Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Act 94. Gradibus ad caelum - Diskriminace aneb Česká pole s bavlnou

... Našel jsem si místo v kupé poněkud zpoloviny obsazeném, protože v neděli to bývá také vcelku přeplněné. Vlastně byly tam nějaké dvě vcelku hovorné dámy a bylo tam také volněji a tak jsem si tam přisedl. Odložil krosnu nahoru na polici, sedl si a doposlouchával ten Večer splněných přání, který vysílalo či vlastně pravidelně po každý den v době od 19:00 do 21:00 Radio Čas , než se mi někde někdy už za Hranicemi na Moravě a jindy kousek od Olomouce ztrátí signál. Dámy hovořily poněkud hlasitěji, takže ono to i přes to chvilkové škvrčení v hands free bylo zřetelně slyšet o čem si tak asi povídají, ale příliš jsem se tomu nevěnoval.

Nakonec stejně padlo při nějakém tom tématu i to  společné slovo a tak od půl deváté už jsem si raději  sundal sluchátka, vypnul přijímač a věnoval se  společnosti. Člověk nikdy neví co se dozví a s kým  se pobaví.

Zcela klasicky řeč začala nějakým tím tématem  ohledně dráh. Jedna z dam, sedící na protější  straně vystoupila již v Hranicích na Moravě a tak  jsem si sedl na protější sedadlo po ní a zůstali jsme  tam tři ještě s jedním postarším mužem. jely  odněkud s prešova a docela, tedy ta jedna si  vynachvalovala to, jak ten vlak rychle jede a že  zase ta měsíční jízdenka tam a na zpátek za těch  2.400 Kč do Prahy i když byla někde právě z  Varnsdorfu a vlastně se zeptala zda-li někdo neví  něco o tom, co se odehrává právě v tom jejích kraji  ohledně Šluknovska načež tedy pán nevěděl a Já jí  mohl vyhovět pouze tím, co jsem si tak nějak stihl přečíst na internetu a tak trochu nastínila situaci kolem jistých demonstrací.

Shodli jsme se v názoru hned poté, co říkala, že i příslušníci POLICIE ČR, kteří zde byli povolání pro úkol chránit tzv. diskriminovaanou menšinu, což je spíše už jen politický předsudek, říkali demonstrujícím obyvatelům spíše poněkud slušně žijící, že kdyby si nedělali jen svou práci, tak by se rozhodně přidali na stranu právě demostrantů, čímž mi vlastně vzhledem k těm stále kolujícím e-mailům a podobným názorům na věc, kteréžto je možno si přečíst a vlastně vytvořit si tzv. všeobecný národní názor , protože jistě je to jen něco , co vyhovuje ne národu, ale spíše jen politikům, kteří vlastně využívají této sociálně slabší vrstvy buďto se nepřízpůsobit, nehledat si práci i když i s ní je to v Česku poněkud na štíru anebo jen schválně nechávají věci tak, aby v případě dalšího počtyřletí jen budili náděj v předvolební kampani a pod falešnými úsměvy a falešnou ochotou slibovali hory a doly a že, když budou volení právě oni, takže se vše zlepší.

Osobně si myslím, že kdyby se tak mělo dít, tak už se děje dávno a tudíž mi z toho vyplývá, že ty věci jsou spíše jinak a související spíše jen s tím udržením se u koryt, protože věřím tomu, že v případě neúspěchu ve volbách by to bylo velice finančně znatelné o čemž předchozí pád, jenž vlastně zažil a prožil si bývalý předseda ČSSD a jeden z expremiérů Jiří Paroubek osobně na vlastní kůži.

Ono vůbec se mi zdá a věřím tomu, že nejenom mně, že vláda paradoxně a snad i už s úmyslem, jelikož jinak si to nelze vysvětli spíše dělá kroky proti národu a lidem národností české než aby pracovala pro ně, tak jak je jejích povinností když už si tak krásně a jasně sami od sebe navyšují své platy ačkoli politik je spíše služebníkem veřejnosti pro zastavání jistých věcí i když se nám to dle mého krapítek dostalo přes povrch pivní sklenice a tudíž v rámci zákona oko za oko či příčiny a následku v době dharmy, když pivo vypění, tak mohou pěnit i ti, díky nimž ta sklenice přepěnila přas okraj nádoby aneb jak se lidově říká když Každá číše jednou přeteče.

A protože spíše se to opět bude týkat věcí jen ryze normálně životních, tak pro jistý přehled či jen rychlejší a snadnější ujasnění bych přeci jen doporučoval těm, jenž tak nějak více nežli citově jsou zainteresováni dát přednost souvisejícím článkům a poté si přečíst tohle, protože ono kdyby v tom nebyl zainteresován čas minulý a přítomný, tak by to v jádru věci bylo vcelku fuk, ale lepší přetočit své kolečka jednou než tam a zpátky i když ono každý hrací strojek, aby nezrezivěl, tak se musí pořádně promazat, protože kdo maže, ten jede. To jen tak na okraj mimo těch mých včerejších diskuzí na facebooku.

Proč zastírat, že Království či monarchie jako taková anebo i to cítění nejde a obvykle nikdy nešlo ruku v ruce s politickým smýšlením a myšlením a také nejsem politik, abych něco tutlal a tajil a to je přesně to co odlišuje Krále a jeho bližní od osob postihnutým poněkud politickou deformací a je vždy lepší trefit hřebík rovnou přímo na hlavičku než omlátit celou zeď nebo stěnu, protože to by zase ten, jenž neumí malovat si musel objednat firmu a tomu jenž malovat umí by přibylo více nechtěné práce.

