Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Act 96. Gradibus ad caelum - Euro, slzy Fénixe a situace v Řecku 1.

... Usnul jsem. Ono také po obědě se dobře spinká či usíná tak na dvě hodinky asi anebo na jednu a vlastně ani včera se mi nechtělo nic psát stejně tak jako nechtělo se minakonec ani jít se podívat na náš Slezskoostravský hrad na kterém pracuje maldý té paní bývalé vlakvedoucí, když jsem šel tváři v tvář podívat se vstříc tváři Prezidentově 1. 9. 2011 a kdy mi ten důležitý záběr či rozhovor nakonec unikl vzhledem zřejmě přeplněné kapacitě mého mobilu a neuložil se jak jindy to obvykle se tak děje, ale ono  jak se říká, co nelze udělat dnes je lepší někdy odložit na druhý den i když ono v rámci citů se sem tam trochu ovlivní životadenní běh někoho jiného možná.

Také nějak vlastně ani včera mne  nenapadlo o čem bych psal či k čemu se  vyjádřil, nějak zřejmě se mi na mé  elektrické kytaře ze strachu z těch těch  škrtů s nimiž disponuje především  násilný Miroslav Kalousek (viz. související  články), jenž se též tak nějak poslední  dobou jako lev bije hlava nehlava či na  základě jisté setrvačnosti zaškrtil  preventivně pro jistotu volume  potenciometr.

Naštěstí i přes jisté včerejší zcela možné  chvilkové zklamání jistých dam, poněkud  spíše zainteresováných více z hlediska romatického nežli politického stále funguje ten nepsaný Vesmírný zákon, že Ráno moudřejší bývá večera.

Přesto však nemohu si na včerejšek stěžovat, jelikož i mně přinesl docela velkou dávku pocitů z tzv. dobrých skutků.

Již jen ten fakt, že Fénix, ten bájný pták, jenž vždy prostě jako rychla láska shoří na popel a potom se opět v tom jeho koloběhu z popela zrodí jelikož i jeho obvykle načervenalé zbarvení je výrazem ohně a bleděmodře zbarvené křídla do žluta, ačkoli každý grafik si jej zobrazí dle svého přesto že vlastně obvykle má jen barvu šedi jak mnozi možná vědí, tak nějak již obvykle souvisí s vodou či nebem a působí poněkud chladivým či jen neutralizujícím podnětem v zájmu zákonů rovnováhy ačkoli mnohým politicky zaslepeným jedincům jeho poslání nic neříká či jeho úkol i když zcela je očividná jeho souvislost ve věcech týkajících se života a smrti a podobně jako i jeho léčivá síla, tak vlastně v tom duchu, že všechno souvisí se vším i když mnoho diskutérů ať již to mají jako své hobby či jsou za svá slova placeni politickými stranami z veřejných zdrojů a v podstatě jen plýtvají investicemi, jenž také vlastně by za zcela jiných okolností mohly být zcela užitečně užity ve prospěch snížení státního deficitu či spíše jen odpomoci české ponorky ode dna úvěrové pasti v němž se nachází.

Jsou prostě věci jenž se nezmění, jelikož když se jedná o tělo, dech a vzájemné propojení těla ženského a mužského na základě zcela jiných vyšších astrálních principů souvisejícími spíše s poněkud daleko vyšším Já, nežli je často schopen mnohý člověk vnímat a protože dávno již přes tři roky to prostě je, takže jediné co lze je jen umět se od tohoto bodu odrazit na té řece, kde se už příliš nesní a kde se spíše sny ztrácí a jen sem tam dá se říct že snad životně se vrací. Netvrdím že každému, jelikož i to je spíše tak nějak dáno jistým nastálým kosmickým trendem či tzv. osudovou kombinací, když už dávno aniž to ty některý víš a jiný v tom nějak tápeš či potichu a pokradmu jen tušíš...

Fénix -  pro ostraváka spíše dávna kavárna a nyní obchod či boutique market, kde si lze pořídit věci se značkou Made in Vietnam. Bájná věc také, již. Obvykle se tam kdysi scházeli vexláci a šmelináři, ale ve světě technokratickém věc nemyslitelná a neexistující a proto se Fénix těmito takto smýšlejícími lidma v rámci uchování své vlastní energie čchi ani nezabývá vzhledem k tomu, že i on má vytříben svůj smysl pro inteligenci a prosperitu a spíše není pro plýtvání slzama či jinými dary tam, kde to prostě smysl nemá, když rozum jeho ptačí říká: Pozdě bycha honiti ať se to týká státního dluhu ačkoli kolikrát se vlastně opravdu chce nad tím vším brečet jak to tak jeden vnímá z tý svý ptačí perspektivy.

