeba financování Českých Dráh a dalších velkých podniků na základě různých reorganizací jsou jistě správné. Problém však, proč nikdy to ke štěstí jako takovému nevede je ten, že vždy se má jak myšlenkou, tak slovem a pak i skutkem či činem vycházet od sebe, tedy ukázat světu, že tak to má být v pořádku tudíž si říkám, že vždy je zajímavé, že vždycky někdo chce něco po druhých a tam kde to má být očividné už jen pro jméno země je ta největší tma a ticho po pěšině. Což vlastně je jedním z mnoha důvodů proč v ČR není Euro zavedeno dávno, pravda dnes již je spousta věcí změněno a tak je logické, že na základě jistých věcí jež říká polský ministr financí, že EU je zadlužená a půjčuje si od Číňanů řekl bych, že už to nemá smysl, tak jako ani to, co zase poslanci zamýšlejí s Lisabonskou smlouvou, kterou ten nenáviděný a nesympatický prezident a expremiér ČR Klaus, který má ovšem podle slováků, protože pravda vždy se ukáže časem, tak pravdu v mnoha věcech měl.

Také z počátku i on měl ohledně eura svou představu spojenou s nebem, ale vlastně ten jeho euroskepticismus řekl bych, také není daleko nejenom od věcí, ale především od pravdy. Koneckonců ta předchozí udělaná tabulka tím studentem si myslím, že ukázala hodně, ale čert vem dnes ekonomiku velkého stylu, když to důležité se odehrává vždy v životě a především doma.

Prostě vzhledem k tomu, že díky insolventnosti jsem se rozhodl, že se zbavím veškerých složenkových a terminovaných plateb a již nějaký ten čas vlastně mé mobilní služby s kredituji sám a když ne, tak je to můj problém, ale nemusím se bát nmějakých těch dalších věcí jako upomínky či nějaké to okrádání pomoci HDP a podobně. nepotřebuji to již, protože vím, že co chci a potřebuji sdělit světu či konkrétním osobám, tak si to udělám a zařídím i bez peněz, protože ty zase potřebuji na jiné věci.

Ono kdybych dnes měl napsat někomu známému formální dopis a ne jeden, tak ono to je hned 11 Kč za známku a nemám tu jistotu, že můj dopis klasicky jak je odjakživa byrokratickým zažitým zvykem neskončí na základě lhostejností v koši či na dně šůpliku, když to udělám normální cestou, tak se obyvkle nic neděje a tak jsou i jiné způsoby. Horší je to, když vlastně se dá vyznat i láska či jen vyjádřit osobní věci, protože ono také někdo mi sem tam napíše a tak mu odpovím tak...asi tak, aby to moc neotravovalo či to vyhovovalo, ale přesto to zřejmě vyvolá jisté negativní vlastnosti či výčitky..spíše tu zkou krev jak to někdo říkal a nevím jestli to byla zrovna Klára Motokára či někdo jiný když to tam napsal, jak jsme tam na facebooku sem tam něco řešili Já a Vladivojna La Chia a možná to mohla být i Veronika Bayerova , čert ví. Ono také v těch diskuzích se to kolikrát pojednou zahemží jmény.

Ale potřeboval jsem si dobít kredit na T-mobile, protože jsem tam měl nějaký ten hit balíček nebo nějakou jinou debilovinu, díky níž jsem prostě měl 60 Kč bonusový kredit měsíčně v případě dobítí za min. 300 Kč , který mi tak nějak stačil k těm důležitým hovorům a tak má první cesta vedla klasicky k terminálům insolventní SÁZKY, protože i když má mít jitsou jistinu, která se v případě výher dělí mezi výherce, tak je mi podivné proč výhry se nevyplácí.

Tedy vlastně pardón, divné mi to není, protože jinak by asi Hušák si nepmohl zcela zákonitě přijít jen tak k sídlu někde ve středomoří či kousek od něj. Nevím jak se k tomu staví české soudnictví, ale vím, že jistou dobu Česko kolikrát jiným zemím vskutku závidělo, že mají nějaké ty ostrovy a česi nic, což v případě jisté konfiskace majetku a zestátnění by mhlo být pro stát přínosné v případě zabavení nekale nabytého majetku. Ono i Já musel přo insolventním řízení proprat snad i účty za slipy a předložit kurátorovi či správci, ale pravda, nevím jak to chodí v těch vyšších dejme tomu kruzích kdy už minimálně 16 000 obyvatel ČR  se může pokládat za milionáře protože mají v přepočtu 1. 000 000 AMERICKÝCH DOLARŮ.

Při vstupu do trafiky jsem ovšem nemohl najít ty pověstné on-line dobíjecí kupóny a tak jsem se ptal trafikantky zda se dobíjí a ona že ano, ale pouze už jen a jedině O2, takže vlastně můžu celou tu smlouvu akorát tak prdět i když v přípqdě potřeby v ostravě lze navštívit kamenný krám T-mobile ale jak je to na vesnicích a jiných menších obcích, tak to nevím.

Docela zvláštní ale... říkám si  a tím jak tou cestou Krále pokračuji stále, tak se zatím loučím protože mám dvě noční zase a tak klasicky budu v Pardubicích, jelikož díky pravdě a upřímnosti mi přijde že návrat zpátky do ostravy po stránce pracovní mám z nebvole jiných poněkud zakázány a tak si říkám, že když ne blíž, tak asi směrem někam dál , jak by si to asi i ten můj osud možná přál, ale kdo ví...tak zatím papa a pro tenč as třeba více toho důležitějšího či staršího řekl či podotkl bych jen a jinak přeji pěkný víkend nejen den.

S pozdravem Karel XIII. - Král Český Poslední

Autor: Martin Vontor | pátek 23.9.2011 13:19 | karma článku: 4,34 | přečteno: 523x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ a jih Čech. Mohou být silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:02

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...