Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Act 93. Gradibus ad caelum - O pumě

... Sláva, nazdárek výletu... v Ostravě promokl jsem tak trošku, ale už jsem zde anebo tu, podle toho jak si to kdo převezme či přebere. Stále ještě nějak přesněji nevím, jak chytit tu vlnu správnou, vím a oní, vím jak a co, každým dnem víc, ale ještě zřejmě není ten čas, tedy ten správný protože čas správný je poněkud jiný. Mám-li o něm psát? Pro někoho sice klidně vypadám jak debil, pro jiného se zdá, že dva dny jsem tady jako nebyl, leč při dění na facebooku jsem zde dá se říct nějak vnímán stále, protože někdo a kde kdo sleduje mne co by lásku, miláčka, přítele, doktora, Krista,  čaroděje či nepřítele, pomyslnou platónickou láskou anebo i Krále. Záleží podle zvyku, ale prostě jsem zde tak nějak stále a jiní zase na jiném či přes jiný tedy ten prvotní příběh se řídí či mysl svou a zájem jistý dle zachovaného statusu a také jsou vlastně mimo dění, protože odkazy jež týkají se politiků se tam neobjevují jaksi.

Vlastně tedy včera večer jsem usedl do rychlíku a jel na dnešní denní do Pardubic. Měl jsem na uších sluchátka a Radio Čas či spíše jen večer splněných přání poslouchám tu druhou hodinu přes mobil, dělám to už tak delší dobu, vzhledem k tomu, že právě proto, že pomoci toho citelného dechu se věci i těla mění, potom v někom při nejistotě vzniká případné podezření a také ony kolikrát jsou žerty vskutku nejapné a kdo ví koho co kolikrát napsat napadne. Proč a nač to měnit, když je to jistou součástí, protože někdy člověk nestíhá vše zachytit co potřebuje anebo v ten správně chtěný či potřebný čas vrátit a tak se to někdy vrátí svým způsobem zde. Zprávy lítají jako rakety či tenisové míčky při tréninku na Davis Cup a včera se mně i když bych neřekl, že pouze mně zdálo, jakoby se pro mne dvě určené zprávy tak nějak sešly hned po sobě a tak to chodí. někdy nikde nic až si říkám, kolik lidí tak zbytečně pošle smsku a ty peníze jdou jen tak vniveč, ale třeba někdo bude mít štěstí a vyjde to a jindy se to prostě schumelí, že by to nepochytal ani hokejový brankář a taky vlastně v těch jinotajích nemusím přesně vědět, že je to pro mne. Něco si mohu domyslet, rozpoznat dle pocitů druhého či těch okamžitých tělesných reakcí a nechat si to tak nějak pro sebe pro případ, že by toho mohlo býti zneužito anebo jen by to zase vyvolalo něco, co spíše tak nějak toho druhého může dostat do pozice jiných slovních střel a otázek svého okolí či jiných inteligentně nadaných bytostí.

V podstatě jde o to, že třeba tady se tak nějak v tomto od nedávna pro jiné nezvyklém dění pohybujeme chvíli a ono je třeba vlastně spíše prvně ty důležité  tak nějak postupně informovat, protože ty věci jsou stejné jen se týkají někoho jiného a i když se udály věci jenž se udály tak pořád zdá se, cesta nekončí protože každý den něco vezme a také něco nového dá. Nové vědomí či uvědomění věcí proč jsou zrovna tak a ne jinak, vždy je třeba najít důvod.

Ale i když psala Lucka s Ajkou a Skřítek Lenka pro Koblížka, tak ty slova neunikla, stejně tak jako třeba dnes pro Milovanou Katku nechal zahrát  milující Martin. Možná ano,ale Já to dnes nebyl, ale zřejmě vím co a kdo případně, protože ono zase když jeden ví, že ten koho prostě pojenou zajímám či zajímá to dění poněkud více, tak mu utkví věci a především ženám, jelikož o ty tady jde především jména z posledních částí či stránek KNIHY KNIH.