Jenže ono kdo ví, jak to s tím Královstsvím a Králem nakonec bude v průběhu této minimálně sedmi leté války a boje za něco a říkejme tomu třeba štěstí v době, kdy především má člověk či ať již jsme jakýkoliv jiný tvor či bytost myslet především prvně sám na sebe a potom na ty druhé.

Každý žijeme v nějakých těch definicích a nové přijímáme  buďto lehce nebo těžce a jiných těch starších se někdy lehko a jindy horko ťažko zbavujeme obzvláště jde li o city a podobně, ale ono vlastně i v tom životě obvykle to jde kolikrát tak samo od sebe aniž by se nad tím někdo pozastavil či tou svou cestou za tím svým ztrácel nad tím čas. Ve světě kde se to obvykle mele hlava nehlava a tak vysvětluj nevěřicímu něco, že tady něco je, když on ani nemá kolikrát páru o tom co je v hrnci, natož nad hrncem.

Ale protože i Já mám dávno jiné definice a vše se prostě sem tam odvíjí jako to všechno od jiných vět jiných lidí, tak vzhledem k tomu, že slova a myšlenky jsou jako zrní či jen zrnka moudrosti, to jen pro ty, jenž si myslí, že jsem jako veškerou moudrost sežral či zezobal, leč ono každý hrabivý pták ať již je to fénix či jakákoliv jiná slepice si prostě tím svým krokem po dvorku zvým zobáčkem odděluje dobré od špatného a tak podobně a navíc i Ona si říkala jednou a to docela nedávno či jen v její hlavě se honila myšlenka...však počkej ty ptáčku jeden vykutálený, ty mi ještě budeš zobat z ruky, což klidně, proč ne, nastaví-li štíhlá laň ptáku svoji dlaň, protože bez jistých příčinění těch věcí spíše není což v tom rychlém časosledu může vésti spíš k nechtěnému utrápení... sebe především se.

Takže jiný či jiná anebo jiné za ten čas si jistě ujasnilo, co že to bylo za sílu ,jež jej chytla za límec na okraji skály a mrštila s nim někam mezi modříny, když prostě se v jistý okamžik může zdát, že prostě jakoby nademnou v tu chvíli přilétl nějaký dravec anebo kdo ví co to bylo zač, že by anděl snad?...

No každopádně ono prostě pořád je to o tom, jak v jedné písni zpívá ANNA K. Vzpomeň si koho jsi měl rád... což jaksi myslet na to v tom běhu také není jen tak, když jiný si řekne..snad..snad anděl strážný v tu chvíli při mně stál, ale i on nemůže být na všech místech najednou a lepší je, jak se říká...že když každý má rád některé věci tak nějak doře pod kontrolou, tak i kohout je spokojený a může v klidu usnout, když má všechny ty slípky v kurníku v bezpečí pod střechou, to jen aby se nenalítal příliš, protože se také nedá myslet na soustu věcí naráz by nedošlo opět k tzv. roztříštěnosti mysli.

A tak jsem i vcelku rád, že jsem vlastně svou trochou mohl přispět do toho pomyslného mlýna a pomoci a že třeba Monika Načeva má další vystoupení někde v Ostravě a že i mně bylo poděkováno, takže to prostě k něčemu bylo. Nehledě k tomu, že co by Král, jenž není politik a jeho slova, protože mají dávno váhu nebe prostě co jednou nějak slíbí, tak nejenže splní, ale musí už jen proto, že i hvězdy mají takovou tu zvědavost sobě vlastní a prostě takjé sem tam sledují po očičku takové to dění nebeské či vesmírné mimo jiné a tak si řeknou: No...tak to jsem zvědavá jak..když řekl jen OK....no jak asi...prostě...

Posledně a nevím zda to není již tak nějak tři týdny, ale ono někdy je prostě lepší, když jeden chce a potřebuje něco vědět, když se snesla v této hře prvních s posledními ostrá kritika na Prezidentův výrok o Řecku či spíše, že svým výrokem, ale možná jistě i pravdivým nasral všechny řeky, protože ono vždycky když se řekne pravda přímo a rovnou bez servítku, tak vyvolá ve světě ohlas, ale zase na stranu druhou zarýpat do jisté národní nacionality a tradicionalismu, to je jako kdyby někdo zarýpal do čechům vlastního Já nic a alibismu, pohodlnosti a výpočitavosti, tak je lepší využít prímo nabízejících se technických vyspělostí a oslovit spíše ty, jejichž pohled je tím jejich životem poněkud nejen jiný na ty věci, ale protože se tam pohybují, tak se dá říci, že i pevný, protože ani král nemůže sedět na dvěstědvaceti židlích najednou a tak i možná k jistému překvapení jsem se prostě zeptal té osoby, jenž mi tak nějak českým pohledem může nastínit ten řecký život či to skutečno tak jak je, i když možná mohla být překvapená jistou troufalostí či tak nějak vůbec, kdo ví.