Vlastně celá ta debata mi nakonec dala ten pravý význam té písně od country skupiny PLAVCI o tom jak to chodí a bývá na POLÍCH S BAVLNOU a že JEDNOU ČERNÝ KŮŽE SVOJE PRÁVA VYHRAJÍ, takže pro připomenutí jen...

Obvykle si to člověk přebere dle bravy kůže a hned má v tom jasno k nevoli většiny, jenomže ono jak zde jíiž od toho jistého data víme, že často OPAK BÝVÁ PRAVDOU ve skutečnosti, protože ono to vypadá dle toho, aby náhodou poslanci EU nezdvihli varovně svůj ukazováček a spohrůžkou či vyhrůžkou: I TY JEDEN ČESKÝ POLITIKU, COPAK NEVÍŠ ŽE NORMY A PRAVIDLA HOVOŘÍ JINAK? OKAMŽITĚ SE ŘIĎ TÍM CO TI KÁŽEM JINAK TO ZNÁŠ, STRASBOURG, ARBITRÁŽ A SANKCE. Bez jakého koliv ohledu k tomu, že ten kdo svou práci, i když mi bylo členy či zastánci ČSSD naznačeno, že příliš chytračím a že oni naštěstí mají smysl pro humor, což většinu národa už přešel smích, takže je ještě vskutku docela i obdivuji a palec nahoru pro borce na konec za to, jak to s náma dlouho vydrželi, protože bez ohledu na to, že spíše ta bílá většina otročí a odvádí vysoké dávky a rok od roku vyšší až je to nelidské pro tedy pár těch otrokářu, kteří si jednou za měsíc s celou svou rodinkou vyjdou na poštu pro nadstandartní dávky až už i důvtipný český človíček se bouchl do hlavy řekl si, jestli vůbec v takovéto době má ještě smysl mít děti, rodinu či udržovat nějaké to manželství vzhledem k finančním důvodům čímž v podstatě přidal práci ještě důvtipnějšímu českému politikovi v tom, že i on začal vrtat do tzv. osobních vztahů, ať již na noze volné či té pod otěží chomoutů, čímž vlastně ve své podstatě začíná zacházet do ovlivňování osobních svobod a práv občanů, tedy dle mého zcela myslím si, že ještě normálního soudu, soudě tak.

Což ono, proč ne, co bychom ještě ze svých posledních sil a nervů pro ně neudělali, když si tak hýčkají tu menšinu niuc nedělačů, když vlastně jsme si je zvolili proto, že věříme, že to s námi myslí nějak dobře když už ne jakž takž či se tak v naději as doufáním na to obyvkle většinou díváme anebo jen z nějaké povinnosti či ze zvyku prostě ať se s tím neserem, jelikož nemáme čas a mažeme vydělávat anebo na chatu, tak bereme první papír a házíme jej do urny než v ní sami lehneme popelem výhledově k příštímu roku.

Prostě jsem chtěl říct, že z otročený poctivě pracující či vydělávající národ pomyslně nosí ty černý záda a ta menšina je i když snad původně v tom byl dobrý úmysl, je nadsazovaná a netknutelná jako kdyby to byl státní poklad či nějaké božstvo. No potom potěš za ty dary.

Ačkoli prezident říkal, že se má použít síly, ale i tato věta se dá vyložit dvojstranně a vzhledem k jeho podnikatelskému duchu a vlastně jistě ještě nesympatii vůči oranžádě to myslel poněkud opačně, než to pochopili členové spjatého Ministerstva vnitra  a vedení složek POLICIE ČR. Ono nelze se divit, protože tak nějak všichni kolikrát tím životem kroutíme hlavou nad zapeklitosti a složitosti spousty policejních praktik, postupů a vyšetřování tak pracných, že se nakonec ani nelze divit, že pod tíhou únavy se spíše odloží na dobu neurčitou pod značkou: ODLOŽENO PRO NEDOSTATEK DŮKAZŮ i když věřím tomu, že pár jiných schopných lidí paradoxně nepracujících v těchto složkách by tn případ a nejen ten ale i ty tzv. nevyřešitelné vyřešilo zcela rychle a jednoduše jednou pro vždy.

Poté se hovor stočil na věci kolem jisté nedbalosti organizátorů jistého dentalistického semináře na Slovensku, zdraví a podobně, ale o tom bych se zmínil spíše v příštím listě, jelikož rád bych využil té chvíle, že zrovna neprší ačkoliv je velice chladno venku a v bytě ještě více a více, že se divím, proč teplárny alespoň když se také řídí jistě předpovědí počasí nepokusí tyto bytové lednice alespoň trochu ovlažit.

Snad jim Kalouskovy škrty nepřiškrtily ventily a kohouty natolik, že se nimi již nedá otočit či tím vlhkem nezarezly...

S pozdravem Karel XIII. - Král Český Poslední

Autor: Martin Vontor | úterý 20.9.2011 15:07 | karma článku: 8,48 | přečteno: 841x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky dorazily na západ a jih Čech. Místy budou velmi silné s přívaly a kroupami

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:02

Od podvečera hrozí velmi silné bouře s kroupami o velikosti kolem tří centimetrů, přívaly deště s...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...