Pokud tomu tak bylo, tak to milující je pravda, protože pořád je to o vlně lásky a Láska, ta prostě miluje a nelze jinak a že Já? to také, ale neposílal jsem to tam, protože ono v jisté dešifraci pro jinou hlavinku i když jiným to zase bude připadat co by slátanina, ale ať se zkusí vžít a seskládat dejme tomu deset různě životních věcí a dějů v jedno zcela rychlé vystížné a stručné vyrozumění tak, aby druhá strana neměla jisté pochyby. Protože ono se zase spojily či propojily různě jiné světy tím dalším děním a tak vlastně Vladivojna La Chia si slovo PUMA může docela kldině spojit se svou přítelkyni Pumičkou tedy Puma Stauder a potom se jí zeptat: Ty, tys psala zprávu? a Puma by se na ní koukala jestli se náhodou nezbláznila a už by byl pokud nebyl náhodou trapas na světě. Jenže ono to slova PUMA vlastně znamená od jisté doby takovou zkratku PUsu MÁma , jež souvisí s nedávnou zprávou, že nechává zahrát pro jejího syna káju a ten jeho hvězdný tým či pěchotu anebo jak se to od toho času odvíjí už je proto, že prostě dráhy jsou daný a že...na spadnutí zdají se býti ty hvězdy, dalo by se docela i říci. Pravda ne všechny, ale stačí jich docela pár, jen tak třeba aby se vlezly na černé montérky případně. ne sranda, prostě když už jednou...

...tak prostě asi nějak tak.

Normálně asi pro pozemšťany nesouvisící s pěti slunci a kosmickým křížem začnu zase psát spíše zítra, dnes již na to kašlu a raději, protože tíží mne to vědomí, že vlastně se tak nějak časově nacházíme zatím nějak rozdílně, což by vzhledem k věcem příštím a odvíjejícím se vzhledem k tomu, že jistí zainteresovaní přímou přítomností, zvyklí si takzvaně dirigovat či kočírovat své věci sami se pojednou cítí tak nějak pár kroků za dá se říct za osudem anebo časem a někdy je docela pvelký problém se s tím vyrovnat.

Sice je to každého věcí, ale když vlastně se jedná o zdraví a vědomí toho, že jakékoliv negativní věci mohou vyvolat jisté v těle docela chvilkově citelné negace, které potom se zase musí upravit už jen proto, že někdo dostal někdy nějakou tu instrukci, zjistil, že to k něčemu bylo a tak nějak samého od sebe jej to vede dál, ale jsou jisté věci týkající se tzv. vzdorovitosti a ty jsou či spíše bývají příčiny problémů jiných a tak vzhledem k tomu, že strach je vlastně v některých vcěcech dobrý v jiných zdrojem nemocí, ale vždy je to o tom uvědomit si na základě andělské terapie, která je postavena na poznatcích a zkušenostech zase jiných co má dělat a tak taknějak přemýšlí a vždycky jeho volný myšlenkový pochod ve stavu dejme tomu zamyšlení či přemýšlení dovede k jisté otázce či odpovědi čeho se vlastně bojí,takže nakonec to zjistí a zjistí že zase je o krůček dá se říct blíže ke svému vlastnímu osobnímu dobru spojeného se ...štěstím?

Když věci jsou dané a štěstí se skládá z lásky, zdraví, hojnosti, spokojenosti a pocitu úspěšnosti a zdravého sebevědomí a pak další různé mezikombinace mezi nejenom tím,ale související i s přírodními živly a jak se říká věcmi mezi nebem a zemí i když je v tom zainteresovaný i oheň a voda.

Prostě věci jsou dávno rozjetý do jiných, daleko vyšších kruhů či sfér a to že někdo má jistý pech a jiný jiné štěstí, že někdo cítí spojený ten dech a jiný chvíli vše spojeno s myslí a že jde o cestu či přechod na druhý břeh i když spíše jen takové to v česku něco jako právě kdysi dávná situace kolem řeky Jordán jež rozděluje izralce a palestince, jenomže tady je to všchno to samé, ale spíše poněkud duchovní a pravda je, že vždycky se někdo další nějak chytne či nějak přidá a jde právě o jisté vedení. Jenže jak se říká: Jdi do základní školy ze školky rovnou do sedmé třídy a dělej pololetní práci.

No a tím dnes už končím, abych se mohl vyspat a připravit se na třeba zítra, protože konečně po delší době mám skoro celotýdenní pauzu či volno a mohu si to v klidu vychutnat, takže zatím dobrou noc, ale tak nějak ve spojitosti vzhledem k tomu časovému posunu s tím starým příběhem i když vím...vím...zatím žádná láska, ale do zimy daleko řekl bych třeba, ono také člověk by neměl na věčnosti hned mrhat vším a navíc ono i ANNA K. ...tedy když se to také tak nějak od Ní odvíjí prostě radí Šetři s tím...Já jen tedy, kdybyste se náhodou nějak někdy v tom ztratili, tak...