Pravda, mohl bych se zeptat klidně kohokoliv z Řecka přímo, ale myslím si že by výsledek byl stejný jako na vietnamské tržnici, že i když je jedná bota červená a druhá modrá jenda má takové číslo a druhá je o tíťlo menťí...tak to dobré a pánofi to bude tlutět.

A tak po jisté chvíli kroužení nad oceánem různých informací a vět mi nemohlo uniknout, což o to, mně, mně je to vcelku jedno, ale když někdo si v klidu i do bulváru napíše třeba to, že třeba taková Helena Zeťová ,když se chce uklidnit či vytratit anebo ať si to prostě nazývá každý jak je mu dáno, prostě opouští český svět, tak jsem si řekl, zeptej se ji i včera kupodivu došla mi odpověď a myslím si, že zcela výstižná a plně dostačující, protože jen blbec trpí potřebou něco dokola vysvětlovat a hlavně věci jenž mu nejsou jasné a polemizivat o nich, když prostě umění je vyhledat si ten intelekt.

Martin von Torr - " Pěkný den přeji milá Heleno, nezlob se prosím,že obtěžuji,ale přesto mne zajímá jistá věc a nevím na koho se v této záležitosti obrátit. Prostě z čistě politických důvodů mne zajímá takové to všeobecné dění v Řecku,jež náš sám pán prezident ze svého pohledu zkritizoval.Mně osobně to přijde co by neopodstatněné,pokud se člověk nezeptá někoho,kdo tam tráví vesměs čas a dokáže tak nějak normálně vnímat veškerý život a to dění a rád bych se zeptal jak ta situace je skutečně vnímána.DDěkuji za odpověď.MvT@}~}~ "

Helena Zeťová - " Řecko je nádherné,myslím, že taková odpověď stačí  "

Martin von Torr - " určitě, každopádně děkuji Heleno  "

Což tedy zhodnotila po pravdě svým ženským pohledem a ono  pravda, myslím si, že už se nemá smysl dál tím zabývat, neboť  opravdu je to dostačující a vystížné, ono koneckonců věřím spíše  tomu, že podobně by mi odpověděla i Vladivojna La Chia kteráž  v době dovolených odletěla relaxovat a odreagovat se na krétu,  ale myslím si, že ono ,když si člověk letí někam odpočinout, a  přeci jen to prostředí zná jen tak chvilkově, tak nemůže zcela  přesně a vystižně celou věc nastínit a navíc, když někdo relaxuje,  tak nesluší se jen rušit v relaxování.

Čímž jsme se sice ještě  nedostali k věcem týkajícím se eura a  pohledu čechů jednotného a pravda,  poněkud rozdílného jako  vždy s okem některých pár politiků, i když v té skupině lidí, kteří  jsou spíše proti euru se to hemží jak mnohými politiky či finančníky a obchodníky jako je třeba i Tomio Okamura, kterýžto co by osoba pohybující se především v oblasti byznysu, tak asi ví vo co go, když se přidá do takovéto skupiny a je jedno zda v tom je i zahrnuto tzv. dávné kákodováne cítění japonských smaurajů či prostě jistá opdvěká nenávist japonců k číňanům vzhledem k tomu, že i on je púředevším pro prosperitu země v níž žije a jistě nani oku kdysi japonského perfecionismu a kvality značek v podobě elektroniky se nelíbí ten příval čínské atrapoviny a nekvality spíše, protože Čína a Japonsko jsou vlastně odvěcí rivalové tak jako korejci, takže případně ve večerním  vydání se k němu dostaneme... protože ono také základem  úspěšného dne je kvalitní a dobrá snídaně mimojiných věcí po  ránu a tak letím na chleba a a na párek, takže pěkné ráno přeje  vám

s pozdravem Martin von Torr - váš   Král Český Poslední a kašpárek ...

jindy by se řeklo kašli nebo ser na to, ale ...

 

Autor: Martin Vontor | čtvrtek 22.9.2011 10:36 | karma článku: 5,46 | přečteno: 487x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ a jih Čech. Mohou být silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:02

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...