 

 

Autor: Martin Vontor | pondělí 19.9.2011 23:59 | karma článku: 5,90 | přečteno: 505x
  • Další články autora

Martin Vontor

Můj blog pro 2015.-tý rok.

Ahoj v dalším roce. Ten starý skončil, jako každý před ním a začal jiný, jako každý po něm. Lidé se poslední den rozloučili se starým rokem svými typickými zvyky. Víno, chlebíčky, obložené mísy a spousta zábavné pyrotechniky. Odstartoval ten nový. Rok 2015.

8.1.2015 v 21:45 | Karma: 4,54 | Přečteno: 128x | Diskuse| Hyde park

Martin Vontor

Jak to jde dál aneb tak něco anebo leccos o kultuře.

Docela se daří. Jako jde to. Všechno tak na ruku myslím. To co člověk chtěl, přál si. Dva a půl měsíce je to, co se mi a docela dost rychle skompletovala kapela. Čekal jsem to dramatičtější. Ano, zpočátku tomu tak bylo anebo zdálo se tak, ale pak to prostě přišlo jako z čistého nebe a dnes? Dnes už konečně alespoň sehráváme skladby na ...

19.7.2014 v 0:00 | Karma: 3,54 | Přečteno: 115x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Architomie v místnosti

V zákoutí prostopášném, lokálu vykřičeného domu, pavučina lepkavě přichycená na klopu nedělního obleku.

20.2.2014 v 20:41 | Karma: 4,09 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Martin Vontor

Můj Silvestr a rok 2014

Je to zvláštní. Člověk se přesune na jistý čas k jiné činnosti a vlastně ani nezmění svůj životní styl a přístup. Tedy alespoň po internetu. A ani zde nejde sedět dlouho na více židlích než pouze na tolika, kolik jeho vlastní zadek může zvládnout. Byť stejně sedí na té jedné a samé židli. Pouze se jen více nakliká. Jen ten čas, ten je třeba rozdělit. Když jsem se nevěnoval reportérské a redaktorské činnosti v oblasti klubové a festivalové hudební scény na Ostravsku a později i na Frýdecko-Místecku, tak jsem měl čas se zaobírat každodenní problematikou aktuálních zpráv, ať již z oblasti politického dění anebo jen životního. Jo život, ten je pořád, neustále se mění a někdy prostě nezbývá, než se těm změnám přizpůsobit.

17.2.2014 v 14:41 | Karma: 4,87 | Přečteno: 247x | Diskuse| Kultura

Martin Vontor

Reportáž ze Stodolní / 2. – Žena

... Zdálo se, že žena ještě nespí, když jsme s Nerudou přijížděli jednou z nočních tramvají k nám domů. Pokaždé totiž, když projíždím kolem, koukám se do oken, zda u nás, v bytě, se ještě svítí. Někdy svítí okno bleděmodře. To se žena ještě kouká na večerní televizní vysílání anebo televize běží už jen tak naprázdno, bez diváků a má ctěná životní polovička se již oddává slastnému spánku. Jindy pro změnu svítí okno žlutě, to si zase žena buď čte anebo ještě zašívá knoflíky u košil či jiných oděvů anebo celí díry na ponožkách. Poslední dobou ty ponožky, obzvláště zakoupené na vietnamské tržnici moc nevydrží, snad proto vyjdou i tak levně. A ty na rychlo strojové nitě? Ty také nic moc dlouho nevydrží.

28.12.2013 v 11:14 | Karma: 5,47 | Přečteno: 498x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky jdou přes Česko. Komplikují dopravu, spláchly i festivalové Vary

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:47

Od jihozápadu do Česka dorazily bouřky. Spadlý strom zastavil vlaky u Chebu. Podle Správy železnic...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!
Nejlepší jídlo na letošní grilovačky: Zaručený recept tady!

Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Jako zálivku použijeme ajvar, ke kterému přidáme pár lžic oleje a dochutíme bylinkami.

  • Počet článků 321
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 762x
... prostě tak ... Ostrava, baskytara - kultura, poezie, hudba a sem tam nějaký ten názor, vyjádření, k tomu dění, napůl blázen napůl král, čaroděj co někdy je a někdy není...